A je to tady. Teď se tady budou všichni navzájem obviňovat, kdo komu co ukradl. Kdybyste to vlákno uzavřeli, byl by klid. No nic, dlabu na to, jdu na squash...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Začíná mi to tu připomínat hádku výrobců mobilních telefonů. všichni vyhrožují právníky, kdo má od koho okopírovaný design a všechno je stejně krabička s dotykovým displayem...
Vždyť je to kus hliníku a ten nejde to udělat jinak. krabice, at z hliníku nebo zlata bude pořád připomínat krabici.
marselus napsal:
[quote]bighusky napsal:
ruku na srdce -pokud jeste nejake mas...
osobne jsem ti psal, co na kufrech- detaily mas stejneho a neschvaluji argumentaci, ze jsi na to prisel sam... uz jen datum vyroby a tva historie vyroby "originalu" je podezrele KRATKA. To same jsem resil i s taskama, ktere v dobre vire vyrabi stejna svadlenka. a je toho vice...
vyrobce je jen ten, kdo neco vyrabi, ten co si nechava veci vyrabet se jmenuje prodejce - prekupnik.
Musím asi po padesáté něco panu huskimu vysvětlit co je to výroba??
Já vytvářím geometrie a veškeré výkresové dokumentace jako podklad ,podle kterých se všecky výrobky vyrábí pomocí cnc technilogii. Firma vlastnící cnc technologie v hodnotě mnoha milionu mi pouze zprostředkuje výrobu(pálení na laseru,ohraňování atd) - Bez těch podkladů neudělá nic a nemá žádné své vlastní výrobky - pouze vlastní ty stroje,. Firma jako taková pouze zprostředkuje zadanou práci dalším desítkám firem jako jsem já. Také musím platit třeba vrorkovou výrobu -né vše se podaří napoprvé a je to opravdu drahé. .Překupník je ten ,který někde něco koupí a prodává to dál Nevím proč vám to musím asi po padesáté vysvětlovat. Nebo jste snad někde ty moje kufry viděl ,že by je nějaká firma vyráběla abych je koipil a prodal dál??
Copak vy ty plechy stříháte ručně? Zámky jsem bohužel u nás jiné nesehnal a navíc je narozdíl od vás poupravuji a prodávají je u nás v krámě. Co se madel týká jsou jich desítky modifikací a nevšiml jsem si ,že byste měl stejné. Taky nevyrábíte stejně jako zámky. Co se tašek týká - ano dostal jsem tip na švadlenu a veškeré rozměry jsem opět zadal ,ale vaše tašky jsou jiné byť je střih podobný jelikož kufry mají všecky podobné rozměry a navíc v té době jsem neměl potuchy ,že něco šije i vám. Bylo mi řečeno ,že ten bílý kedr se kupuje min po 50kg . Navíc jsem měl čevenobílé logo s černýma kuframa a tím byla barevná varianta daná Byl jsem tam s vlatníma kuframa i s jinýma - otravuji lidi co mi zapujčí padáky ,které obkresluji nebo je vezu osobně stejně jako motorky zapůjčené tady od lidi s fora .Měl jste naprosto stejné možnosti a mohl jste jich využít. Z velké části děláte totéž jako já ,akorát já to jako dělám špatně?? Veškeré zkušenosti jsem si přinesl z bývalého zaměstnání (11)let kde byl vývoj trochu na jiné úrovni mj. i strojní firma roku,kde jsme vyráběli podtatně složitější věci než jsou nějaké kufry. Ano pokud jde o vlastní úložný prostor ve víku kufru tak ten považuji za svůj nápad. Nedovedu si představit co by se psalo, kdybych udělal jen obyč víko ,jako většina výrobců. Takže pokud dokážete ručně vyrobit třeba kryty nádobek pro gs 1200 tak jen směle do toho. To zaregistrovaní domén jsem bral jako podraz,přestože jsem s vámi nikdy žádný problém neměl.
Z tveho prispevku jsem nepoznal,jestli ty kufry alespon sam svařiš.
