L napsal:
Walther P22 - nejhorší o jsem kdy měl. Sice malá,skladná a lehká,ale absolutně nepřesná a nebylo to rukou,nespolehlivá,složitá na rozborku a sborku,jakýsi plastový kolíček jako vodítko na pružinu při sborce který když ti někam zapadne tak to prostě nedáš okupy a spousta dalšího. Ne,to není dobrá volba
tak pod tohle se s chutí podepíšu...
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
L napsal:
Walther P22 - nejhorší o jsem kdy měl. Sice malá,skladná a lehká,ale absolutně nepřesná a nebylo to rukou,nespolehlivá,složitá na rozborku a sborku,jakýsi plastový kolíček jako vodítko na pružinu při sborce který když ti někam zapadne tak to prostě nedáš okupy a spousta dalšího. Ne,to není dobrá volba
tak pod tohle se s chutí podepíšu...
Máš recht. Mosquito od SIGa hodně podobný. A vona ta P99 ze které jakoby P22 kontsrukčně vychází totiž taky není žádná hitparáda. Nejsou to krochny na mířenku, chod spouště má snad kilometr, takže na konci to stejně strhneš, jak tě bolí prst . No, ale prakticky všechny dnešní služební zbraně v režimu DAO nebo glock, bez kohoutu, mají délku chodu dlouhou a tupou.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
milda_km napsal:
Tak jsem se asi rozhodl. Glock 17 3 generace. Co vy na to?
Tak to ses dost podstatně odchýlil od svého původního záměru, kde jsi 9mm nechtěl.
Ale špatně rozhodně neuděláš. Pokud nemáš volnejch 20 litrů na lepší zbraň, tak bych ti jako začátečníkovi doporučil spíš jít do ČZ, klidně i jeté, rok dva si sní zapráskat a pak se teprve rozhodnout, kterým směrem se vydat. Aby tě totiž Glock na střelnici nezklamal, když se hned napoprvé netrefíš na 15 m vůbec do terče. To se ti s jakoukoli ČZ ale i s jinou s kohoutem a normální spouští nestane.
Ale jak říkám, Glock je dobrý, chybu neuděláš.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
milda_km napsal:
Tak to ses dost podstatně odchýlil od svého původního záměru, kde jsi 9mm nechtěl.
Ale špatně rozhodně neuděláš. Pokud nemáš volnejch 20 litrů na lepší zbraň, tak bych ti jako začátečníkovi doporučil spíš jít do ČZ, klidně i jeté, rok dva si sní zapráskat a pak se teprve rozhodnout, kterým směrem se vydat. Aby tě totiž Glock na střelnici nezklamal, když se hned napoprvé netrefíš na 15 m vůbec do terče. To se ti s jakoukoli ČZ ale i s jinou s kohoutem a normální spouští nestane.
Ako začiatočníkovi by som rozhodne odporúčal Glock nakoľko aj jazdený Glock je lepší ako nová CZ Glock je "blbuvzdorná" a spoľahlivá zbraň bez zbytočností vyčievajúcich mimo zbraň ( napr. bicí kohút ) kategórie nabi a zabudni. K tej mierenke...G. samozrejme nie je špeciál určený na mierenku na 25 m., všetko ale nasypeš tam kam chceš ( chce to samozrejme čas a tréning ale to pri každej jednej zbrani ! )
K spúšti - ak ti nevyhvuje origo tvrdosť spúšte ( tuším 2,7 kg ) tak za cca 10 evri slovenských kúpiš jednu súčiastku ktorá zmení tvrdosť na 2 kg čo je úplna pohoda, dá sa pri troche tréningu dosiahnúť medzi dvojstrelom čas 0,15-0,17 sek. Žiadne ďalšie úpravy pre ladenie na zozdiel od ČZ nepotrebuješ.
Mimochodom, ak niekto netrafí terč na 15 metrov tak chyba nie je určite v zbrani ( ak samozrejme ide o štandardnú nepoškodenú zbraň ) ale v medzikuse medzi zemou a búchačkou
Osobne dokážem trafiť pri štand. mieridlách popper na 110 m , poznám ale hromadu "profíkov" čo majú problém trafiť terč na 5 m.
Glock-plastik fantastik :-)
milda_km napsal:
Kdo se netrefí s glockem 17 na 15m je vylízanej vožrala s Parkinsonem.
Máme v práci kolikrát hodně zajímavý případy,ale tohle jsem ještě neviděl.Naopak u ČZ jsem to viděl...a taky,co kus to originál-narozdíl od Glocka
Mr GS přiložený následující obrázek:
milda_km napsal:
Kdo se netrefí s glockem 17 na 15m je vylízanej vožrala s Parkinsonem.
Máme v práci kolikrát hodně zajímavý případy,ale tohle jsem ještě neviděl.Naopak u ČZ jsem to viděl...a taky,co kus to originál-narozdíl od Glocka
Takovýmu leda:
zetor přiložený následující obrázek:
milda_km napsal:
Není to špatná volba ale být tebou nejsem tak radikální. Udělal bych si výběr třeba třech zbraní a ty bych si jel někam do krámu alespoň zkusit vzít do tlapy. Např já mám u Glocka problém že při spouštění se mi šoupe ukazovák po lučíku. Při mířence a pomalém spouštění mi to hrozně vadí. Zkrátka každému do ruky sedí něco jiného. No a vůbec nejlepší by bylo kdyby tě z toho nechal někdo vystřelit. Třeba se zeptat někde na střelnici. Mívají zbraně na půjčení a nebo někoho kdo zrovna něčím takovým střílí. Když ho slušně požádáš tak si myslím že ti dá ochutnat. Alespoň z mých zkušeností to tak mezi střeleckou komunitou chodí.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
milda_km napsal:
Myslim si, ze to je idealni volba. Vezmi si do ruky i G19 a kup si co ti lepe padne do ruky. Ja napr. chtel puvodne G19 a byla mi mala do ruky, tak mam G17 3gen a jsem maximalne spokojeny. A to vlastne puvodne jsem premyslel o Smith & Wesson - SW M&P 9 :-). Glock je podle me mezi pistolemi to co GS mezi motorkami. Uz to tu nekdo moudrejsi nez ja psal :-) a ja s tim mohu jen souhlasit. Tak, asi tak.
