Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Touratech
Strana 56 z 90:   1  ...  53    54    55    56    57    58    59  ...  90  

GARMIN pro moto - poradna, otázky a odpovědi
zjesu
Přidané 26.11.2014 14:34

Registrace: 20.04.13
Mosquito napsal:
Tak jsem dal info od Garminu > ted uz je kabel TMC-RDS primo vestaven do napajeciho kabelu > takze nic netrci.

Tak to by me zajimalo, jak to vypada, uz kvuli te antene. Toto je kabel koupeny vloni.
zjesu přiložený následující obrázek:

[143.47Kb]

mara
Přidané 26.11.2014 14:36

Registrace: 05.03.08
netrčelo nikdy, jen je to kousek širší...
http://www.garmin...o/rds-tmc/
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure
http://marags.raj...
http://www.youtub...marekondra

zjesu
Přidané 26.11.2014 14:51

GTM 35
zjesu přiložený následující obrázek:

[170.08Kb]

Mosquito
Přidané 26.11.2014 14:57

Registrace: 26.12.07
Ty obrazky co maji na svych strankach jsou "univerzalni".
Ted prave nejde poznat zda ma v sobe kabel ci ne. Neni tam zadne rozsireni. Ciste adapter a z toho kabel

Ani tam neni ten "valecek" jako na teto fotce
http://www.garmin...s-tmc.html
3/6 Marines SEMPER FI

ICQ152277216

icq.scatter.cz/status/386/152277216/status.gif

zjesu
Přidané 26.11.2014 15:18

Na tvem obrazku je obycejny napajec bez prijimace rds. Zminovany valecek je feritove jadro, ktere dela "ochranu" proti spickam v napeti. Stejne jadro najdes na napajecich ntb, usb kabelech... Prave v te krabicce na mem obrazku je prijimac rds a z nej ten drat - antena. Nedokazi si to predstavit zasadne mensi.

Mosquito
Přidané 26.11.2014 17:45

Zjesu - proto píšu že mi v podpoře Garminu napsali, že takhle vypadá nové napájení s konektorem. Už to není jak byly výše ukázány
3/6 Marines SEMPER FI

ICQ152277216

zjesu
Přidané 26.11.2014 22:48

Jasně, tomu rozumím, právě proto mě zajímalo, jak to vypadá :-)
Že to funguje jde přece zjistit snadno - musíš připojený přijímač vidět v menu Nastavení>Doprava>... a pak také >Aktuální poskytovatel.

Mosquito
Přidané 26.11.2014 22:52

Zkusil jsem jim napsat s tim ze jsem dal jak fotky tak i seriova cisla apod. Tak uvidime zda jsme si jen nerozumeli a nebo je to jak jsem pochopil.

GPS mam den a kousek a zkusil jsem ji jen jednou. Narozdil oproti Zumo 550 kde kdyz jsem to pripojil mi to ukazalo celou CR > nehody, zacpy, prace na silnici apod, tak zde to ukazuje jen to co se krizi s tvoji cestou (ci mozna okoli). Pri zapnuti mi to prave reklo, ze na me zadane ceste neni zadna kolize.
3/6 Marines SEMPER FI

ICQ152277216

Mosquito
Přidané 27.11.2014 09:27

Dobrý den,

pokud je na těle přístroje napsáno označení obsahující písmeno T, je RDS přijímač z větší části vestavěn v přístroji a dodaný napájecí kabel slouží pouze jako anténa, která je uvnitř vodiče kabelu, proto vypadá jako standardní kabel. Přijímače GTM 35/36, které Vám zaslali kolegové na fotografii jsou staršího typu z doby, kdy byl přijímač pouze součástí kabelu.
3/6 Marines SEMPER FI

ICQ152277216

zjesu
Přidané 27.11.2014 10:06

Díky za objasnění.Wink Faktem je, že já na navi mám jen LM (bez T)

TomasTT
Přidané 27.11.2014 18:33

Registrace: 15.03.07
Mosquito: to písmeno T je i na přístrojích, které nemají TMC/RDS příjmač vestavěný v navigaci. Moje předchozí navigace v autě byla 3790T a tělo navigace se od verze 3790 vůbec neliší, jsou absolutně identický - jen tam byl taky ten kabel s "boulí" ve které je TMC příjmač. Nicméně je možné, že ty nové už mají příjmač úplně uvnitř navigace, to je klidně možný. Já to považuju za přežitek - jakmile jednou vyzkoušíš dopravu přes aplikaci z telefonu, tak si na RDS ani nevzpomeneš.