Znami ,,vyrabi vstrikovaci formy" na klic,ale rekl bych,ze se povazuje spise za konstruktera.Formu celou nakresli a ma nekolik firem v kterych si je necha vyrabet.Dodavatelem formy je on,ale vim,ze konecny zakaznik vi,ktera konkretni firma tu formu vyrabela a ta je povazovana za vyrobce.Ten znami je konstrukter a dodavatel,ale vyrobce asi ne.
To by vyrobcem kufru musel byt i Hacker,protoze uz jedny nakreslil.
Petici jsem nepodepsal,protoze byla vytvorena driv,nez se Roman vyjadril.Navic jestli se pohyboval v IT a mel pocit,ze ho Marceluss kopiruje,tak mu podle mne ani nemuselo pripadat spatny,ze z nej prodejem domen dostane nejake penize.
Dalsi vec je,ze Tomas TT tady spoustu takovych jako Marceluss a mozna i konkretne jeho vinil z kopirovani a zadna vlna odporu se proti nemu nezvedla.
A ze nechtel vyrabet kufry podle Michala se taky nedivim.Romana jsem videl 1xasi pred 5 lety,v te dobe uz sve kufry davno vyrabel a hlavne myslim,ze tenkrat se zadnym konkurencnim nepodobaly.V te dobe mel za sebou Roman cesty jako Island,Vladivostok atd.,takze chapu ze nikomu ted kufry na 650gs zadara delat nebude.S jeho kuframa na 650gs kamarad uz najezdil asi 60t.km a funguji stale v pohode.
Takze ja vidim problem spis v tom,ze za Marcelussem stoji vetsina,protoze zacina a hodne sem pise.Kdezto husky uz sem temer nepise a dnes uz to bere vicemene jako busines se vsim vsudy.Ale k tomu se podle mne dopracuje vetsina uspesnych.
Kufry od Bystrickeho se za super cenu uz taky nechaji sehnat pouze narazove,pri nejake akci,kdy potrebuje vyprodat zasoby.
A ty reci s tou komunitou bych bral s rezervou.V mem okoli uz ma motorku a konkretne i BMW tolik lidi,ze je vubec neznam a snad uz ani nejde chovat se ke vsem nejak jinak,nez k tem kteri motorku nebo BMW nemaji.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
TomasTT napsal:
marselus: tak když se ale oháníš tvým návrhem a designem v tomto případě, můžeš okomentovat tohle?
Ten kryt hlavy válce 1150 používáš na fóru v reklamě, takže je evidentní, že se ti to líbí. Ale ten návrh jsi ukradl Touratechu, který to vyrábí od roku 2003, předpokládám že nebudeš chtít tvrdit, že jsi to před 10 lety vymyslel ty.. Tak s těmi tvrzením o kopírování opatrně prosím!
Marcelove vecičky su predpokladam made in czech, tym padom podporuje česku ekonomiku, ja som na TT nikdy nenadaval, ale už z davnych čias nemam rad čo je akosi monopolne a skor inkliminujem k garažovym zaležitostiam, čo potom trebars u vyrobcov bicyklov a ich doplnkov a prislušenstva kde sa všetko doslova robi v jednej fabrike v čine alebo na thaiwane, rozdiely su vačšinov vo farbe, nalepkach a inych minimalistyckych rozdielov, jasne že sa da použiť lahšia akvalitnejšia zliatina ktora cetu posuva vyššie takže, stale tu bude a aj je priestor pre druhovyrobcov ktory bud to urobia z lacnejšeho materialu, alebo to viac vychytaju. Kolkym ludom sa pačia koncernove auta, ale ja ich fakt nemusim aj ked netvrdim, že su zle, ale ja nie som radova vačšina ako to tvrdi Vlastimil!.
Upravil JRM66 dne 31.01.2013 16:19
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
On totiž skoro nikdo neřešil kopírování výrobku a třeba mě ani nijak extra nevadí, že si zaregistroval tu doménu, ale přijde mi docela blbý nasměrovat si ji na svoje stránky. O nic víc nejde, ani jednoho neznám a ani od jednoho nic nemám.
Neznám jednoho ani druhého , nevím, kdo co okopíroval, ale přesměrovat si takhle doménu na svoje stránky se mezi slušnými lidmi nedělá. Proto jsem podepsal petici.
