Nijak to nezávidím mlaďasovi, ani těm PaChům. Takhle to dopadne, když se sejde kýbl hlouposti s kýblem adrenalinu. Obě strany jsou v řiti. Mlaďas bude mít noty chvilku u ledu a jedno léto bude vydělávat na stát a benga mají v ohrožení práci a to taky není sranda, hlavně když třeba maj rodinu. Každá hloupost něco stojí, ale mohlo to dopadnout i daleko hůř.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Tady se najde vždycky hodně moralistů. Už se těšim na to, až překročim v obci rychlost třeba o 20 a oni mě zastaví tímto způsobem. Jsou to vymaštěnci. Zajímalo by mě, jestli by takto zastavovali rozjetý naložený kamion, Nebo jestli by mu zablokovali cestu vozem ve kterém sedí. Vzpomeňte si na to , když před rokem otáčejícíse policajti zabili patnáctiletýho kluka na stopětadváce. Jsou nevinní, protože kluk nepřežil, tak dali vinu jemu. Je to fér?
Když je hlad,je i husa dobrá.
Nora napsal:
Jen vydržte, ono se objeví video z policejního auta...
Každý člověk za své rozhodnutí musí nést následky. Jízda bez řidičáku? V 15 by si snad již mohl uvědomit, že se to nemá. Rozhodl se ujíždět? Jeho problém. Namíří si to do jednosměrky? Co tím sledoval? Prostě spratek, co nectí zákony a autoritu. Nic víc.
17.11.1989 skupina lidí nectila zákony, autoritu státu a dnes díky tomu můžeš navštívit svobodně celý svět, pořídit si a jezdit na BMW a říkat, co si myslíš, aniž bys trpěl ty či tví příbuzní. Takže trochu s rozmyslem o spratcích, co nectí zákony!
Pokud by policie neměla právo jen tak z plezíru zastavovat řidiče, nemuselo by k podobným excesům docházet. Nic si neprovedl, jsi nedotknutelný!
červenej Elf
Toho videa na začátku moc není na nějaké úsudky o úmyslném nabourání motorky policejním autem zezadu. Možná borec na motce začal brzdit, nebo najednou ubral plyn a ten do něho rozjetý už jen vletěl. Nemyslím si že kdokoli z těch policajtů by chtěl za ten mizerný plat, pojeb, psaní stoh záznamu a hlavně následné soudní tahanice umýslně bourat. Ten kopanec a další už je trochu jiné kafe. Kdoví co tam spustilo tu reakci toho poliše. Možná mladej motorkář měl předtím nějaký krátky proslov o kontaktech tatínka, rodinném právníkovi atd. Což samozřejmě toho poldu neomlouvá.
Upravil Renek dne 13.09.2014 08:05
Ono se to těžko soudí. Na videu totiž není vidět, kde a za jakých okolností došlo ke střetu motorky a pol. vozidla. Tam je vidět už jen motorka na kapotě a vozidlo co brzdí, ale neubrzdí. Zcela jistě to není použití donucovacích prostředků, ale DN. Co jsem viděl zprávy z prvního dne, tak možnost vyjádření měl pouze chudák chlapec, který neměl papíry na motorku a ujížděl. Jo a pak ještě experti TV Prima. Za mě tedy, netroufám si komentovat a soudit ten náraz, ale zcela určitě to nechtěli oni sami narvat čelně do sloupu, to je hloupost. Co následovalo po nárazu je spackaný zákrok a zcela zbytečné dohrání situace, ale jak už tu bylo psáno, otázka je se choval a jak ohrožoval před tím než co nám média pustila a pak povolili nervy, ale špatný to je a policista za to bude potrestaný. Ale jak se tu řeší, že jen neměl papíry, tak to je informace, která byla zjištěna po zákroku. To nemohl nikdo vědět. Motorka mohla být kradená, on mohl být v celostátním pátrání, mohl to být feťák no prostě spousta mohl. Kdyby neujížděl tak se nic takového nestalo a vše je výsledkem jeho rozhodnutí. Tak a teď do mě
BMW R 1150 GS
A kdyby třeba vyhrožoval právníkem tak přece není normální aby si z něj udělali boxovací pytel nebo to jak ho otočil za hlavu, to si jako dokazoval před ostatníma pomahačema a chráničema jakej je king? A ostatní si ho jen natáčeli a fotili místo aby dělali svoji práci a zakročili? Takhle se nechovají ani ty světoznámí tvrďáci z MP Lázně Bohdaneč
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
Pokud by policie neměla právo jen tak z plezíru zastavovat řidiče, nemuselo by k podobným excesům docházet. Nic si neprovedl, jsi nedotknutelný!
Tohle snad nemyslíš vážně, ne?