milda_km napsal:
Myslim si, ze to je idealni volba. Vezmi si do ruky i G19 a kup si co ti lepe padne do ruky. Ja napr. chtel puvodne G19 a byla mi mala do ruky, tak mam G17 3gen a jsem maximalne spokojeny. A to vlastne puvodne jsem premyslel o Smith & Wesson - SW M&P 9 :-). Glock je podle me mezi pistolemi to co GS mezi motorkami. Uz to tu nekdo moudrejsi nez ja psal :-) a ja s tim mohu jen souhlasit. Tak, asi tak.
Samozrejme, stejne jako GS potrebuje nejake darky, doporucuji na Glocka poridit vetsi vypoustec zasobniku, prodlouzeny zachyt zaveru a zaslepku pazby. Taky samozrejme dobre pouzdro, jak na pistoli, tak na zasobnik, bud original Glock, nebo napr. Fobus :-). Tu stojinu spouste bych zatim neresil, na original si zvyknes rychle. Puvodne jsem ji chtel menit za tu 2kg, ale nijak to pri mirence nestrhavam, tak tam mam origo a uplne v pohode.
milda_km napsal:
Glock je podle me mezi pistolemi to co GS mezi motorkami. Uz to tu nekdo moudrejsi nez ja psal :-) a ja s tim mohu jen souhlasit. Tak, asi tak.
Tak s tímhle tvrzením si dovolím nesouhlasit. Glock není rozhodně nic vyjímečného ani cenou (třeba jako GS) a ani kvalitou či užitnými vlastnostmi nijak výrazně nepřekonává jiné zbraně. Uvedu např již výše zmiňovaný HK USP. Byť trochu jiné konstrukce, obě zbraně jsou co do kvality, užitných vlastností, materiálů a ceny naprosto srovnatelné. Tedy pokud by jsi chtěl mluvit opravdu o něčem vyjímečném mezi pistolemi, co třeba STI ?
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
milda_km napsal:
Glock je podle me mezi pistolemi to co GS mezi motorkami. Uz to tu nekdo moudrejsi nez ja psal :-) a ja s tim mohu jen souhlasit. Tak, asi tak.
Tak s tímhle tvrzením si dovolím nesouhlasit. Glock není rozhodně nic vyjímečného ani cenou (třeba jako GS) a ani kvalitou či užitnými vlastnostmi nijak výrazně nepřekonává jiné zbraně. Uvedu např již výše zmiňovaný HK USP. Byť trochu jiné konstrukce, obě zbraně jsou co do kvality, užitných vlastností, materiálů a ceny naprosto srovnatelné. Tedy pokud by jsi chtěl mluvit opravdu o něčem vyjímečném mezi pistolemi, co třeba STI ?
Devítka je velká? Na střelnici je celkem jedno, co to bude, každopádně Walter P22 je třeba na sebeobranu dost nešikovnej - nepřebíjí..., ale pokud tam neni určený, tak je to asi fuk...
Každopádně to máš jak s motorkou - koupit si jí může dneska kde kdo, ale ten provoz, to je to, co pak stojí prachy... Když si vybereš drahý koníček, vždycky ti ty prachy bude žrát. Obzvlášť když chceš střílet 2x týdně... Já se chystám pořídit Glocka - střelnice, sebeobrana A taky se dost plácám, co vybrat, zlatá brokovnice, ta sejme všechno a když se hezky zapře, střílí se s ní jedna radost, ale už se vidim, jak nosim na bedrech brokovnici Teď střílim z .40 a stojí mě hodně pekelnýho soustředění, abych jí nestrhávala
Ale až budu velká a šikovná, koupim si Kimber Myslím, tedy mám to v pyči
milda_km napsal:
To prirovnani bylo mireno spis smerem k univerzalnosti, vydrzi, vlastnostem, spolehlivosti ve vsech situacich, nikoli k exkluzivite ci vyjimecnosti. Myslim, ze napr. pocet majitelu GS je ve svete pomerne dost velky, stejne jako lidi pouzivajicich Glocky. Nicmene, stejne jako je spousta jinych dobrych motorek je rozhodne i spousta jinych kvalitnich pistoli jinych vyrobcu, treba SIG, HK.... a dalsich. Mozna i pomer cena/vykon je pri porovnavani dulezita. Stejne jako nekdo sahne pro Ducati Multistrada, jiny KTM Adventure, dalsi vybere GS nebo jakoukoli jinou motorku, je to podle me o vyzkouseni, o tom na co mam, co chci, co se mi libi, co ma dana vec pro me splnovat.
Vratim se k motorkam, kdyz jsem loni po Varaderu premyslel co dal, mel jsem udelan takovy maly predvyber 1200 GSA, KTM 990 Adventure a Yamaha XT1200Z. Vsechny jsem pomerne v kratke dobe cca tyden a pul vyzkousel, no a jsem na tomto foru :-). A to jsem puvodne premyslel, ze zustanu u Hondy CrossTourer :-). Vsechno chce vyzkouset, a nelze rici, ze neco je nejlepsi a to druhe je spatne. Asi jen to, ze to nejlepe splnuje moje pozadavky a ze jsem s tim spokojen. Jsem hodne spokojen s GSA i s G17 :-) a nemenil bych.