KUKY se vrací
Ostatní: reagoval jsem jen na to, co napsal marselus, který se vyhranil proti BH ale argumentuje tím, v čem je sám hodně na tenkém ledě a to je vlastní design. I když je pravda, že tím myslel především jiné věci. Ale mě je z principu fuk, jestli jeden šije kopie taštičky Touratech s bílým lemováním a druhý s červeným, pokud si nedokáží vymyslet své vlastní věci, tak mě to prostě poškozuje. Já jsem dovozce těch věcí a platím z toho daně a vadí mi, že existuje konkurence, která položky jako je vývoj řešit nemusí. Neexistuje možnost, jak by se mohl třeba ten kryt hlavy sám náhodou navrhnout úplně stejně jako to dělá x let jiný výrobce. Takže když se takový podnikatel ohání tím, že on něco musí kreslit a zadávat, tak považuju za normální na to upozornit, stejně jako to udělal Begr.
Myslím že dál to nemá smysl rozvádět.
Zaujalo mě ale, že když někdo kopíruje výrobek německé firmy, tak se mu tleská, protože "dává těm kapitalistům na prdel" a má "zlaté české ručičky" ale když jeho někdo poškodí, tak tady celá komunita vyvolá petici, to mě normální moc nepřijde. Vyvinout něco úplně vlastního dá o moc víc práce a času a najednou člověk zjistí, že se to třeba i nemusí vyplatit nebo že to takový kšeft zase není, protože z úspěšných věcí platí ztráty z toho, co musí předělávat a co se nepovedlo apod. Touratech nemá na nic monopol, kdokoliv může vymýšlet své věci a řada firem to vymýšlí a i když dovážím jednu značku, respektuju kvalitní a dobře vymyšlené věci nakoho jiného a v některých případech mu je i pomáhám prodávat. Ale okopírovat cizí výrobek a argumentovat v jiném sporu tím, že já ty věci vymýšlím?
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
KUKY napsal:
Neznám jednoho ani druhého , nevím, kdo co okopíroval, ale přesměrovat si takhle doménu na svoje stránky se mezi slušnými lidmi nedělá. Proto jsem podepsal petici.
KUKY napsal:
Podepsal jsem pro totéž.
O ničem jiném taky ta petice neni. Účelem bylo vyjádřit nespokojenost s praktikou kde se přesměruje doména marselus.cz a marselus.eu na stránky bighusky (konkurence Marselus).
Kopírování výrobků a podobně vůbec nebylo součástí a o to nešlo.
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Ostatní: reagoval jsem jen na to, co napsal marselus, který se vyhranil proti BH ale argumentuje tím, v čem je sám hodně na tenkém ledě a to je vlastní design. I když je pravda, že tím myslel především jiné věci. Ale mě je z principu fuk, jestli jeden šije kopie taštičky Touratech s bílým lemováním a druhý s červeným, pokud si nedokáží vymyslet své vlastní věci, tak mě to prostě poškozuje. Já jsem dovozce těch věcí a platím z toho daně a vadí mi, že existuje konkurence, která položky jako je vývoj řešit nemusí. Neexistuje možnost, jak by se mohl třeba ten kryt hlavy sám náhodou navrhnout úplně stejně jako to dělá x let jiný výrobce. Takže když se takový podnikatel ohání tím, že on něco musí kreslit a zadávat, tak považuju za normální na to upozornit, stejně jako to udělal Begr.
Zaujalo mě ale, že když někdo kopíruje výrobek německé firmy, tak se mu tleská, protože "dává těm kapitalistům na prdel" a má "zlaté české ručičky" ale když jeho někdo poškodí, tak tady celá komunita vyvolá petici, to mě normální moc nepřijde. Vyvinout něco úplně vlastního dá o moc víc práce a času a najednou člověk zjistí, že se to třeba i nemusí vyplatit nebo že to takový kšeft zase není, protože z úspěšných věcí platí ztráty z toho, co musí předělávat a co se nepovedlo apod. Touratech nemá na nic monopol, kdokoliv může vymýšlet své věci a řada firem to vymýšlí a i když dovážím jednu značku, respektuju kvalitní a dobře vymyšlené věci nakoho jiného a v některých případech mu je i pomáhám prodávat. Ale okopírovat cizí výrobek a argumentovat v jiném sporu tím, že já ty věci vymýšlím?
