Bure, ocenil bych nějaký zevrubný jídelníček. Tzn., čím ráno začít, co na svačinu, oběd, večeři. Ale nejenom napsat sacharidy, ale uvést, co +/- do těch sacharidů patří.
cibus napsal:
Bure, ocenil bych nějaký zevrubný jídelníček. Tzn., čím ráno začít, co na svačinu, oběd, večeři. Ale nejenom napsat sacharidy, ale uvést, co +/- do těch sacharidů patří.
No kdyby se Ti chtělo.
Díky.
Nechci brát Buremu status výžiivového guru, ale jídelníčků a návodů je plnej internet.
Navíc, každej ten "pytel hnoje" je jinej. Na někoho funguje aerobní cvičení, někdo potřebuje váhu a klid, další běh, jinej hubne po zelenině, další po mase, někdo se nesmí kouknout na rybu........
Je to fakt indivindi a navíc, o to je to horší, se to věkem mění. Co funguje ve 30ti, nefunguje v 50ti atd.
Pravda, základ je všude stejněj - nežer a hejbej se - myšleno nepřežírej se a přestaň skuhrat na otomanu. A hlavně je to o té srágoře, co má každej v bedně.
Buď se chce a pak to jde a nebo se jen kecá a potom nejsou výsledky. Člověk musí v první řadě CHTÍT, ale tak nějak opravdu chtít, ne jako na Silvestra nad ránem......
A jestli to chtění spustí pohled do zrdcadla, Bureho popohánění a nebo třeba damokles v trenkách, to už je jedno. Chtít, začít a vytrvat.Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Mediku, máš recht. Ale bral bych jídelníček pro bělocha.
Bílý jogurt OK, vločky OK, zelenina super, těstoviny bezva, tvaroh proč ne, klobásu, jitrničku klidně oželím. Ale nebudu snídat pohanku, obědvat jáhly a večeřet tofu. Syrové bílky taky nehodlám pít. A přesně takových jídelníčků je plný net.
Bral bych jídelníček z potravin, které jdou normálně koupit bez další větší úpravy. Pak mně jde o to, jak to to během dne poskládat, čeho se úplně vyvarovat. Že třeba těstoviny večer už ne a tak.
Upravil cibus dne 16.12.2014 08:31
cibus napsal:
Bílý jogurt OK, vločky OK, zelenina super, těstoviny bezva, tvaroh proč ne, klobásu, jitrničku klidně oželím. Ale nebudu snídat pohanku, obědvat jáhly a večeřet tofu. A přesně takových jídelníčků je plný net.
Bral bych jídelníček z potravin, které jdou normálně koupit bez další větší úpravy. Pak mně jde o to, jak to to během dne poskládat, čeho se úplně vyvarovat. Že třeba těstoviny večer už ne a tak.
To ti Bure třeba poradí, ale nemusí to fungovat zrovna u tebe. Je to opravdu individuální, byť má většina "diet" podobné základy. Tedy těch použitelných, né TV marketing.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
cibus napsal:
Bílý jogurt OK, vločky OK, zelenina super, těstoviny bezva, tvaroh proč ne, klobásu, jitrničku klidně oželím. Ale nebudu snídat pohanku, obědvat jáhly a večeřet tofu. Syrové bílky taky nehodlám pít. A přesně takových jídelníčků je plný net.
Doktor mi přišel na to že mám vysoký jaterní testy a nasadil mi jaterní dietu tzn. žádný tuky. Tak jsem se toho držel a 8kg spadlo samo. Takže žádný vepřový,žádný smažený, žádný oříšky,brambůrky, alkohol apod. Dá se to vydržet. Ostatní jídla neřeším ale vyhýbám se těm tukům.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
OK, tady to máte. Upozornuju, ze nejsem vyzivovy poradce ani stravovaci guru! Ale tyhle zakladni principy budou fungovat na kazdeho! Pokud by chtel nekdo hubnout nebo se jinak transformovat na 100% efektivne, musi si nechat odbornikem vypracovat plan primo na miru. To da rozum...
Ale pri dodrzovani nize popsaneho dam ruku do ohne, ze vysledky pozna kazdy! http://scarver.ph...20BURE.pdf
Upravil BURE dne 16.12.2014 09:24
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Nemas zac, on se porad nekdo pta, tak jsem alespon ty moje poznatky sesumiroval...
