C3 lepe sedi na ovalnejsi a delsi hlavy, System 6 zase na kulatejsi. Maji proste jiny kopito, myslim, ze schvalne. Ja bych si treba Systemku nemohl vybrat, ani kdyby mi ji davaly zadara, proste nesedi a upne stejny to mam treba u Sharku, takze bacha i na to, nez se clovek jen tak na sucho rozhodne kterou...
Maiali nel Fango!
morabo napsal:
... Ja bych si treba Systemku nemohl vybrat, ani kdyby mi ji davaly zadara, proste nesedi a upne stejny to mam treba u Sharku, takze bacha i na to, nez se clovek jen tak na sucho rozhodne kterou...
Tak taky něco na obranu Sharku Evoline, aby o ní nepsali jen ti, co jí pořádně neozkoušeli.
Mám ji od roku 2008, najeto s ní cca 60 000 km, takže už ji mám celkem prověřenou a není to jen ježdění úplně kolem komína. 500 - 600 km s ní denně dám naprosto bez problémů
1) Ano, proti ostatním je těžká, ale při jízdě to nevadí (nevnímám to), otevřená je navíc velmi dobře vyvážená.
2) Jezdím s ní převážně otevřenou - zavírám obvykle pouze když prší, je zima a nebo jedu rychleji než obvykle - lze takto jezdit i na motorce, není kvůli tomu nutné kupovat skůtr
3) když je zavřená, spodem do ní fouká, kvůli možnosti překlopení dozadu pochopitelně chybí spodní deflektor - v pohodě to řeší kukla, nákrčník atd...
4) Je dost hlučná (paradoxně se mi jeví hlučnější zavřená), ale tady záleží na způsobu obtékání přílby a jezdce - vliv má výška postavy, plexi, typ motorky atd = je to individuální... Hodně poslouchám za jízdy hudbu a jde to.
5) Po těch 4 letech a najetých km už začíná být trochu obydlená, tak pomalu přemýšlím o nové. Samozřejmě zvažuji také Schubert C3, resp. spíše BMW System 6, ale co jsem si jí zatím zběžně vyzkoušel, tak mi úplně nesedla - otázka doladění vnitřního polstru, ale pokud to nebude za ty peníze vyloženě SUPER, tak EVOLINE 2 nebo 3 bude jasná volba.
Ideálem pro mě by byla EVOLINE na běžné ježdění a C3/System 6 na brzké jaro/pozdní podzim a zimu, případně na delší cesty spíše na sever než na jih. Ale vzhledem k tomu, že je to dohromady docela dost korunek a taky proto, že doposud jsem vždy všechno s Evolinem 1 zvládnul (včetně zimního ježdění) a taky proto, že bych se nerad vzdával té skvělé možnosti jezdit s otevřenou přílbou, tak větším favoritem na novou přílbu je zatím jasně EVOLINE.
BMW GS = stroj na radost
Ty snad nerozumíš česky ????
nejlepší helma je SCHUBERT potažmo BMW EVO s nějakým sharkem se můžeš jít vyfotit
Jen co to vyguglim, tak Ti to sem hodim.. Shark pouzivaji jezdci v soutezich jako MOTO2..
Pak si myslim, že by ses mel uklidnit! Samozhrejme že česky rozumím, ale ty helmy co tady Ty prezentujez vypadaji jak z "roku vopichej me z boku".. Navic vyklapeni SHARKu je konecne inteligentni na rozdil od jinych znacek.. Otocis to cely uplne dozadu a netrci Ti to na hlave jak satelit!!! To je vše co jsem chtel k Tvemu dementnimu prispevku ríct.. Uvcedom si, že co se libi Tobe se nemusi libit jinemu!!!
Kdyby jsi četl ty vlákna celý a ne jen poslední příspěvky
,možná by jsi pochopil jak jsem to myslel
No možná to, že ti trčí jak satelit, ti aspoň připomene, že se nejezdí s vyklápěčkou otevřenou, koneckonců je to psané i v manuálu. Ale jestli ti přijde superbezvaohromný jezdit s otevřeným Sharkem, tak proč nepřesedláš na skútr?
Tak nez jsem pořidil 1150 GSA, jezdil jsem poslední sezonu na Gilera NEXUS 500 s touhle helmou http://www.helmy-...t/camo-red.. Nějak nechapu Tve spojeni vyklapecky a skutru... Nevim proc by mi ten satelit na hlave mel pripominat , že mam helmu otevrenou.. Asi jen **** nepozna rozdil mezi zavrenou a otevrenou přilbou, ne??
a že se nejezdi s otevrenou helmou?? To je asi jako kdyz se Te zeptam, jestli vzdy jedes předepsanou rychlosti?? v "manualu" to mas taky napsany!!