LM znamená lifetime
T znamená traffic

Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Jirik
Přidané 29.11.2014 20:40

Registrace: 25.10.12
Dnes jsem poprvé aktualizoval Zumo 660 na mapu CN 2015 přes Garmin Expres a po instalaci jsem zjistil, že mapa se mi nainstalovala na kartu, ale 3D do navi a při tom mi to smazalo české mapy (Atlas, Topo) z navigace. Přitom v navi nic krom map nemám tzn. je tam dostatek místa, aby se tam vešlo jak Atlas, Topo (cca 450 MB ) tak to 3D (cca 750 MB ), které stejně pokaždé hned vymažu. Je to normální nebo jsem někde udělal chybu (nevím kde)?
Upravil Jirik dne 29.11.2014 20:41

zjesu
Přidané 29.11.2014 21:37

Při exportu mapového souboru z Garmin Express musíš mít kromě nové mapy nastaven (zaškrtnutý) i export dalších (původních) map, které tam chceš mít. Vždy se vytváří nový soubor *.img, který přepíše ten původní.

TomasTT
Přidané 01.12.2014 11:04

Jirik: a nebo prostě před aktualizací udělej zálohu (zkopíruj někam na disk) původní soubory. Ty mapy se takhle prostě instalují - pokud chceš celou evropu, tak se do navigace už nevejde a musí být na kartě. Takže na kartě je hlavní mapa city navigator, soubory JCV jsou k ní ale v navigaci a to samé 3D mapa - taky je v navigaci. Takže když si české mapy nainstaluješ do navigace (a ne na kartu), tak to bude v pohodě a nesmaže se ti to (pokud se soubor jmenuje gmapsupp.img). Jinak Atlas bych rozhodně nemazal, podle mě v ČR naviguje o třídu líp jak CN.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Jirik
Přidané 01.12.2014 15:55

Registrace: 25.10.12
zjesu napsal:
Při exportu mapového souboru z Garmin Express musíš mít kromě nové mapy nastaven (zaškrtnutý) i export dalších (původních) map, které tam chceš mít. Vždy se vytváří nový soubor *.img, který přepíše ten původní.

Tuto nabídku v Garmin Express nemám nebo jí nemohu nikde najít.

Jirik: a nebo prostě před aktualizací udělej zálohu (zkopíruj někam na disk) původní soubory. Ty mapy se takhle prostě instalují - pokud chceš celou evropu, tak se do navigace už nevejde a musí být na kartě. Takže na kartě je hlavní mapa city navigator, soubory JCV jsou k ní ale v navigaci a to samé 3D mapa - taky je v navigaci. Takže když si české mapy nainstaluješ do navigace (a ne na kartu), tak to bude v pohodě a nesmaže se ti to (pokud se soubor jmenuje gmapsupp.img). Jinak Atlas bych rozhodně nemazal, podle mě v ČR naviguje o třídu líp jak CN.

Jj zálohy si dělám. Mapu CN mám na kartě (vzhledem k velikosti souboru mi to ani nedalo vybrat kam se to nainstaluje). A v navigaci jsem před instalací měl české mapy v souboru gmapsupp.img a Basicmap a po instalaci byly v navigaci jen 3D mapy(gmap3d.img, .gma, .unl)) a Basic mapu(gmapbmap.img, .sum). Ten gmapsupp.img zmizel.
Exportoval jsem tam české mapy z Mapsource a vše chodí, jen je to otravný po každý instalaci CN mapy nezapomenout nově exportovat z Mapsource nebo překopírovat ze zálohy ty české mapy.

TomasTT
Přidané 01.12.2014 16:05

Jirik napsal:
zjesu napsal:

Tuto nabídku v Garmin Express nemám nebo jí nemohu nikde najít.

