Tonda napsal:
Jestliže je hřídel "nasucho", tak hrozí, že ji lamela vydře - vznikne časem velká vůle v drážkování a v nejhorším případě se může lamela na hřídeli protočit. http://tonda1200....CN7012.jpg
A to vydrží namazaná těch několik desítek tisíc km? Čím to namazat
? Vždyť se to točí a posouvá... To se musím přece vymačkat ven na lamelu?
Mám teda 1150 ale bude to asi podobné
podobné.
BMW R1150GS
Zdravím všechny. Řeším problém se spojkou. Mám 1200 ADV 2006, najeto 60000 a při rozjezdech mi začla smrdět spojka. Byl jsem teď týden v Rakousku a mám pocit že jsem ji odvařil častými rozjezdy díky cyklistům na Grossglocneru. Od tý doby je při častých rozjezdech (i popojíždění ve městě) dost cítit. Mašinu mám chvilku, nejsem servisák. Pročítal jsem tady vaše diskuse, ale o smradu nikdo nic nepíše. Přitom spojka neprokluzuje. Dá někdo nápad nebo radu?
Díky Michal
A důvod proč teda smrdí? Naletěl jsem na ní od toho Grossglopu dalších tisíc km. V garáži zaklapnu brzdu abych zkusil jestli klouže spojka, zabírá dobře a v tu ránu smrad jak sviňa. Vystydne, kleknu k ní, začnu se modlit a smrdí ....
To není spojka, taky jsem se s tím potýkal. Je to divný smrad? Prostě když nejdeš rychleji je citit od spodu smrad, divný, rozhodně ne spojkové obložení. Spojku řeš podle jiných příznaků, viz příspěvky výše.
Upravil Waltr dne 09.08.2015 07:51
No mě to tedy (ten můj smrad :-))) ) připomínal nějakou mrtvolu. Hledal jsem tam ptáka. :-) Pokud olej tak koukni jestli někde neteče. Ale tu spojku si odzkoušej. A hlavně u BMW je třeba si na spoustu věcí tak nějak zvyknout, je to jinak než u ostatních. Je to olej vzduch, to horko tomu dá zabrat.
Ahoj. Mam GS 1200 kratce. Rok 05. Najezd 80tis. Zachovala a vymazlena. Ten mrtvolny (spojkovy)zapach citim pri prudsim rozjezdu taky. Spojka ticha. Neklouze pri jizde ani malinko. Pred 8000 km predchozi majitel nechal vymenit lamelu z duvodu netesniciho gufera, kdy olej starou vyradil z provozu ??. Takze je tenhle zapach normalni a nemam resit? Zaujal me postreh Tondy kdy se na modely od 06 tusim jiz spojky delaji jine, vse pasuje ale je treba uprava. Koukal jsem do faktury a je tam mimo gufera a veci k repasi nahonu atp.co se spojky tyce jen LAMELA. Bez pritlacaku atp. Diky za postrehy a rady.
Dangigi napsal:
Pokud se meni jen LAMELA vliv to mit nemuze ne?
Ne, nemůže.
Problém se týká jen výměny kompletní spojkové sady u starších modelů se spojkou SACHS, v případě, že mechanik nevymění (nebo neupraví) i unašeč spojky.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Takze mam to brat jako ze standart - proste citit jde? Mel jsem pred BMW 13 masin ale vsechny s "mokrou"spojkou. Tak me to mirne vzrusilo .
Upravil Dangigi dne 14.03.2016 11:59