Je to kazdyho vec.. Vyklapeci prilbu si kupuju proto, abych ji mohl otevírat.. Logicky v malých rychlostech.. At si s ni lidi jezdi třeba 200km/h.. Tohle je normalni diskuze o vyklapecích helmach, tak jsem se zeptal, protoze se mi libil ten system..Tot vše..
Děkuju Bubo za jednu z mala normalních odpovědí!
Upravil motif dne 31.01.2012 09:03
smazak73 napsal:
Nevím na koho reaguješ ????
Jen pro zajímavost : Gilera Nexus a pak 1150GSA. Hmmmm. tak to už o něčem vypovídá
hmm.. To je urcite k zamysleni.. Hodne podstatny do vlakna ohledne přileb..
Nicmene se asi blbe orientujes v prispevcich, takže na Kejdu..
OK OK tak se nezlob -Já jsem tady za blba webu
Jinak k těm příspěvkům:
Když Nolan začal dělat ty hnusný brejle přes helmu tak v tý době to vyráběl pouze Airoh tuším byla to nevídaná novinka .Srovnávat Schubert C3 s N 102 je nesmysl shubert ještě vyráběl klasický klapačky bez brejlí ...to jen tak aby bylo jasno
smazak73 napsal:
Jen pro zajímavost : Gilera Nexus a pak 1150GSA. Hmmmm. tak to už o něčem vypovídá
Jinak k těm příspěvkům:
Když Nolan začal dělat ty hnusný brejle přes helmu tak v tý době to vyráběl pouze Airoh tuším byla to nevídaná novinka .Srovnávat Schubert C3 s N 102 je nesmysl shubert ještě vyráběl klasický klapačky bez brejlí ...to jen tak aby bylo jasno
Ja se nezlobim.. Jen me mrzí, že se clovek v dobry víře na neco zepta a sam vídís výsledek..
HonzaGS-SV napsal:
kejda: zkus kuklu s ušima máš jinak problém s každou helmou... i ve vyklápěčce ti s kuklou budou uši ve správné poloze a nebudeš muset už s helmou dodatečně kvrdlat...
fakt? si myslím, že tady už pomůže akorát ostrá kudla
kejda přiložený následující obrázek:
[21.62Kb]
Upravil kejda dne 31.01.2012 10:12
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
smazak73 napsal:
Jinak k těm příspěvkům:
Nezapomněl jsi na Concept - vlastně Schuberth C1? Ten už brejle měl, byť úzký, ale funkční...
Ty snad nerozumíš česky ????
nejlepší helma je SCHUBERT potažmo BMW EVO s nějakým sharkem se můžeš jít vyfotit
Jen co to vyguglim, tak Ti to sem hodim.. Shark pouzivaji jezdci v soutezich jako MOTO2..
Pak si myslim, že by ses mel uklidnit! Samozhrejme že česky rozumím, ale ty helmy co tady Ty prezentujez vypadaji jak z "roku vopichej me z boku".. Navic vyklapeni SHARKu je konecne inteligentni na rozdil od jinych znacek.. Otocis to cely uplne dozadu a netrci Ti to na hlave jak satelit!!! To je vše co jsem chtel k Tvemu dementnimu prispevku ríct.. Uvcedom si, že co se libi Tobe se nemusi libit jinemu!!!
Kdyby jsi četl ty vlákna celý a ne jen poslední příspěvky
,možná by jsi pochopil jak jsem to myslel
No možná to, že ti trčí jak satelit, ti aspoň připomene, že se nejezdí s vyklápěčkou otevřenou, koneckonců je to psané i v manuálu. Ale jestli ti přijde superbezvaohromný jezdit s otevřeným Sharkem, tak proč nepřesedláš na skútr?
Tak nez jsem pořidil 1150 GSA, jezdil jsem poslední sezonu na Gilera NEXUS 500 s touhle helmou http://www.helmy-...t/camo-red.. Nějak nechapu Tve spojeni vyklapecky a skutru... Nevim proc by mi ten satelit na hlave mel pripominat , že mam helmu otevrenou.. Asi jen **** nepozna rozdil mezi zavrenou a otevrenou přilbou, ne??
a že se nejezdi s otevrenou helmou?? To je asi jako kdyz se Te zeptam, jestli vzdy jedes předepsanou rychlosti?? v "manualu" to mas taky napsany!!
Je to kazdyho vec.. Vyklapeci prilbu si kupuju proto, abych ji mohl otevírat.. Logicky v malých rychlostech.. At si s ni lidi jezdi třeba 200km/h.. Tohle je normalni diskuze o vyklapecích helmach, tak jsem se zeptal, protoze se mi libil ten system..Tot vše..
