helmut napsal:
Ahoooj kdo, kde a kdy vymění na ZUMO 550 plastový - gumový kryty tlačítek na L straně z pohl.řidiče - jsou tam 4 mačkací čudlíky a dva se protrhly a vypadly... Díky za radu a info
Helmut z Ludgeřovic
PS: v OV v Sectronu mi řekli že jen v Praze :-(
V Garmin servise - Picodas se mění celý kryt cca tuším 1700 ,- včetně DPH. Tlačítka jsou na tom krytu totiž nalepená a dolů se jim moc nechce. Ale jde to. Když jsem přelepením pořešil levou stranu, za týden jsem zjistil, že je špatná i pravá strana Ideální je si sehnat pokaženou navigaci s dobrým krytem a přehodit si celý ten kryt. A to bys mohl zvládnout
Jde použít i tlačítka z makety, která se dala běžně koupit za asi 500Kč a občas se najde na e-bay doslova za pár korun. Guma kryjící tlačítka je identická jako na "ostré" navigaci.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ahoj chlapi,
nevíte někdo jak dostat zpátky češtinu do zumo660?
Aktualizoval jsem to, co mi bylo nabídnuto a vytratila se mi z hlasového průvodce čeština? Ani v nabídce není, jen anglánština a amerikánština a ještě jeden cizí jazyk..
Nevíte někdo jak bábu zpátky donutit mluvit lidskou řečí?
díky R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
GSSG napsal:
Ahoj chlapi,
Aktualizoval jsem to, co mi bylo nabídnuto a vytratila se mi z hlasového průvodce čeština? Ani v nabídce není, jen anglánština a amerikánština a ještě jeden cizí jazyk..
díky
V Garmin Express volitelné aktualizace a vyber čeština.
Dum spiro,spero.
GSSG napsal:
Ahoj chlapi,
díky
Já to mám všechno v češtině, akorát HLAS je englán a v expresu se volba češtiny speciálně pro hlas nenabízí, teda nenašel jsem tam nic takového...prostě vše je česky, jen blábolí nečesky
xxxxxx
aha tak jsem to asi našel, při přeinstalaci map musím asi zaškrtnout češtinu ..
jsem předpokládal, že když mám CZ registraci, že to bude komunikovat -nahrávat automaticky česky..bo orientaci v menu je v češtině..och já jazykový analfabet !!
Upravil GSSG dne 11.08.2014 19:40
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
GSSG napsal:
Ahoj chlapi,
díky
Já to mám všechno v češtině, akorát HLAS je englán a v expresu se volba češtiny speciálně pro hlas nenabízí, teda nenašel jsem tam nic takového...prostě vše je česky, jen blábolí nečesky
xxxxxx
jsem předpokládal, že když mám CZ registraci, že to bude komunikovat -nahrávat automaticky česky..bo orientaci v menu je v češtině..och já jazykový analfabet !!
GSSG napsal:
Ahoj chlapi,
díky
xxxxxx
HoGo napsal:
Držiak na TT mám, chýba mi tam hrazda, kde by som to mohol dať (mám GS, nie GSA), ale časom bude aj to.
Tak to prozatím můžeš přidělat i pomocí kloubů RAM - ta montážní (horní) destička by měla jít namontovat na zadní stranu držáku. No a když ten utahovací šroub na ramínku nahradíš maticí, tak to bude celkem OK i z pohledu bezpečnosti při placení na benzínce nebo když si někde skočíš na záchod apod. Tak rychle to asi nikdo neodmontuje, zejména kdybys tam dal americkou matici a ne metrickou.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
helmut napsal:
Ahoooj kdo, kde a kdy vymění na ZUMO 550 plastový - gumový kryty tlačítek na L straně z pohl.řidiče - jsou tam 4 mačkací čudlíky a dva se protrhly a vypadly... Díky za radu a info
Helmut z Ludgeřovic
PS: v OV v Sectronu mi řekli že jen v Praze :-(
V Garmin servise - Picodas se mění celý kryt cca tuším 1700 ,- včetně DPH. Tlačítka jsou na tom krytu totiž nalepená a dolů se jim moc nechce. Ale jde to. Když jsem přelepením pořešil levou stranu, za týden jsem zjistil, že je špatná i pravá strana Ideální je si sehnat pokaženou navigaci s dobrým krytem a přehodit si celý ten kryt. A to bys mohl zvládnout
TAK ČERSTVÉ INFO Z GARMIN SERVISU V PRAZE KAM ZAŠEL MŮJ SYNÁTOR MICHAL: JE NÁM LÍTO PANE, ALE GARMIN NEPODPORUJE NAŠE SERV.STŘEDISKO A ND NÁM NEDODÁVÁ A ZUMO 550 SE JIŽ NEVYRÁBÍ A TAK SE NEZLOBTE JE NÁM LÍTO, ALE NAVI ZA CCA 21.000 LITRŮ SI MŮŽETE STRČIT DO P....E ASI TAK NĚJAK.
