Zdravim,
jen upresnim ,ze novy znalec a zkusebna ,kontrolovala obe strany,ten problem byl na obou stranach.Posudek z laboratore novy pan majitel nema a uvidi to tedy as u soudu,dojde-li k nemu.Takze dalsi nejake odborne veci,jak pise "cyril"jsou na znalcich. a popripadne na soudu a ten tyto odborne veci nezna a je to pote loterie.
Ja take osobne neznam "Cyrila",jen ze dvou telefonatu a take jsem nerekl nic o nem spatnem a ze mel lajdaka pracovnika,se stane,ale souhlasim s "Kubicekem a Xljanekem" ,ze i servis ma nest nasledky za sveho pracovnika.Take nesu za svoje lidi zodpovednost a chyby musim napravit a i ja delam chyby.
Nejsem dokonaly clovek,to vubec ne,ale nenecham se krive nakrnout z neceho ,co jsem neudelal a o cem bych vedel a vubec ne ,ze mam zaplatit jen pul penez,pac to je uz dost podezrele od kupujiciho.
Jeste ke smlouve,nebylo tam nic vychcaneho z me strany a kupujici si je toho vedom a souhlasim,ze nesu dle obcanskeho zakoniku pulrocni zaruku na prodane moto.A jestli si myslis "Scofielde" ze kupujici udelal fatalni chybu,ze mi poskytl motor k dalsimu posudku ,ktery vnesl do veci jasno ,no nevim nevim ,jak jsi to myslel.
A k veci co se tyce "kupujici - Cyril" a mozny soudni spor? no to jsou predcasne spekulace .
A jeste se omlouvam,ze jsem si nezjistil skutecnost o autorizovanych servisech BMW,jak napsal spravne "Dovi". Cyril moto neni autorizovany.Ale vysel jsem z info od kupujiciho a nepodival jsem se stranky o autorizaci. Autorizovanym servisum se timto omlouvam !
umění je být vždy vklidu....
Cyril to napsal dobře - polemizuje na vysoké úrovni, přijde mi, že většina diskutujících ví o případu všechno a v jedné osobě to jsou mechanici i právníci. Vyvozují se důsledky a protože se zmínil, že zaměstnal - a zase propustil - nekvalitního mechanika (znám Cyrila i mechanika), "logicky" se vyvozuje, že servis možná udělal chybu a mohl by čelit soudnímu stíhání a měl by se k tomu postavit čelem a jestli se nechce podílet na soudních nákladech atd. atd. Také jsem se dozvěděl, že ojetá motorka by se neměla servisovat, protože to už je "hrabání se v tom" a mohlo by být po 6-timěsíční záruce na skryté vady...
Asi nejezdí , nebo už se to dostalo do fáze kdy se o tom nechce nikomu psát.
Koneckonců jedině soud určí kdo má pravdu. / nebo vlastně co je pravda ? / a pak rozhodne.
Nicméně po pročtení vlákna se musím usmát. Jedni jsou bílí, druzí černí a třetí modří. Z takto mála informací / jednostranných/ dělat závěry ?
Jediné co mě napadá , že to je pro oba prodávajícího i kupujícího k pos****, vlastně teď už i pro servis.