jezek napsal:
v soukromým sektoru sice práva mám, ale jsou mi k h.o.vnu, když se spravedlnosti nedovolám (viz mraky lidí co mi dluží peníze, podám žalobu, zaplatit soudní poplatek (několik procent z dlužné částky) musím do TŘÍ pracovních dní) a soud pak na mě s.e.r.e (oni totiž už nemusí do žádného termínu vykonat) a čekám a čekám... takže práva mám, ale povinností je víc.. Nedej bože když ty daně, jak se jimi oháníš, že všichni na nich ojebáváme stát, nezaplatim v termínu.. pak platim penále, a penále z penále atd.. Zaplatit musim hned a v termínu a že mi ministerstva (to je přesně ten stát co po mě šlape) dluží na fakturách (vím že vždycky zaplatěj, ale termín splatnost jim nic neříká a čekám kolikrát i několik měsíců, a leží mi v materiálu i několik stovek tisíc korun - asi si nedokážeš představit, kolik to je peněz pro obyčejnýho živnostníka..) to už nikoho nezajímá.. a když jim vypálim penále já za pozdní platbu, což ze zákona můžu, tak o tu práci přijdu, protože ty ty ty to se nedělá připravovat stát o peníze.. takže jen drž hubu a plať daně.. spravedlnost pro všechny.. jen ne ouplně pro všechny.. ale kde by se mělo začít? kdo by měl jít příkladem??? občané státu?? nebo stát občanům? Lidé policii?? Nebo policie lidem?? to si stad ze mě tady všichni děláte pr.del..
MALI napsal:
To Jezek: Všude je něco - já byl vždycky jenom zaměstnanec, takže o tom samo nemám ani páru. V tomhle je u státních zaměstnanců výhoda - každej měsíc Ti přistanou prachy na účtě ať se děje cokoliv.
A přesně o to jde!! Je to marný,je to marný je to marný.Prostě i lempl dostane prachy!!!!A nemusí nic jen nesrat nadřízený.Prostě jsi již pokažený a prostě polda se vším šudy..jak tady už někdo psal,pokud se vám práce nedělejte jí a najděte si líp placnou.Možná se to netýka tebe,ale většina s tím bude mít problém..protože nic jiného než buzerovat neumí.
http://czunici.ra...
máš pravdu že v polsku mají laser radar...a párkrát mě zastavily..ale ukázal mi kolik jsem jel,diskutoval se mnou a vzal do kapsy..stačí to takto??
No vidím, že s tebou bude těžká debata, ale zkusím to. Psal jsem, že polští kolegové ( tady od nás od vedle )mají radar, který nedělá foto, nejde do něj nic zadat a že si hlavně nic nepamatuje. To znamená, že ten záznam mohl naměřit před půl hodinou a tebe jen zastaví a bude tě chtít oflastrovat. A co s tím naděláš? Nic. Nezaplatíš, tebe odvezou do basy a auto na hlídané parkoviště. A opět se ptám co s tím uděláš? Pokud nezaplatíš, tak nic. To jestli policajt vzal je věc druhá, protože každý má svou "cenu"!
A jak už jsem jednou napsal, tak na místě vám nikdo žádnou fotku ukazovat nemusí. To že jí v některých případech ukáže je jen dobrá vůle onoho příslušníka.
Chci říct ještě jedno, že občané mají pouze takovou policii, jakou si zaslouží a to samé platí s vládou.
Ano to máš pravdu,ale ukáže ti co naměřil a je na tobě zda zaplatíš nebo ne.Ale alespoň mají snahu ti to nějak doložit,a ne se arogantně chovat.Což je případ naší policie.I když třeba dopravní jsem měl jen pozitivní poznatky..jde hlavně o městskou a pořádkovou.To jsou doslova tupé hovada.
czunici napsal:
Což o hasičích a doktorech neplatí...ti jsou placení málo..ale je to odraz celé naší společnosti...šetří ti co mají nejmíň a ti co by měli šetřit cizí peníze nepřemýšlí..viz policie.
