S tím lexinem, že je kupuju pořád dokola, jsem to myslel tak, že je jednak používám sám dlouho a měnil jsem je průběžně z toho důvodu, že mají pořád lepší vlastnosti. Vyšší BT, lepší baterií, konektor změnili atd. Nikdy se mi nestalo, že by jednotka přestala fungovat. Jednou mi odešel mikrofon a po krátké diskuzi na Aliexpressu mi Lexin poslal zdarma nová sluchátka s mikrofonem.
Dost často je objednávám pro někoho z kamarádů kolem mne. Minulý týden přišla mému sousedovi zásilka 3ks posledního G2. Má to na nové gs850. Včera večer mi říkal, že vše funguje na jedničku.
Ja jsem s tím spokojený, ale nikomu nic nevnucuju.
Já sám nemám osobní zkušenost s jinou značkou interkomů, takže mne berte v tomto s rezervou.
Na druhou stranu ale ročně najedu 20tis.km a kdyby to nefungovalo, tak bych to nevozil...
Fojtik Design napsal:
Pánové, už jste někdo měli v ruce ten interphone U-COM3 ?? Je to hodně kompaktní a cena taky pěkná! https://www.bonmo...ne-u-com3/
Aktuálně se porozhlížím po něčem novějším, ale tady mě odrazuje fakt, že baterka je jen na max 10 hodin a mužeš komunikovat jen se spolujezdcem + 1 další stanice. Nás jezdí třeba 6 a více. A na cestě jsme i víc jak 12 hod.
A zatím mi nikdo nepotvrdil že se spojíme s jiným výrobcem u toho ucom3.
Já mám Midland Pro. Asi 8 let. Začal šumět, takže zkusím najít něco novějšího. Ale spojil jsem se se vším krom Sena pro Schubert helmy.
U vyšší řady U-COM 8 / 16 atd mě zas odrazuje baterka mimo modul. Moc kabelů atd.
Hodně lidi co používá Tour ho chválí. Je osvědčený. Ale tam mě zas vadí ten starý USB mini konektor.
No hledám, hledám
Já nakonec vzal U-COM 16. Až odjezdím celou sezónu, zkusím to zhodnotit. Baterku jsem zadlabal zevnitř helmy. Venku mě rozčilovala…
Ahoj, jak jsi spokojený? Přecházím z Interphone F5 a říkal jsem si, že do nové helmy si dám už rovnou nový interkom. Chci hlavně kvalitní reproduktory a líbí se mi, že funguje jak se starými bluetooth interkomy, tak s novými "mesh". Takže v příštích pár letech nebudu muset měnit (F5 mám už přes 10 let).
Nezvažoval si i Sena nebo Cardo? Vždy jsem měl Interphone, ale poslední dobou jsou vidět víc a víc. Díky!
Tak odježděna jedna sezona s tím zázrakem U-COM 16. Celkově to hodnotím kladně, ale za ty peníze to má pořád hodně negativ! Zkusím klady a zápory sepsat
+ výdrž baterie je velmi dobrá
+ nabíjení přes USB-C rychlé
+ ovladaní je zatím nejlepší co jsem na helmě měl
+ appka co k tomu jde stáhnout do telefonu ušetří hromadu práce při nastavování, párování atd.
+ zpracování jednotky působí velmi robusně a je celkem ploché, ale vzhledem k tomu, že baterka v ní není, čekal bych to podstatně tenčí
+ hlasové menu včetně appky komplet v češtině, ale na to už jsme zvyklí z předchozích generací
- zvuk stále otřesný - na hudbu je to pro mě nepoužitelné - málo nahlas, žádné basy
- ta vyklápěcí anténa na mesh je teda naprosto dementně vyřešená, pořád se ty vyklápí, ikdyž do toho jen lehce drbnete
- propojit to s interphone tour se nám nepodařilo, dělali jsme to tři přesně podle návodu a po hodině jsme to vzdali, fakt jsem měl chuť to v tu chvíli rozmlátit
- ta externí baterie je naprosto nedořešená
- ta malá gumová krytka na připojení kabelu se jisto jistě brzy udrbe
- baterie nelze nabíjet po odpojeni od interkomu!!! a já si bláhově myslel, že to je ta hlavní fíčura externí baterie, takže NE
Je to dobrej interkom, ale teda že bych tam viděl za ty roky nějakej obrovskej technologickej posun, to bohužel ne. Jediné co jsem zatím neodzkoušel je mesh s cizím zařízením.
Tak odježděna jedna sezona s tím zázrakem U-COM 16. Celkově to hodnotím kladně, ale za ty peníze to má pořád hodně negativ! Zkusím klady a zápory sepsat
+ výdrž baterie je velmi dobrá
+ nabíjení přes USB-C rychlé
+ ovladaní je zatím nejlepší co jsem na helmě měl
+ appka co k tomu jde stáhnout do telefonu ušetří hromadu práce při nastavování, párování atd.
+ zpracování jednotky působí velmi robusně a je celkem ploché, ale vzhledem k tomu, že baterka v ní není, čekal bych to podstatně tenčí
+ hlasové menu včetně appky komplet v češtině, ale na to už jsme zvyklí z předchozích generací
- zvuk stále otřesný - na hudbu je to pro mě nepoužitelné - málo nahlas, žádné basy
- ta vyklápěcí anténa na mesh je teda naprosto dementně vyřešená, pořád se ty vyklápí, ikdyž do toho jen lehce drbnete
- propojit to s interphone tour se nám nepodařilo, dělali jsme to tři přesně podle návodu a po hodině jsme to vzdali, fakt jsem měl chuť to v tu chvíli rozmlátit
- ta externí baterie je naprosto nedořešená
- ta malá gumová krytka na připojení kabelu se jisto jistě brzy udrbe
- baterie nelze nabíjet po odpojeni od interkomu!!! a já si bláhově myslel, že to je ta hlavní fíčura externí baterie, takže NE
Je to dobrej interkom, ale teda že bych tam viděl za ty roky nějakej obrovskej technologickej posun, to bohužel ne. Jediné co jsem zatím neodzkoušel je mesh s cizím zařízením.
Já jsem to ani jednu sezónu nevydržel a vrátil se k Tour. Za mě s ohledem na cenu žádný zázrak. Jednu jednotku U-COM 16 jsem s jedním Tour propojil, ( musel jsem smazat paměť obou interkomů, vypnout všechna bluetooth ostatních zařízení v okolí a pak se spojil, ale tím to končí, další zařízení interkom Tour už s U-COM 16 nespáruješ. Zjišťoval jsem kde se dá a všude jsem dostal informaci, že to prostě nejde.
firedept napsal:
Já jsem to ani jednu sezónu nevydržel a vrátil se k Tour. Za mě s ohledem na cenu žádný zázrak. Jednu jednotku U-COM 16 jsem s jedním Tour propojil, ( musel jsem smazat paměť obou interkomů, vypnout všechna bluetooth ostatních zařízení v okolí a pak se spojil, ale tím to končí, další zařízení interkom Tour už s U-COM 16 nespáruješ. Zjišťoval jsem kde se dá a všude jsem dostal informaci, že to prostě nejde.
My právě potřebovali 2 Tour spojit s jedním U-16. Mazali jsme i paměť. Nepomohlo nic...
firedept napsal:
prošlo mi pod rukama hodně interkomů a podle mého názoru nic lepšího než U-Com 16 na trhu není.
Asi souhlasím s tím, že kvalita poslechu hudby se od verze F4 přes F5 a dále Tour nikam neposunula. Možná je to tím, že Interphone nenabízí do U-Com žádná příplatková sluchátka třeba jako Cardo od JBL.
Ale pokud pominu kvalitu poslechu hudby, která pro mě při komunikaci s ostatníma motorkama vůbec nehraje roli, pak si myslím, že se opravdu nic lepšího koupit nedá.
Jak už jsem tady jednou psal, tak U-Com používá střeva Seny, takže se U-Com se Senou páruje "napřímo".
S Cardem to vyzkoušené nemám, nikoho s Cardem jsem zatím nepotkal.
S činou se mi spárovat podařilo přes funkci Anycom.
Jenom jeden detail k párování s jakoukoli starší verzi Interphonu: ať je to F4,F5, Tour nebo ostatní starší, pak jedna jednotka U-Com 16 dokáže na sebe napárovat pouze jeden starší Interphone přes funkci Old-interphone. Ani kdybyste se zbláznili nenapáruje dva nebo víc.
Myslím, že to je posané i v manuálu, takže před koupí přečíst manuál, protože kdo je připraven není překvapen.
Upravil stevebmw dne 14.11.2023 15:42
R1200GS 2010
Tak asi to je opravdu věc názoru a co od toho kdo očekává. Mé zkušenosti jsou: Když jsem měl Tour a manželka také, oba dva přilba Schuberth s příplatkovým Audio Kitem pro tyto přilby tak zvuk super jak poslech hudby, tak i hovory. Hudba pro mě není až tak důležitá. Každopádně Tour + Tour chodil úplně bez chyby a čistě i na dlouhé vzdálenosti. Přešel jsem na jinou helmu ( KLIM) + U-COM 16. Zvuk horší, zřejmě opravdu tím jak tadypíše Steve, že U-COM nenabízí příplatkový Audio Kit. Propojení U-COM 16 + Tour máme, ale komunikace už není zdaleka na takovou vzdálenost jako Tour + Tour, nevím čím to je. Když ještě k tomu jede se mnou jako batoh dcera, která má na helmě Tour, tak tyhle tři interkomy už prostě mezi sebou nespárujeme. Pravda je, číst manuál dříve než koupíš což jsem neudělal. Jinak U-COM a jeden Tour mi nešel spárovat a povedlo se až když jsem provedl upgrade obou interkomů programem v PC. Určitě U-COM 16 nehaním, ale že by to byl až zas takový zázrak proti třeba Tour, bych také neřekl.
Měl jsem dvě sezóny různé typy Lexinů a komunikace byla dobrá jen s verzí s anténkou, verze B4FM už byla slabší. Na poslech hudby nebyl vhodný ani jeden.
