Kasak napsal:
[ Na druhou stranu některé zákroky odsuzuji viz Jana Nagyová teď Nečasová. Stačilo na ni počkat ráno před domem a říct " dobré ráno jste zatčena" a ne dělat zhovadilé divadlo v maskách. Jestli ji chtěli ponížit tak se povedlo, ale za mně je to hnus jako za komančů.
A myslíš, že na to přišli ti chlapi v maskách? Že to byl jejich nápad?
Nicméně na mě působí jako dokonalá mrcha..a kdo ví, jak by to dopadlo, kdy ji někdo řekl ..dobré ráno..třeba by jej ignorovala...
Je to ženská a každá je dokonalá mrcha. Protože je to mrcha, tak ji musí zatýkat komando? Mě vadí počáteční totální nasazení a potom retuš až dostracena. A věřím tomu,že stejně to dopadne s MUDr. Rathem. Jo a určitě to nebyl jejich nápad, byl to nápad někoho, kdo na ni měl pifku i s Nečasem. Tím rozhodně nechci obhajovat jejich levárny.
Když je hlad,je i husa dobrá.
MoonCZ napsal:
To co je zde napsáno je pravda, ale jsou to odstavce vytržené z kontextu metodiky zákroku při tzv. aktivním střelci. Ono je to od začátku co to vzniklo. Média a erudovaní odborníci si z metodiky vzali jen to co chtěli a část s barikádovou situací a rukojmími zcela záměrně opomíjí. Ono lidem asi nejvíc vadí, že tam nezůstal, alespoň jeden, ale lépe 5 až deset mrtvých policajtů. Řadový policista nemůže osvobozovat rukojmí a nikdo to po nich nemůže chtít. K tomu jsou cvičení pouze příslušníci ZJ a URN
Nora napsal:
Pro všechny zde píšící terminátory, taktické stratégy, instruktory zásahu proti ozbrojenci v taktické výhodě a jim podobným nesmrtelným superstřelcům něco k přečtení
Nemůžu jinak, než souhlasit.
Nepřijde mi, že by zrovna v tomto případě policisté něco zanedbali.
Podle mne jednali naprosto adekvátně situaci, ačkoliv spoustě Rambů se to asi nelíbí, že tam ti dva první nevletěli a nerozstříleli střelce na maděru...
KTM 1190 Adventure R
Nora napsal:
Pro všechny zde píšící terminátory, taktické stratégy, instruktory zásahu proti ozbrojenci v taktické výhodě a jim podobným nesmrtelným superstřelcům něco k přečtení
.... bezva, o 8 tisíc lidí méně, kteří by mě mohli buzerovat, kdykoliv by se jim zamanulo......,na číhání, jestli se někdo před nájezdem na Jižní spojku neotáčí na světlech, prachy budou furt.
červenej Elf
Hezký názor od p. Gazdíka, ale k daným skutečnostem a proporcím místnosti zcela zcestný a tím ústupem mu dali možnost uskutečnit své plány?? A jaké? Když všichni byli už postřílení?
www.2sta.cz2sta FB
Jo a ve chvíli kdy by náhodou trefili i někoho z rukojmích, tak by je roztrhali ny kusy.. Když tam dojeli, tak ani nevěděli kolik pachatelů po nich střílí. Myslím, že neměli čas to podrobně zkoumat. A při jejich výcviku bych ani nechtěl být jakýmkoliv rukojmým. Zásahovka umí zbraň použít, řadový policista jen vyjíměčně. Opětovat palbu - **** oni nejsou na frontě, ale v baráku kde jsou lidé. Už to tu padlo, je to tady samý terminátor a Rambo, ale tohle není PC hra. Kolik z Vás ví jak chutná včelka v mase? Není to jako ve filmu... Od stolu se to dobře kritizuje. Taky mě první napadlo, proč tam nešli. Je to jejich povinnost, ale pokud zákrok mohou dovést úspěšně do konce. Je smutné co se stalo a teď mám obavu, že začne ta naše Česká hysterie a budou nám chtít brát zbraně a zbrojáky. S Gazdíkem nesouhlasím. Ten druhý článek je pravda.
