pepanek1150 napsal:
Mám sedlo od DDT od léta, velice kvalitní práce. Sedí se na tom fakt parádně....ale mé osobní hodnocení : na origo GS jsem byl spokojenej, ale pokud na tom člověk sedí hodně dlouho, tak prostě sedací souprava bolí. Origo GSA...výborný, prdel bolí taky, ale jinak a na jiném místě. DDT luxusní, ale časem je zadek stejně cítit, ale opět na jiném místě. Já myslím, že je to taková úchylka...spojená zároveň s fórem tohoto typu. Kupujeme pí..viny, typu Desierto 3, Rukka Air a pod, které na účelnosti moc nepřidají, ale jsou pěkné. Vždy když pak sedím na moto vzpomenu na
Igora B. a jeho slova, origo sedle na 11GS, obyč věcech, najetých km a jiném. Projel jsem mraky státu v brnění a enduro triku, pokud bylo chladněji, tak jsem na sebe hotil budnu za 4litry, seděl na origo sedle a před sebou měl origo plexi a byl jsem šťastný, že jsem na cestě. Dnes mám sedlo DDT, prdel bolí taky, D3 od nejlepšího TT...stejně na mě fouká, Rukku která je výborná, protože uschne nejrychleji, ale pokud se ochladí,, za kopcem, tak stavím a musím se sroko převléknou. Osobně si myslím, že spoustu věcí mají kupovat lidi ne pro funkčnost, ale že mají Tu a Tu značku a to že za málo peněz je kolikrát více heavy metalu neřešit.
...... no coment snad len: máš recht
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
LukyGs napsal:
Tak nějak by to taky mohlo bejt. Jak říká s oblibou můj kamarád "chudáka to nepotká"
Nicméně i mne bolí sedací část po cca 250km v origo sedle, někdy později. Ovšem já si vždy nachvíli stoupnu a jedu ve stupačkách což žena odmítá a pak se mi vždy uleví. Jsem opravdu zvědav jestli to splní mé očekávání nebo budu zklamán. To se ale dozvím až to vyzkouším
Obávám se že budeš zklamaný... Zadek tě bude bolet stejně, teoreticky by to mělo být pohodlnější, a hlavně by nemělo klouzat, pokud jsi zvolil vhodný materiál. A jestli tvoje paní nevydrží 200km s originálem, tak na 1200km od DDT rovnou zapomeň. Po tolika km většinu z nás bolí zadek i v pohodlném autě...
asi před rokem jsem zakládal téma "bolí mne prdel" nedokázal jsem ujet 100 km bez toho abych musel zastavit a odpočinout si. A to jsem už po 50 km v každý vesnici za řídítkama stál abych si odpočinul. Sedlo jsem měl z fabriky zvýšené. Bude to tím že mám ten zadek věčně dobitej z endura. Váhal jsem, ale nakonec jsem se nechal přesvědčit do DDT. Nechal jsem si tam dát tu paměťovou penu a Musím říct že se to o dost zlepšilo, vydržím 200km celkem v pohodě, ale nedovedu si představit třeba 500km, to nedám
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
xHackerM napsal:
Já nechám dát do Hugitky sedla "jen" tu GF10 (pro ni) a vzadu zůstane originál vystélka. Nepočítám totiž s tím, že bychom někdy najeli nějaký dálky jako 500km za den a podobně. No a za sebou kromě zavazadel nikdy nikoho nepoveze.
Jinak timing mi řekli stejný.
já to sedlo řeším hlavně k vůli ženě, v létě chceme jet pod Makarskou a cestu chci dát za jeden den a ženu bolí zadek už po cca 200km.
Ubrblaná ženská, dítě ve výkvětu puberty ti znechutí snadno celou dovolenou, už jsem si to prošel - mám ještě k tomu učitelku. Proto na delší tůry na motu jezdím sám a ženu vyvážím na cesty v obyt. autě, junior si doma organizuje párty. S věkem přijdeš na to, že je to optimální řešení a vše v rodině klape.
Tak at´to Vám slouží k obostranné spokojenosti, dej sem taky potom svou zkušenost.
Ty děti mám dvě, sice ještě né v pubertě ale daj celkem zabrat...teda aspoň moja to říkala
Na to že má pedák se specializací tak to doma poznat nejde, asi trošku jako žena v domácnosti zvlčela nebo nevím ale sem tam jim dá dobrou sodu a i pohlavky lítaj.
No takže pokud chci na moto se ženou tak musí být příznivá konstalace hvězd a děti každé u jiné babičky na víkend max.
Jak padnou doma slova jako mámo pojedeme tak už u nás stojí děti s nachystaným baťůžkem a ať jako zapomeneme že je šoupneme zase (max4x do roka)k babičkám a pojedeme bez nich. Dokonce mě málem dotlačili ke koupi saidy.
No a aby toho nebylo málo tak já rád jezdím se svou ženou(má to na cestách i své dost velké výhody) které se zrovna cestování na motorce pod kůži vůbec nedostalo a jezdí se mnou jen abych měl radost a tak se jí to já snažím vynahradit třeba tím super sedlem a jinýma blbůstkama. Narovinu, kdyby ji na půl cesty do Drašnic začal bolet zadek tak si nedovedu představit tu druhou půli cesty tam a na cestu zpět radši vůbec ani nemyslet.
To mne tedy velmi zajímalo jaké "dost velké výhody" má cestování na motorce se ženou
xHackerM napsal:
Já nechám dát do Hugitky sedla "jen" tu GF10 (pro ni) a vzadu zůstane originál vystélka. Nepočítám totiž s tím, že bychom někdy najeli nějaký dálky jako 500km za den a podobně. No a za sebou kromě zavazadel nikdy nikoho nepoveze.
Jinak timing mi řekli stejný.
já to sedlo řeším hlavně k vůli ženě, v létě chceme jet pod Makarskou a cestu chci dát za jeden den a ženu bolí zadek už po cca 200km.
Ubrblaná ženská, dítě ve výkvětu puberty ti znechutí snadno celou dovolenou, už jsem si to prošel - mám ještě k tomu učitelku. Proto na delší tůry na motu jezdím sám a ženu vyvážím na cesty v obyt. autě, junior si doma organizuje párty. S věkem přijdeš na to, že je to optimální řešení a vše v rodině klape.
Tak at´to Vám slouží k obostranné spokojenosti, dej sem taky potom svou zkušenost.
Ty děti mám dvě, sice ještě né v pubertě ale daj celkem zabrat...teda aspoň moja to říkala
Na to že má pedák se specializací tak to doma poznat nejde, asi trošku jako žena v domácnosti zvlčela nebo nevím ale sem tam jim dá dobrou sodu a i pohlavky lítaj.
No takže pokud chci na moto se ženou tak musí být příznivá konstalace hvězd a děti každé u jiné babičky na víkend max.
Jak padnou doma slova jako mámo pojedeme tak už u nás stojí děti s nachystaným baťůžkem a ať jako zapomeneme že je šoupneme zase (max4x do roka)k babičkám a pojedeme bez nich. Dokonce mě málem dotlačili ke koupi saidy.
No a aby toho nebylo málo tak já rád jezdím se svou ženou(má to na cestách i své dost velké výhody) které se zrovna cestování na motorce pod kůži vůbec nedostalo a jezdí se mnou jen abych měl radost a tak se jí to já snažím vynahradit třeba tím super sedlem a jinýma blbůstkama. Narovinu, kdyby ji na půl cesty do Drašnic začal bolet zadek tak si nedovedu představit tu druhou půli cesty tam a na cestu zpět radši vůbec ani nemyslet.
To mne tedy velmi zajímalo jaké "dost velké výhody" má cestování na motorce se ženou
Krom vyhod sexualniho uvolneni, to ma vyhody i financni. Pozves ji na dovolenou a nestoji te to skoro nic navic Benzin by jsi platil stejne i sam, ja spim na moto rad ve stanu, takze ubytovani nestoji nic,nebo v kempu platis za moto, stan a poplatek za osobu bud neni,nebo je malej. Pak uz jen to co sni a to neni moc... a mas to skoro ZADARMO
Nebo muzes chtit aby zaplatila pulku a jeste na tom vydelas
Aktualne 1250 GSA HP
Svatá pravda mám to samé,nač tahat dříví do lesa,poloviční zábava,tuplovaná útrata
xavier napsal:
Krom vyhod sexualniho uvolneni, to ma vyhody i financni. Pozves ji na dovolenou a nestoji te to skoro nic navic Benzin by jsi platil stejne i sam, ja spim na moto rad ve stanu, takze ubytovani nestoji nic,nebo v kempu platis za moto, stan a poplatek za osobu bud neni,nebo je malej. Pak uz jen to co sni a to neni moc... a mas to skoro ZADARMO
Nebo muzes chtit aby zaplatila pulku a jeste na tom vydelas
Krom chtít po ní půlku super, ta půlka by šla stejně z mýho
Jen jsi zapoměl že sdílení zážitků s někým koho máš rád je taky aspoň u mě dost super a vlastně ze všech bodů se pere o první nebo druhé místo.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
LukyGs napsal:Jo, ale nebude to tak jednoduchý jak jsem si představoval....uvidíme jak to dopadne.
PS. A nechal jsem je tam dát ten žlutej pruh na spod sedla jak je tady na fotce, holt budu pucovat no.
Mám to taky tak, ale do červena a podél celýho sedla, ale červenou a taky pucuju
Hele na kolik to vyjde peněz neříkali?
Mě s tou nej GFH pěnou na 7500kč s jedním logem GS.
Pošli fotku, už v tom mám zmatek čí sedlo je čí
Hele a máš ten proužek z Alcantry nebo jiné koženky? Jde mi o to že ta alcantra je skoro jako broušené kůže tak ať vím jak se to dá pak čistit
Luky> já už to tak koupil, je to nějakej šit. Přemejšlím o přešití a tak čtu informace jestli jít do DDT nebo si připlatit za kvalitu a jít do BAGSTERu s gelem... Uměj vůbec v Mohelnu GEL?
Nevěřím té jejich "líné" pěně, protože prodáváme zdravotní matrace a vím jak se ta pěna chová... Ona totiž reaguje na teplo. Čím teplejší okolí, tím měkčí a naopak...
GSA 1250 Rallye 2024
Stewe napsal:
Luky> já už to tak koupil, je to nějakej šit. Přemejšlím o přešití a tak čtu informace jestli jít do DDT nebo si připlatit za kvalitu a jít do BAGSTERu s gelem... Uměj vůbec v Mohelnu GEL?
Žádné z našich sedel není gelové, gel je historický omyl - z gelového sedla bolí záda víc než z ultratvrdého. Dneska se používají úplně jiné materiály, které především podepřou tam kde je potřeba opora a jsou měkké tam, kde je potřeba aby to netlačilo. Ty Kaheda s prodyšným potahem mají na tom polstrování takovou podušku o síle asi 1cm, která je prodyšná, vypadá to jako když naneseš na dvě destičky chemoprén, slepíš a roztáhneš je od sebe - jsou tam křížem krážem taková vlákna, prstem se to lehce zmáčkne ale zadkem to nepromáčkneš a tím je zadek ten 1cm nad materiálem sedla a může to dýchat. Nevím přesně jak to popsat, ukázal bych ti to v prodejně, máme tady vzorky těch materiálů jak Kahedo tak Sargent vč. potahů.
Stewe napsal:
Nevěřím té jejich "líné" pěně, protože prodáváme zdravotní matrace a vím jak se ta pěna chová... Ona totiž reaguje na teplo. Čím teplejší okolí, tím měkčí a naopak...
Tak já zase doufám že když píšou že je super a že ji dva roky testovali tak to bude stát za to. Ostatně za ty prachy co chtějí za tu výplň bych měl z té pěny co myslíš ty celou matraci a možná i dvě a né jen pidi sedla.
Jinak myslím že o gelu na webu nic nepíšou ale můžeš jim zavolat a doptat se. Osobně bych gel nechtěl k vůli právě zde zmiňovaným negativním vlastnostem jako přenášení microvybrací do páteře nebo tuhnutí(znehodnocení) gelu po cca 2 sezónách
LukyGs napsal:
Mě s tou nej GFH pěnou na 7500kč s jedním logem GS.
To bude za chvíli pomalu tak drahý, jako Sargent.
JJ, taky sem se rozmýšlel jestli něco nepřiplatit a nekoupit Sargenty, když člověk dá dolů DPH tak to už zas takový maso není.
To je přesně jejich argument na gel no Přitom Bagster ty sedla dělá už leta letoucí a gel tam dávají furt a že těch motorek ve Francii za rok přešijou hektary...
JoJo, za 7500,- když ti pošlu línou pěnu, tak z toho těch sedel ušiješ 50+
GSA 1250 Rallye 2024