kim - jo, ale tam žárovečka podle mě není - jsou tam myslím ty samý (nebo obdobný) SMD ledky, co podsvětlují budíky u R1200, K1200, 1300. Kdyby tam byl takový "kraťas", tak bude podstatně větší odběr proudu pro obvod palubovky - kdyby sis na diagnostice načetl chybové hlášky v instrument cluster, tak si troufnu říct, že to tam bude. Od benzínu to ale nebude a shrek si tam doutník asi taky neodložil.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Nechci tady moc chytračit,ale nemohlo by ta být od sluníčka?V určitém úhlu svítilo přes plexi a to se chovalo jako čočka a tak to natavilo.Mě takhle málem shořela palubka v autě a to jenom kvuli takový gumový přísavce,na kterou se v kuchyni věší utěrky.Měl jsem ji líplou na skle a skz ni se to rozpalovalo,že mi palubka tekla jak Dunaj.Chvíli mi vrtalo hlavou od čeho to je.
Upravil Kasak dne 04.12.2012 18:45
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Nechci tady moc chytračit,ale nemohlo by ta být od sluníčka?V určitém úhlu svítilo přes plexi a to se chovalo jako čočka a tak to natavilo.Mě takhle málem shořela palubka v autě a to jenom kvuli takový gumový přísavce,na kterou se v kuchyni věší utěrky.Měl jsem ji líplou na skle a skz ni se to rozpalovalo,že mi palubka tekla jak Dunaj.Chvíli mi vrtalo hlavou od čeho to je.
Tuto variantu jsem tu už nadhodil-ne-stalo se to v tomto počasí před par dny.
Presne tak kdyz sem to tam daval jde to videt i na te fotce to neni poruseny to plexi zvrchu al e je to ze vnitr. Proste nevim cim to je jinak ver ze kdybych vedel ze sem tam dal doutnik nebo cokoliv jinyho nejsem trubka abych to dal na reklamaci.
Kdyby ten plast stal 1000 tak to resit nebudu ale on stoji 4500,- a kdo mi zaruci ze kdyz to vymenim se to stane znova.
Kim: sam si to videl ze je to zevnitr nikoliv z venku
Slunko to nebylo jelikoz nesvitilo ani nahodou spis bylo dost pod mrakem a u Pardala mlha. Navic i kdyby svitilo tak k pardalovi sem mel slunko v zadech a nazpatek do Olomouce taky.
Kamarad mi zkusi sehnat znalce z oboru pokud to opravdu zamitnou. Posudek bude stat cca 7000 pokud vyjde v muj prospech ze nejsem vinikem tak to bude muset zacvakat technik co to zamitnul a ja na 100% vim ze sem stim nic nedelal. Ale tuhle moznost si necham az na konec.
Upravil schrek dne 04.12.2012 18:56
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Tonda napsal:
kim - jo, ale tam žárovečka podle mě není - jsou tam myslím ty samý (nebo obdobný) SMD ledky, co podsvětlují budíky u R1200, K1200, 1300. Kdyby tam byl takový "kraťas", tak bude podstatně větší odběr proudu pro obvod palubovky - kdyby sis na diagnostice načetl chybové hlášky v instrument cluster, tak si troufnu říct, že to tam bude. Od benzínu to ale nebude a shrek si tam doutník asi taky neodložil.
Máš pravdu že by to mohlo být v chybách ,to mu ale nejspíš v reno.proklepli ale když tvrdí že neví čím to je tak tam možná nic nebylo uloženo jako chyba.možná je defekt ausgerechte na obvodu který není pod kontrolou PC, no ale to už fakt věštím z logru;uvidíme jak to dopadne.
schrek napsal:
Presne tak kdyz sem to tam daval jde to videt i na te fotce to neni poruseny to plexi zvrchu al e je to ze vnitr. Proste nevim cim to je jinak ver ze kdybych vedel ze sem tam dal doutnik nebo cokoliv jinyho nejsem trubka abych to dal na reklamaci.
Kdyby ten plast stal 1000 tak to resit nebudu ale on stoji 4500,- a kdo mi zaruci ze kdyz to vymenim se to stane znova.
Kim: sam si to videl ze je to zevnitr nikoliv z venku
Slunko to nebylo jelikoz nesvitilo ani nahodou spis bylo dost pod mrakem a u Pardala mlha. Navic i kdyby svitilo tak k pardalovi sem mel slunko v zadech a nazpatek do Olomouce taky.
Kamarad mi zkusi sehnat znalce z oboru pokud to opravdu zamitnou. Posudek bude stat cca 7000 pokud vyjde v muj prospech ze nejsem vinikem tak to bude muset zacvakat technik co to zamitnul a ja na 100% vim ze sem stim nic nedelal. Ale tuhle moznost si necham az na konec.
To bude standartní reklamace u bmw jak u aut.. odešel mi v záruce filtr pevných částic....novej 43000... reklamace, kup novej možná to němci uznají....nebo nechat měsíc stát... finále jezdíte krátké trasy , filtr se nestačí čistit a nazdáááar.. když dáváš za auto dvě mile tak ti neřeknou jezdit dálky, jinak to nekupujte filtr je ranec.... tož Shreku drž se a pevný nervy.. je to sice ,, jen'' čtverka ale nasere...je na houby že to není od nich, to si myslím že by bylo jiný. Musi díl koupit, vyměnit ti ho a starej poslat na reklamaci.. ti to pošlou že neuznali a je to v prcce
me rekli ze je postup jinej , podiva se garancni technik, rekne jestli jo nebo ne pokud uzna reklamci tak to poslou do nemecka a cekaj na vyjadreni,
divej napadl snih je mi sumak jetli to tam bude stat mesic nebo dva, akorat me sere ze nepojedu 24.12. na zdobeni stromecku na ECCE HOMO nad Sternberk
Upravil schrek dne 04.12.2012 19:56
Čeština můj koníček
schrek napsal:
me rekl ze je postup jinej , podiva se technik rekne jestli jo nebo ne pokud jo atk poslou do nemecka a cekaj na vyjadreni, divej naplad snih je mi suak jetli to tam bude stat mesic nebo dva, akorta me sere ze nepojedu 24.12. na zdobeni stromecku na ECCE HOMO nad Sternberk
musí to poslat pokud to není mechanicky poškozený, nebo se ti písemně vyjádřit. Nemůžou jen tak, neuznano
jo pisu presne tak, ale uz jsem to opravil trocha
Upravil schrek dne 04.12.2012 19:57
Čeština můj koníček
Kasak napsal:
Přesně to samé mě napadlo taky - že je to od slunce (sice by se paprsek musel lomit přes plexi a sklo palubovky a rozehřálo by to tu přepážku pod ním). Jestliže byla ta palubovka rozdělaná, zkontrolovaná a uvnitř se nic "podezřelého" nenašlo (nic opálené, vyhřáté apod.) a vše funguje správně, tak mi to přijde jako jediné rozumné vysvětlení - jen by to tam muselo být už dříve (třeba od léta) a shrek si toho třeba dřív nevšimnul - třeba kvůli jiným světelným podmínkám vlétě oproti těm světelným podmínkám teď na konci podzimu a začátku zimy - jiné stíny, odrazy světla....
Jen dedukce.
Upravil Tonda dne 05.12.2012 07:20
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Kasak napsal:
Přesně to samé mě napadlo taky - že je to od slunce (sice by se paprsek musel lomit přes plexi a sklo palubovky a rozehřálo by to tu přepážku). Jestliže byla ta palubovka rozdělaná, zkontrolovaná a uvnitř se nic "podezřelého" nenašlo (nic opálené, vyhřáté apod.) a vše funguje správně, tak mi to přijde jako jediné rozumné vysvětlení - jen by to tam muselo být už dříve (třeba od léta) a shrek si toho třeba dřív nevšimnul - třeba kvůli jiným světelným podmínkám vlétě oproti těm světelným podmínkám teď na konci podzimu a začátku zimy - jiné stíny, odrazy světla....
Jen dedukce.
No jooni už Mayové tvrdili že se sluncem budou problémy
tak opakuji zavada se projevila opravdu az ted , pres leto a pokazde kdyz jsme umyval motorku vsechno kontroluju a lestim sebemensi spinu a nikdy jsem zavadu nepozoroval ani kdyz sjme kompletne umyval motorku po skropeni tim benzinem nic tam nebylo.
tak mam novou informaci, dnes mi volali z BMW a pry , ze to muze byt zpusobeno prostupem svetla pres plexi ze by cetli tuhle dizkuzi , tak jsme jim zopakoval to same ten den bylo pod mrakem a byla i mlha
Čeština můj koníček
schrek napsal:
tak mam novou informaci, dnes mi volali z BMW a pry , ze to muze byt zpusobeno prostupem svetla pres plexi ze by cetli tuhle dizkuzi , tak jsme jim zopakoval to same ten den bylo pod mrakem a byla i mlha
nema kdybch mel tak to tam zejedu hned reklamovat, jinak uprime i kdyby neni to moje chyba maj tam davat odolny plasty a proc to nemaj ostatni
jo a rekli mi taky ze nevystavuji zadne pisemne vyjadreni k zamitnuti reklamace, tak to sem teda odvetil ze ho chci jelikoz na nej mam ze zakona pravo,tak rekl ze neco napise
Upravil schrek dne 05.12.2012 14:52
Čeština můj koníček
tak jsem jim dneska poslal vyjadreni od Sdruzeni ochrany spotrebitelu:
To že servisní technik neodhalil příčinu závady opravdu není přípustným důvodem zamítnutí reklamce a nejedná se tak o řádně vyřízenou reklamci ve smyslu zákona o ochraně spotřebitele. Podle §19 odst. 1 tohoto zákona je zároveň povinen vystavit Vám doklad o datu a způsobu vyřízení reklamace.
Po vcerejsim preposlanem mailu z SOS mi dneska volali ze zkusi reklamaci preformulovat na reklamaci cele palubni desky a ne jen krytu tak sem zvedavej treba bude pekny vanocni darek
Čeština můj koníček
tak nakonec Renocar dostal tomu co rekl a vyreklamoval cele budiky takze mam vanocni darek
Čeština můj koníček