Tomas ma urcite v leccems pravdu -- ta petice byla ale asi hlavne kvuli te domene s PREMEROVANIM, coz je fakt divny.
Kazdopadne plno lidi, zvlast tam okolo Marcelluse proste vyrobky od nemeckoprazskych metrosexualu prilis nenakupuje a ani nakupovat myslim v dohledne dobe nebude.
Touratech -- zvlast mi prijde posledni dobou -- rve PLNO penez do vyvoje a ja to MOC ocenuju a taky u vas nakupuju.
Takze ja bych ty moravaky nechal... baby jim utekly do praglu.. tak si to musi delat sami... no a jak se jim to nejak zazralo, tak si proste delaji sami plno jinejch veci vcetne drzaku na kufry.
Nic noveho Vse bezi jako obvykle a jak ma
Upravil hicks dne 31.01.2013 16:46
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
tomášTT má celkem pravdu a celkem souhlas,ale jak již bylo řečeno jde tady o to přesměrování...a co se týče kopiringu...tak to je asi na jiných orgánech které to posudí.a mám jak z TT tak marseusovy věci a obojí mají svoje opodstatnění...a svoji kvalitu,ten a onen výrobek je lepší než ten druhý a slyšel jsem několikrát říkat marcela že to TT tp má hodně dobrý..takže není škudce...
a opakuju nešlo o domény,ok to je spekulace a koupí nebo ne..s tím není problém..s tím přesměrováním to bylo to hodně špatný
http://czunici.ra...
Tomas ma urcite v leccems pravdu -- ta petice byla ale asi hlavne kvuli te domene s PREMEROVANIM, coz je fakt divny.
Kazdopadne plno lidi, zvlast tam okolo Marcelluse proste vyrobky od nemeckoprazskych metrosexualu prilis nenakupuje a ani nakupovat myslim v dohledne dobe nebude.
Touratech -- zvlast mi prijde posledni dobou -- rve PLNO penez do vyvoje a ja to MOC ocenuju a taky u vas nakupuju.
Takze ja bych ty moravaky nechal... baby jim utekly do praglu.. tak si to musi delat sami... no a jak se jim to nejak zazralo, tak si proste delaji sami plno jinejch veci vcetne drzaku na kufry.
Nic noveho Vse bezi jako obvykle a jak ma
hele nevíš kde je tady náměstí masarykovo? ptá se pražák na nádraží..
ostravák odpoví....pyčo ty se tam živý nedostaneš
czunik napsal:
víš že tě žeru hixíku
hele co by jako delal prazak na nadrazi, kdyz jenom jezdi autem nebo leta?
17 cm
Ty tomu davas Hicks, jinak kdo nedela v dnesni dobe kopie neceho jinyho nebo spis jinak kdo neodkoukava od konkurence jejich napady a pak spekuluje jak to udelat lip. Vsechny firmy kdyby to tak nebylo neexistoval o by pojmoslovi v managementu jako headhunting a podobny.
Tohle vlakno je opravdu jen o tom ze zaregistrovat si www podobnou jak ma konkurence a presmerovat na svoje je podle me prasarna a s konkurencnim rovnym bojem nema nic spolecnyho.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Ty tomu davas Hicks, jinak kdo nedela v dnesni dobe kopie neceho jinyho nebo spis jinak kdo neodkoukava od konkurence jejich napady a pak spekuluje jak to udelat lip. Vsechny firmy kdyby to tak nebylo neexistoval o by pojmoslovi v managementu jako headhunting a podobny.
myslim, ze Touratech je ZRETELNE inovativni.
17 cm
schrek napsal:
czunik napsal:
víš že tě žeru hixíku
hele co by jako delal prazak na nadrazi, kdyz jenom jezdi autem nebo leta?
aha tak rptoto jelo posledně penďákem více pražáků jak moraváků?? aha..tak to jsem nějak nepobral...
to nemohli bejt prazaci
17 cm