SLUŠNĚ, ALE JASNĚ DALI NAJEVO, ŽE VLASTNĚ SI PO TŘECH LETECH MŮŽU CELOU NAVI STRČIT NĚKAM..SORRY - TO NEOPRAVUJEME A CELÝ LIFE TEAM MÁM K H...U, KDYŽ NAVI S DÍRKAMI NEMŮŽU ANI ZA SUCHA POUŽÍVAT KVŮLI PRACHU A O DEŠTI ANI NEMLUVĚ.
FÁÁÁKT SLUŠNÝ ODDÍL TEN GARMIN JO A JEŠTĚ PRÝ DAL SYNOVI DOBROU RADU, PRÝ AŤ SI TAŤKA TY VYMÁČKLÝ ČUDLÍKY ZALEPÍ PÁSKOU A MŮŽE JI POUŽÍVAT DÁL, ALE NE V DEŠTI!!!
KOUPÍM TEDY ROZBITOU NAVI ZUMO 550, ALE S KRYTY ČUDLÍKŮ :-)
helmut: jak jsem psal - kup maketu za cca 500Kč a použij ty čudlíky z ní.
Mimochodem, ty jsi kupoval tu navigaci před 3 roky? Ta se nevyrábí tuším od podzimu 2009, kdy naběhla stabilní produkce Zuma 660 v jiné továrně. Možná ještě na začátku roku 2010 byla někde souběžně (fakt možná) ale kupovat Zumo 550 později znamenalo že člověk musel vědět, že jde o navigaci, která byla minimálně před dvěma roky ukončena a nic fyzicky podobného se dál nevyrábí a tím pádem bude těžké sehnat díly. Vyráběla se od podzimu 2005 (na trhu fyzicky v roce 2006) do podzimu 2009.
Upravil TomasTT dne 19.08.2014 00:30
TAK ČERSTVÉ INFO Z GARMIN SERVISU V PRAZE KAM ZAŠEL MŮJ SYNÁTOR MICHAL: JE NÁM LÍTO PANE, ALE GARMIN NEPODPORUJE NAŠE SERV.STŘEDISKO A ND NÁM NEDODÁVÁ A ZUMO 550 SE JIŽ NEVYRÁBÍ A TAK SE NEZLOBTE JE NÁM LÍTO, ALE NAVI ZA CCA 21.000 LITRŮ SI MŮŽETE STRČIT DO P....E ASI TAK NĚJAK.
KOUPÍM TEDY ROZBITOU NAVI ZUMO 550, ALE S KRYTY ČUDLÍKŮ :-)
TomasTT napsal:
Mimochodem, ty jsi kupoval tu navigaci před 3 roky? Ta se nevyrábí tuším od podzimu 2009, kdy naběhla stabilní produkce Zuma 660 v jiné továrně. Možná ještě na začátku roku 2010 byla někde souběžně (fakt možná) ale kupovat Zumo 550 později znamenalo že člověk musel vědět, že jde o navigaci, která byla minimálně před dvěma roky ukončena a nic fyzicky podobného se dál nevyrábí a tím pádem bude těžké sehnat díly. Vyráběla se od podzimu 2005 (na trhu fyzicky v roce 2006) do podzimu 2009.