To tě bohužel zklamu, hasiči na tom jsou podstatně lépe než policisté co se platu tíče. Bohuže Policiie je u náš nejhůře placená státní složka, což je docela smutný. Mluvím o lidech ve výkonu, ty co jsou venku a vidět. U kancelářských nemůžu srovnávat. Je to ale jako všude na ty dole serem, hlavně že nahoře si pomůžem. Popravdě bych to nechtěl dělat.
A přesto si myslím že mají málo.Protože dělají dobrou práci.Kdežto policie ne!!!Několikrát mi vykradli auto,nikdy nikoho nechytli nenašli.A ještě se tomu hloupě smály,a ani neměli snahu cokoliv řešit.Prostě až na vyjímky naše policie nepracuje..ajak tady bylo řečeno...HLAVNĚ ŽE MI DOJSOU PRACHY PRAVIDELNĚ NA ÚČET!!!!!!takže tady jde o to a ne o posláni jako u většiny hasičů!!!
jezek napsal:
v soukromým sektoru sice práva mám, ale jsou mi k h.o.vnu, když se spravedlnosti nedovolám (viz mraky lidí co mi dluží peníze, podám žalobu, zaplatit soudní poplatek (několik procent z dlužné částky) musím do TŘÍ pracovních dní) a soud pak na mě s.e.r.e (oni totiž už nemusí do žádného termínu vykonat) a čekám a čekám... takže práva mám, ale povinností je víc.. Nedej bože když ty daně, jak se jimi oháníš, že všichni na nich ojebáváme stát, nezaplatim v termínu.. pak platim penále, a penále z penále atd.. Zaplatit musim hned a v termínu a že mi ministerstva (to je přesně ten stát co po mě šlape) dluží na fakturách (vím že vždycky zaplatěj, ale termín splatnost jim nic neříká a čekám kolikrát i několik měsíců, a leží mi v materiálu i několik stovek tisíc korun - asi si nedokážeš představit, kolik to je peněz pro obyčejnýho živnostníka..) to už nikoho nezajímá.. a když jim vypálim penále já za pozdní platbu, což ze zákona můžu, tak o tu práci přijdu, protože ty ty ty to se nedělá připravovat stát o peníze.. takže jen drž hubu a plať daně.. spravedlnost pro všechny.. jen ne ouplně pro všechny.. ale kde by se mělo začít? kdo by měl jít příkladem??? občané státu?? nebo stát občanům? Lidé policii?? Nebo policie lidem?? to si stad ze mě tady všichni děláte pr.del..
Nejezdim jako hovado,ani uplne predpisove.Ale jsou mista,kde se proste nepredjizdi,neriskuje atd.V aute mam urcite vic jak milion.A kdyz se vratim z dlouhy cesty a policajti me nikde nestaveli,pripadne jsem je ani nevidel,tak mam vzdycky dobrej pocit.Proste me serou i kdyz vim,ze to bez nich kvuli nekterym nejde.Na me osobne co se premejsleni o bezpecnosti tyce vice pusobej kampane v televizi typu nemyslis zaplatis.To o tom fakt premejslim a i zpomalim.Ale jak vidim co 10km policajty,tak jsem nasranej,nesoustredenej atd.Nekomu to zas treba vyhovuje.Kupodivu mi ted nejak nevadej nemecky policajti.Jak se na ty kontroli za hranicema u nas nadava,tak me staveli 2x a super jednani,pouze zkontrolovali doklady,ani do auta nelezli,kontrolbuch nechteli.Proste bez problemu.Neumim si uz ani predstavit,ze by me jako v cesku otravovali kvuli lekarnicce atd.