Doufam, ze Ti to takhle sepsany staci?
To neni takova tragedie, celozrnne nebo zitne jsou taky fajn. Treba celozrnne spagety se k sobe vubec nelepi. Takze kdyz si ohrivas druhy den bolonske, tak nevytahnes z hrnce slepenej, neoddelitelnej chuchvalec...
tak ja už taky zvolna začínam cvičit, dřive jsem se snažil chodit 2tydně do posilky, ted jsem zacal i vecer doma.. to jsem zvedavej jak dlouho vydržím. a jelikož me už třetí tyden bolí rameno, což se ale ted na hokeji rapidne zhoršilo, tak jsem posilku vypustil uplně...
Pro mě asi bude největší problem to jídlo.. prostě mě kolinko a vubec jako prasátko chutná.. takže ho asi úplně nevypustím... no uvidíme :-D
Ty Vanoce to bude asi peklo... .-D
Pardal napsal:
tak ja už taky zvolna začínam cvičit, dřive jsem se snažil chodit 2tydně do posilky, ted jsem zacal i vecer doma.. to jsem zvedavej jak dlouho vydržím. a jelikož me už třetí tyden bolí rameno, což se ale ted na hokeji rapidne zhoršilo, tak jsem posilku vypustil uplně...
Pro mě asi bude největší problem to jídlo.. prostě mě kolinko a vubec jako prasátko chutná.. takže ho asi úplně nevypustím... no uvidíme :-D
Ty Vanoce to bude asi peklo... .-D
jo a jinak hned první den co jsem zacal doma sedlehy jsem si odrovnal na 4dny břicho.. tak to asi chce trochu volněji než na co si člověk myslí že ma... :-D
BURE napsal:
Nemas zac, on se porad nekdo pta, tak jsem alespon ty moje poznatky sesumiroval...
Doufam, ze Ti to takhle sepsany staci?
To neni takova tragedie, celozrnne nebo zitne jsou taky fajn. Treba celozrnne spagety se k sobe vubec nelepi. Takze kdyz si ohrivas druhy den bolonske, tak nevytahnes z hrnce slepenej, neoddelitelnej chuchvalec...
Je to sepsané pěkně, ale není to úplně v pořádku. Snídaně ok - je potřeba hodně sachrů pro nastartování metabolismu. Svačina, oběd, dejme tomu. Ale večeře je špatně a druhá večeře taky. Pokud někdo chce redukovat tuky, je to hodně málo bílkovin a vůbec toho jídla je dost málo. Viděl bych to spíš třeba na duté maso, rybí maso, případně hovězí a zeleninovou oblohu + plus k tomu třeba 50-100 gramů sachrů - záleží na váze. Navíc míchat proteinový nápoj s mlékem je totální chujovina - když už, tak s vodou.. Ale jako nástřel to zlé není :-)
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Navíc míchat proteinový nápoj s mlékem je totální chujovina
Proc je to chujovina? Ochutnal si to nekdy? S mlekem je to mnohem chunejsi a navic to mas dalsi bilkovinu. Pokud si das nizkotucne, nevidim v tom problem...
Vzhledem k tomu, že jsem se několik let živil jako trenér kulturistiky a fitness, tak věř, že jsem to ochutnal mockrát... :-D
Mléčná bílkovina je zcela odlišná, kvalitní proteinové nápoje (nemyslím sojové hydroizoláty) jsou schválně zbavovány laktózy - je to z důvodu špatné stravitelnosti. S vodou je to sice o něco málo chutnější, ale rozhodně to nebude dělat problémy...
Upravil MartinM77 dne 16.12.2014 12:40
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Ja osobne s laktozou problem nemam. Ale cpat se na noc hovezim, to bych asi nedal. Vecer mam nejradeji rybi maso...
Pri redukci mi na moji vahu vychazi cca 6000kJ, a to v den klidu neni zrovna slagr. takze toho moc sezrat nemuzes. Vetsinou se do toho vejdu tak tak. V den treninku mam hody, to zase jooo
Upravil BURE dne 16.12.2014 12:42
Svou fotku sem dávat nebudu, ale video z trenálu klidně mohu :-D https://www.youtu...70djkOdl-cNikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Jinak pokud se tu najde nekdo opravdu erudovany, smele konfrontujte muj jidelnicek s vlastnim! Rad se priucim!!!