Dneska jsem v obchode koukal na Smith&Wesson M&P 9 Shield a moc se mi to na noseni libilo. Nemate s tim nekdo zkusenost? ( Vic by se mi zamlouvala v 40 S&W ale ta se sem udajne nedovazi. )
Carpe diem
Jsem tu dýl nebyl, tak jen k těm příspěvkům výše.Netvor-Medik mi to celkem napomohl vyjasnit. Takže pujdu podobnou cestou.Na střelnici na trénování nějakou 22 , neboť cena střeliva je v tomto přednostní. Nejaký waltr nebo něco podobného, ale nejdřív si z toho pujdu vystřelit a pak se rozhodnu.
No a k tomu praku- sakra nebezpečné Tak 13 let nazpět, dal otec mým dětem praky-5 gumy fakt pěkně vyvedený, kluci-měli radost, ááále nedal jim potřebné školení, takže hned první rána, a odneslo to čelní sklo v jeho multikáru tom dvoumístným. Co budu povídat, tak jak jim je slavnostně dal, tak zase rychle vzal a bylo po radosti.
Teď jsem si vzpomněl na jednu úžasnou zbraň. Kdybych si na ní měl dělat zářezy, tak je celá vroubkovaná. A to už je moje celkem třetí. Dnes jsem ji byl opět provětrat.http://heroldrezn...oj-cz-9-mm
Upravil Kasak dne 14.02.2015 19:55
Když je hlad,je i husa dobrá.
Mám 15 let tuhle hračku NAA v poměrně účinné ráži .22WMR, nechal jsem ji orýt a je to opravdový skvost. Ve světle posledních událostí se zabydlel v mé kapse, ale jsem si vědom jeho minimálního zastrašujícího účinku, mizerné ergonomie, způsobující se zpětným rázem malou přesnost a nutnost natahovat po každé ráně.
Mám i Glock 30, .45ACP, je poměrně kompaktní, vlastně jsem ho kupoval jako náhradu za vysněnou Berrettu 92FS Inox, se kterou jsme si nerozuměli a chtěl jsem tedy něco, s čím by se daly střílet závody IPSC a zároveň to bylo skrytě nositelné. Ale je to stále velké a někdy i těžké a tak uvažuji ještě o nějakém subkompaktu, nejlépe 9 mm Luger. Můžete mi něco opravdu malého a lehkého, tenkého aby to nedělalo bouli na mikině, ale zároveň dostatečně výkonného, doporučit?
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivan napsal:
Mám 15 let tuhle hračku NAA v poměrně účinné ráži .22WMR, nechal jsem ji orýt a je to opravdový skvost. Ve světle posledních událostí se zabydlel v mé kapse, ale jsem si vědom jeho minimálního zastrašujícího účinku, mizerné ergonomie, způsobující se zpětným rázem malou přesnost a nutnost natahovat po každé ráně.
Mám i Glock 30, .45ACP, je poměrně kompaktní, vlastně jsem ho kupoval jako náhradu za vysněnou Berrettu 92FS Inox, se kterou jsme si nerozuměli a chtěl jsem tedy něco, s čím by se daly střílet závody IPSC a zároveň to bylo skrytě nositelné. Ale je to stále velké a někdy i těžké a tak uvažuji ještě o nějakém subkompaktu, nejlépe 9 mm Luger. Můžete mi něco opravdu malého a lehkého, tenkého aby to nedělalo bouli na mikině, ale zároveň dostatečně výkonného, doporučit?
pouvažuj o Kevinovi, svého času jsem o něm silně uvažoval
tady je test: http://www.ulozto...kevina-pdf
střílel jsem z toho, je potřeba si na to zvyknout, holt je to malé, ..ale výkonnější a přesnější než ten deringer co máš
..a tady ještě http://www.rucevz...wning.html
Upravil GSSG dne 03.03.2015 11:31
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
GSSG napsal:
střílel jsem z toho, je potřeba si na to zvyknout, holt je to malé, ..ale výkonnější a přesnější než ten deringer co máš
Mívali jsme ho doma, pro ženskou je celkem OK. Je děsně háklivej na střelivo, poměrně velký problémy..