A k tomu převratu v 89: ten kluk se cítil tak omezovaný a utiskovaný, že by v případě vyjížďky na moto neměl ctít zákon a vědomě jej porušit?
Už to nehul...
To myslím smrtelně vážně.
Já nevím, jak se cítil kluk, to z pochopitelných důvodů nemůžu vědět,
to jistě to chápeš!
Kdyby kluk jel, a nechtěl ho někdo pro nic za nic kontrolovat (proč?), neměla by policie o vůz míň, policisty v řízení a my daňoví poplatníci bychom ušetřili na léčebných výlohách a opravách policejních aut.
Nedocházi ti, že svým zákrokem způsobili větší škodu než je jízda bez ŘP?
(tímto faktem sami porušili zákon o policii, o zákroku a neposkytnutí první pomoci ani nemluvě)
Neslyšel si, jak dopadl kluk, kterému vjeli do cesty před motorku horliví policisté, kteří bez rozmyslu se otáčeli vyrazit za řidičem, ketrý vjel do obce 70 km/h? Taky nectil zákon, škoda žádná, ale 17letej kluk mrtvej.
Ty musíš bejt vlhkej sen všech diktátorů světa.
červenej Elf
Aha. Nakonec by vlastne ani cajti nemeli nikoho honit. Kazdy by vedel, ze kdyz nezastavi, nikdo za nim nepojede, takze by ujizdeli skoro vsichni. Kdyz nebudes kontrolovat, nikdy nikoho nenajdes, tim myslim zlocince vseho druhu, o generalni prevenci ani nemluve. Proste sednout za volant se tremi promile a rict si: Kdyz nic nenabouram a nic neudelam jsem nedotknutelny... to je logika barokari. Je to podle me presne naopak. Kazdy by mel vedet, ze kdyz sedne nachcanej za volant tak je tu porad riziko, ze me nekde namatkove budou kontrolovat a kazdy by mel vedet, ze ujizdet cajtum muze byt smrtelne nebezpecny, protoze oni nemuzou vedet ze jim ujizdi mladej ****. Oni musi chranit sebe i ostatni a predpokladat, ze ujizdi nebezpecny ****, kterymu to za to stoji. Slusnej clovek muze byt za kontrolu policajtama rad, protoze v jeho aute mohl sedet napriklad jeho zlodej. A pokud ne, tak ztratil 5 minut sveho casu.... Ale to nechci hajit pripad z uvodniho videa.
MoonCZ napsal:
Ono se to těžko soudí. Na videu totiž není vidět, kde a za jakých okolností došlo ke střetu motorky a pol. vozidla. Tam je vidět už jen motorka na kapotě a vozidlo co brzdí, ale neubrzdí. Zcela jistě to není použití donucovacích prostředků, ale DN. Co jsem viděl zprávy z prvního dne, tak možnost vyjádření měl pouze chudák chlapec, který neměl papíry na motorku a ujížděl. Jo a pak ještě experti TV Prima. Za mě tedy, netroufám si komentovat a soudit ten náraz, ale zcela určitě to nechtěli oni sami narvat čelně do sloupu, to je hloupost. Co následovalo po nárazu je spackaný zákrok a zcela zbytečné dohrání situace, ale jak už tu bylo psáno, otázka je se choval a jak ohrožoval před tím než co nám média pustila a pak povolili nervy, ale špatný to je a policista za to bude potrestaný. Ale jak se tu řeší, že jen neměl papíry, tak to je informace, která byla zjištěna po zákroku. To nemohl nikdo vědět. Motorka mohla být kradená, on mohl být v celostátním pátrání, mohl to být feťák no prostě spousta mohl. Kdyby neujížděl tak se nic takového nestalo a vše je výsledkem jeho rozhodnutí. Tak a teď do mě
Nevím ale podle mě to co následovalo po jeho sražení, celkem jasně definuje jak se páni policajti chovali při té honičce. Nemyslím si, že ty hov.da se z nich staly až ten kluk ležel na zemi.
Vše podstatné bylo řečeno - 7 stránek hovoří za vše. Teď už je to mlácení prázdné slámy....
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Psal jsem kontrolu pro nic za nic, pokud mě zastaví a řeknou:"Pane řidič, nezloběj se, ale máme hlášenou krádež blablabla vozu, a je to zrovinka takovej, ve kterym sedíte, ukažte mi doklady ke kontrole", budu vědět, že to má smysl a neřeknu půl slova. Ale znova opakuji, preventivní kontroly jen tak z plezíru neberu.
Pokud má někdo tři promile, je to pravděpodobně na stylu jízdy vidět a kontrola řidiče je na místě. Prosil bych dobře porozumět slovům "pro nic za nic". Je to dostatečně srozumitelné?
červenej Elf
V Praze denne nekolik aut a navic ten cajt ho muze kontrolovat jeste driv nez majitel zjisti, ze mu auto chybi. Proste kontroly "bez duvodu" rozhodne smysl a duvod maji.
Cidas napsal:
Aha. Nakonec by vlastne ani cajti nemeli nikoho honit. Kazdy by vedel, ze kdyz nezastavi, nikdo za nim nepojede, takze by ujizdeli skoro vsichni. Kdyz nebudes kontrolovat, nikdy nikoho nenajdes, tim myslim zlocince vseho druhu, o generalni prevenci ani nemluve. Proste sednout za volant se tremi promile a rict si: Kdyz nic nenabouram a nic neudelam jsem nedotknutelny... to je logika barokari. Je to podle me presne naopak. Kazdy by mel vedet, ze kdyz sedne nachcanej za volant tak je tu porad riziko, ze me nekde namatkove budou kontrolovat a kazdy by mel vedet, ze ujizdet cajtum muze byt smrtelne nebezpecny, protoze oni nemuzou vedet ze jim ujizdi mladej ****. Oni musi chranit sebe i ostatni a predpokladat, ze ujizdi nebezpecny ****, kterymu to za to stoji. Slusnej clovek muze byt za kontrolu policajtama rad, protoze v jeho aute mohl sedet napriklad jeho zlodej. A pokud ne, tak ztratil 5 minut sveho casu.... Ale to nechci hajit pripad z uvodniho videa.
Naprostej souhlas,doba je zlá a lidi si musí uvědomit,že tohle ujíždění může byt osudová chyba. Jejich samozřejmě.
To,že sme před 20ti lety ujížděli poldům,jezdili bez papírů atd je sice pravda,ale taky od té doby uteklo hodně vody,provoz a koncentrace lidí v něm se několikanásobně zvýšila a z kdejaké vesničky,kde si kluci lítali na pinckách po návsi se stal solidní dopravní uzel... Navíc za nás sme třeba v 14ti-15ti letech měli uplně jiný starosti a zábavy než dnešní puboši. A ten ujíždějící nebyl žádný děcko,byl to přece dospělej člověk,kerej by měl hlavu používat i na jiný věci,než jen jako díru do těla,kam se strká joint...
Cidas napsal:
V Praze denne nekolik aut a navic ten cajt ho muze kontrolovat jeste driv nez majitel zjisti, ze mu auto chybi. Proste kontroly "bez duvodu" rozhodne smysl a duvod maji.
Ano, a proto je tak vysoká objasněnost krádeží aut, pohybuje v jednotkách %.
Blahopřeji k úspěchu díky preventivním prohlídkám, za mě bravo.
Já ti přeji na tvých toulkách, jízdou do práce, bys byl co 10 km preventivně kontrolován, pak také při vjezdu do města, v každé jeho městské časti jakož i při výjezdu.
Policista nikdy neví, jestli ten motorkář, co jede do města, je vyvrhel, co žere malé děti, drogový dealer či jinej desperát, co chce dělat bordel. A je to pravda, říkali to na Nově.
A pak mi napiš, jak se ti to líbilo.
A pokud se mi to nevyplní, můžeš sám aktivně zastavit u každé hlídky a nechat se preventivně kontrolovat. Vždyť je to jen 5 minut, a ty ti za klid v duši, žes v pořádku, určitě stojí.
červenej Elf
To je pěkně zcestnej blábol:-)
Vždyť u nás tě zastaví kolikrát? Jednou,dvakrát za rok? Někdy ani to né a i to se ti zdá moc? Že by to jako neměli lidi akceptovat? Soráč,ale to zavání solidní bramboračkou...
Cidas napsal:
Ano, a proto je tak vysoká objasněnost krádeží aut, pohybuje v jednotkách %.
Blahopřeji k úspěchu díky preventivním prohlídkám, za mě bravo.
Já ti přeji na tvých toulkách, jízdou do práce, bys byl co 10 km preventivně kontrolován, pak také při vjezdu do města, v každé jeho městské časti jakož i při výjezdu.
Policista nikdy neví, jestli ten motorkář, co jede do města, je vyvrhel, co žere malé děti, drogový dealer či jinej desperát, co chce dělat bordel. A je to pravda, říkali to na Nově.
A pak mi napiš, jak se ti to líbilo.
A pokud se mi to nevyplní, můžeš sám aktivně zastavit u každé hlídky a nechat se preventivně kontrolovat. Vždyť je to jen 5 minut, a ty ti za klid v duši, žes v pořádku, určitě stojí.
No jo no... věděl jsem, že se do toho nemám pouštět. Jsem nepoučitelný. Tak zase někdy ahoj....