... Ale jen proto, abychom se těšili na další sezónu, samozřejmě mimo té motorkářské. Jak se těšíte vy a jaké máte se svými dvoustopými obytnými miláčky plány?
Ivan přiložený následující obrázek:
Týden na horách v obytňáku, super. Topení , teplá voda, sprcha, sněhu hafo, nějak jsem tomu přišel na chuť a už plánuji zimní Alpy.
KUKY přiložený následující obrázek:
To jsem rád, že Tě to chytlo, Honzo. Paráda! Těším se zase na nějakou společnou akci. Ale v zimě s námi nepočítej, dokud nebudeme mít auto jako Ty:-).
Když už tu je ta fotka minipřívěsu, víte, co mne napadlo? Neexistuje podobný přívěs, který by nebyl na normálním oji na kouli, ale na dvou úchytech po stranách, které by se kývaly jen nahoru a dolů? Koneckonců by mohl mít i jen jedno kolo uprostřed, nebo dvě, to je fuk. Bylo by to vlastně takové "prodloužení" auta o další nápravu. Couvání, parkování, vše jako s delším autem. Nákladový prostor by mohl začínat hned za nárazníkem, takže na motorku či kola napříč by to bylo velmi krátké.
Neviděl jste někdo něco takového?
Ivan napsal:
To jsem rád, že Tě to chytlo, Honzo. Paráda! Těším se zase na nějakou společnou akci. Ale v zimě s námi nepočítej, dokud nebudeme mít auto jako Ty:-).
Když už tu je ta fotka minipřívěsu, víte, co mne napadlo? Neexistuje podobný přívěs, který by nebyl na normálním oji na kouli, ale na dvou úchytech po stranách, které by se kývaly jen nahoru a dolů? Koneckonců by mohl mít i jen jedno kolo uprostřed, nebo dvě, to je fuk. Bylo by to vlastně takové "prodloužení" auta o další nápravu. Couvání, parkování, vše jako s delším autem. Nákladový prostor by mohl začínat hned za nárazníkem, takže na motorku či kola napříč by to bylo velmi krátké.
Neviděl jste někdo něco takového?
No vzhledem k tomu,že by to zadní kolo opisovalo jinou kružnici než kola auta,takže by jelo v zatáčce dost smykem by to asi nešlo realizovat. Co vím,tak sou jen klasický plošiny,kerý se nasunou do jeklů kerý sou na šasi auta a dělají je s nosností tuším do 120kg...
To vím, ale náklad na plošině zvedne hmotnost auta a to je u obytek problém. O té kružnici vím a je to samozřejmě problém a přemýšlím, jak to konstrukčně vyřešit, mám i nějaký nápad. OK, pokud by to šlo vyřešit, je to hovadina nebo geniální přívěs pro lidi, co neumí couvat:-)? Já myslel, že taková věc musí existovat...
Ivan napsal:
To vím, ale náklad na plošině zvedne hmotnost auta a to je u obytek problém. O té kružnici vím a je to samozřejmě problém a přemýšlím, jak to konstrukčně vyřešit, mám i nějaký nápad. OK, pokud by to šlo vyřešit, je to hovadina nebo geniální přívěs pro lidi, co neumí couvat:-)? Já myslel, že taková věc musí existovat...
Jo to existovalo. Kdysi jsem to viděl za 100MB, na dnou kyvných táhlech byla korba s jedním otočným kolem. Fungovalo to.
KUKY se vrací
a takto by to mohlo vypadat... :-D
zatím je problém se zapsáním pořádných kol u Fiatu tak kyby jste měli někod nějakou radu.....
Lukes přiložený následující obrázek: