Zdar.. porad bojuju s tim smartphone link...pripoji se mi to ale za chvíli se to zase odpojí... Porad hlasi telefon odpojen.. za chvili zas pripojen. Porad dokola.. . Je to vlastnost na houby nebo chyba? Telefon huawei y6II a zumo 595... Dik za reakce
Ja to mel v 590 vpohode. A dela tonpri navigaci nebo v klidovem rezimu? Mas zaplou GPS v mobili?
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Dela to při navigaci i při klidovém režimu doma... Trochu se to zlepší když od zuma odpojim intetphone jako sluchátko...gps v telefonu záplou nemam... Chvili to funguje na smart oznámení a na pocasi a dopravu v pohode. . Jen se to pak porad odpojuje a zapojuje k tomu telefonu.... Myslím ten Smart Link
Mě to někdy maká,že si toho nemusím všimnout dlouho,ale pak přijde den,že se mi to taky najednou odpojí.Třeba několikrát.Většinou pomuže restartovat telefon.Mám 590 a Samsunga.
Zdarec, mám dotaz. Testuji navigaci Garmin Zumo 595 a narazil sem na problém, že mě navigace posílá úplně nesmyslnou trasou. Třeba odbočit doleva v zákazu atd. Dál mám v mapě, že je v ulici zákaz vjezdu a přitom je ten zákaz ve vedlejší ulici...kvůli stavbě. Dělám něco špatně?
pravděpodobně neděláš, to je "kvalita" mapových podkladů Here Map. Případně, pokud máš zaplou online dopravu, tak platí to samé. Možná je to v jiných částech republiky lepší, ale v mém okolí se mě 595-ka klidně snaží vést polní, nebo lesní cestou i při vypnutých nezpevněných cestách, nebo zkrz uzavřenými areály bývalých JZD a pod. Ze začátku jsem prudil Garmin s hlášením oprav - něco opravili, pak mi dokonce dali práva přímo na editaci Here mapových podkladů, ale je toho tolik, že mě to po dvou měsících přestalo bavit (navíc víc než polovina změn nebyla ani po několika měsících schválena...
A co se týče online Dopravy, tak jsem ji radši vypnul, protože vytrvale hlásila jako uzavřené úseky, které byly již několik dní otevřené a naopak nehlásila ty aktuální...
V Rakousku se zdálo, že funguje podstatně lépe - zřejmě kvalitnější mapové podklady.
www.fotomoto.cz
Jste všichni docela v pohodě. Já si k Vánocům nadělil první navigaci v životě a hned Zumo 595. No a jsem zklamanej. Čekal jsem něco jako mapy.cz a prd. Zadám adresu a hodí mě to o dva bloky dál, Podgoricu v MNE to ani nenajde aj. Neumím s tím pořádně zacházet a nějak nemůžu sebrat chuť se do toho ponořit. Občas mám chuť s tím švácnout. Jsem prostě nasranej, že to neumí pro mě základní věci a nebo že je nemá k instalaci. Co k tomu dodávaj držák, tak na motorku to má de bilní záda, ze kterejch vede svazek kabelů a já chtěl jen nabíjení a to nejlépe z USB jako u auta.... Garmin jiný záda nedodává, ty z auta jsou na jinej průměr koule. Držákem od TT si nepomůpžu, používá stejný záda...... Neumí to přes modrej zub bejt na telefonu s tím, že mám kecálka přes zub na telefon. Moje představa byla, že telefon s kecálkem je základ a že navigace do toho občas něco kecne...
Hořce lituji, že jsem ty prachy raději neprochlastal.
Třeba mě vztek do jara přejde, ale kdykoliv projdu kolem motorky a vidím ten kabelovej děs, tak se zase naseru. Varianta je to rozkuchat a odpreparovat zbytečnosti, ale ještě ve mě zraje myšlenka to prostě poslat dál a pořídit silnější brejle na čtení mapy.
