TomasTT napsal:
Ano, já pracuju převážně v MapSource, protože mi nějak vyhovuje víc. Ale někdy používám i BC ale když mám možnost, tak v MS.
Zdravím Tome, také jsem byl zvyklý pracovat v mapsource, od té doby co jsem koupil zumo 390 tak musím v BC, a docela mě to v tom nebaví, chtěl bych se zeptat. Vytvořená trasa v mapsource, následně natažená do přístroje a nyní otázka, přepočítá přístroj trasu podle nastaveného režimu výpočtu (v přístroji) ? Asi to bude vlastnost přístroje, ale mě by se líbilo, že to co si odklikám PC tak mi do toho přístroj nebude kecat. To mi docela vadí. Trasa vytvořená v BC v určitém profilu aktivity - moto zatáčkovitá, v přístroji bude uložena v chlívku Plánovač tras, tak když v přístroji zůstane nastaven režim výpočtu rychlejší čas, tak to přepočítá, ale mám takový pocit, že mi to upraví po svém i když tam bude režim výp. zatáčkovitá.
Jestli to jde někde nestandartně nastavit, zrušit zásah do již vytvořené trasy, tak poraď, děkuji.
TomasTT napsal:
Pokud máš bod na trase jako "průjezdní" tak to přes něj bude chtít jet - protože ty navigaci říkáš, že tě má navigovat k tomu bodu a ona neví, že k němu vlastně jet nechceš. Podle určitých kritérií v mapě to ten bod začne ignorovat ale pokaždé jinak. Proto tam v předminulé aktualizaci přidali funkci pro vynechání průjezdního bodu resp. přeskočení k dalšímu. Takže stačí z mapy vlézt do menu a zmáčknout to tlačítko. Pokud to tam nemáš, tak nemáš zapnuté zobrazení toho nového nástroje v nastavení.
A nepomohlo by označit body na trase (v PC) jako "neprůjezdní"? Já plánuji trasu v BaseCampu a pokud mám víc bodů na trase, tak si hotovou trasu rozkliknu a na všechny body uvnitř mezi prvním a posledním si kliknu pravým myšítkem a uprostřed ťuknu na volbu "neupozorňovat při příjezdu do cíle - tvarovací bod". Ten celý bod zešedne a pak mě to v navigaci (Zumo 350) už neotravuje. Ale možná to u jiné navigace bude fungovat jinak.
TomasTT napsal:
Ano, já pracuju převážně v MapSource, protože mi nějak vyhovuje víc. Ale někdy používám i BC ale když mám možnost, tak v MS.
Zdravím Tome, také jsem byl zvyklý pracovat v mapsource, od té doby co jsem koupil zumo 390 tak musím v BC, a docela mě to v tom nebaví, chtěl bych se zeptat. Vytvořená trasa v mapsource, následně natažená do přístroje a nyní otázka, přepočítá přístroj trasu podle nastaveného režimu výpočtu (v přístroji) ? Asi to bude vlastnost přístroje, ale mě by se líbilo, že to co si odklikám PC tak mi do toho přístroj nebude kecat. To mi docela vadí. Trasa vytvořená v BC v určitém profilu aktivity - moto zatáčkovitá, v přístroji bude uložena v chlívku Plánovač tras, tak když v přístroji zůstane nastaven režim výpočtu rychlejší čas, tak to přepočítá, ale mám takový pocit, že mi to upraví po svém i když tam bude režim výp. zatáčkovitá.
Jestli to jde někde nestandartně nastavit, zrušit zásah do již vytvořené trasy, tak poraď, děkuji.
A proč "musíš" dělat v BC? Proč nepoužíváš MS? Pochopitelně pokud nechceš využívat profily aktivity. 390 to pochopitelně upravuje, protože myslím nemá identické profily aktivity jako třeba 590 nebo turistické navigace apod.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Pokud máš bod na trase jako "průjezdní" tak to přes něj bude chtít jet - protože ty navigaci říkáš, že tě má navigovat k tomu bodu a ona neví, že k němu vlastně jet nechceš. Podle určitých kritérií v mapě to ten bod začne ignorovat ale pokaždé jinak. Proto tam v předminulé aktualizaci přidali funkci pro vynechání průjezdního bodu resp. přeskočení k dalšímu. Takže stačí z mapy vlézt do menu a zmáčknout to tlačítko. Pokud to tam nemáš, tak nemáš zapnuté zobrazení toho nového nástroje v nastavení.
