Tak jsem se konečně dostal k otestování toho kabelu. Udělal jsem i klemky podle obrázku a místo toho hustokrutého svazku mám akorát konektor do zásuvky. Do přilby to normálně kecá, muzikuje, upozorňuje, prostě to funguje.
Hurá.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Ahoj všem. Mám dotaz na majitele Zumo 595. Celej loňskej rok jsem používal aplikaci Spotify která v pohodě funguje. Ale letos po nějaké aktualizaci se nelze s aplikací v telefonu spojit. Má ještě někdo stejný problém? Vše samozřejmě aktualizované na nejnovější soft..
per aspera ad astra
Ahoj, narazil jsem na problém při přehrávání souboru mp3. Hudba ve sluchátkách zní podivné, jako kdyby byla až přespříliš zkomprimovana. Hudbu jsem zkoušel přehrávat z navigace i z připojeného přehrávače iPod, výsledek stejný. Hlasové povely při navigovani zní normálně.
To se mi stava docela často.. stačí v nastaveni BT odpojit a znovu připopjit intercom.. konkretne položku přehravač medii.. stačí odškrtnout a zase zaškrtnout a už to hraje normalně
Zdar pánové, možná se ptám jako lama, ale peru se s tou svojí 595.
Tak například si udělám trasu a pro sichr v plánovači trasy. Dám tam pár průjezdních bodů a ve finále mě to stejně táhne úplně jinudy. Asi něco blbě nastavuju, ale nemůžu se nějak dopídit tomu co. Na výběr je rychle, krátce a nebo nějaký Garmintoulky. Chybí mě tam výběr drž se toho, co jsi dostal.
No a druhá věc, udělal jsem si trasu v Mapách. Nacpal tam asi 10 bodů, uložil (exportoval) do GPX souboru. Fouknu to do navigace do složjky GPX na kartě a chci to importovat a NIC. Nevidí to. Tak to fouknu do stejného adresáře v Garminu a stejnej výsledek. Hlava mě to nebere, protože předtím to normálně takhle fungovalo. Napral jsem to do Garmina, spustil plánovače, dal import a bylo. Jasně, že když jsem to naimportoval, tak to průjezdní body ve finále ignorovalo a vyrábělo to různé zkratky a podobně. No a dneska ten nezdařenej import se nakonec zdařil, ale vyhrabal jsem to v ujetých trasách (kam jsem dosud nikdy nic neuložil) a navíc to tam bylo opravdu s názvem, se kterým jsem to uložil, ale s jedničkou (za názvem), jako by to vidělo ty soubory oba, jak na kartě, tak v Garminu a jeden mě to laskavě nadělilo. No, řekl jsem si, že se drbu na zadku přes levé ucho pravou rukou, rezignoval a jal se importovat projetou trasu do Plánovače. Povedlo se. Trasa tam je, ale nějak se vytratily průjezdní body, tak jsem zvědavej, kam mě zejtra dovede. Zatím jsem jen v režimu bez družic u stolu.
Něco dělám blbě a nebo mám nějakou vadnou krabičku. A to jsem ze zoufalství přečetl návod
Snad toho moc nechci - vytvořit si trasu s bodama, kudy projet.
Poradíte?
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
ty toulky s Garminem jsem už vzdal. Procházel jsem stejnými strastmi. Nepodařilo se mi to vyřešit...Třeba ty nesmyslné výpočty trasy.....nene.. Už jsem na to neměl nervy. S Garminem už nejezdím. Používám k navigaci mapy od seznamu nebo google...Samsung S8. Mám klid...
Lítám pomalu a nízko..
Mno já letos měl porovnání TomTom Rider a mapy.cz (Tomtom mapy pouze s průjezdními body - vygenerováno z Mapy.cz a převedeno do itineráře TomTom).
TomTom normálně v Rideru 550 a mapy na telefonu v Mapy.cz aplikaci... Ze začátku třeba i OK - oboje shodné... po třeba 1/4 cesty najednou mapy.cz začly blbnout a najednou trasa třeba o 150km delší... (třeba o polovinu délky trasy).
Takže za mě moc mapy doporučit na navigování nemohu... Ale je to fajn např. vyhledat si po trase nějaký POI - pumpu, obchod, servis nebo tak...
Nicméně stále nedám na TomTom dopustit a Garmin mi po zkušenostech z 550 i 660 a dle všeho to co čtu (prakticky pořád to samé) nesmí do baráku
Tsak jeden problém vyřešen. Nakopnutej soubor. Ale mám k dispozici druhýho garmina a tam se trasa nedeformuje. Večer projdu nastavení a kouknu co je jinak. Když nebude, tak nezbude než třeba přehrát FW. No uvidíme.
Musím se Garmina zastat
Od roku 2008 používám různé Garminy a většina chyb, které předvedli, byla zapříčiněna mnou.
Před dovolenou jsem si naplánoval trasu, úseky v rozumné délce, max. 500 – 700 km, stejně to vždy vycházelo do místa, které jsme chtěli vidět.
Plánoval jsem v Map Source případně Base Campu, na východě jsem používal OSM. mapy zdarma, které podle mých zkušeností fungují mnohdy líp než CNEu.
Pokud jsem neudělal chybu při plánování trasy, měl způsob výpočtu trasy v BK / MS nastavený stejně jako v navigaci. V navigaci měl zapnutou jen jednu mapu. Neměl v navigaci „automatické přepočítání po chybě“ (pozor, stačí drobná chyba, nevšimnete si přepočtu a už jedete jinudy a někdy hodně oklikou)
Když bylo vše popsané splněno, neměl jsem problém. Jistě, někdy jsou chyby v mapě, ale to není věcí hardware. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
HonzaGS-SV napsal:
TomTom normálně v Rideru 550 a mapy na telefonu v Mapy.cz aplikaci... Ze začátku třeba i OK - oboje shodné... po třeba 1/4 cesty najednou mapy.cz začly blbnout a najednou trasa třeba o 150km delší... (třeba o polovinu délky trasy).
Neměl si náhodou na mapách v telefonu nastavenou dopravní mapu s provozem? To máš hned jinou trasu.
Čau kluci, někde jsem záhadným způsobem vytratil zámek z držáku navi. Dá se to někde sehnat nez to budu řešit přímo přes TT? Je to G595. Díky za odpovědi
Kuba89 přiložený následující obrázek:
Kuba89 napsal:
Čau kluci, někde jsem záhadným způsobem vytratil zámek z držáku navi. Dá se to někde sehnat nez to budu řešit přímo přes TT? Je to G595. Díky za odpovědi
Ahoj kluci, nemáte někdo doma nefunkční zumo 595.. jde mi hlavně o záda, respektive tu čast s vypínacim tlačítkem.. mně se ta guma rozpadla, a vypadalo to vypínací gumove tlačítko. Prelepil jsem to zatím tesa páskou ale nejde mi navigace vypnout, musím ji vždy vytáhnout z držáku aby ztratila napájení.... Díky za případné nápady něco typy ...google jsem projel, nic tam není, jen starší funkční kusy, ale to si mi dávat ranec nechce.
to mne prave vzdycky stvalo. potvrzovat ze chces interni napajen atd., havne jsem leta zyvyklej ze navy pres den na moto nevypinam, kdyz jsme na cestach.... ale uz resim nahradu cudliku za samo domo....pak dam vedet. Ty zada jsou prakticky nesehnatelne. Dodrbalo se mi to tim, ze jak ta navi byla z druhe ruky, tak byl malinko krivy TT drzak (asi po padu) a ten vypinaci prodluzovaci čudlik to mackal ne upne ve stredu a tim praskla ta guma po okraji vypinani na navy. Toho jsem si vsimnul pozde az to bylo praskle.( no jsem jelito, uz to vim). dam vedet jak jsem dopadl.