Tome docela možný že ji mám už 4 roky, myslíš že mne napadlo se ptát a pane prodavači nevypadnou mi čudlíky a dostanu nový u vás koupit ?! Kuwa jasně tam píšou že je do deště a benzín že taky ji nepoškodí a zase tolik /mimo letošní štreku/ najeto neměla a nyní si ji vystavím vedle NMT 01 mobilu v kanclu do skleněný vitrínky ?! Tak to je smutný příběh za ty prachy...
Já si koupil Zumo 350, vesele si ji používal nějaký týden v autě a až jsem se chystal na dovču na mašině a měl natáhnutý kábl, zjistil jsem, že prostě nenabíjí..Zjistilo se že to "nebere" přes ty "čudlíky" v zádech navigace..Dostal jsem novou a hle..390ku, tak jsem byl překvapený ale spokojený..jezdím si na moto, nabíjí..prostě pohoda..noo ale pro změnu se mi z ničeho nic kousne a začala se mi sama vypínat Už to neřeším, až se to pos..švihnu s tím do krabice a budu jezdit zase s mapou.
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/
Doba je zlá Helmute. Já mám taky rád věci, které mi slouží dlouho. Také si myslím, že moje Zumo 660 vydrží jako moje stará, dvacetipětiletá televize. Že doživotní Life Time mapy jsou k dispozici po dobu fyzického života Zuma. Čert ví, jestli budou vycházet aktualizace CN-NT třeba ještě za 3 roky…
Budeme se muset zařadit mezi „vhodné spotřebitele“ kteří okamžitě nakupují vyšlé novinky na které se okamžitě přesune veškerá podpora výrobce. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Já nejsem výrobce, nemůžu za to, že na některý model se nedají koupit náhradní díly 5 let po ukončení výroby. Prostě to tak je. Na spoustu jiných věcí, které se nevyrábí v milionových sériích (mobily, tablety..) nejdou koupit náhradní díly po mnohem kratší době. Potřeboval jsem plastový vrátka konektorů na Panasonic Lumix GX-1 asi rok a něco po tom, co ho přestali dělat. Dodneška tam asi tu mojí objednávku mají nevyřízenou. Prostě navigace, komunikátor apod - to není motorka. Zumo 550 používá pět tlačítek, Zumo 660 jen jedno a není tam ta ****ní guma, která se protrhává. Tlačítkám nikdy nic není, problém je v té gumě na obalu. Co s tím? Asi lepší koupit TomTom - tam lidi čekali na náhradní napájecí záda dva roky než je výrobce začal zase dodávat. Prostě to je elektronika a pět let po ukončení výroby je zázrak, že se na to vůbec dá něco sehnat. Když budu potřebovat náhradní tlačítka na mojí 278C, taky vím, že je od Garminu neseženu ale koupím je v pohodě na eBay za pár korun.
TomasTT napsal:
Tome i tak je to ale smutný ne? To je jako bys šel do BMW....:
" jooo pane vy máte 1100 GS? Tak to si ji strčte do pr... nebo ji dejte na vrakoviště. Ta už se 15 let nevyrábí tak na ní už nedodáváme náhradní díly.."
pochopil bych to u garmina který je těch 15 let starý (přece jenom elektronika asi má rychlejší vývoj a tudíž "sociální" stárnutí) ale u navi starý 4 roky?? kde to jsme.. Smutný.. Navíc mě 550 přijde pořád jako bezva navigace za kterou se nikdo stydět nemusí a funguje prima. Znám mraky lidí co se k ní vrátili od 660 a nedaj na ní dopustit..
U mobilů ti to kolikrát řeknou ještě před skončením záruční doby, že už na to nemají díly, že už je přístroj starý a už se nevyrábí (protože sekaj každý 4 měsíce novej model..) a velmi nelibě vrací např. peníze nebo se snaží vymluvit a hodit vadu na zákazníka jen aby to servis nemusel řešit..
Tady obhajujete Garmina ale kdyby vám to udělalo BMW tak se postavíte na hlavu..
Zavedl bych výrobcům elektroniky povinnost po určitou dobu vyrábět, dodávat a držet náhradní díly na svoje výrobky tak jako to mají výrobci vozidel a bylo by po problému. Stačilo by dle mě 5-7 let..
Zumo 550 (450, 500...) bylo uvedené do prodeje před devíti roky. Přijde mi to docela dost.
