swat napsal:
Ještě že dělám co dělám a mohu ovlivňovat dění aspoň v Brně. Takže mě nikdo nic nevzal ani já jsem se ničeho nevzdal. Takže tak.
Jednej normální prezident co to s náma myslel dobre byl masaryk a možná havel. Co jako klaus? Krade pera, pak ta nešťastná amnestie . Zeman ožrala a dement a karel? Burzouz co neumí ani slova hymny. A furt v práci chrape jak říká on, přemýšlí......du blejt .
Jak si přišel na to, že zrovna Schwarzenberg to nemyslím s naší republikou dobře? A to, že neumí slova hymny, to přece nemůžeš myslet vážně. Chtěl bych vidět tebe kdyby si stál před mikrofonem a najednou by si byl více méně donucen zpívat. Jinak v Brně si ovlivňuj co chceš, to stejně prezident neovlivní, tady se bavíme převážně o zahraniční politice a vztazích.
Paul napsal:
Ty si zřejmě nepochopil, co je prezident a co je jeho účel, škoda.
Jistě...nechápu toho ještě daleko víc, než tušíš, přiznávám :-) Na chápání všeho jsou tu jiní.
Já to nemyslím nijak zle, ale prostě ty argumenty co si psal jsou pro volbu prezidenta bezvýznamný.
Ani já jsem to nemyslel ironicky. Denně člověk přichází na něco nového - naštěstí! A denně taky na spostu věcí zapomene a to opět někdy - naštěstí!
Je na každém, co nejlépe naložit s tím, co zná. Důležité ale vždycky je, si na věc udělat svůj názor a to vždy raději z několika zdrojů.
Podle mě, není role českého prezidenta tak bezzubá a bezvýznamná, jak se nám někteří snaží namluvit.
Karel není buržouzt, naopak, svého času buržoazie oslabovala moc šlechty až se stala spolu s ní vládnoucí silou, plně zvítězila až se vznikem republiky, to šla šlechta od válu zcela.
prouky napsal:
Karel není buržouzt, naopak, svého času buržoazie oslabovala moc šlechty až se stala spolu s ní vládnoucí silou, plně zvítězila až se vznikem republiky, to šla šlechta od válu zcela.
Samozřejmě, že Karel není buržoust....buržoazie je spíš náš parlament,i když řádně zvolen. Karel je když už, tak možná feudál....no a feudál patří přeci na hrad!
prouky napsal:
Samozřejmě, že Karel není buržoust....buržoazie je spíš náš parlament,i když řádně zvolen. Karel je když už, tak možná feudál....no a feudál patří přeci na hrad!
prouky napsal:
tak tak a ještě bič a udělat odsun nepohodlných sociálních parazitů. a když je to švýcar tak do švýcarska třeba, nebo by jsme to tu mohli těm zmiňovaným nechat a jít všichni do švýcar, když už to bude v případě jeho zvolení naše druhá země
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
mao napsal:
Ani já jsem to nemyslel ironicky. Denně člověk přichází na něco nového - naštěstí! A denně taky na spostu věcí zapomene a to opět někdy - naštěstí!
Je na každém, co nejlépe naložit s tím, co zná. Důležité ale vždycky je, si na věc udělat svůj názor a to vždy raději z několika zdrojů.
Podle mě, není role českého prezidenta tak bezzubá a bezvýznamná, jak se nám někteří snaží namluvit.
Bezzubá určitě není, krásný příklad je amnestie prezidenta Klause, ale není zase tak veliká aby jsme se soustředili na jiný věci než reprezentace a ikonu státu,
hicks napsal:
hele zase to nehrot.. Karel ma taky dost nedostatku... videl jsi dnes Otazky V. Moravce?
Tak sem na to koukl a myslím si, že to absolutně nic nemění. Nebylo řečeno nic nového a doufám, že čtvrteční debata se ponese v duchu konkrétních možných kroků ve funkci prezidenta jak dneska bylo slíbeno. Jinak určitě bych Zemana neoznačil za silnějšího nebo vítěze debaty, ba naopak bych výsledek označil za příjemně neutrální. Žádný zbytečný urážky, vyhýbání se odpovědím nebo překrucování slov. Pokud bude kampaň vypadat podobně příští dva týdny, budeme na to moc být poměrně pyšní.
