Za krok, který podpořil ekonomiku a lidi se nebojej investovat i do ojetých motorek mi osloveni jednoho ze sedmi autorů přijde nevhodné, těžko říct jak by to vypadalo při umožnění deflace
říkám si hurikán
Vorel,rád bych tě oslovoval jménem,ale nemáš ho v profilu takže anonymě,sorry fakt se těším na sraz,kde tě potkám a u pivka si s tebou o tom popovídám,připadáš mě jako rozumnej chlap,ale pořád si vedeš tu svou demagogii.Samozřejmě nejsem žádnej makroekonom,ale jak jsem psal již dříve vůbec nejde o motorky ty k životu nepotřebujeme je to naše rozmazlenost,ale o každodenní potřeby,copak nekoukáš okolo jak jdou ceny nahoru,benzín zase stoupá,proč dolar jde nahoru koruna slabá,vše z dovozu elektronika,co se nás týká Pardál nakupuje v usd díky slabé koruně půjde vše nahoru,TT to samé,zájezdy,dovolená,i to po.sraný chorvatsko bude 25 let po revoluci zase rájem českých májek a řízků.To mě sere nejsem vůbec uplakanec moc se mýlíš, nemám to zapotřebí,když se nebudou kupovat motorky prodám poslední a budu se věnovat pronájmu bytů a nebudu muset dělat nic,ale motorky mám rád a lidi kolem nich
Upravil Bob dne 16.03.2015 19:53
Známe, se, byl jsem u tebe na poradu, když jsem kupoval moto z práce.
Rad si s tebou sednu zase. Ale k věci, je li inflace nulová, průměrná cena všeho u nás kde platíme korunou je stejna, něco je dražší, něco levnější, v průměru nula.
Kde se to projeví je dovolena a dovozy. Kolik utrati člověk za dovozy a dovolenou ve srovnání s tím co utratí doma? Euro bylo před zásahem 26,teď 27,3' to je cca 5-7% navíc, ale jen za dovolenou a dovozy. Ve výsledku je zdražení všeho pod 1%
Nevím proč bych tomu měl říkat ze kr*pl děla z lidi žebráky?
Jinéj problém je dolar, ale to s kr*iplem nesouvisí
říkám si hurikán
vorel napsal:...... Ve výsledku je zdražení všeho pod 1%
Nevím proč bych tomu měl říkat ze kr*pl děla z lidi žebráky? Jinéj problém je dolar, ale to s kr*iplem nesouvisí
...pravdu maj....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
vorel napsal:...... Ve výsledku je zdražení všeho pod 1%
Nevím proč bych tomu měl říkat ze kr*pl děla z lidi žebráky? Jinéj problém je dolar, ale to s kr*iplem nesouvisí
...pravdu maj....
No jo, ale k tomu 1% dopomohla aktuální cena ropy resp. paliv..
Dolar s Kr*iplem souvisí taky..když oslabí měna tak oproti všem ostatním měnám..takže pokud dolar +30 % tak těch 15% je jeho zásluha..
V momentě když přejedeš hranice není to těch 1% ..ale +15% na všechno..
Je sice krásný že v průměru je inflace nulová jenže pokud mi zlevní komodity které nekupuji každý den více než zdraží ty které potřebují každodenně začne byt třeba lehká deflace ale ve výsledku to pro ne jako občana znamemá ze musím vydat více na své každodenní nezbytností a tudíž pro obyčejného člověka je vše dražší
Pokud mi zdraží potraviny asi to pocítím více než pokud zlevní auto a stále to muže byt deflace
Oni ty průměry MUŽOU byt dost zavádějící
Průměrný mzda je taky cca 27000 ale dvě třetiny obyvatel ji nemaji
Upravil cert68 dne 17.03.2015 07:26
vorel napsal:
Ano, nízká inflace je hodně kvůli rope
Když prejedes hranice je to 5-6%
Psal jsem ze naše veškeré náklady vzrostly max o 1%
Jenze i Singr rikal,ze pokud bude deflace zpusobena pouze ropou tak se intervenovat nebude.To je trochu jina a neskodna deflace.Pokud je proste neceho na trhu moc a je velka konkurence,tak je prece logicke,aby sly ceny dolu.Blbost je prece proti tomu bojovat.Pokud nekdo vymysli,jak treba auta tisknout na 3D tiskarne(samozrejme prehanim)za polovinu ceny,tak prece proti zlevneni aut taky nikdo nebude bojovat.I kdyz dnes je mozne všechno.Za komunismu stala nejlevnejsi televize cca.12000kc.Dnes je podstatne lepši za 5000kc a nikdo kvuli tomu nebreči.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
intervence byla jen jedna a to na podzim 13 bo ta věc co se jí řiká deflace hrozila, ropa šla dolů až v roce 14.
CEB taky zasahuje proti deflaci i když nepřímo.
Proto roste ten dolar, nebo co.
Důležitější ale je, že je neska fakt pěkně
říkám si hurikán
MikeR1 napsal:
Mimochodem CHF taky celkem poskočil vůči Euru.
To je ale díky zásahům švýcarský banky, zrušili z ničeho nic limity.
Tak oni je ty limity staly neskutecne penize.Aby udrzeli frank slaby,tak ho museli prodavat a nakupovat za nej eura,ktera mela stale mensi hodnotu.A kdyz evropska centralni banka oznamila,ze ze bude tisknout penize a skupovat dluhopisy,tak hrozily jeste mnhem vetsi ztraty.A to uz i silnejsi frank byl pro švycarsko mensi zlo.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
nejsi sám, pro našeho motorkáře bylo na západě vždy dráž než na východě. Na Balkáně je krásně a levno i dnes. Když jsem jel do Maroka tak jsem kupoval euro za 29kč, předem měsícem jsem za něj dal 27.2 a v Černé Hoře bylo krásně s 250€ v kapse celý týden
všude dobře.....doma GSA
mě euro pomáhá vyvážet dost hodně,ale suroviny jsou dražší..ale součet mi dělá plus i když surovina je dražší..takže mě to nevadí...a jak již bylo řečeno..dovolená jiné na to se dá ušetřit není to dennodenní potřeba..nafta jde dolů a dost u nás 28,30..takže nějaké prognozy jsou asi v celku nepotřebné...neb se většinou vše po čase vyvíjí tržně
Upravil czunik dne 07.08.2015 08:42
http://czunici.ra...