Jarda 900, jo ,tvůj názor bych taky podepsal. Už jsem to tu jednou psal Hicks moc podléhá mediím / kouká na NOVU a čte bulvár /
No aby mě nechytel za písmenko - tak alespoň co se psů týká .
sved63 napsal:
Jarda 900, jo ,tvůj názor bych taky podepsal. Už jsem to tu jednou psal Hicks moc podléhá mediím / kouká na NOVU a čte bulvár /
No aby mě nechytel za písmenko - tak alespoň co se psů týká .
v rychlosti -- chces snad poprit, ze jsou plemena, kde je skutecne VYRAZNE vyssi % psu dominantnejsich a agresivnejsich?
Ja nevim, co chcete popirat... dejte dohromady 30 labradoru, 30 rotvajleru a treba tech 30 jackrussellu a uvidime myslim ZNATELNE rozdily.
Vy proste tvrdite, ze to je VIC o vychove, nez tvrdim ja.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Jarda 900 napsal:
Bullteriéři byli a jsou plemeno, primárně určené k zápasům. A na rozdíl od služebních plemen (vlčáci, dobrmani, rotwajleři) nemají potřebu dominance vůči lidem. A jen pro info. ŽÁDNÉ BOJOVÉ PLEMENO NENÍ A NIKDY NEBUDE. jde o fantasmagorie novinářů.
nebo spatny preklad... "dog fighting breeds" je spis prelozitelne jako zapasnicke plemeno, ale to tu nikdo nedela.
A
Akita Inu
Alano Espa?ol
American Pit Bull Terrier
American Staffordshire Terrier
American Bulldog
Argentine Dogo
B
Bedlington Terrier
Blue Paul Terrier (extinct)
Bull and Terrier (extinct)
Bull Terrier
Bully Kutta
C
Chow Chow
Caucasian Ovtcharka
Central Asian Ovtcharka
Cordoba Fighting Dog (extinct)
D
Dogue de Bordeaux
Dogo Argentino
Dogo Cubano (extinct)
E
English Mastiff
English White Terrier (extinct)
F
Fila Brasileiro
G
Georgian Shepherd Dog
Gull Dong
Gull Terr
Glen of Imaal Terrier
K
Kangal Dog
Korea Jindo Dog
L
Lottatore Brindisino
M
Molossus (extinct)
N
Neapolitan Mastiff
New Guinea Singing Dog
O
Old English Bulldog (extinct)
P
Perro de Presa Canario (Canarian catch dog)
Perro de Presa Mallorquin (Ca de Bou)
S
Shar Pei
Staffordshire Bull Terrier
T
Tibetan Mastiff
Tosa
17 cm
sved63 napsal:
protože do ringu chodil i tvůj bull mastiff.
no to teda nechodil bullmastif nebyl NIKDY plemeno urcene na zapasy s cimkoliv.
Bullmastif byl od zacatku hlidaci plemeno pricemz nemel zlodeje sezrat, ale jenom srazit k zemi a pockat na prichod sapiense.
takze byli (pokud vim) vybirani pro chov i mirnejsi jedince.
Kazdopadne Bullmastiff + anglicky mastiff jsou molossu nejpomalejsi a nejmirnejsi plemena... taky se bullm. rika "gentle giant".
My mame v rodine aktulne bullmastify 2 -- a zvlast ten segry pusobi jako maly kuratko v nespravnym tele
Upravil hicks dne 14.01.2013 09:52
17 cm
Skoro sousede .....právě, že jsem ze vsi. Obíhat dnes hospody nemá smysl, neboť si pak všichni myslí, že chceš psa protože máš doma moc česneku. Rasu tzv. vesnickou směsku také nechci, neboť to má snahu se vracet neustále do míst, kde byl počat. Názorný ukázky běhají všude možně. Ať uděláš co chceš, tak si najdou nepozorovanou vteřinu a úprch. Je jasný, že může utéct i ušlěchtilé plemeno, ale pravidelně se flákat ho neuvidíš. Další věc je ta, že skončila doba kdy naší krásnou obcí projelo jedno auto za dvě hodiny. Dnes to občas vypadá jak cesta k mraveništi a to bych taky mohl shánět směsku každý měsíc. Kdybych měl vybraného psa, tak na Netu čučím jen na stránky s tím druhem. Útulek mě taky napadl, ale to taky sroko samá směs. Tak jsem chtěl názor někoho, kdo má se mnou něco společnýho a to je motorka. Motorky mají na rozdíl od psa výhodu, že když nevíš, tak můžeš koupit , vyzkoušet, prodat, koupit jinou, vyzkoušet a zase prodat a tak to můžeš dělat tak dlouho, než ti něco sedne a řekneš si jo..to co jsem hledal mám..GS ..a dnes je trh motorek tak daleko, že za pár 10 tis první investice můžeš zkoušet a prodávat celkem dlouho, ale to je jiné téma.
všude dobře.....doma GSA
pepanek1150 napsal:
Skoro sousede .....právě, že jsem ze vsi. Obíhat dnes hospody nemá smysl, neboť si pak všichni myslí, že chceš psa protože máš doma moc česneku. Rasu tzv. vesnickou směsku také nechci, neboť to má snahu se vracet neustále do míst, kde byl počat. Názorný ukázky běhají všude možně. Ať uděláš co chceš, tak si najdou nepozorovanou vteřinu a úprch. Je jasný, že může utéct i ušlěchtilé plemeno, ale pravidelně se flákat ho neuvidíš. Další věc je ta, že skončila doba kdy naší krásnou obcí projelo jedno auto za dvě hodiny. Dnes to občas vypadá jak cesta k mraveništi a to bych taky mohl shánět směsku každý měsíc. Kdybych měl vybraného psa, tak na Netu čučím jen na stránky s tím druhem. Útulek mě taky napadl, ale to taky sroko samá směs. Tak jsem chtěl názor někoho, kdo má se mnou něco společnýho a to je motorka. Motorky mají na rozdíl od psa výhodu, že když nevíš, tak můžeš koupit , vyzkoušet, prodat, koupit jinou, vyzkoušet a zase prodat a tak to můžeš dělat tak dlouho, než ti něco sedne a řekneš si jo..to co jsem hledal mám..GS ..a dnes je trh motorek tak daleko, že za pár 10 tis první investice můžeš zkoušet a prodávat celkem dlouho, ale to je jiné téma.
v prvni rade by ses tomu psovi mel PORADNE venovat a az pak resit, jestli utika nebo ne. Pokud chces minimalizovat riziko zdrhnuti, kup si opet to mirnejsi plemeno...
Po vesnicich se potuluje mraky "smesek" protoze na ne mistni casto totalne kaslou a u vetsiny papiraku se i vic boji, ze jim utece, nebo ho nekdo ukradne.
Rozhodne v utulcich je plno uzasnejch stenatek.. takze pokud nechces psa vylozene na REPREZENTACI a image, jdi tam.
---
a mmch utulky jsou preplnene taky prave kvuli vesnicanum, co casto odmitaji kastrovat, psy si nehlidaji atd.
Upravil hicks dne 14.01.2013 10:02
17 cm
tady mas zaplavu stenatek.. nektera cekaji i na utraceni atd.
Upravil hicks dne 14.01.2013 10:08
17 cm
To jarda900: jardo musim te opravit ale bullterieri ne vsichni jsou takhle blbe vyuzivany.. Jak sem psal na strane 6 tak treba stafordsirsky bulterier neni a nebyl.. :-) je to hracka pes co si necha od deti "slapat po hlave". Je to silnej pes o tom zadna.. Ale povahu ma uplne na druhy strane nez treba pittbu a podobne (i kdyz ani toho nepovazuju za "bojove plemeno" )
brrm brrrrm brrrrrrrrm
madskin napsal:
To jarda900: jardo musim te opravit ale bullterieri ne vsichni jsou takhle blbe vyuzivany.. Jak sem psal na strane 6 tak treba stafordsirsky bulterier neni a nebyl.. :-) je to hracka pes co si necha od deti "slapat po hlave". Je to silnej pes o tom zadna.. Ale povahu ma uplne na druhy strane nez treba pittbu a podobne (i kdyz ani toho nepovazuju za "bojove plemeno" )
co neni a nebyl?
to plemeno je leckde zakazany a samozrejme ma puvod v ringu... kdysi.
17 cm
madskin napsal:
Výše zmíněná plemena jsou plemena s posunutým a zpomaleným prahem bolestivosti. Proto se používali pro zápasy a proto od dětí leccos snesou. Ale pořád je to pes a nemá s dítětem bez dozoru co dělat. Ono ostatně i s dozorem bych já osobně nenechala válet své dítě po psovi, který k tomu není vycvičený a nemá složené příslušné zkoušky. Dítě je jen dítě a nikdy nevíte co udělá když se na něj zrovna nedíváte.
Myslím, že se tahle diskuze zbytečně odvrátila od toho k čemu byla původně určena...
madskin napsal:
co neni a nebyl?
Neni a nebyl "bojovy" :-D ;-) zakazany si muze byt kde chce.. Pripoustim ze mozna kdysi byl.. uplnej vznik nezaznamenavam :-D ale co je ted? Do ringu muzes vycvicit i jorksira a podobne... Ale stafbulik je decky pes :-) doctete se to na netu snad vsude. Napr. Wiki. Nebo i tady http://stafordsir...hafici.cz/brrm brrrrm brrrrrrrrm
madskin napsal:
Výše zmíněná plemena jsou plemena s posunutým a zpomaleným prahem bolestivosti. Proto se používali pro zápasy a proto od dětí leccos snesou. Ale pořád je to pes a nemá s dítětem bez dozoru co dělat. Ono ostatně i s dozorem bych já osobně nenechala válet své dítě po psovi, který k tomu není vycvičený a nemá složené příslušné zkoušky. Dítě je jen dítě a nikdy nevíte co udělá když se na něj zrovna nedíváte.
Myslím, že se tahle diskuze zbytečně odvrátila od toho k čemu byla původně určena...
no nevim, jestli ty zkousky neprecenujes. Chodili jsme na nekolik cvicaku a teprve az ted ta posledni skupinka (+ jeste neco) (www.hafbezobav.cz) nam prijde, alespon pro Bullmastiffa, dobra.
Mezi kynology je takove mnozstvi exotu, ze bych teda nejdriv radeji duveroval vlastni intuici a povaze psa a az potom vycviku. Pripadne nekomu, komu to faky mysli a psum rozumu. S boxerem jsme byli na cvicaku, kde byli k tem psum vylozene hruby a hnusny.
+ zmanipulovany svod toho boxeriho vrhu.. neuveritelnej cirkus nekolik zakomplexovanejch ucitelek co se vybijej na chovu psu... hotovej cirkus.
Pokud je pes extremne hodnej, nema historii "zkousim to na tebe jestli polevis" atd, tak bych se tolik nebal.
Upravil hicks dne 14.01.2013 10:31
17 cm
madskin napsal:
co neni a nebyl?
Neni a nebyl "bojovy" :-D ;-) zakazany si muze byt kde chce.. Pripoustim ze mozna kdysi byl.. uplnej vznik nezaznamenavam :-D ale co je ted? Do ringu muzes vycvicit i jorksira a podobne... Ale stafbulik je decky pes :-) doctete se to na netu snad vsude. Napr. Wiki. Nebo i tady http://stafordsir...hafici.cz/
jenomze jorkshir nema tlamu jak vrata do piskovny
17 cm
madskin napsal:
co neni a nebyl?
Neni a nebyl "bojovy" :-D ;-) zakazany si muze byt kde chce.. Pripoustim ze mozna kdysi byl.. uplnej vznik nezaznamenavam :-D ale co je ted? Do ringu muzes vycvicit i jorksira a podobne... Ale stafbulik je decky pes :-) doctete se to na netu snad vsude. Napr. Wiki. Nebo i tady http://stafordsir...hafici.cz/
Me se zda ze si stafbulika nikdy nevidel :-D neni to bullterier jako takovej je skoro polovicni co pitt.. Jasne ze ma hubu vetsi nez jorksir a podobny smetaci, ale zuby ma na zradlo a ne trhani lidi :-D
brrm brrrrm brrrrrrrrm
madskin napsal:
co neni a nebyl?
Me se zda ze si stafbulika nikdy nevidel :-D neni to bullterier jako takovej je skoro polovicni co pitt.. Jasne ze ma hubu vetsi nez jorksir a podobny smetaci, ale zuby ma na zradlo a ne trhani lidi :-D
stafbul mi chodi asi 2x denne kolem vylohy kanclu. Tlamu a svaly co ji zaviraj ma teda dost velkou spis mi to prijde jako velka tlama na malym podvozku..
---
kazdopadne tohohle bych se tolik nebal...
Upravil hicks dne 14.01.2013 10:34
17 cm
A dost :-D precti si o tom psovi neco :-D pokud mozno charakteristiku povahy :-D nebo zkus toho mrnouse pred vylohou zastavit a prohlidnout lip :-D pokud se nepletu je to jeden z nejmensich "buliku"
brrm brrrrm brrrrrrrrm
madskin napsal:
A dost :-D precti si o tom psovi neco :-D pokud mozno charakteristiku povahy :-D nebo zkus toho mrnouse pred vylohou zastavit a prohlidnout lip :-D pokud se nepletu je to jeden z nejmensich "buliku"
hele ja to plemeno znam... i bych si ho pohladil, ale pani ma staffa + pitbulla.. ona je trochu nervni, psi jsou nervni... a pani ma asi 50 kilo.
takze si je moc nehladim... :/
17 cm
Tak já to zkusím napsat ještě jednodušeji. Aby to pochopili i v Praze a okolí. BOJOVÉ PLEMENO NENÍ. A když si lidi jakýkoliv pořídí psa osobnost což je většina a nemají na to tak sou ****i. A pak vlády zakazují určitá plemena protože podléhají tlaku médií a chtějí se zavděčit voličům. Hafani za to opravdu nemůžou pouze se chovají tak jak byli domestikováni a cvičeni.
Kynologii se věnují 17 let.přičichl jsem i k cvičení slepeckých psů a se svoji a se svoji první Cane Corso jsem dělal canis terapii. To trochu ke mě.
A teď hlavní myšlenka
Psy byli celé tisíciletí šlechtěni k zápasům, ochraně lidí a stada a lovení velké a nebezpečné zvěře. Tak z nich nedělejte mazlíčky a neviňátka. Ve své podstatě jsou psy pěkný a mazaný potvory. Kdyby so toto lidé uvědomovali a tak se omezí zprávy tv nova a spol o napadání psech na minimum. (i mezi psy jsou sociopati jako i mezi lidmi)
S Canicí jsem dělal terapii dětí s mozkovou obrnou. Fena byla super hodná a vycvičená.. A když jsem si byl v Itálii pro druhou tak mi majitel ukazoval jak 3 Caníci strhli a zakousli 150 kilovýho divočáka.
Rozum musí mít majitel VŽDY
A pro info. nejvíce kousnutí je od malých plemen. Jezevčík a spol. A pak od vlčáků. To je zase dáno statisticky. protože je to nejrozšířenější plemeno.
hicks napsal:
madskin napsal:
co neni a nebyl?
Ja s tebou souhlasim.. Bojovy plemena jsou blbost.. Proto davam vzdy bojovy do uvozovek ;-) na jednu stranu se mi libi ale to ze na slovensku udelali zakon ze kdyz si chces poridit naky "bojovy" plemeno tak proste musis na cvicak a na zkousky.. Aspon ten pes poslouchat bude.. Nebo aspon by mel :-D
Jarda 900 napsal:
Tak já to zkusím napsat ještě jednodušeji. Aby to pochopili i v Praze a okolí. BOJOVÉ PLEMENO NENÍ. A když si lidi jakýkoliv pořídí psa osobnost což je většina a nemají na to tak sou ****i. A pak vlády zakazují určitá plemena protože podléhají tlaku médií a chtějí se zavděčit voličům. Hafani za to opravdu nemůžou pouze se chovají tak jak byli domestikováni a cvičeni.
Kynologii se věnují 17 let.přičichl jsem i k cvičení slepeckých psů a se svoji a se svoji první Cane Corso jsem dělal canis terapii. To trochu ke mě.
A teď hlavní myšlenka
Psy byli celé tisíciletí šlechtěni k zápasům, ochraně lidí a stada a lovení velké a nebezpečné zvěře. Tak z nich nedělejte mazlíčky a neviňátka. Ve své podstatě jsou psy pěkný a mazaný potvory. Kdyby so toto lidé uvědomovali a tak se omezí zprávy tv nova a spol o napadání psech na minimum. (i mezi psy jsou sociopati jako i mezi lidmi)
S Canicí jsem dělal terapii dětí s mozkovou obrnou. Fena byla super hodná a vycvičená.. A když jsem si byl v Itálii pro druhou tak mi majitel ukazoval jak 3 Caníci strhli a zakousli 150 kilovýho divočáka.
Rozum musí mít majitel VŽDY
A pro info. nejvíce kousnutí je od malých plemen. Jezevčík a spol. A pak od vlčáků. To je zase dáno statisticky. protože je to nejrozšířenější plemeno.
hicks napsal:
madskin napsal:
co neni a nebyl?
madskin napsal:
no nevim, jestli ty zkousky neprecenujes. Chodili jsme na nekolik cvicaku a teprve az ted ta posledni skupinka (+ jeste neco) (www.hafbezobav.cz) nam prijde, alespon pro Bullmastiffa, dobra.
Mezi kynology je takove mnozstvi exotu, ze bych teda nejdriv radeji duveroval vlastni intuici a povaze psa a az potom vycviku. Pripadne nekomu, komu to faky mysli a psum rozumu. S boxerem jsme byli na cvicaku, kde byli k tem psum vylozene hruby a hnusny.
+ zmanipulovany svod toho boxeriho vrhu.. neuveritelnej cirkus nekolik zakomplexovanejch ucitelek co se vybijej na chovu psu... hotovej cirkus.
Pokud je pes extremne hodnej, nema historii "zkousim to na tebe jestli polevis" atd, tak bych se tolik nebal.
Já nemám na mysli zkoušky poslušnosti, ale canesterapeutické zkoušky kdy je pes testován na x jiných faktorech než jen aby fungoval jako stroj!