Upravil Medik dne 22.01.2019 13:06
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
rozumím ti
S tím kucháním kabelů opatrně - někdo zkoušel odstřihnout ty audio a pohořel na tom, že tam Garmin má nějaký hlídání kontaktů, či co (už si přesně nepamatuju) - tzn prosté odpreparování problém neřeší, ale generuje další
V Rakousku jsem jednou zuřil, že nevyhledá Villach, než jsem zjistil, že musím zadat český název - "Bělák"
bolek napsal:
rozumím ti
S tím kucháním kabelů opatrně - někdo zkoušel odstřihnout ty audio a pohořel na tom, že tam Garmin má nějaký hlídání kontaktů, či co (už si přesně nepamatuju) - tzn prosté odpreparování problém neřeší, ale generuje další
V Rakousku jsem jednou zuřil, že nevyhledá Villach, než jsem zjistil, že musím zadat český název - "Bělák"
No to jsi mě nepotěšil. myslel jsem, že to prostě ucvaknu, zatavím do smršťovačky a po ptákách. Ale ty audiokáble by neměly v principu činit potíže. Je to jenom ukončení kabelu, takže když se to nikde nevyzkratuije, neměl by Garmin poznat, že tam nemá koncovku. Nicméně, jestli dozraju, mrknu na to a napřed to zkusím odpreparovat "vratně". Ty záda se tvářej rozebíratelně na torx. Jen musím dozrát a nesmím se nasr at, je to vezmu do ruky. To mě nenapadlo dát do vyhledání Podhora. Když jedu prstem po mapě, tak ji Garmin vidí, ale jak chci adresu, tak prdlajs.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Sagem napsal:
Zdarec, mám dotaz. Testuji navigaci Garmin Zumo 595 a narazil sem na problém, že mě navigace posílá úplně nesmyslnou trasou. Třeba odbočit doleva v zákazu atd. Dál mám v mapě, že je v ulici zákaz vjezdu a přitom je ten zákaz ve vedlejší ulici...kvůli stavbě. Dělám něco špatně?
Nejčastější chyba a důvod prč to počítá taková blbiny je, že je zapnutých víc map naráz. Jasně, pokud máš jen City Navigator Europe koupenej s navigací, není to tenhle problém.
Garmin Zumo je navigace se kterou se musí umět, má svoje zákonitosti, které když se poruší, je všechno špatně.
Záleží na mapách, nastavení navigace, nastavení MapSource nebo Base Campu vs. nastavení navigace když chystáš trasu doma, automatickej přepočet při jízdě po trase je VELKEJ problém atd.
Já například vím, že pokud se mi stalo, že mě vedla blbě, bylo to mou chybou, nebo chybou v mapě.
Mám zkušenost, že někdy je přesnější, nebo bezchybná OSM mapa zdarma než placený CNEU.
Jistý je, že Zumo není úplně uživatelsky přívětivej navigátor, ale hodně toho umí.
Moje skóre je tak 3-4 zvládnutelné chyby na 2000 – 3000 km.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Tak nakonec to možná s tím odpreparováním kabelů nebude tak černý - tady je celkem pěknej návod a pokud tomu dobře rozumím, tak na konci píše, že snad ani ten loopback pro audio být nemusí http://jahonen.ka...le_cradle/
Původní diskuse na ADVrider je tady
Upravil bolek dne 23.01.2019 20:00
www.fotomoto.cz
Mám 590 s fw 595, BT s telefonem funguje výtečně jak před upgrade tak i po něm. Telefon spojen s Garminem a Garmin spojen s přilbou. Navi muví do přilby, telefon při volání ukáže na navi číslo a jméno, můžu hovor přijmout nebo odmítnout. Navi vypíše došlou SMS na display.
Koukám, že jste se rozjeli :-) No, než jsem to našel tady, tak jsem to stihl spáchat sám. Rozebral jsem to, odpojil konektor a zjistil, že nabíjení funguje a zase to sešrouboval. teď se ještě, až bude chvilka, podívám, jak to bude komunikovat - nekomunikovat s ****em a potom případně udělám ty klemy jako jsou v popisu té webovky. Prozatím postačuje pouze vyrvat konektor :-) Ale díky, inspirace není nikdy dost a proč něco pracně znovu objevovat, když je již objevené.
Medik přiložený následující obrázek:
[68.67Kb]
mara napsal:
Mediku, když mi koupíš na Radarce panáka, vysvětlím Ti jak na ni
Jo za panáka? To je dobrá cena. Jen aby jsi měl svatou trpělivost. Já si totiž pamatuju úplný hov.... Takže si pořád píšu. A dobrý, pokud nezapomenu kam
Medik přiložený následující obrázek:
[62.74Kb]
Upravil Medik dne 30.01.2019 15:53