Ty obrazky co maji na svych strankach jsou "univerzalni".
Ted prave nejde poznat zda ma v sobe kabel ci ne. Neni tam zadne rozsireni. Ciste adapter a z toho kabel
Na tvem obrazku je obycejny napajec bez prijimace rds. Zminovany valecek je feritove jadro, ktere dela "ochranu" proti spickam v napeti. Stejne jadro najdes na napajecich ntb, usb kabelech... Prave v te krabicce na mem obrazku je prijimac rds a z nej ten drat - antena. Nedokazi si to predstavit zasadne mensi.
Zjesu - proto píšu že mi v podpoře Garminu napsali, že takhle vypadá nové napájení s konektorem. Už to není jak byly výše ukázány
3/6 Marines SEMPER FI
Jasně, tomu rozumím, právě proto mě zajímalo, jak to vypadá :-)
Že to funguje jde přece zjistit snadno - musíš připojený přijímač vidět v menu Nastavení>Doprava>... a pak také >Aktuální poskytovatel.
Zkusil jsem jim napsat s tim ze jsem dal jak fotky tak i seriova cisla apod. Tak uvidime zda jsme si jen nerozumeli a nebo je to jak jsem pochopil.
GPS mam den a kousek a zkusil jsem ji jen jednou. Narozdil oproti Zumo 550 kde kdyz jsem to pripojil mi to ukazalo celou CR > nehody, zacpy, prace na silnici apod, tak zde to ukazuje jen to co se krizi s tvoji cestou (ci mozna okoli). Pri zapnuti mi to prave reklo, ze na me zadane ceste neni zadna kolize.
3/6 Marines SEMPER FI
pokud je na těle přístroje napsáno označení obsahující písmeno T, je RDS přijímač z větší části vestavěn v přístroji a dodaný napájecí kabel slouží pouze jako anténa, která je uvnitř vodiče kabelu, proto vypadá jako standardní kabel. Přijímače GTM 35/36, které Vám zaslali kolegové na fotografii jsou staršího typu z doby, kdy byl přijímač pouze součástí kabelu.
3/6 Marines SEMPER FI
Mosquito: to písmeno T je i na přístrojích, které nemají TMC/RDS příjmač vestavěný v navigaci. Moje předchozí navigace v autě byla 3790T a tělo navigace se od verze 3790 vůbec neliší, jsou absolutně identický - jen tam byl taky ten kabel s "boulí" ve které je TMC příjmač. Nicméně je možné, že ty nové už mají příjmač úplně uvnitř navigace, to je klidně možný. Já to považuju za přežitek - jakmile jednou vyzkoušíš dopravu přes aplikaci z telefonu, tak si na RDS ani nevzpomeneš.
Dnes jsem poprvé aktualizoval Zumo 660 na mapu CN 2015 přes Garmin Expres a po instalaci jsem zjistil, že mapa se mi nainstalovala na kartu, ale 3D do navi a při tom mi to smazalo české mapy (Atlas, Topo) z navigace. Přitom v navi nic krom map nemám tzn. je tam dostatek místa, aby se tam vešlo jak Atlas, Topo (cca 450 MB ) tak to 3D (cca 750 MB ), které stejně pokaždé hned vymažu. Je to normální nebo jsem někde udělal chybu (nevím kde)?
Upravil Jirik dne 29.11.2014 20:41
Při exportu mapového souboru z Garmin Express musíš mít kromě nové mapy nastaven (zaškrtnutý) i export dalších (původních) map, které tam chceš mít. Vždy se vytváří nový soubor *.img, který přepíše ten původní.
Jirik: a nebo prostě před aktualizací udělej zálohu (zkopíruj někam na disk) původní soubory. Ty mapy se takhle prostě instalují - pokud chceš celou evropu, tak se do navigace už nevejde a musí být na kartě. Takže na kartě je hlavní mapa city navigator, soubory JCV jsou k ní ale v navigaci a to samé 3D mapa - taky je v navigaci. Takže když si české mapy nainstaluješ do navigace (a ne na kartu), tak to bude v pohodě a nesmaže se ti to (pokud se soubor jmenuje gmapsupp.img). Jinak Atlas bych rozhodně nemazal, podle mě v ČR naviguje o třídu líp jak CN.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
zjesu napsal:
Při exportu mapového souboru z Garmin Express musíš mít kromě nové mapy nastaven (zaškrtnutý) i export dalších (původních) map, které tam chceš mít. Vždy se vytváří nový soubor *.img, který přepíše ten původní.
Tuto nabídku v Garmin Express nemám nebo jí nemohu nikde najít.
Jirik: a nebo prostě před aktualizací udělej zálohu (zkopíruj někam na disk) původní soubory. Ty mapy se takhle prostě instalují - pokud chceš celou evropu, tak se do navigace už nevejde a musí být na kartě. Takže na kartě je hlavní mapa city navigator, soubory JCV jsou k ní ale v navigaci a to samé 3D mapa - taky je v navigaci. Takže když si české mapy nainstaluješ do navigace (a ne na kartu), tak to bude v pohodě a nesmaže se ti to (pokud se soubor jmenuje gmapsupp.img). Jinak Atlas bych rozhodně nemazal, podle mě v ČR naviguje o třídu líp jak CN.
Jj zálohy si dělám. Mapu CN mám na kartě (vzhledem k velikosti souboru mi to ani nedalo vybrat kam se to nainstaluje). A v navigaci jsem před instalací měl české mapy v souboru gmapsupp.img a Basicmap a po instalaci byly v navigaci jen 3D mapy(gmap3d.img, .gma, .unl)) a Basic mapu(gmapbmap.img, .sum). Ten gmapsupp.img zmizel.
Exportoval jsem tam české mapy z Mapsource a vše chodí, jen je to otravný po každý instalaci CN mapy nezapomenout nově exportovat z Mapsource nebo překopírovat ze zálohy ty české mapy.
zjesu napsal:
Tuto nabídku v Garmin Express nemám nebo jí nemohu nikde najít.
Jj zálohy si dělám. Mapu CN mám na kartě (vzhledem k velikosti souboru mi to ani nedalo vybrat kam se to nainstaluje). A v navigaci jsem před instalací měl české mapy v souboru gmapsupp.img a Basicmap a po instalaci byly v navigaci jen 3D mapy(gmap3d.img, .gma, .unl)) a Basic mapu(gmapbmap.img, .sum). Ten gmapsupp.img zmizel.
Exportoval jsem tam české mapy z Mapsource a vše chodí, jen je to otravný po každý instalaci CN mapy nezapomenout nově exportovat z Mapsource nebo překopírovat ze zálohy ty české mapy.
Tak to nechápu, protože mě to nikdy gmapsupp.img z navigace nesmazalo. Maže to gmapprom.img
Tak ještě zkus dát ty český mapy (nakopírovat) do stejného souboru na kartu. Na kartě se instaluje gmapsup1.img a do gmapsupp.img by to nemělo vůbec šahat.
Nebo stačí před instalací ten soubor jen přejmenovat a pak přejmenovat zpátky.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Potreboval bych poradit ohledne sparovani GPS a telefonu.
Pri sparovani GPS a tel, abych mohl pouzit "Smartphone link" mi vzdy jde hovor pres GPS a ne HF v aute.
Kdyz pripnu zvuk na HF v aute tak se mi odpoji spojeni s GPS.
Kdyz pripnu zvuk na GPS jde mi Smartphone link a auto muze pouze prehravat z tel MP3, ale ne hovor ten je automaticky na GPS :-(.
GPS nuvi2589T LTM
Tel Samsung S4 mini
Auto Peugeot 5008
3/6 Marines SEMPER FI
Mosquito napsal:
Potreboval bych poradit ohledne sparovani GPS a telefonu.
Pri sparovani GPS a tel, abych mohl pouzit "Smartphone link" mi vzdy jde hovor pres GPS a ne HF v aute.
Kdyz pripnu zvuk na HF v aute tak se mi odpoji spojeni s GPS.
Kdyz pripnu zvuk na GPS jde mi Smartphone link a auto muze pouze prehravat z tel MP3, ale ne hovor ten je automaticky na GPS :-(.
GPS nuvi2589T LTM
Tel Samsung S4 mini
Auto Peugeot 5008
Bohužel to bude asi "vlastnost" a ne chyba.
Předpokládám že když v nastavení BT v navigaci vyškrtneš to zaškrtávací políčko u všeho ostatního kromě "aplikace" tak to nefunguje nebo to tam vůbec nemáš.
Nebo jinak - já když v navigaci (zumo 590) vlezu do nastavení BT a rozkliknu svůj telefon (iPhone), tak tam mám tři zaškrtávací políčka co ten telefon "umí" a co můžu využívat s navigací - telefonování, hudbu a Link (popsáno jako aplikace). Když nechám zaškrtnuté jen políčko "aplikace", tak hudba hraje z telefonu a telefonování taky z telefonu a Link běží v navigaci. Ale nenapadlo mě spárovat HF v autě s telefonem a zkusit to současně, podle mě to iPhone neumí - jet na dvě BT zařízení najednou. Ale zkusím to.
Každopádně to, jestli do navigace jde telefonní hovor, hudba nebo data z Linku, řídíš těmi checkboxy v nastavení BT v navigaci.
Juknu na ty vlastnosti zda tam mám.
HF používám raději tu co má auto, protože je líp slyšet pro obě strany a zároveň vypne hudbu.
Z GPS mě moc slyšet není tím jak je ode mě vzdálena a ještě musím vždy ztlumit rádio
3/6 Marines SEMPER FI
Jasný... Já mám naopak v autě tak mizernou HF (vestavěná od výrobce auta), že radši používám zvuk přes tu navigaci.