Děkuju Bubo za jednu z mala normalních odpovědí!
To je v pohodě, jezdi si v čem chceš. To, že jsi se zeptal je taky ok. Akorát ti asi vadí, že většina kluků by si Shark nekoupila. Nebo tě se*e, že dost lidí tady na BMW fóru má bmw helmy nebo Schubertky, Shoei atd. No prostě někteří chtějí především bezpečnost a komfort. A jsou ochotni za to zaplatit.
Možná jsi nepostřehl, o čem tady píšu. Nesrovnávat plastovou helmu s kompozitovou. Na tom to začíná a končí, jistě, že C3 bude dražší a pro někoho nedostupná. Udělej si v excelu tabulku, jeden šochtl plastové helmy, druhý kompozitové a třetí třeba karbonky.
Jinak, pokud máš oblibu jezdit s otevřenou helmou, tak můžeš zkusit J1
Upravil kejda dne 31.01.2012 10:25
to Kejda: Tak zatím se tady biješ do prsou a děláš ze sebe super nosiče C3ky. Kde máš tu většinu co by si SHARPku nekoupila? Proč by ho mělo s.rát, že má na hlavě někdo to a někdo ono? Já osobně si myslím, že C3 je dobrá, leč předražená helma. (mimochodem koukal jsi na ty výsledky testů co jsou tady na ně odkazy?)
Upravil Efendi dne 31.01.2012 14:38
Efendi napsal:
to Kejda: Tak zatím se tady biješ do prsou a děláš ze sebe super nosiče C3ky. Kde máš tu většinu co by si SHARPku nekoupila? Proč by ho mělo s.rát, že má na hlavě někdo to a někdo ono? Já osobně si myslím, že C3 je dobrá, leč předražená helma. (mimochodem koukal jsi na ty výsledky testů co jsou tady na ně odkazy?)
Mno, četl sis to od začátku? Pokud ne, tak to udělej. Nemá smysl polemizovat, jestli je předražená nebo ne. To bys mohl tvrdit o všem, co stojí víc, koneckonců i o GS. Ovšem, pokud najdeš helmu, která má podobné vybavení, podobnou hlučnost, podobnou váhu, pinlock v zákaldu, netáhne do ní a je pohodlná, a hlavně je kompozitní, ne plastová, a bude stát srovnatelně, tj. dnes okolo 12-13 tisíc, tak sem s odkazy. Rád se mrknu. Já jsem bohužel zatím nenašel...
Efendi napsal:
Mno, četl sis to od začátku? Pokud ne, tak to udělej. Nemá smysl polemizovat, jestli je předražená nebo ne. To bys mohl tvrdit o všem, co stojí víc, koneckonců i o GS. Ovšem, pokud najdeš helmu, která má podobné vybavení, podobnou hlučnost, podobnou váhu, pinlock v zákaldu, netáhne do ní a je pohodlná, a hlavně je kompozitní, ne plastová, a bude stát srovnatelně, tj. dnes okolo 12-13 tisíc, tak sem s odkazy. Rád se mrknu. Já jsem bohužel zatím nenašel...
Jj dá se s tím souhlasit C3 je dobrá v tom co jsi popsal,bohužel ta cena je fakt ranec a spousta lidí hledá náhradu z tohoto důvodu,nedivím se 13litrů nenajdeš na ceste a ušetřit z výplat ...
Upravil kim dne 31.01.2012 15:37
Jo ty prachy, ale v Louisovi je teďka za nějakých 449€ a tady ji taky slevní, chce to ještě počkat nebo možná Ježek zase něco supr vytáhne z baťohu, jako tu Evo 6, za ty prachy super kauf.
Podepisuju to, co napsal bubo o Shark Evoline,taky v ní už nějaký pátek jezdím.
Pro kejda: Evoline je přilba, která je HOMOLOGOVÁNA pro použití v otevřené i zavřené formě. Jako jediná.Howgh!
????
teda tohle je věta, k čemupak se vztahuje?
Upravil kejda dne 31.01.2012 17:24
PeDR napsal:
Podepisuju to, co napsal bubo o Shark Evoline,taky v ní už nějaký pátek jezdím.
Pro kejda: Evoline je přilba, která je HOMOLOGOVÁNA pro použití v otevřené i zavřené formě. Jako jediná.Howgh!
Hele, nemusíš mi to zdůrazňovat, to já vím, že je homologovaná. Kdyby nebyla, tak se snad nesmí prodávat, ne? Každopádně bezpečí při otevřené verzi jde výrazně stranou, to se mnou snad souhlasíš? A pokud je to tak, tak PRO MNE je to zbytečnost, abych to odklápěl až dozadu. Podotýkám, pro mne.