Jj zálohy si dělám. Mapu CN mám na kartě (vzhledem k velikosti souboru mi to ani nedalo vybrat kam se to nainstaluje). A v navigaci jsem před instalací měl české mapy v souboru gmapsupp.img a Basicmap a po instalaci byly v navigaci jen 3D mapy(gmap3d.img, .gma, .unl)) a Basic mapu(gmapbmap.img, .sum). Ten gmapsupp.img zmizel.
Exportoval jsem tam české mapy z Mapsource a vše chodí, jen je to otravný po každý instalaci CN mapy nezapomenout nově exportovat z Mapsource nebo překopírovat ze zálohy ty české mapy.

Tak to nechápu, protože mě to nikdy gmapsupp.img z navigace nesmazalo. Maže to gmapprom.img
Tak ještě zkus dát ty český mapy (nakopírovat) do stejného souboru na kartu. Na kartě se instaluje gmapsup1.img a do gmapsupp.img by to nemělo vůbec šahat.
Nebo stačí před instalací ten soubor jen přejmenovat a pak přejmenovat zpátky.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
Mosquito
Přidané 21.12.2014 16:04

Potreboval bych poradit ohledne sparovani GPS a telefonu.
Pri sparovani GPS a tel, abych mohl pouzit "Smartphone link" mi vzdy jde hovor pres GPS a ne HF v aute.
Kdyz pripnu zvuk na HF v aute tak se mi odpoji spojeni s GPS.
Kdyz pripnu zvuk na GPS jde mi Smartphone link a auto muze pouze prehravat z tel MP3, ale ne hovor ten je automaticky na GPS :-(.

GPS nuvi2589T LTM
Tel Samsung S4 mini
Auto Peugeot 5008
3/6 Marines SEMPER FI

ICQ152277216

TomasTT
Přidané 21.12.2014 22:48

Mosquito napsal:
Potreboval bych poradit ohledne sparovani GPS a telefonu.
Pri sparovani GPS a tel, abych mohl pouzit "Smartphone link" mi vzdy jde hovor pres GPS a ne HF v aute.
Kdyz pripnu zvuk na HF v aute tak se mi odpoji spojeni s GPS.
Kdyz pripnu zvuk na GPS jde mi Smartphone link a auto muze pouze prehravat z tel MP3, ale ne hovor ten je automaticky na GPS :-(.

GPS nuvi2589T LTM
Tel Samsung S4 mini
Auto Peugeot 5008

Bohužel to bude asi "vlastnost" a ne chyba.
Předpokládám že když v nastavení BT v navigaci vyškrtneš to zaškrtávací políčko u všeho ostatního kromě "aplikace" tak to nefunguje nebo to tam vůbec nemáš.
Nebo jinak - já když v navigaci (zumo 590) vlezu do nastavení BT a rozkliknu svůj telefon (iPhone), tak tam mám tři zaškrtávací políčka co ten telefon "umí" a co můžu využívat s navigací - telefonování, hudbu a Link (popsáno jako aplikace). Když nechám zaškrtnuté jen políčko "aplikace", tak hudba hraje z telefonu a telefonování taky z telefonu a Link běží v navigaci. Ale nenapadlo mě spárovat HF v autě s telefonem a zkusit to současně, podle mě to iPhone neumí - jet na dvě BT zařízení najednou. Ale zkusím to.
Každopádně to, jestli do navigace jde telefonní hovor, hudba nebo data z Linku, řídíš těmi checkboxy v nastavení BT v navigaci.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
Mosquito
Přidané 21.12.2014 23:25

Juknu na ty vlastnosti zda tam mám.
HF používám raději tu co má auto, protože je líp slyšet pro obě strany a zároveň vypne hudbu.
Z GPS mě moc slyšet není tím jak je ode mě vzdálena a ještě musím vždy ztlumit rádio
3/6 Marines SEMPER FI

ICQ152277216

TomasTT
Přidané 21.12.2014 23:36

Jasný... Já mám naopak v autě tak mizernou HF (vestavěná od výrobce auta), že radši používám zvuk přes tu navigaci.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
Strana 56 z 90:   1  ...  53    54    55    56    57    58    59  ...  90  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Touratech :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 52
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,708
Nejnovější člen: JSOB

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.95 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI