planujeme s Morabem (bluesberry o tom jeste nevi) pokorit vsechny (samozrejme v jednom dni).
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
K tomu volnému místu na motorce na další tašku: Lojzo šije tohle na zavěšení. Doufám, že jsem Ti otevřel nové obzory na úložiště pro další nezbytnosti na cestách...
radosek přiložený následující obrázek:
Selver napsal:
To já zas bádám jak se příští sezonu dostat v evropě ještě o kousek výš...
No nebude to myslím snadný. Já mám nejvyšší záznam (na motorce) tady ale není to už Evropa: *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ještě nějaká místa jsou - viz Hicksův odkaz. Dokonce snad někde v pyrenejích se dá po asfaltu nebo regulerní cestě vyškrábat do 3000m n/m. Ale konkrétně kde nevím a ani to zda to není nějaký kec. Jinak co se týká výšek v CZ tak s motorkou nejvýš u chaty Hanče a Vrbaty, tj. cca 1420m n/m, sice se to nesmí ale v týdnu mimo sezonu a v podvečer tam nepotkáte téměř nikoho a vede tam asfalt takže žádné ničení krajiny. Někde najdu fotku.
A snad se dá z polské strany dokonce vyjet až na sněžku, na googlu je ta cesta vidět, letos jsem se tam chystal na průzkum ale nějak jsem přesunul na příští rok. Vlastně ani nevim proč mě to furt táhne do kopce...
V roce 1993 jsem byl na Snezce na kole.Sice se to nesmelo,ale ja hlavne ani dnes nevim,kudy jsme vlastne jeli.Byla to takova kamenna cesta a na enduro motorce by sla urcite vyjet.Nekdo mi rikal,ze jsme asi jeli po polsky strane,ale urcite jsme nikde hranici oficielne neprejizdeli a pokud neoficielne,tak jsme si toho nevsimly.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Nehodlám to hrotit na něco nelegálního, to se na to zrovna vykašlu. Tahle cesta by měla vézt z Karpatczu ale netuším ani jak vypadá ani jak je to reálné projet.
Selver napsal:
Nehodlám to hrotit na něco nelegálního, to se na to zrovna vykašlu. Tahle cesta by měla vézt z Karpatczu ale netuším ani jak vypadá ani jak je to reálné projet.
kouknul jsem na to na google earth a jde to i celkem dobře přiblížit ta cesta, našel jsem i fotku, ale jestli se tam smí jet to nevim
http://www.panora...to/5916694------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
ta cesta z polské strany je z toho karpatzu a je vydlažděná koskama teda aspoň nahoře , a dole když se vyjíždí z parkoviště směr sněžka a dá se tam vyjet úplně se vším já na vlastní oči vyděl jak tam jela ifa fekalní, nahoře z toho polského hotelu nabrala nějaké sračky a zase hezky mastila dolů ,škoda že sem sebou tenkrát neměl foťák nejčkon bych to sem dalkdyž ho miluješ není co řešit
Selver napsal:
Ještě nějaká místa jsou - viz Hicksův odkaz. Dokonce snad někde v pyrenejích se dá po asfaltu nebo regulerní cestě vyškrábat do 3000m n/m. Ale konkrétně kde nevím a ani to zda to není nějaký kec. Jinak co se týká výšek v CZ tak s motorkou nejvýš u chaty Hanče a Vrbaty, tj. cca 1420m n/m, sice se to nesmí ale v týdnu mimo sezonu a v podvečer tam nepotkáte téměř nikoho a vede tam asfalt takže žádné ničení krajiny. Někde najdu fotku.
A snad se dá z polské strany dokonce vyjet až na sněžku, na googlu je ta cesta vidět, letos jsem se tam chystal na průzkum ale nějak jsem přesunul na příští rok. Vlastně ani nevim proč mě to furt táhne do kopce...
nejvyšší průsmyk v evropě nehledejte ani v alpách ani v pyrenejích, ale měl by být v pohoří sierra nevada na jihu španělska, silnice tam vede mezi vrstevnicemi 3000 a 3200m a vede okolo nejvyšší hory mulhacén (3482m), prý jeho jižní část je šotolina a může být někdy taky zavřený, protože se nachází v národním parku, jo a vzpomínám si, že seznam nejvyšších průsmyků byl v některém supermotu
Selver napsal:
nejvyšší průsmyk v evropě nehledejte ani v alpách ani v pyrenejích, ale měl by být v pohoří sierra nevada na jihu španělska, silnice tam vede mezi vrstevnicemi 3000 a 3200m a vede okolo nejvyšší hory mulhacén (3482m), prý jeho jižní část je šotolina a může být někdy taky zavřený, protože se nachází v národním parku, jo a vzpomínám si, že seznam nejvyšších průsmyků byl v některém supermotu
Jo jo jo, to je ono, máš recht předsedo. Taky jsem to někde četl ale zaboha jsem si nemohl vzpomenout kde. Díky
fifa napsal:
ta cesta z polské strany je z toho karpatzu a je vydlažděná koskama teda aspoň nahoře , a dole když se vyjíždí z parkoviště směr sněžka a dá se tam vyjet úplně se vším já na vlastní oči vyděl jak tam jela ifa fekalní, nahoře z toho polského hotelu nabrala nějaké sračky a zase hezky mastila dolů ,škoda že sem sebou tenkrát neměl foťák nejčkon bych to sem dal
Jde o to zda se tam dá dostat legálně. Tj aby tam nebyla závora nebo tak něco. Ta cesta musí být průjezdná protože nahoře je několik budov a materiál na ně tam určitě netahali koňma. Nebo aspoň na ty novější. Myslím že některý podvečer se tam bude dát vydat na politicko tématický...
Jinak tohle je fotka v pozadí s rozhlednou na sněžce, je docela dobře vidět. Až sem vede asfalt, dokonce byla nahoře zastávka autobusu. Přiznávám že je to cca 3-4km za zákazem vjezdu v Mísečkách
Nejvyssi pass v zapadni Evrope, kam je mozne se v klidu dostat po asfaltu, je Col de la Bonette http://en.wikipedia.org/wiki/Col_de_la_Bonette.
Byl jsem tak uz 3x a z toho jednou pri 2st/c. Cestou nahoru a dolu k Nice jsme
potkali jen jedno auto Chcalo a fucelo tak, ze jsem mel durch nepromok a gora-tex pod tim... Vrele doporucuji!
Remarko přiložený následující obrázek: