zetor napsal:
Husky už nikdy nic....srá.č srá.čů pokud to opravdu používáš a nechodíš se na to jen dívat do skříně (tím nemyslím tebe)....u mého spacáku utržený jezdci (oba)....u kámošovo stanu taky a ještě k tomu mu do něj teče...další 2 krát reklamoval samonafuk. karimatku....Husky ne éééé....
Bohudík mám lepší zkusenost spacák plus samonafukovačka husky a naprostá spokojenost a to používám docela často.Nafukovačku jsem píchl letos v Albánii o bodlák(jedna záplata a opět v cajku).Stan mám z teska už 6let a mněnit ho zatím nehodlám tož asi tak.
Mám Husky Felen 3-4, pro dva na motorce akorát :-) a dobrý.
Teď dělají i menší verzi pro 2-3 lidičky, ale ten větší je s věcma na motorku tak akorát pohodlný.
HonzaGS-SV napsal:
tak ono srovnávat levný a drahý stan (klidně od té samé firmy) je trochu irelevantní... Mám Husky Fighter a paráda... samonosná vnější konstrukce, postavíš na místě, klidně si ho o kousek přeneseš, postavíš na betoně... atd.. Složenej i rozloženej za 10-15 min. v jednom člověku...
...Honza má naprostou pravdu...
My máme také Husky té nejvyšší řady, projel s námi půl evropy, zažil pěkná povětří, průtrže a nedáme na něj dopustit....vše naprosto v klidu a pohodě. Před časem jsem spal v obyč dvouprutovém stanu typu iglu na ostrově Skye (teda moc jsem toho nenaspal) a probdíd další noc držíce konstrukci, aby v povětří stan vůbec stál fakt znovu netoužím......
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Já mám od husky Falcona pro 2 a v pohodě, vyykoušeno v celkem solidním chcancu a super.
dobře a rychle se stavý
http://www.huskycz.cz/stan-extreme-falcon-2os-zelena-d121.html
HonzaGS-SV napsal:
tak ono srovnávat levný a drahý stan (klidně od té samé firmy) je trochu irelevantní... Mám Husky Fighter a paráda... samonosná vnější konstrukce, postavíš na místě, klidně si ho o kousek přeneseš, postavíš na betoně... atd.. Složenej i rozloženej za 10-15 min. v jednom člověku...
...Honza má naprostou pravdu...
My máme také Husky té nejvyšší řady, projel s námi půl evropy, zažil pěkná povětří, průtrže a nedáme na něj dopustit....vše naprosto v klidu a pohodě. Před časem jsem spal v obyč dvouprutovém stanu typu iglu na ostrově Skye (teda moc jsem toho nenaspal) a probdíd další noc držíce konstrukci, aby v povětří stan vůbec stál fakt znovu netoužím......
Tak taky jsem ho kupoval podle Tebe Přímo ten samý... a fakt paráda
zetor napsal:
Tak jsem objednal Pinguin Campus 3 jak radil lochman....mají ho v akci i s poštovným za 3300kč...!!!
Ten Campus 3 se mi konstrukcne moc libi. Jen tech temer sest kilo Jak je na tom rozmerove zabalenej??? Co posezoni zkusenosti???
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
zetor napsal:
Tak jsem objednal Pinguin Campus 3 jak radil lochman....mají ho v akci i s poštovným za 3300kč...!!!
Ten Campus 3 se mi konstrukcne moc libi. Jen tech temer sest kilo Jak je na tom rozmerove zabalenej??? Co posezoni zkusenosti???
Tak jestli más stan 4 nebo 6 kilo je mi celkem jedno...tento rok jsem ještě neměl kufry,takže jsem stan vždy vozil připoutaný přes sedačku.Jinak super stan za dobrý peníze.Je v něm hodně místa a předsíňka je taky pěkně velká....v dešti obstál.... Sbalený bych řekl,že je stejně velký jako konkurenční stany....ale nic malýho to neni..... Rozměř je 59x19.....
Víc by ti o něm řekl Lochman....ten už ho má delší dobu....
Upravil zetor dne 30.12.2011 08:09
nemám pocit, že by vážil šest kilo. Tipoval bych to 4-5 kg max.
Levý kufr - stan
Topcase - samonafukovací karimatky (ve stejném obalu jako je stan :-))
Pravý kufr - 60l vak (spacáky apod.)
lochman přiložený následující obrázek:
Zetore,
tak to jsme na tom stejně. Pro dva lidi nebo na delší cestu je to super. V předsíňce i vařím když je škaredé počasí, ale občas bych užil jen stan pro jednoho na 1 - 2 noci.
Rozborku/zborku stanu mám už za cca 15 min. Ve dvou to jde samozřejmě rychleji.
Začal jsem vozit fólii do předsíňky. Nemáme ráno alespoň vlhké věci a netahá se bordel do ložnice.
Stan mám dva roky. Kromě sněhové vánice už jsem v něm zažil vše. Vodní sloupec má 3000 mm a podlážka myslím 10000 mm. Otestovat propustnost podlážky se mi nechtěně povedlo v Bolzanu. Pokud je pěkně, tak stan kurtuji pouze 6 spodními kolíky. tzv. moravské kotvení. Když má přijít déšť, nebo vítr, tak používám všechna očka. V Bolzanu jsem jej ukotvil opět po moravsky a šel do hospody. ještě večer přišla pěkná průtrž mračen, ale já nějak pozapoměl, že nemám uplně korektně postaven stan a vesele seděl v hospě až do půlnoci. Když jsem přišel ke stanu, tak zadní část byla prověšena směrem dovnitř a udělala pěkný svod přímo do ložnice, ve které bylo cca 15 cm vody, které se nechtělo ven. A to už asi dvě hodiny nepršelo.
lochman přiložený následující obrázek:
Ja bych u nej videl problem v tom zateru. Vodni sloupec 2000 mm bude asi malo. Co jsem tak zkoumal ruzne diskuse, tak se vsude dozvis, ze pokud chces mit skutecne jistotu, ze ti pri poradnym slejvaku neprotece, tak by mel mit minimalne 3000 mm. Jinak je ta konstrukce zajimava. Tunelovy stany byvaji prostornejsi, ale musis je kotvit, coz muze byt nekdy problem.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Tak jsem si nakonec vyguglil jednou pouzity expedicni stan Marmot Widi 3P. Borec ho mel jen nekolik noci v zakladnim tabore na ledovci. Cena za tretinu noveho. Myslim, ze to bude slusny obyvak s jistotou sucha a pohodli.