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
GSSG napsal:
Mívali jsme ho doma, pro ženskou je celkem OK. Je děsně háklivej na střelivo, poměrně velký problémy..
to i glock17, přebíjené lugery nepapal
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Ivan napsal:
Ivane, měl jsi Lady Smith Wesson, to byla dobrá obranná zbraň. Já mám už asi 15 let Smith Wesson 2" mod. 60 v nerezu, 38SPL. a neměnil bych.
Krásný pětiranný revolver, ten vystřelí vždy a když ne, stačí zmáčknout podruhé.
Upravil bmwivo dne 04.03.2015 05:56
Ivoš.
U mě je to dlouholetý koníček. Když prší, tak jezdím po střeleckých závodech, když je hezky, tak jezdím na GSA.
P.S.: Na motorce zpravidla zbraň nevozím sebou...
Ivoš.
Ivo - na Lady Smith s láskou vzpomínám, ale nejsem si jistý, jestli bych ho chtěl na opravdu denní nošení, aby nebyl vidět a já o něm nevěděl. Byl malý, výkonný a spolehlivý, o tom žádná. Ale válec měl větší průměr a pod tričkem na opasku byl vidět. A byl v nerezu a byla cítit hmotnost, i když je to relativní. Moje představa je ale o něčem malinkém, plochém a lehkém.
Dnes jsem byl v jednom obchodu, vyzkoušel několik subkompaktů (Sig, Taurus, Ruger, Smith...), vše 9 mm Luger, přemýšlel, který zvolit a říkal si v duchu, že jsou sice malé, ale zase ne o tolik než můj Glock 30, který jsem uvažoval nahradit. Ale pak prodavač přinesl Ruger LCP, vzal jsem ho do ruky a hned si řekl, že tahle velikost je ta pravá s tím, že Glocka si ale nechám. Měl bych NAA, G30, přesně uprostřed něco jako Ruger LCP a to by pokrylo všechny možnosti nošení. Přitom 9 mm Browning by na obranu asi stačilo. Netvrdím, že LCP je to pravé, ale kdybyste věděli o něčem takhle malém, placatém a lehoučkém, sem s tím.
Ivane za mě Kevin v raži 9mm Makarov jsem od Kolína možno vyzkoušet , tak se klidně ozvi. Hlavně ať se kouři z hlavně Tahle ráže je krapet silnější než 9mm Br. A u Rugeru jsem četl o praskání rámu. Kevin prošel na žádost výrobce vojenskými testy, je to nezničitelná zbraň. Přijed si z toho vystřelit, mě fakt vyhovuje na nošení svou velikostí.
Upravil Hasicskej dne 03.03.2015 20:23
Ja koupil Smith&Wesson M&P 9 Shield a na noseni uplne idealni. Nez jsem chytl do ruky tohle tak jsem si myslel ze Glock je do ruky idealni. A ted kdyz vezmu Glock tak mi pripadne jako pazourek. Vrele doporucuji
LORD přiložený následující obrázek:
[22.79Kb]
Upravil LORD dne 03.03.2015 21:35
Carpe diem
Hasicskej - Kevina eviduji jako jednoho z adeptů, ale moc se mi nelíbí a hlavně váží 400g, zatímco LCP jen 260. V recenzích CP se o některých nedostatcích píše, ale spíš jde o první roky výroby. A ani Kevin není zcela bez kritiky.
S tou zbraní moc střílet nebudu, jen po zakoupení abychom se seznámili a jednou za čas pár ran, abychom spolu neztratili kontakt. Po zbytek času by měla být mou denní společnicí, co nejméně obtěžující a maximálně nenápadnou, proto důraz i na velikost a hmotnost.
Je ještě něco jiného mimo Rugeru LCP a Kevina?
Ja GP 100 v mk12 9luger vacsinou na motorke na strelnicu alebo ked idem na vychod okolo ciganov :-)
Ještě jsem ted našel tohle S&W M+P Bodyguard 380, váží 340 g, tj. o 90 g víc než LCP a na fotkách vypadá podobně velká. Měl jsem pocit, že jsem ji dnes taky držel v ruce, ale asi ne, bylo to znatelně větší než LCP a ráže byla myslím 9 mm Luger. Bodyguarda musím ještě prověřit, je to lonská novinka...
Právě jsem se asi zamiloval, Sg Sauer P238, jen nemůžu vygůglit rozměry, hmotnost a kde v CR ho mají... A to nemám SA rád.