Vašek - jak myslíš, sám nevím, co by lidi víc přitáhlo. Jsem v tomhle trochu skeptický a taky k nějakému setkání, lidi to maj jako Ty - do práce, na nákup ale nějaká turistika ne. Přitom jsem na tom dal 2x přes 300 km za den a vyjížďky 150+ ani nepočítám, ta motorka je komfortní.
S tyčkou uvidíš časem sám, na tankodromnu se taky držím oběma rukama, ale na slušné silnici levou ruku nepotřebuješ ani v zatáčkách, stačí motorce věřit, ona to dá...:-) Mrkni na to moje video (úplně první co jsem zkusil střihnout, je tu na něj někde výš odkaz), tam jsem se proplétal městem s tyčkou v ruce. Drákula nadávala, manipulaci s tyčkou jsem neměl ještě vychytanou a pouštěl za jízdy řídítka úplně abych tyčku zasunul/vysunul:-).
Na co kouknout u koupě C1? No nevím, asi nejsem tak zkušený. Jak píšeš, úniky, pozůstatky havárií, důležitý je asi i dosavadní servis, funkčnost všeho, zachovalost, nájezd a celkový dojem z kupce i motorky. A zkušební jízda pochopitelně, pokud možno vyzkoušet všechny režimy, jestli to jede rovně, jak to brzdí, jestli se to nepřehřívá a po jízdě zase kontrola úniků. Já u první C1 naletěl místnímu členovi, tvářil se jako jelimánek, ale bajky o novém laku kvůli samolepkám jsem mu sežral i s navijákem, člověk stojí u toho stroje, už chce aby byl jeho a je slepý. Samozřejmě to bylo zbořené, ale naštěstí je vše rovné a nájezd byl opravdu minimální, takže vesele jezdím. Motorka byla špinavá, od bláta, v podzemní tmavé garáži, baterka v háji, při montáži po opravě řehozené vypínače, něco jsem tehdy nevěděl a na něco jsem byl příliš zaslepený. Dnes bych byl chytřejší, ale moc poradit neumím.
No, já si naopak myslím, že by majitelé C1 byli rádi za nějaký kontaktní bod, kde by jednak byly informace technického charakteru a také, kde by si mohli pokecat se stejně postiženým kolegou. Ono, když máš z něčeho (z C1) radost, rád se o ní podělíš - a kdo jiný tě pochopí lépe, než majitel C1... A máš-li starost s C1, kde jinde hledat radu, než na C1 webu? Problém je spíš, že čerstvý majitel neví kam se obrátit. Podívej, jak jsem marně hledal C1 na fb - a to jsem věděl, co hledám a že existuje.
Zkusím něco vyrobit a dáme na různá další fóra odkazy, zkusil bych i formou inzerce na různých motowebech. Musí se překonat ta první kritická mez a pak už to půjde šuškandou mezi C1čkáři.
No a z toho také vyplývá, k čemu C1 používám/e. Když jsem tu na C1 sám, tak nějaká turistika moc neba - občas někam do okolí vyrazím, ale to je opravdu výjimka. Osobně bych však nějaký ten sraz klidně dal (pokud to bude v mém dosahu - nejsem tolik vyježděný a přeci jen mám ještě trochu obavy z dlouhých štrek).
No jo, málokdo má takové štěstí, aby i partnerka byla C1 fanda - to se to pak výletuje...
Nechápu, proč mi v pojišťovně neumožnili připojistit si čelní sklo a stěrač...
Parukar: No, ono se těžko radí, na co kouknout a ještě hůř se to pak realizuje. U mě to probíhalo tak, že jsem si před cestou za C1 našprtal z Internetu co šlo, ale při samotném přebírání jsem stejnak všechno zapomněl - první setkání naživo s C1, osahání a svezení je natolik emocionální zážitek, že se mi vůbec nepodařilo zachovat chladnou hlavu a jen jsem si říkal, ať majitel s tím vyprávěním už přestane a pustí mne na ní. Zároveň jsem z ní měl pěkný vítr, protože je to fakt "kus ženský"... První svezení pak bylo děsivé a jen se divím, že jsem ji hnedka nenabořil, nebo nepoložil. Je to jiné, než jiné holky, kde máš těžiště o dost níž. Připočti ještě ten neskutečný pocit, že lezeš "do" motorky a nemáš ji pod sebou, ale jsi její součástí. Pořád jsem si říkal, že kdybych ji náhodou položil, nesmím se snažit z ní vypadnout (jako z jiné motorky), ale naopak zatáhnout ruce nohy a čekat...