A nepomohlo by označit body na trase (v PC) jako "neprůjezdní"? Já plánuji trasu v BaseCampu a pokud mám víc bodů na trase, tak si hotovou trasu rozkliknu a na všechny body uvnitř mezi prvním a posledním si kliknu pravým myšítkem a uprostřed ťuknu na volbu "neupozorňovat při příjezdu do cíle - tvarovací bod". Ten celý bod zešedne a pak mě to v navigaci (Zumo 350) už neotravuje. Ale možná to u jiné navigace bude fungovat jinak.
TomasTT napsal:
Pokud máš bod na trase jako "průjezdní" tak to přes něj bude chtít jet...
A nepomohlo by označit body na trase (v PC) jako "neprůjezdní"?...
Máš pravdu. V pc to problém není, ale jak na to přímo v navi? Na staré 200 (naviguje jen A-B ) dám "Přidat pomocný bod" a on se chová podle očekávání - pomůže určit směr, ale nenutí 100pro projet. V 660 nebo i v auto navi chci vytvářet trasu (ne jen navigovat A-B ) a tam nemám (nebo neumím) možnost bodu určit, že je jen pomocný.
TomasTT napsal:
Pokud máš bod na trase jako "průjezdní" tak to přes něj bude chtít jet...
A nepomohlo by označit body na trase (v PC) jako "neprůjezdní"?...
Máš pravdu. V pc to problém není, ale jak na to přímo v navi? Na staré 200 (naviguje jen A-B ) dám "Přidat pomocný bod" a on se chová podle očekávání - pomůže určit směr, ale nenutí 100pro projet. V 660 nebo i v auto navi chci vytvářet trasu (ne jen navigovat A-B ) a tam nemám (nebo neumím) možnost bodu určit, že je jen pomocný.
To bohužel nevím, já 660ku nemám. Ale pro tyhle případy jsem na svou 350 hned na základní obrazovku (vpravo) umístil tlačítko pro vynechání bodu (jak už to tady zaznělo). Takže když začne navi otravovat s neprojetím bodu, stačí jedno ťuknutí - za jízdy - a bod je vynechaný.
Ano, je to tak - na 660 a dalších navigacích nejde přidat přímo v navigaci "tvarovací" bod. Možná to jde pomocí kategorie, na 660 jsem to nezkoušel, ta má trošku jiný plánovač než ty novější navigace ale na 590 to jde, takže by to mělo jít na všech, které mají stejný modul - 390, Navigator V, Dezly... např.
Postup:
Vytvoříš trasu v aplikaci "plánovač tras". Pokud ta navigace má plánování tras přímo součástí "kam vést", tak to je ten případ Zuma 660 a tam nevím jak to udělat.
Trasa musí mít start a cíl a nejméně jeden bod mezi tím. Postup je klasicky (z návodu) - přidat start, přidat cíl, přidat nějaký další bod (hodí ho to na konec jako nový cíl), popadnout za tu ikonku posunu (šipky vpravo) a přetáhnout o políčko výš. Takže máme start - nějaký bod - cíl.
Všechny body se standardně vkládají jako waypointy - tam CHCEŠ aby tě to vedlo.
Pokud chceš, kromě startu a cíle jdou ty body mezi změnit z waypointů na tvarovací "via" body - stačí podržet prst na ikonce žluté vlaječky vlevo od názvu bodu v plánovači a ikonka se změní na "lomový" bod. V každé trase jich může být až 120.
Takhle se vytvoří trasa. Všimněte si vlaječky u prostředního bodu na trase.
Klikni na vlaječku a změní se na tvarovací bod:
Takhle vypadá tlačítko "přeskočit" - které se třeba na 590 musí aktivovat (po instalaci firmware 2.80 bylo standardně vypnuté) v menu nastavení - mapa a vozidlo - nástroje mapy - přeskočit (ignorovat další cíl).
A proč "musíš" dělat v BC? Proč nepoužíváš MS? Pochopitelně pokud nechceš využívat profily aktivity. 390 to pochopitelně upravuje, protože myslím nemá identické profily aktivity jako třeba 590 nebo turistické navigace apod. *******************************
Tomáš Kocanda
Prototože MS 390ku nevidí, nastavit to neumím, jedině, že bych vložil soubor vytvořený v MS ručně do do GPX složky v přístroji, ale asi budeě mít lepší variantu, kdyby přístroj viděl MS i BC tak to by byla asi nejlepší varianta.
JirkaHK napsal:
A proč "musíš" dělat v BC?
Tomáš Kocanda
Prototože MS 390ku nevidí, nastavit to neumím,
Není to tím, že standardně není 390 mass storage (Tome)?
Pochopitelně že to bude tím.
Zapni si na skryté systémové stránce v MTP settings volbu MassStorage a bude to fungovat. Já za sebe nikde ten postup nesmím zveřejnit (mám podepsanou smlouvu NDA kde bohužel tohle je specificky uvedeno a někdo by to mohl použít proti mě). Takže to třeba "někde" najdeš. Podívej se do SZ, napsal jsem ti tam něco - úplně jiného ale třeba bys to mohl zveřejnit pro ostatní, když bys to shledal užitečným
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Dám do vyhledávače "zumo 390 mode mass storage"
A jako 4. odkaz na mě koukne video, víc není co řešit...
Pokud by to video někdy zmizelo, našel jsem kdesi obšírnější popis, čímž děkuji autorovi jménem ostatních:
Přepnutí navigací Zumo 340, 350, 390 a 590 do režimu MassStorage z režimu "device":
Navigaci přepnout do režimu naležato (590)
Otevřít tlačítkem "hlasitost" z hlavního menu stránku s nastavením hlasitosti.
Zmáčknout a držet pravý horní roh v tom bílém místě asi 7s
Otevře se stránka kde doporučuji NIC NIKDE NEMĚNIT ČEMU NEROZUMÍTE - některé změny tam se nedají vrátit!
Najít položku MTP Settings a otevřít jí
Jsou tam tři volby: MTP Auto Detect, Mass Storage a Mass Storage Single Session
První volba je "device" pro BC a Express apod.
Druhá volba je trvalé přepnutí do režimu MassStorage (jako fleška), třetí volba přepne do režimu MassStorage ale jen pro nejbližší připojení k počítači. Jakmile se pak odpojí, další připojení už bude zase v režimu device. Každý režim se po připojení k PC indikuje odlišnou barvou počítače na displeji.
V režimu MassStorage je možné např. kopírovat více souborů současně, mazat systémové soubory a mimo jiné nahrávat data z MapSource a aktualizovat firmware pomocí WebUpdateru.
Uložit (Save) a vyskočit zpátky do hlavního menu a je to.
Upravil zjesu dne 30.04.2015 13:49
ťaute borci mam otazku. dostal som od kamarata na predaj Zumo 660 aby som snim urobil poriadok a aktualizoval ho. ale prístroj vypisuje ,,ve vašem prístroji jsou zamčené datové súbory" mal tam kartu tu som vybral. z pristroja som vymazal všetky mapy a cez lifetime som ho aktualizoval. ale tuto hlašku piše dalej.
100bubu přiložený následující obrázek:
bubu: předpokládám že gmapsupp.img je vytvoření během aktualizace. Nicméně tam bude ještě nějaký někde schovaný, který tam nemá být. Na kartě?
Naopak v seznamu nevidím jiné, které tam být mají - např. gmapbmap.img bez kterých ta navigace dost nefunguje.
ano toto je to co mi vytvorila aktualizácia. nikdy som stým problem nemam ale z touto. ale už som to s tým dostl. a HW reset nepomaha.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Pro začátek vyndej kartu - jestli to pomůže, je soubor na ní.
Nech si zobrazit skryté soubory...
hledej ve všech složkách cokoliv s koncovkou .IMG