MoonCZ napsal:
To co je zde napsáno je pravda, ale jsou to odstavce vytržené z kontextu metodiky zákroku při tzv. aktivním střelci. Ono je to od začátku co to vzniklo. Média a erudovaní odborníci si z metodiky vzali jen to co chtěli a část s barikádovou situací a rukojmími zcela záměrně opomíjí. Ono lidem asi nejvíc vadí, že tam nezůstal, alespoň jeden, ale lépe 5 až deset mrtvých policajtů. Řadový policista nemůže osvobozovat rukojmí a nikdo to po nich nemůže chtít. K tomu jsou cvičení pouze příslušníci ZJ a URN
Kdepak, pistoli mají pro případ, že by je přepadla myšlenka
Jo a taky se s ní dají zatloukat hřebíky. Sice blbě, ale když není kladivo.....
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Doufam ze podobne nazory budou slyset vic nez populisticke zvatlani
Tak to asi někteří jedinci těžce ponesou Pán mě mluví z duše.
Mě z toho všeho plyne jediný závěr.
Po letech asi začnu zase kromě "držení" i nosit. Ona malá 6,35 v kapse netíží a 5 včelek v "zapalovači" je pořád víc než židle.
Tož tak.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Nora napsal:
Podle mne jednali naprosto adekvátně situaci, ačkoliv spoustě Rambů se to asi nelíbí, že tam ti dva první nevletěli a nerozstříleli střelce na maděru...
Tak to já souhlasit nemohu a nemění na tom nic fakt, že nejsem profesionál (jen jsem jako hobby vystřílel několik desítek, možná stovek tisíc ran, pár let jsem střílel sportovně praktickou střelbu/combaty/IPSC a po revoluci jsem blbnul paintball). Autorovy výrazy "kluci přijeli rychle", "střelec byl v naprosté situační výhodě" nebo "kluci byly v početní nevýhodě" mi prostě nepřijdou správné. A naopak souhlasím s panem Gazdíkem, také expertem. A jako občan mám na na takový názor právo. Chci po policii, aby můj život chránila. Jakýmikoliv prostředky a klidně s nasazením vlastních životů. Až budu krvácet na podlaze, za pultem bude pošuk s pistolí a venku 5 policistů, budu chtít, aby tam hned vlítli, koneckonců i kvůli tomu je koneckonců platím. A vy byste tak uvažovali také. Ve válce se vojáka nikdo neptá a posílá ho do situace, o které se ví, že bude úspěšná jen za cenu vysokých ztrát. A budu podporovat názory, které takovou ochranu podporují, ne takové, které tvrdí, že to nejde.
Ale nic není černobílé, uvidíme co se vyšetří.
TVL vy mě bavíte! Jsou tady koukám hrozní hrdinové co by hned všude vlítli a vystříleli to. Přitom když přijedu na sraz, tak je tam pupkáčů co by neuběhli kilák ani pod pět minut celkem dost, ale za klávesnicí jsou všichni chytří že. Jak jsem psal - na začátku určitě nebylo moc informací a sami nevěděli do čeho jdou. Líbí se mi, že když něco řekne TVzhnoja apod., tak je to zaručeně pravda. Bohužel v dnešní době objektivní media nejsou - několikrát jsem se o tom přesvědčil, ale lidi se nechají snadno zblbnout a pak hodnotí. Naposledy mě např. pobavil pan Hendrych (snad to jméno píšu správně), kteý na Aktuálně.cz psal o nějakém fotografovi, kterého PČR vyzvala k prokázání totožnosti a následně ho odvezli na služebnu. Autor tam dával právní výklad § prokázání totožnosti s tim, že policisté neměli právo požadovat po něm občanku, ale v článku psal, že byl fotograf zadržen a dokonce zatčen! Pán si evidentně pletl pojmy s dojmy a nejlepší na tom je, že je to bývalý náměstek MV, takže ze sebe udělal jenom blbce, ale lidi mu to žerou, tak co! A hrdinům z místního fóra co by skákali za bar apod. doporučuji ať nastoupí k PČR a všem nám předvedou, jak jsou hustokrutí. Jak už zde zaznělo: ,,Po bitvě je každý generál"!