Paul napsal:
Bezzubá určitě není, krásný příklad je amnestie prezidenta Klause, ale není zase tak veliká aby jsme se soustředili na jiný věci než reprezentace a ikonu státu,
Tak já si hlavně myslím, že to co zde nefunguje, je možnost domoci se práva. Zákony platí jen pro někoho a pro někoho zase ne. Rozkrádání veřejných financí by podle mě měl být jeden z nejhorších zločinů a pokud se exemplárně nebude trestat, bude se krást. Dodržování zákonů a trestání zločinů je dle mě alfou i omegou fungování státu ke spokojenosti občanů. A soudce asi jmenuje kdo? Není už snad toto jasná ukázka pravomocí prezidenta? A to nemluvím o jmenování vlády, ministrů, jejich odvolávání, amnestii, milosti...atd
Obávám se,že právě na tyto věci si Karel vlasní názor neudělá a opakuji, mám strach z jeho našeptávačů. Nemám nic proti jeho koníčku, být věčně v limbu....ve spánku ale dostatek informací ke kvalitnímu rozhodování nezíská, leda by měl nadpřirozené schopnosti.
Obědy v zahraničí mě opravdu netrápí.
Upravil MaO dne 13.01.2013 16:38
mao napsal:
Tak já si hlavně myslím, že to co zde nefunguje, je možnost domoci se práva. Zákony platí jen pro někoho a pro někoho zase ne. Rozkrádání veřejných financí by podle mě měl být jeden z nejhorších zločinů a pokud se exemplárně nebude trestat, bude se krást. Dodržování zákonů a trestání zločinů je dle mě alfou i omegou fungování státu ke spokojenosti občanů. A soudce asi jmenuje kdo? Není už snad toto jasná ukázka pravomocí prezidenta? A to nemluvím o jmenování vlády, ministrů, jejich odvolávání, amnestii, milosti...atd
Obávám se,že právě na tyto věci si Karel vlasní názor neudělá a opakuji, mám strach z jeho našeptávačů. Nemám nic proti jeho koníčku, být věčně v limbu....ve spánku ale dostatek informací ke kvalitnímu rozhodování nezíská, leda by měl nadpřirozené schopnosti.
Obědy v zahraničí mě opravdu netrápí.
No tak jelikož se dá celkem předpokládat, kdo vyhraje příští parlamentní volby, tak je uplně jedno, kterej oranžovej nebo červenej bude ministrem. S volbou soudců máš samozřejmě pravdu, ale vracíme se opět k tomu, že nevidím žádnou výhodu v tom, když tam bude Zeman. Potenciální našeptávači se dají najít nebezpeční u obou o tom žádná.
Popravdě tam strejdu knížete nechci a nechci tam ani Zemana. Pro mě je ale silnější osobnost Miloš a proto ho zřejmě v této druhokolové volbě podpořím. Co mi taky už zbývá jiného, když tam Okamury nepustili, že?
Myslím, že jsem už asi k tomuto řekl vše, pokud tedy není cílem živit nekonečné vlákno
mao napsal:
Popravdě tam strejdu knížete nechci a nechci tam ani Zemana. Pro mě je ale silnější osobnost Miloš a proto ho zřejmě v této druhokolové volbě podpořím. Co mi taky už zbývá jiného, když tam Okamury nepustili, že?
Myslím, že jsem už asi k tomuto řekl vše, pokud tedy není cílem živit nekonečné vlákno
Jezdit nemůžem (alespoň u nás to nejde) tak se nějak zabavit musíme . Okamuru komentovat nebu, za to mi nestojí a je mi líto, že vidíš Zemana jako silnější osobnost, ale budiž to ti nijak rozmluvit nemůžu.
Hezké bylo, jak Zeman vyčítal zvyšování daní a Karel kontroval, že Zemanova strana by zvyšovala na 25.
Zeman dal k lepšímu kaviár a šampaňské, které nepatří mezi základní potraviny a Moravec jej usměrnil, že těch na jeho 25 procent zdraží i veškeré služby, nejen kaviár. Zeman odpověděl mlčením.....
Bóže Dovi, to je opravdu nápaditý.Myslím že takových českých pič..ovin si těhlech 14dní ještě užijeme dost... A potom taky a stále a stále. Důležitý ale je že se dá vždycky vymlouvat na někoho jinýho....
Náhodou je to fajn.
Líbí se mi ta pavlačovitost.
Volby, Zemřela Jiřina, Miloš nebo Karel, Žito 44, je to pořád lepší než nedávné napadaní co tady probíhalo loni. A jak nám ta zima pěkně sfoukne...jen aby jsme nezačli dělat srazi GS Karel a GS Miloš.