Jak říkal Ivan - první pohled a svezení dá asi nejvíc. Podle zvuku se také dá leccos poznat, ale na nějaké obhlížení bych asi zapomněl. Jestli dopadneš jako já, budeš koukat jako puk s tepem 180...
Každopádně přeji šťastnou ruku a bezproblémovou první jízdu.
Jo, na Youtube je video s radami kam se mrknout při nákupu, ale to už jsi asi viděl. Jestli ne, najdeš ho zde: https://www.youtu...915T6aIgtANechápu, proč mi v pojišťovně neumožnili připojistit si čelní sklo a stěrač...
Tak zkus Vašku nějaké stránky vyrobit, mně už to nějak přešlo, jen když se někdo ozve nebo někoho najdu, zkouším kontaktovat. Mimochodem, Cyril udělal C1 komunitu na FB a jsme tam jen my dva. Jasně, ne každý je na FB, ale hodně lidí ano a kdyby byli tak dychtiví, tak si to určitě najdou. Je tady i tohle vlákno, vlákno je i na motorkářích nebo na skůtrfóru, zájem je mizivý. Ale budu rád, když někdo českou C1 scénu oživí, ta motorka si to rozhodně zaslouží.
Dnešní dopolední káva na pumpě. Drákula na to vyzrála a jela do práce v C1, zatímco já to prokaučoval na celé čáře a vytáhl MX-5 bez klimy...
Ivan přiložený následující obrázek:
No, já za hoďku vyrážím s prckama do kina na Mimoně a jelikož do kufru C1 se mi nevlezou, jsem nucen vzít skoroveterána Subaru Legacy Royal - s nenaplněnou klimou.
A protože jsem prozíravý, otevřel jsem si všechna okna co to má otevírací a už je tam celkem příjemně.
A protože jsem prozíravý, před chvilkou volala manželka, že ji šéfová posílá domů, že je vedro a nechoděj lidi - juchů, pojedeme všici báwem s klimou... (y)
Jó, kdybych se na to vykvajznul a okna si dopředu neotevřel - to by ženušku domů určitě nepustili a já bych se pak s prckama pěkně pekl a smažil a ten nahoře by se mi chechtal, jakej jsem trouba...
Jinak dovolená ve stylu C1
- ráno na C1 hezky k pekaři pro křupavé rohlíky
- odpoledne se na C1 projet na kopce - je nádherně...
- v podvečer na C1 do hospůdky pro pivečko jako křen
Večer s pivečkem u bazénu a jen koukám na C1, že bych klidně ještě sedl a vyrazil... (y)
Píšeš: "Nechápu, proč mi v pojišťovně neumožnili připojistit si čelní sklo a stěrač... " - ukazoval jsi jim o co jde? Třeba tomu nevěří. Někde jsem slyšel, jak šel někdo na pojišťovnu že mu nabourali C1, Ptali se, co má rozbitého a když začal předním oknem, zarazili ho "Tak to prrr, jestli myslíte, že nevíme jak vypadá motorka, tak to se teda pletete a zkoušejte si pojišťovací podvod jinde". Nakonec to asi dopadlo dobře, ale agent musel při prohlídce zírat...:-).
Ivane, zrovna jsme si na tebe o vikendu vzpomel Byli jsme v AT lozit po horach a prvni co me privitalo na parkovisti bylo.....?
milanosor přiložený následující obrázek:
[206.8Kb]
Upravil milanosor dne 24.07.2015 08:41
I pád na hubu je pohyb kupředu
Ivan: jojo, ono to probíhalo ve zkratce nějak takto:
Já: dobrý den, potřeboval bych povinné ručení na motorku...
Operátorka: ano, budu od Vás potřebovat některé údaje - připravte si, prosím, velký TP
--- po nadiktování všech údajů ---
Operatorka: mohu Vám nabídnout pojištěni od xxx za yyy, nebo od aaa za bbb...
Já: víte, já bych hlavně potřeboval, jestli by nějaká z pojišťoven uměla v rámci povinného ručení připojistit čelní sklo...
Operatorka: ... počkejte, říkal jste, ze potřebujete pojistit motorku a ta čelní sklo nemá...
Já: ...ano, BMW C1 a ta ho má...
Operátorka: ... aha, myslíte štít...!
Já: ...ne, opravdu čelní sklo, dokonce stěrač...