Nora napsal:
Hezký názor od p. Gazdíka, ale k daným skutečnostem a proporcím místnosti zcela zcestný a tím ústupem mu dali možnost uskutečnit své plány?? A jaké? Když všichni byli už postřílení?
No vidíš, kritizuješ "taktické stratégy" a děláš to samé, hodnotíš situaci. Že jinak než já, je v pořádku, jen dovol podotknout k Tvé poslední větě, že ti dva policisté nevěděli, že jsou všichni postříleni. Viděli sedící a ležící lidi, viděli krev ale nevěděli, zda je někdo nezraněné rukojmí, či člověk potřebující nutnou lékařskou pomoc, naopak to mohli a měli předpokládat, když až tehdy někdy volal pachatel na krimilinku TV Prima a tvrdil, že "má rukojmí a vyřídí to po svém"...
MALI - nejsem hrdina, i když zbraň vlastním. A mám pupek. A co to mění na mém právu na názor? Já nebudu nic předvádět, proč? Od toho jsou placené ozbrojené složky. A kromě toho netvrdím, že to co píšu, je 100% pravda, v té situaci jsem nebyl, je to jen neodborný názor, jsem si toho vědom, přesto na něj mám nárok, chceš mi ho upřít?
Upravil Ivan dne 27.02.2015 09:05
Nora napsal:
Tak to já souhlasit nemohu a nemění na tom nic fakt, že nejsem profesionál (jen jsem jako hobby vystřílel několik desítek, možná stovek tisíc ran, pár let jsem střílel sportovně praktickou střelbu/combaty/IPSC a po revoluci jsem blbnul paintball). Autorovy výrazy "kluci přijeli rychle", "střelec byl v naprosté situační výhodě" nebo "kluci byly v početní nevýhodě" mi prostě nepřijdou správné. A naopak souhlasím s panem Gazdíkem, také expertem. A jako občan mám na na takový názor právo. Chci po policii, aby můj život chránila. Jakýmikoliv prostředky a klidně s nasazením vlastních životů. Až budu krvácet na podlaze, za pultem bude pošuk s pistolí a venku 5 policistů, budu chtít, aby tam hned vlítli, koneckonců i kvůli tomu je koneckonců platím. A vy byste tak uvažovali také. Ve válce se vojáka nikdo neptá a posílá ho do situace, o které se ví, že bude úspěšná jen za cenu vysokých ztrát. A budu podporovat názory, které takovou ochranu podporují, ne takové, které tvrdí, že to nejde.
Ale nic není černobílé, uvidíme co se vyšetří.
Na vojně jsem byl, se zbraní zacházet také umím. Nicméně představa, že jako policista někam přijedu, mám jen minimum informací o tom co se tam děje, že vím jen to, že se střílelo, já tam přijedu ve dvou a hned na mne někdo spustí na uvítanou palbu z krytí, aniž bych věděl, kolik jich je a jestli nemají rukojmí (což dle informací ten střelec tvrdil) tak bych tam také neskákal parakotouly přes stoly a nepálil někam skrze barový pult nazdařbůh...
Nicméně tyto případy opravdu posilují rozhodnutí chodit též ozbrojen, abych v případě, až nedejbože někdo střelnou zbraní ohrozí mne nebo moje nejbližší, abych i já mohl sebe a své nejbližší chránit stejným způsobem a nemusel házet židle.
KTM 1190 Adventure R
POLICIE je pouze jedna z mnoha státních organizací, která je tu především proto, aby se snížila nezaměstnanost. Zbytek jsou jen báchorky pro ostatní blbce, kteří to celé mají zaplatit. Takže co byste jako čekali? Že někdo, kdo se několik let fláká (ano, běhání kiláku pod 5 minut zmiňované MALIm a ostatní zmiňovanéí výcviky, střelby atd. jsou v jistém smyslu flákání, běžnému občanu, který to platí, to nepřinese zhola nic), nebo vypisuje zcela nesmyslná lejstra papírů, které jsou naprosto k ničemu, pouze k předstírání práce, najednou někam vrhne a nasadí vlastní život? Podle mě je to hodně naivní očekávat. Tím nemyslím, že jsou to špatní lidé, že by mi nějak ubližovali, dokonce mi už i někteří z nich v rámci svých možností a kompetencí svým způsobem pomohli. Ovšem vždy šlo pouze o pomoc související s problémem, který by bez samotné existence policie sám neexistoval.
Čekám, že se do mě hned hromada "potrefených" pustí, tak než tak započnete, uvědomte si, jak jste pomohli těm lidem v UB? Nehledě na to jak probíhal zákrok, kdo co a jak udělal nebo neudělal dobře, podle rozkazů, postupů, nařízení... Prostě NIJAK. To je jedinej fakt, kterej je podstatnej. Co by bylo jinak kdyby tam PČR vůbec nepřijela? Řekl bych, že asi nic.
puchyyla napsal:
POLICIE je pouze jedna z mnoha státních organizací, která je tu především proto, aby se snížila nezaměstnanost. Zbytek jsou jen báchorky pro ostatní blbce, kteří to celé mají zaplatit. Takže co byste jako čekali? Že někdo, kdo se několik let fláká (ano, běhání kiláku pod 5 minut zmiňované MALIm a ostatní zmiňovanéí výcviky, střelby atd. jsou v jistém smyslu flákání, běžnému občanu, který to platí, to nepřinese zhola nic), nebo vypisuje zcela nesmyslná lejstra papírů, které jsou naprosto k ničemu, pouze k předstírání práce, najednou někam vrhne a nasadí vlastní život? Podle mě je to hodně naivní očekávat. Tím nemyslím, že jsou to špatní lidé, že by mi nějak ubližovali, dokonce mi už i někteří z nich v rámci svých možností a kompetencí svým způsobem pomohli. Ovšem vždy šlo pouze o pomoc související s problémem, který by bez samotné existence policie sám neexistoval.
Čekám, že se do mě hned hromada "potrefených" pustí, tak než tak započnete, uvědomte si, jak jste pomohli těm lidem v UB? Nehledě na to jak probíhal zákrok, kdo co a jak udělal nebo neudělal dobře, podle rozkazů, postupů, nařízení... Prostě NIJAK. To je jedinej fakt, kterej je podstatnej. Co by bylo jinak kdyby tam PČR vůbec nepřijela? Řekl bych, že asi nic.
Puchyyla> k tomu se nemá cenu snad ani vyjadřovat...
Fakt si myslíš, že je to taková flákárna?!
Možná by bylo lepší policii zrušit a vrátit se do dob divokého západu, ne?! Přestřelky na ulicích na denním pořádku, právo silnějšího atd... Omg.
Fakt miluji tyhle řeči typu všichni policajti jsou, všichni cikáni jsou, všichni Pražáci jsou, všichni Moraváci jsou atd. KTM 1190 Adventure R
Geralt napsal:
Puchyyla> k tomu se nemá cenu snad ani vyjadřovat...
Fakt si myslíš, že je to taková flákárna?!
Možná by bylo lepší policii zrušit a vrátit se do dob divokého západu, ne?! Přestřelky na ulicích na denním pořádku, právo silnějšího atd... Omg.
Fakt miluji tyhle řeči typu všichni policajti jsou, všichni cikáni jsou, všichni Pražáci jsou, všichni Moraváci jsou atd.
Proč hned zrušit?Stacilo by ji přetransformovat na Veřejnou Bezpečnost (V a dát jim zpět pravomoce jako dřív...