Pak jsem přešel na Interphone Tour, který šel zpětně spárovat i s těmi Lexiny. Byl to trošku boj a oříšek, ale pro mě pro hračičku to bylo jen trošku lamentování, než jsem otevřel manuál Komunikace a párování s Tourem, potažmo Avantem bez problémů. Hudba o poznání lepší než v Lexinu, ale prostě co si budeme, nejsou to JBL.
Nyní jsme s partou pořídili všichni Seny SPider ST1. CHtěli jsme to kvůli meshi, protože každý jel na něčem trošku jiném a to ranní párování kolikrát stálo za to, potažmo přes den to většinou hodilo nějaké problém a bylo vymalováno a párování šlo znovu.
Sena jako komunikátor na meshi bez problému, baterie při open mesh vydrží skoro celý den, při větším počtu by to bylo lepší u oběda dobít nebo dát group mesh.
Hudba ale podle mě na té Seně zatím nejlepší. Dá se přes aplikaci trošku upravit ekvalizér.
Toš tak, třeba taková malinká recenze někomu může pomoct.
Ahoj, když vidím jak všichni mění Tour za jiné jednotky, tak se zkusím zeptat, jestli náhodou nemá někdo doma starší, klidně nefunkční Tour, který by byl ochotný prodat? Kamarádovi se po pádu ulomily ty nožičky, které to drží v základně, jinak je interkom ok, tak shání jiný, že kterého by se daly použít "záda". Za případné nabídky děkuju.
Ahoj, můžete dát někdo recenze na SC2 od Schubertha, o tomto komunikátoru jsem se zatím moc nedočetl, pořídil jsem C5, tak jestli to má cenu, momentálně mám Tour. S kamarádama přecházíme na Mesh, tak zvažuji zda SC2 nebo U-com16 nebo něco ještě dalšího. Díky za každé info. atom
Ahoj SC2 na C5 ideál ,dobrý zvuk slušný příjem přes Mesh a výdrž cca 6-8 hodin kecání ve 4 lidech přes Mesh. Mesh nepadá a když se rozdělíte opět se spojí bez nutnosti cokoli párovat. Za mě ok.
Na tvojí motorce jde ovládat hlasitost kolečkem na řídítkách. Mobilní aplikace a čeština.
Upravil GSPETR dne 04.02.2024 19:43
Díky moc za info, 6-8h kecání přes Mesh teda nic moc to se bude muset dobíjet i přes den počítám. U Touru jsem zvyklý cca dva dny kecání bez problémů což je luxus, ale mesh má pro nás výhodu připojení více než čtyř účastníků . Pomůže prodloužit dobu kecání uzavřená skupina? Díky
atom napsal:
Díky moc za info, 6-8h kecání přes Mesh teda nic moc to se bude muset dobíjet i přes den počítám. U Touru jsem zvyklý cca dva dny kecání bez problémů což je luxus, ale mesh má pro nás výhodu připojení více než čtyř účastníků . Pomůže prodloužit dobu kecání uzavřená skupina? Díky
Nepomůže. Zkoušeli jsme to a je to stejný. Těch 8 hod je fakt max. Spíš 6. U oběda jsme vždy dobíjeli
Kurňa, to mě celkem odrazuje, co ten U-com16 kolik ten reálně vydrží, ještě mám v merku U-com8R ten by měl prý vydržet déle, ale zase nemá modrej zub pro komunikaci alespoň s jedním.
máme 2x Intercom U-com8R kupovaný každý jinde, takže je každý z jiné série.
Nevím zda je to chyba a nebo je to udělané naschvál, ale když jde do sluchátek hudba (nevím jak hovor), tak jedno sluchátko je tišší než druhé.
3/6 Marines SEMPER FI
atom napsal:
Ahoj, můžete dát někdo recenze na SC2 od Schubertha, o tomto komunikátoru jsem se zatím moc nedočetl, pořídil jsem C5, tak jestli to má cenu, momentálně mám Tour. S kamarádama přecházíme na Mesh, tak zvažuji zda SC2 nebo U-com16 nebo něco ještě dalšího. Díky za každé info. atom
Moje recenze je jednoduchá. Koupil jsem C5, nainstaloval SC2, vyndal SC2, prodal SC2 a dál jsem šťastný s Interphone Tourem. Integrace do C5 fantastická. Používání pro mě tragický. SC2 vyrábí Sena a podle toho to vypadá. Senu jsem ze stejnýho důvodu už jednu dříve prodal. Interphone nabíjím jednou za měsíc a vůůbec nic neřeším. Sena má (vyzkoušeno na třech modelech) pořád nějakej problém s párováním. A to jsem zkoušel párování Sena vs Interphone i Sena a Sena. Je hodně lidí, kteří senu chválí, já bych si jí nenechal ani zadarmo.
Pokud chceš tip, jak nainstalovat Interphone do C5... mám koupenej lepší mikrofon interphone https://www.bonmo...wE#1622133 (bacha, prodává se s různými konektory, kup si plochej) a sluchátka jsem natvrdo připájel origo Schuberth. Jou nepřekonatelně lepší, než interphone.
Baworák, boxer. Fakt není co řešit...