Mám 1150 ADV a do motoru olej Panolin Target 20w50 minerální a do převodovky a úhlového převodu Panolin Super duty synth 75W-140 který je plná
syntetika.-na extrémní tlaky a teploty. Dávám mu kouř a mohu doporučit. Dokonce mi utišil i lecjaké zvuky :-)
Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033
Tak jsem dnes vyměnil olej v motoru.Dal jsem tam Motorex Legend 20-50.motor mi připadá potišejší než Castrol co jsem tam měl předním.Zatím to jede pěkně a přestalo to tak nějak řinčet čí co.
Zdravím ve spolek, měl bych dotaz, používá někdo a jak jste spokojeni s motorovým olejem Panolin v R1150GS? Kromě předposledního příspěvku od Jurka jsem nic nenašel. Po poslední výměně ,,inovovaného" Acteva od Castrolu musím častěji dolévat, tak se poohlížím po případné jiné variantě, díky za info...
Rekl bych ze je to jedno. Cokoliv spravne specifikace a 20w50 . Je tady toho spoustu. Ale za me co si pamatuji mi to nejmin zralo Repsol a Motul. Oboji obyc mineral. Ber co je dostupne.
I pád na hubu je pohyb kupředu
Já jsem ho lil do 1100RT a v pohodě. Je pravda, že od doby, kdy jsem začal jezdit k Cyrilovi, tak jsem to neřešil a nechal Pavouka, aby tam lil jejich. Co to bylo za značku, nevím. Ale jak píše milanosor, drž se specifikace.
Castrol je určitě kvalitní olej, ale dost lidi jej pro starší GS nedoporučuje. I přes specifikaci 20w50 je prostě řidší a ta spotřeba je větší. Co jsem přešel na Motul, nedolívám tak často. Nikomu Motul nenutím...jen osobní zkušenost!????
Miran napsal:
Castrol je určitě kvalitní olej, ale dost lidi jej pro starší GS nedoporučuje. I přes specifikaci 20w50 je prostě řidší a ta spotřeba je větší. Co jsem přešel na Motul, nedolívám tak často. Nikomu Motul nenutím...jen osobní zkušenost!????
Já do 11GS zase lil Castrol a bralo mi ho míň jak Motulu. Je to asi stroj od stroje. Teď liju Divinol (bez přísad pro spojku) a spotřeba oleje je ještě krapet menší než u Castrolu. Věčný téma
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Mi to zralo 1litr na 10000 v 60ti tisicach. Ted mam 165 a zere to tak 0,7 litru.furt actevo.taky zalezi jesi jezdis kadla, kadla nebo temu das opcas pohulit... a to ja to sem tam protahnu s tim remusem
Kupredu spatki ni krok...
Díky za reakce, nechtěl jsem zde opět rozvíŕit nekonečnou debatu ma téma jaký olej. Jen hledám případnou jinou alternativu k actevu, kterou by motor tolik nebral...
Zdravím, řeší se tu typ oleje, ale já bych se chtěl zeptat na interval výměny u 1150GS 03 (dvě svíčky na válec). Jedná se mi o to, že mám před sebou trochu delší výlet a vypadá to, že celkem najedu tak 12000km (4 už mám). Je to problém pro olej a filtr? Mám ho vyměnit někde po cestě?
Zdravím, tak měním olej :-) Nalil jsem do motoru 2 litry Castrol Actevo 20W50 a pak jsem zjistil, že už ho nemám a že se už nevyrábí. Je místo něj nějaký snad následovník, Castrol Power 1 20W50. Zdá se, že je to snad ten samý olej, máte s ním někdo zkušenosti? Můžu ty dva oleje slít dohromady?
robert_zl napsal:
Zdravím, tak měním olej :-) Nalil jsem do motoru 2 litry Castrol Actevo 20W50 a pak jsem zjistil, že už ho nemám a že se už nevyrábí. Je místo něj nějaký snad následovník, Castrol Power 1 20W50. Zdá se, že je to snad ten samý olej, máte s ním někdo zkušenosti? Můžu ty dva oleje slít dohromady?
robert_zl napsal:
Nebál bych se toho, spíš moc nechápu, že vypustíš olej a až pak zjistíš, že tam nemáš co nalét