A kdyz se mi kdysi stalo,ze me ve trech po sobe jdoucich tydnech pokazde kontrolovali ve 2 rano po 1400km 10km od baraku,tak to me fakt srali.Pritom za 1400km jsem je nikde ani nevidel.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
To Čuník: Trošku to překrucuješ a píšeš jak se Ti to hodí! Nikdo tady nepsal že ,,HLAVNĚ ŽE MI DOJDOU PRACHY PRAVIDELNĚ NA ÚČET!!!!!!". Pouze jsem psal, že v tom je asi u státních zaměstnanců oproti soukromýmu sektoru výhoda. Ježek psal, že mu prostě lidi neplatí. Poslání ta práce je, ale asi každej pracuje pro peníze nebo Ty snad ne? Podobný to je i v tom soukromym sektoru - spousta vlezdoprdelků co hov.. dělá, za to bere taky prachy. A srovnávat práci hasiče s prací policajta? Nenech se vysmát! Hasičům jejich práci nezávidim, ale přijedou k požáru, nehodě nebo čemukoliv jinýmu, udělají si svoje a jedou dopryč. A musim říct, že spolupráce s nima je fakt skvělá! PČR přijede ke Tvýmu vybranýmu autu, sepíše to s Tebou a hotovo. Řekni mi jakym způsobem Ti ty věci má najít? Ono to dost dobře vždycky nejde. Spousta lidí si taky v autě viditelně nechává věci (kabelky, noťasy, mobily) a to je pak jasný, že když jde kolem nějakej šmejd neodolá. Ty jsi evidentně proti policii zaměřenej, takže je asi zbytečný se s Tebou bavit. A jak jsem tady výše psal - základem je slušný jednání. Pokud jsi arogantní trouba, tak se nediv. Jo a ještě něco - jsem taky pořádkář, takže jsem tupý hovado? Někdy bych si o těch tupejch hovadech rád promluvil z očí do očí!
vevis napsal:
A kdyz se mi kdysi stalo,ze me ve trech po sobe jdoucich tydnech pokazde kontrolovali ve 2 rano po 1400km 10km od baraku,tak to me fakt srali.Pritom za 1400km jsem je nikde ani nevidel.
a nemyslis, ze zrovna ta vase koncina + hodina je typicka pro zlodeje aut?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Myslim,ze ne.Je fakt,ze me nekdy zastavili primo u Machova a protoze me znali,tak mavli at jedu a nekdy se te zeptaj jestli mas 5 minut,ze musej vykazat cinnost a zapsat nejaky udaje.Neco ve smyslu vlk se nazral a koza zustala cela.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
MALI napsal:
To Čuník: Trošku to překrucuješ a píšeš jak se Ti to hodí! Nikdo tady nepsal že ,,HLAVNĚ ŽE MI DOJDOU PRACHY PRAVIDELNĚ NA ÚČET!!!!!!". Pouze jsem psal, že v tom je asi u státních zaměstnanců oproti soukromýmu sektoru výhoda. Ježek psal, že mu prostě lidi neplatí. Poslání ta práce je, ale asi každej pracuje pro peníze nebo Ty snad ne? Podobný to je i v tom soukromym sektoru - spousta vlezdoprdelků co hov.. dělá, za to bere taky prachy. A srovnávat práci hasiče s prací policajta? Nenech se vysmát! Hasičům jejich práci nezávidim, ale přijedou k požáru, nehodě nebo čemukoliv jinýmu, udělají si svoje a jedou dopryč. A musim říct, že spolupráce s nima je fakt skvělá! PČR přijede ke Tvýmu vybranýmu autu, sepíše to s Tebou a hotovo. Řekni mi jakym způsobem Ti ty věci má najít? Ono to dost dobře vždycky nejde. Spousta lidí si taky v autě viditelně nechává věci (kabelky, noťasy, mobily) a to je pak jasný, že když jde kolem nějakej šmejd neodolá. Ty jsi evidentně proti policii zaměřenej, takže je asi zbytečný se s Tebou bavit. A jak jsem tady výše psal - základem je slušný jednání. Pokud jsi arogantní trouba, tak se nediv. Jo a ještě něco - jsem taky pořádkář, takže jsem tupý hovado? Někdy bych si o těch tupejch hovadech rád promluvil z očí do očí!
MALI napsal:
A na polici nejsem nějak zamřenej ale na ty tupý hovada jo..protože i u policie mám kamarády...a sami nadavaj na ty blbečky...a přeber si to sám jak chceš.