Operatorka: ...hm, tlak to bohužel, to byste musel osobně na některou z velkých pojišťoven, jestli by Vám nepomohli - ve standardní nabídce to žádná nemá...
No a jak mám jít někam osobně, nedej bože čekat a stát frontu, tak je to dopředu odepsané. Tak jsem poděkoval, že se bez toho nějak obejdu. Pokud se něco semele, tak to holt svedu na nějaký náklaďák. :/ Nechápu, proč mi v pojišťovně neumožnili připojistit si čelní sklo a stěrač...
Včera jsem na C1 poprvé narazil na limit kufru, když jsem pro kluky kupoval na prázdniny dva motorové čluny na vysílačku. Krabice šla do kufru dát jen úhlopříčně a to tam pak už zase nešla dát ta druhá, páč ji ta první překážela...
Tak jsem tam tak stál, zkoušel s tím všelijak verglovat, ale ne, nešlo to...
Nakonec jsem tam dal jednu krabici, z druhé vyndal člun s dálkou, polystyren trošku "upravil", aby se tam vešel a bylo po problému.
Krom toho jsem tam pak bez problému ještě dal větší batoh na notebook, minivrtulnik v krabici, lékárničku, GoPro v kufru a softshellku, do které jsem zabalil vyndaný člun s dálkou.
Časopis, rukavice, čepici a ručník, které už vozím jako takovou "povinnou výbavu" tak nějak už ani nepočítám.
Občas mám pocit, že je ten kufr bezedný... (y)
Také mi ho už mnoho motorkářů při obhlídce C1 nepokrytě závidělo...
Vasek70 napsal:
Ivan: jojo, ono to probíhalo ve zkratce nějak takto:
Já: dobrý den, potřeboval bych povinné ručení na motorku...
Operátorka: ano, budu od Vás potřebovat některé údaje - připravte si, prosím, velký TP
--- po nadiktování všech údajů ---
Operatorka: mohu Vám nabídnout pojištěni od xxx za yyy, nebo od aaa za bbb...
Já: víte, já bych hlavně potřeboval, jestli by nějaká z pojišťoven uměla v rámci povinného ručení připojistit čelní sklo...
Operatorka: ... počkejte, říkal jste, ze potřebujete pojistit motorku a ta čelní sklo nemá...
Já: ...ano, BMW C1 a ta ho má...
Operátorka: ... aha, myslíte štít...!
Já: ...ne, opravdu čelní sklo, dokonce stěrač...
Operatorka: ...hm, tlak to bohužel, to byste musel osobně na některou z velkých pojišťoven, jestli by Vám nepomohli - ve standardní nabídce to žádná nemá...
No a jak mám jít někam osobně, nedej bože čekat a stát frontu, tak je to dopředu odepsané. Tak jsem poděkoval, že se bez toho nějak obejdu. Pokud se něco semele, tak to holt svedu na nějaký náklaďák. :/
Ahoj mám3 moto pojištěný u Kooperativy a když sem chtěl pojistit bávo tak sem zašel na pobočku dojednal co chci a paní řekla že moto si přijedou nafotit domu až budu doma za mě dobrý i cena kterou sem si vyjednal
No jasně, co mají v tabulkách, tak to umí, ale čelní sklo tam na 90% nemají. Jen štít a při vychcanosti pojišťoven se obavám, že v případě plnění by se opřeli právě do toho, že to není štít, ale čelní sklo a tudíž se na to pojistka nevztahuje. Mám už své negativní zkušenosti s kličkami pojišťoven...
Doporučili mi havarijní pojistku, ale to je ranec. A nechápu, proč platit ze svého škodu, co mi způsobí někdo jiný. :/
Ahoj všem, tak se pomalu stávám vlastníkem C1, poradíte mi bližšího odborníka k Uherskému Brodu než je Prostějov pro celkovou kontrolu vozítka? Přeji všem hodně šťastných kilometrů
Můžeš zkusit Moto Trávníček přímo v Uh. Brodě. Pokud ale chceš mít na první servis jistotu, že prolezou úplně vše co je potřeba, tak myslím, že udělat si výlet do Prostějova k Cyrilovi není k zahození
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Cyril Prostějov se vyplatí. C1 dělá dlouho, moji C1 měl rozebranou do šroubku. Určitě bych k němu zajel aspoň napoprvé, aby všechno prohlédnul. Zná přesně slabá místa C1 a co kontrolovat.
Na běžnou údržbu stačí obecný, osvědčený, poctivý servis, který tam nedá co má ale co tam patří.