Na řídítka dobrý, ale do plastu a nebo plechu zbytečný luxus. Rok tam mám obyčejný za cca 25,-Kč a jedou jak vzteklý a přežili Rumunsko a kdejakou plískanici a jsou v základu bez ochran. Pokud chceš vědět jak ty ledky svítí, tak mám akorát "mlhy", přišly mě praktičtější, bo je můžu nechat svítit furt a na dálku mám xenon.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
servisak napsal:
Jo ale když to chceš na řiditka tak je tuten nejlepší
To nezpochybňuji. Také jsem na něj koukal, ale po té zvítězila hamižnost a přesun do plastů Bo bych měl na řídítkách 4 kusya to by byl docela Bejrůt.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Pouzivam ten swmotech a v pohode. Taky me zajimaji zkusenosti z praxe, foto atd. Da se to jeste objednat? Nechce se mi to cist
Doplňky a díly na BMW GS:https://mojegs.cz Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw
Já mám taky mlhovky. S viditelností na dálku problém nemám. Chci lépe vidět těsně před motorkou na štěrk a pod. A samozřejmě to bude frajeřinka Ale když nad tim tak uvažuju, tak mlhovkama neoslním a vypínač v palubce by i stačil. Nicméně, ten motechácký vypadá solidně.
Vzhledem k tomu, ze se tu moc neresi, co ze za pridavna svetla u nas na moto muze (nesmi) byt, pridam jeden poznatek z dnesni navstevy STK. Na STK jsem dorazil s pridavnymi svetly (Hella viz foto, myslim, ze je na moto maji spousty z vas). Zapojeno pres rele. Behem technicke se me technik pta, co ze to tam mam doinstalovano za svetla. Ja ze pridavna svetla aby byla motorka lepe videt. Technik, ze bezpecnost nadevse, ale nema to tam co delat. Svetla jsou sice homologovana (maji Ecko), ale ne pro motorku. Na motorce smi byt pouze dve predni svetla a to bud v jedne lampe a nebo zvlast tlumene a zvlast dalkove. Nic jineho vyhlaska nepovoloje. Daji se pry tolerovat klasicka svetla pro denni sviceni (idealni pry diodova kvuli setreni aku), ale musi byt zapojena tak, jak to ma byt, tedy pres rele, kdy se zapnou pouze bez tlumeneho/dalkoveho svetla a musi byt s oznacenim "RL" - urcena pro denni sviceni. Vse ostatni musi z motorky pryc, respketive, nesmi to na ni byt. Technik byl nastesti rozumny, zmeril nastaveni svitivosti, kdy usoudil, ze ta moje jsou dobre nastavena, neoslnuji, zavrel obe oci a znamku nalepil. Jak sam rekl, bespecnost nadevse. Kazdopadne ale, tam ta svetla nemaji co delat a u kolegy bych pry neprosel. A je zcela jedno, jak si svetla pojmenuji - pridavna, dalkova, pridavna tlumena, pracovni, mlhovky. Proste to tam nema co delat.
Upravil spea - ToM dne 09.09.2013 10:16
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Na motorce můžeš mít "jedno až dvě světla" od každýho, tedy příklad R1150GS -
v hlavním světlometu je 1xpotkávací a1x dálková, dá se domontovat 1x dálková + 1x potkávačka (to by teda vypadalo) + 2x mlhovka.
Já rozhodně nejsem STK technik, ale píšou to tady, teda pokut je to aktuálně platný.
SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/67/ES
ze dne 13. července 2009
o montáži zařízení pro osvětlení a světelnou signalizaci na dvoukolová a tříkolová motorová vozidla
mara napsal:
Na motorce můžeš mít "jedno až dvě světla" od každýho, tedy příklad R1150GS -
v hlavním světlometu je 1xpotkávací a1x dálková, dá se domontovat 1x dálková + 1x potkávačka (to by teda vypadalo) + 2x mlhovka.
Já rozhodně nejsem STK technik, ale píšou to tady, teda pokut je to aktuálně platný.
SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/67/ES
ze dne 13. července 2009
o montáži zařízení pro osvětlení a světelnou signalizaci na dvoukolová a tříkolová motorová vozidla
Mužu to celé uložit na Leteckou pošu, kdyby někdo chtěl.
Brr, děsí mě už jenom ten název, natož abych to četl. A nějak mě uniká, co mě kdo má co kecat na instalaci pracovních světel, pokud je nepoužívám v silničním provozu. I kdybych jich tam měl 30, tak bych toho technika na STK poslal ..... a pro případ nějakého ultraortodoxního stk vohnouta bych světlům tak akorát pořídil slušivé oblečky.
Upravil Medik dne 09.09.2013 11:09
Diky za nakopnuti. Ukladat to nemusis, je to k nahlednuti zde: http://eur-lex.eu...091:CS:PDF Tady je to v priloze IV. zrejme uvedeno jasne, a mas pravdu, je tam u kazdeho svetla uvedeno,:jeden nebo dva svetlomety, takze technik zrejme tape a nevi co placa. Ted jen, zdali je tato norma aktualne platna.
Upravil spea - ToM dne 09.09.2013 11:22
Hmm, tak to je bezva. Technik byl celkem diskusi pristupny, dalo se s nim bavit a tak se tam zitra stavim a normu mu predlozim. Jsem zvedav, jak se na to bude tvarit. Pravda je, ze se ohanel pouze portalem Ministerstva dopravy, at si to tam dohledam, ze se tim ridi taky.
Upravil spea - ToM dne 09.09.2013 11:59
Jelikoz mam v planu taky namontovat pridavna svetla tak me to docela zajima.Na stk jezdim ke znamemu tak tam problem nebude,urcite se ho ale zeptam na jeho nazor.Reseni je treba tu smernici vytisknout a vzit ji s sebou na stk.Kdyby technik delal ofuky?!Nebo vyhodi me,tak co pojedu jinam...
ALF-gs napsal:
Jelikoz mam v planu taky namontovat pridavna svetla tak me to docela zajima.Na stk jezdim ke znamemu tak tam problem nebude,urcite se ho ale zeptam na jeho nazor.Reseni je treba tu smernici vytisknout a vzit ji s sebou na stk.Kdyby technik delal ofuky?!Nebo vyhodi me,tak co pojedu jinam...
Opakovat musis na stejne stk a myslim si dokonce u stejneho technika
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Z toho vseho me ale plyne, ze ty svetla mam stejne blbe. Jedno z nich by melo byt dalkove a jedno tlumene (potkavaci). Takhle mam tri tlumena. A naopak tam nenachazim nic o dennim sviceni.
Upravil spea - ToM dne 09.09.2013 12:14
ALF-gs napsal:
Alfe jestli jezdis jak Radim na Lazce do Olomouce tak z tama mam tu informaci a rikal to prave i Radimovi
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
ALF-gs napsal:
Alfe jestli jezdis jak Radim na Lazce do Olomouce tak z tama mam tu informaci a rikal to prave i Radimovi
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Opakovat musis na stejne stk a myslim si dokonce u stejneho technika
Ale kdepak, to nemusíš. Já se neuvěřitelně vytočil ve Vysočanech na STKáčku na vohnouta a ten mě samozřejmě vyrazil. Druhej den jsem jel na jinou STK, měli tam záznam, podívali se, zakroutili hlavama a STK byla OK. na toho trotla jsem poslal stížnost na zřizovatele, - magistrát a snažil se mě zbuzerovat i majitel STKáčka, tak jsem na hrubej pytel přiložil hrubou záplatu.
Jo a co jsem se bavil s jiným, tak mě tvrdil, že na denní svícení u motorky musí ještě svítit zadní obrysovka. Neštudoval jsem to, bo na to peču a nebo to prostým sepnutím příslušného spínače zajistím Ale je to další šproch.
spea - ToM napsal:
Z toho vseho me ale plyne, ze ty svetla mam stejne blbe. Jedno z nich by melo byt dalkove a jedno tlumene (potkavaci). Takhle mam tri tlumena. A naopak tam nenachazim nic o dennim sviceni.
ALF-gs napsal:
Ne ne ještě k jinýmu, on je borec motorkář. Loni jezdil na Tigerovi 1050 a letos už přesedlal na 1200GS adventuru...
Ještě dotaz, dělal někdo držák na ty přídavný světla na 1150GS?Já jen tak kluci na dílně v práci by mi to udělali, ale potřebují výkres, tak jen jestli se někomu neválí doma.Klidně i náčrtek s nějakýma mírama..
Upravil ALF-gs dne 09.09.2013 16:25
Takže... vrátil jsem se konečně ze zahraničí a mohl jsem obejmout bawušku. Včera mi přišly držáky od Luky(ho)Gs, dneska jsem je namontoval a přidělal světla od Schreka. Tím oběma děkuji. Už zbývá je prodloužit kabely, zapojit přes relátko a vypínač a bude hotovo. A až bude hotovo a vzpomenu si, dám foto.
BMW R1200GS (2004)