Hlavně vyzkoušet, já měl teď během týdne na sobě asi 15 bund + kalhoty a jediné, co mně sedělo je Modeka...
Upravil bolek dne 10.06.2019 13:50
www.fotomoto.cz
SCOTT DualRaid DP Ale jak se psalo vyse, vyzkouset a jestli nesedi tak od toho. Neni nic horsiho nez usetrit par korun a pak se proklinat.
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
vojta napsal:
SCOTT DualRaid DP Ale jak se psalo vyse, vyzkouset a jestli nesedi tak od toho. Neni nic horsiho nez usetrit par korun a pak se proklinat.
Nee, nejhorší je smrt z vyplašenosti. Ale nepadnoucí hadry jsou taky vopruz :-)
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Já mám od PSI bundu Taurus a kalhoty Eridanus, a mno... řekněme, že tam jsou věci co by mohly být udělány lépe... (např. o chlup větší kapsy) ale celkově materiály dobré...
Upravil HonzaGS-SV dne 12.06.2019 08:33
máte někdo zkušenost s kompletem Enduroguard? Funguje to tak, jak tvrdí? Měl jsem to na sobě chvíli u dealera a bylo to vcelku příjemný.
Mám možnost to pořídit za celkem rozumnej peníz, tak o tom přemýšlím.. Jezdím od cca dubna do půlky listopadu, letos převážně po ČR. Kvůli aktuálnímu oblečení především v pěkném počasí, nepromoky jsem s sebou většinou línej tahat a taky mě nikdy moc nebavilo odhadovat ten správnej čas, kdy je třeba se do toho už nasoukat a kdy je to ještě "dobrý". V příštím roce jsou v plánu Alpy, dál Slovinsko s možným protažením jižně do Itálie. Někdy leden/únor přemýšlím o Maroku (asi v dodávce do Španělska a pak jednou stopou), do budoucna třeba Skandinávie a Balkán.
Jo - klimatické podmínky jsou všude různé a takhle univerzální oblečení stejně neexistuje. Ale třeba zkušenější jezdci poradí, jestli je ten Enduroguard kompromisní, nebo je lepší se podívat po něčem jiném.
Já mám ten komplet jsem spokojen neměnil bych
Ze začátku to bylo jak brnění ale teď už to trochu zmeklo po několikátém prani
Vzal jsem si světlou barvu spini se více ale nepřitahuje to tolik slunce
Mám i Rally to taky není špatný není to tak do chladnějšího počasí
Ale co je dobrý vlozka z bundy je nepromok tak ji vozím všude
Ale jsou samozřejmě asi i lepší komplety třeba Klim nebo Rukka
Neorigo značky můžeš použít na jinou moto v tom je výhoda
rstd přiložený následující obrázek:
rstd napsal:
Já mám ten komplet jsem spokojen neměnil bych
Ze začátku to bylo jak brnění ale teď už to trochu zmeklo po několikátém prani
Vzal jsem si světlou barvu spini se více ale nepřitahuje to tolik slunce
Mám i Rally to taky není špatný není to tak do chladnějšího počasí
Ale co je dobrý vlozka z bundy je nepromok tak ji vozím všude
Ale jsou samozřejmě asi i lepší komplety třeba Klim nebo Rukka
Neorigo značky můžeš použít na jinou moto v tom je výhoda
Díky za názor
Ozve se ještě někdo další, nebo musím potupně založit další vlákno?
Jestli tě nebaví oblékání do nepromoku tak hledej něco co má laminovanou membránu, protože cokoliv s vyndávací nepromokavou vložkou je ještě nepraktičtější než nepromok, v případě že nejezdíš v teplotách do 15st.
Jestli uvažuješ o novém Enduroguard https://www.bmw-l...rd/p-2019/ tak ten dle popisu má laminovanou membránu a bude splňovat to co očekáváš. Kvalitu posoudit nemůžu, mám zkušenosti jenom z goretexem který funguje dobře.
Jestli to má být nějaká starší verze s vyndávací vložkou jak psal kolega tak do toho bych nešel, leda že by to bylo fakt za hubičku a stejně je pak praktičtější místo vložky používat nějaký kvalitní nepromok co je trochu prodyšný, například Scott.
Napíšu to veřejně - než ho definitivně vrátím, mám https://www.genez...a-commut-r
je mi kurevsky velký, je to tak na chlapa 190 cm/ 110 kilo ale jinak je to přesně co chci, nesnáším, když se mi vytahuje bunda při každém pohybu atd, když profukuje pod zipem atd, cena je jak za slušnou bundu a místo toho dostaneš komplet... jednou vyzkoušel a to je všechno. teda vyzkoušel ještě jednou, až jsem zjistil, že tohle fakt ne...
enduro guard má komplet taky, odjel jsem v tom jednu dovolenou, je to nekompromisní na můj vkus, v létě bych v tom určitě nejezdil, je to do zimy a asi i do deště, kterému já se spíš vyhýbám, každopádně je to na ježdění vsedě a na žádný velký akce. kdybys chtěl, můžu ho pustit, mám kombo šedá bunda černé kalhoty.
Jinak za mě, vždycky si radši převleču nepromok a ještě radši sednu do hospody,než to přejde Letošní sezónu jsem odjezdil v hadrech BMW Venting a jenom jsem si chrochtal.
Upravil Miguel dne 05.11.2019 15:17
pod trvalým dohledem
Ne ta bunda nemá vlozku
Myslel jsem z toho Rally vozím tu vlozku která je jako nepromok
Kalhoty a bunda Je nepromokava má to i kapucu do helmy
Ano je to do chladného počasí na léto je vedro
To mám to Rally na léto
Miguel napsal:
Napíšu to veřejně - než ho definitivně vrátím, mám https://www.genez...a-commut-r
je mi kurevsky velký, je to tak na chlapa 190 cm/ 110 kilo ale jinak je to přesně co chci, nesnáším, když se mi vytahuje bunda při každém pohybu atd, když profukuje pod zipem atd, cena je jak za slušnou bundu a místo toho dostaneš komplet... jednou vyzkoušel a to je všechno. teda vyzkoušel ještě jednou, až jsem zjistil, že tohle fakt ne...
enduro guard má komplet taky, odjel jsem v tom jednu dovolenou, je to nekompromisní na můj vkus, v létě bych v tom určitě nejezdil, je to do zimy a asi i do deště, kterému já se spíš vyhýbám, každopádně je to na ježdění vsedě a na žádný velký akce. kdybys chtěl, můžu ho pustit, mám kombo šedá bunda černé kalhoty.
Jinak za mě, vždycky si radši převleču nepromok a ještě radši sednu do hospody,než to přejde Letošní sezónu jsem odjezdil v hadrech BMW Venting a jenom jsem si chrochtal.
Díky za názor i nabídku, akorát by mi asi nepasovala velikost - 195 cm/100kg
Jinak mě ještě napadá otázka - proč myslíš, že je to na ježdění v sedě?