Pokud vyhodnotíš, že Ti auto téhle velikosti bude vyhovovat, proč ne. Westfalia vestavby v Transporterech všech generací jsou populární a až mne překvapilo, kolik jich po Evropě jezdí. Vždy jsem myslel, že to jsou auta pro aktivní lidi, co nezůstávají na jednom místě, ale jsou hodně variabilní a v kempech jich dost stojí i delší dobu.
K T4 se neumím vyjádřit, měl to známý, automechanik a tvrdil, že to jsou spolehlivá, relativně jednoduchá auta. To v inzerátu mi přijde trochu natuněné, třeba světla, nevím co si myslet o předním nárazníku a stav by se dal asi posoudit na místě, patina je vidět i na fotkách, pán to před focením moc nevycídil. Ale to bude na každém autě a jak říká Drákula, nic, co by nevyřešil Cif:-).
Velké obytné auto to není, ale má výhodu v provozních nákladech, rychlosti, manévrování, parkování, projíždění úzkých uliček. A na druhou stranu se v něm postavíš, najíš, převlékneš, uvaříš, umeješ. Pro případ delšího pobytu na jednom místě se používají markýzy a předstany, čímž získáš další obytný prostor, tohle auto má na to kedrovou lištu, což je prima. Má i přídavnou baterku, jestli to dobře chápu, tak její stav zrovna ukazuje displej vpředu na stropě, tam se myslím ovládá i nezávislé topení. Takže taky dobrý. Netuším, k čemu je odpadní nádoba vzadu v autě, dřez to má jinde a WC to asi nemá.
Ale určitě se vyjádří i odborníci...
Asi Tě zklamu....takové auto jsem vlastnil 4 roky,tak si dovolím říci,že o něm něco vím.To z inzerátu jsem si byl prohlédnout před 2 dny(chtěl koupit kolega) a nestačil jsem se divit.Totální zbastlenina která si o ujetých km může nechat jen zdát a o ostatním ani nemluvě.Když jsem se prodejce zeptal jak to může být 2001 když od 1998 dělali facelift,tak mi řekl,že se to majiteli více líbilo,tak to předělalTak jsem mu řekl,že to musel být velký nadšenec do starého modelu když vyměnil i palubkuDál to nemá cenu rozebírat.Jinak to auto jako takové je fajn,ale má i svá ALE.V chladnějším počasí se zvednutou střechou na prd.Prodávají na to i takovou izolaci,ale žádný šlágr to nebyl.
Ivan:to není odpadní nádrž,ale nádrž na vodu
Upravil Airspeed dne 06.10.2016 17:15
Ještě bych dodal,že u těchto aut platí-dvakrát měř a jednou řež.Jsou velice oblíbené u domácích kutilů kteří nemají žádné zábrany a chce to být velice obezřetný.Není vyjímka,že pořádný kus se hledá i rok.Šťastnou ruku při výběru
Tento víkend na srazu obytných vestaveb, kde se zúčastnilo 119 aut, získal 1. místo IVAN LELÁK .
Gratulace
Upravil KUKY dne 09.10.2016 17:58
KUKY se vrací
Karavanům nějak neholduji ale když bych k tomu dozrál tak bych šel do něčeho takového. Je to v podstatě náklad dá se to sundat a auto používat na normální ježdění.
sloon napsal:
Karavanům nějak neholduji ale když bych k tomu dozrál tak bych šel do něčeho takového. Je to v podstatě náklad dá se to sundat a auto používat na normální ježdění.
...varianta, která více záporů než kladů...
- auto s vlastní nástavbou už je na hranici únosnosti auta, při častějším využívání by chtělo posílit podvozek auta
- ve spodní části dosti omezeno prostorově
- celkově velmi malé prostorově
...dělá se varianta, kdy se sundá korba z rámu vozu a místo toho se dá nástavba, získá se dosti využitelného prostoru navíc (vyrábí např. Bimobil)
- proplematika podvozku zůstává
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
KUKY napsal:
Tento víkend na srazu obytných vestaveb, kde se zúčastnilo 119 aut, získal 1. místo IVAN LELÁK .
Gratulace
Pro upřesnění, byl to 8. ročník Vševestavbového sletu, určeného pro majitele amatérských vestaveb, i když přijelo i pár profesionálních. Letos byla rekordní účast 115 aut, skvělí lidé, co si na nic nehrají, krásná auta, výborné vychytávky. Účastníci i návštěvníci mohli hlasovat ve dvou kategoriích, Miss van Techno a Miss van Sympatic. V první kategorii jsem nemohl konkurovt vestavbám, od kterých by se mohli učit i věhlasní, profesionální výrobci, ale první místo v kategorii Miss van Sympatic je příjemné a pro nás s Drákulou potvrzení, že auto se nám povedlo a lidem se líbí.
Ivan přiložený následující obrázek:
Hezký víkend s Ivanem a Drakulou . Stáli jsme vedle sebe a díky nim, jsme byli stále v obležení desítek lidí, kteří obdivovali krásnou
Důru , také řádně oceněnou.
KUKY přiložený následující obrázek:
No, Tvůj Possl, asi tím, že to není nejmodernější konfekce, je také hodně zajímavý, originální a lidi se o něj zajímali. Nebuď přehnaně skromný, na rozdíl od nás máš v autě vysoký strop, koupelnu a teplo...:-)
Mimochodem, menší pohár nám zůstane, větší je putovní a přibývají na něm tabulky s místy a vítězi jednotlivých ročníků. Nyní je na rok v našem držení a letošní tabulku musíme dodělat sami...:-)
A ještě jedna. Důra se opět osvědčila a díky tomu, že jsme byli připojeni na elektriku, mohli jsme si topit přenosným topidlem, přesto budeme řešit plnohodnotné nezávislé topení.
Ivan napsal:
A ještě jedna. Důra se opět osvědčila a díky tomu, že jsme byli připojeni na elektriku, mohli jsme si topit přenosným topidlem, přesto budeme řešit plnohodnotné nezávislé topení.
Doporučuji topení Planar...2KW stačí. Je to ruská kopie webasta a mě už nějaký pátek slouží a stojí půlku originálu... http://www.autote...ar-2d.html
Upravil progranit dne 09.10.2016 20:13
KUKY napsal:
Gratulace
Pro upřesnění, byl to 8. ročník Vševestavbového sletu, určeného pro majitele amatérských vestaveb, i když přijelo i pár profesionálních. Letos byla rekordní účast 115 aut, skvělí lidé, co si na nic nehrají, krásná auta, výborné vychytávky. Účastníci i návštěvníci mohli hlasovat ve dvou kategoriích, Miss van Techno a Miss van Sympatic. V první kategorii jsem nemohl konkurovt vestavbám, od kterých by se mohli učit i věhlasní, profesionální výrobci, ale první místo v kategorii Miss van Sympatic je příjemné a pro nás s Drákulou potvrzení, že auto se nám povedlo a lidem se líbí.
Ivane velká gratulace
To musí být radosti,když vaši práci někdo takhle ocení,že?
.