Nechtěl jsem ale musím! Proboha už toho nechte. Mezi policajty jsou slušní a rozumní lidi i totální volové. A kde ne? Copak každej křesťan je ctnost sama? Copak každej arab je terorista? A tak by se dalo pokračovat.
Na druhou stranu moje zkušenosti s policií jsou taky úsměvné.
Jedu po Brně za šalinou (pro čechy šalina = tramvaj). Zastaví v 1. zastávce a nejde předjet zprava, bo tam je chodník. Tak to na této blbé ulici je ještě 3x. Ze zadu na mě blikají a troubí auta. U 3. zastávky to nevydržím a na ABSOLUTNÍ ROVINCE KDE JE VIDĚT předjedu šalinu zleva. A ejhle, dojíždím na křižovatku (ty tři auta za mnou taky) a skvělá policie se zapnutýma majákama mě předjede jako by jela k zásahu proti mezinárodně hledanému zločinci. Zablokují mě a prakticky za jízdy natlačí na chodník! Hned jsem si řekl, že jsem pěknej blbec. Jen jsem přemýšlel, kde se tam vzali. Přišel, legitimoval mě a zeptal se, jestli vím co jsem spáchal. Odpověděl jsem mu, že samo vím a že jsem hlupák. Jen že mi není jasný, kde se tam tak rychle vzali. Do té chvíle jsem byl klidnej. A pak mi ten příslušník (nebo spíš orgán) vysloveně jízlivým a chlubivým tónem řekl "To námhle v průjezdu na vás číháme". No a bylo. Ráno mi vykradli stavbu, věci jsem našel naproti ve zlevněnce. Když jsme zjistili, kdo je tam dal tak mi řekli "Jó pane to je známá firma. Na tom si nic nevezmete. Ale jestli chcete, my vás vezmeme k nám na stanici a necháme vás s ním o samotě a tam si klidně můžete bouchnout".. Nic mu neudělali, protože je to móóóc složitý. A co myslíš, zaplatil jsem já pokutu?
A. Ano
B. Ne
Za A je správně, protože jsem řádnej občan, co pracuje, má barák, nebyl posledních 10 let nemocnej (bo si to nemůžu dovolit), platí daně a za svoje chyby platí. A to se bohužel nevyplácí. Navíc ukradené věci mi půl roku zadržovali, jako předmět doličný. Když mi je vrátili, tak už jsem měl nové, protože makat se musí. Za to aby se toto zlepšilo nikdo nebude u policie stávkovat.
Jo a ještě jednu moc zábavnou historku mám, ale nebudu otravovat. Jsi možná fajn kluk, ale i u tebe v práci jsou volové (i u mě), tak si to přiznej a neber to furt osobně. A vy ostatní. On vás nezastavil a nepokutoval a pokud ho potkáte tak vám třeba pomůže. Nebo ne?
To Čuník: Pokud máš pár známejch u pčr, tak víš a nevim co tady řešíš. Zítra v Práglu nejsem, ale v sobotu večer tam jedu na jednu moto akcičku, takže přijeď a můžeme se o tom pobavit. Přijde mi trošku ujetý o někom napsat, že je to tupý hovado aniž by jsi ho znal Taky nevim co děláš Ty a nenazývám Tě tlustym vepřem nebo jinak. Číslo na sebe v profilu mám, takže klidně cinkni a já Ti řeknu kdy a kam. S těma lidma Ti rozumim, ale jak jsem psal - co můžeš čekat, když se teď nabralo co se nabralo. Všude je to o lidech a jejich přístupu!
To Tazy: Pravdu máš. Takhle se tady budeme handrkovat pořád! S timhle vláknem jsem si pěkně naběhnul a pár lidí co sem chodí, tak už mi napsalo, že je to naprosto zbytečný a tady už to vzdali. Tímto to tedy uzavírám a dál reagovat nebudu. Maximálně přes PM. Čest pohybu
Upravil MALI dne 08.12.2010 12:52
MALI napsal:
To Čuník: Pokud máš pár známejch u pčr, tak víš a nevim co tady řešíš. Zítra v Práglu nejsem, ale v sobotu večer tam jedu na jednu moto akcičku, takže přijeď a můžeme se o tom pobavit. Přijde mi trošku ujetý o někom napsat, že je to tupý hovado aniž by jsi ho znal Taky nevim co děláš Ty a nenazývám Tě tlustym vepřem nebo jinak. Číslo na sebe v profilu mám, takže klidně cinkni a já Ti řeknu kdy a kam. S těma lidma Ti rozumim, ale jak jsem psal - co můžeš čekat, když se teď nabralo co se nabralo. Všude je to o lidech a jejich přístupu!
To Tazy: Pravdu máš. Takhle se tady budeme handrkovat pořád! S timhle vláknem jsem si pěkně naběhnul a pár lidí co sem chodí, tak už mi napsalo, že je to naprosto zbytečný a tady už to vzdali. Tímto to tedy uzavírám a dál reagovat nebudu. Maximálně přes PM. Čest pohybu
Ano bylo to míněno obecně,ale potrefená kejhá první.Neřekl jsem že Ty jsi,ale že je to obecné. A prostě máš smůlu že jsi v tom stádu.klidně ti cinknu.Jen já to mám kus cesty a jsem tam zítra a pátek. A co dělám já? Já jsem jeden z blbů co na tebe dělá a platí nehorázný daně.Takže si myslím že pokud na něco platím mám právo se k tomu vyjádřit.A pokud se mi něco nelíbí ozvu se doba kdy jsme držely huby před soudruhama jsou naštěstí pryč.A musím taky férově přiznat že ne všichni jsou stejní..ale jedna vlaštovka jaro nedělá.
Díky za telefonát - byl to opravdu zajímavej pokec! Snad se někdy někde potkáme a dáme panáčka! Tak a teď už tady v tom vlákně opravdu končim a budu se zase věnovat motorkám Tímto se všem kdo to museli číst omlouvám
tak hele, bydlíme v klidné čtvrti, několikrát nám tady vykradli auto, mnozí si jistě vzpomenou, jak jsem vloni tady prosil o pomoc když nám u před barákem ukradli Ford Maverick, vždycky přijedou, nafotěj, slušní, usměvaví, ano pane dnes jste teprve čtvrtý v pořadí, ale co mi vždycky zvedne ze židle je ten papír, který se nazývá usnesení.. proč a ptám se opravdu proč je ten papír pokaždý stejnej a jen se změní jméno poškozeného, místo a čas tr. činu?? Co ty bláboly o tom jak se šetřilo a obíhaly se bazary a věci odcizené se hledaly, vyptávalo se u sousedů?? Co to je za hovadiny?? Asi někdo vždycky zapomene, že se tu všichni známe, pani sousedko, prej u vás byli četníci a ptali se vás, jestli jste v noci něco neslyšela?? Ne u mě četníci nikdy nebyli. A co vy pane soused?? U mě taky ne.. Objíždím nejbližší bazary, ptám se jen jestli jste tu neviděli takový a takový rádio, ale už tu stejně byli se ptát policajti že jo? Ne tady policajti nebyli rok pane.. takže to fakt nechápu.. Přijedou, nafotěj, a za nějakej ten tejden vemu formulář z počítače s hromadou slintů a pošleme poškozenému usnesení.. Vím že toho mají hodně, ale lhát by se fakt nemělo.. A kdo by měl jít opět příkladem jako první??????????? a VELMI pochybuju, že by se to na jiným oddělení dělalo jinak, předtím co jsem bydlel jinde, opět stále stejněj papír, a co jsem se bavil se známejma, všude stejný.. Já upřímně: bych se styděl pod takovej papír podepsat.. Nejvíc vtipný je, když je tam hrubka (myslím pravopisnou chybu) a přijde vám během roku třikrát na pokaždé jiném vyrozumnění.. a co si budeme povídat, Mali to jistě zná, stačí si přečíst pár úřeďáků ( mám na mysli úřední záznam např. hlídky) to je občas počtení.. a že jsem jich viděl.. Podle pravopisu už se pozná inteligeční kvocient člověka a jak to pak má vypadat..