Pokud by byla povinnost výrobců dodávat ND třeba pět let po skončení standardní záruky (běžné u profesionální techniky třeba pro TV), tak to má takový efekt na ceny, že bys nevěřil - čtecí zařízení určené pro "amatéry" stojí třetinu toho, co pro profesionální použití. Důvod - výrobce "musí" pět let dodávat díly, které třeba nikdy nikdo nebude chtít ale musejí je mít skladem, mít v nich peníze. Takže se to promítá do ceny toho výrobku. Dělají to tak všichni. Navíc - nikdo nijak nemůže stanovit jaká má být cena toho dílu. Chceš náhradní displej? Fajn - bude to stát 200EUR i když ho na eBay koupíš za 30EUR. Tudy fakt cesta nevede.
Konkrétně u 550 je těch problémů víc - nejen použití té gumy na tlačítka, která časem mění vlastnosti, tvrdne a nakonec se prolomí. Je tam použitý problematický modul v napájecí části a poměrně mizerný typ dotykové vrstvy displeje. Zuma 660 s prodalo víc než dvojnásobek oproti Zumu 550 a problémů s dotykovkou bylo minimum. U Zuma 550 nejčastější závada. Chápu že někomu vyhovuje ovládání 550 víc než 660 ale technicky to lepší rozhodně není. Vzpomeň si, kolik lidí mělo zoxidovaný konektor v držáku - byl hrozně exponovaný, stála na něm voda a některé piny to doslova sežralo. U Zuma 660 jsme neměli jedinou závadu toho samého konektoru ale umístěného v jiném místě (vzadu namísto dole). Fakt to technicky není lepší model.
TomasTT napsal:
Tome docela možný že ji mám už 4 roky, myslíš že mne napadlo se ptát a pane prodavači nevypadnou mi čudlíky a dostanu nový u vás koupit ?! Kuwa jasně tam píšou že je do deště a benzín že taky ji nepoškodí a zase tolik /mimo letošní štreku/ najeto neměla a nyní si ji vystavím vedle NMT 01 mobilu v kanclu do skleněný vitrínky ?! Tak to je smutný příběh za ty prachy...
První věc je to, že i před 4 roky se už nevyráběla ale možná jí někdo měl skladem. Každopádně mohla být vyrobená klidně před 9-10 roky. Pokud je na ní lifetime, tak tam jsou nejnovější mapy a jak starý je fyzicky ten hardware, to nepoznáš. Těm čudlíkům nic není - mikrospínače na desce jsou předpokládám v pořádku. Máš jen steřelou gumovou vrstvu která je součástí pouzdra navigace, nikoliv vlastní tlačítka. Je to vyrobené prostě z gumy a ta časem mění svoje vlastnosti - jako každá jiná guma. Prostě vlivem ovzduší guma mění svoje vlastnosti a takzvaně "steří" nebo "zteří"? Sám nevím, jak se to píše. Každopádně každá guma na světě mění svoje vlastnosti a teoreticky se dá ten vliv zpomalit - třeba natíráním glycerinem ale dřív nebo později to udělá každá. Podívej se třeba na závěsy reproduktorů v reprobednách. Nové jsou nádherně pružné a u starých se objevují praskliny a jsou tuhé, guma se rozpadá. Různá gumová těsnění to samé. Prostě je to guma. A je fuk, jestli je na vzduchu u tebe na poličce nebo v garáži na motorce. Prostě to stárne bez ohledu na to, kde to leží.
Navíc jsou lidi, kteří ty tlačítka po levé straně vůbec nepoužívají - používají dotykovku a mají i ty ještě první navigace v naprosto bezvadném stavu a spousta dalších má problém s rozsypanou gumou třeba zapínacího tlačítka. Ale neviděl jsem ještě nefungující tlačítko jako takové - všechno to byly jen ty gumové kryty co jsou součástí pouzdra (těla) navigace. Pokud se dá za 10EUR koupit náhradní řešení formou makety, staré nebo nefungující navigace s nepoškozeným pouzdrem, tak je to asi lepší než kdyby ti v Garminu řekli, že ti to rádi za 150EUR opraví ne? To tělo by podle mě u nich stálo minimálně takovou podobnou částku.