Ročně spím venku okolo 50 dnů. Minulý rok jsem si koupil Klymit Insulated Static V a změnil se mi svět. Pod klymit dávám podložku proti propíchnutí a vlhkosti odspodu (tyvek) a nahoru tarp. Stan, a ždárák jsem ze svého seznamu již dávno vyškrtl. Myslím, že nic menšího než klymit a tarp neseženete. Na 4 týdny se sbalím i se spacákem, vařičem a ostatními blbostmi do 65l podkovy od motovaky. ( Upřimně ale tuto podkovu nemohu doporučit, to byl zase pro mě špatný nákup).
Cau Milane,
jednak teda doplnim, ze sem jel tenhle vylet s kuframa od tebe a maximalni spokojenost!!! Ale k tomu ti jeste chci zavolat v tydnu... Zpatky ke karimatce. Z Iranu uz sem zpatky k nam doplachtil jen se spacakem, myslel sem na to dopredu a hledal trosku lepsi mista na spaní, ale samozrejme kdyby se mi to prihodilo nekde driv, tak bych to resil, nasel diru a zalepil. Mam kamarada, ktery z tohohle (defekt karimatky) ma taky strach a proto cestuje s 2,5cm vysokou "harmonikou". Kdyz vedle sebe ale polozis harmoniku a nafouklou klymitku, tak... Ja za sebe proste do toho rizika jdu. Je fakt, ze tyvek sem s sebou taky mel a asi ho teda mel vic pouzivat. Moc casto sem ho nerozbaloval.
Ale co se tyce toho klymitu, tak ja sem z ty karimatky fakt nadsenej. Ten Iran a ty pychlavy kytky ji nemuzu vycitat a jak sem psal, po zalepeni drzi uz nekolik dni tlak, takze nevidim duvod proc by nemela dal fungovat.
Je to samozrejme na kazdym z nas co s sebou vozime, ale velikost zabaleny klymitky v kufru versus rozkladaci "harmonika" pridelana na kufru...
Hmm, tak prodejce asi udává rozměry ve vyfouknutém stavu. Zkus měřit vyfouknutou, třeba již pochopíš ten reklamní trik. Sám ji ale nemám a tak jen hádám.
salem napsal:
siahol som po tej alze. https://m.alza.sk...77.htm?o=1
ten rozmer 215x69 je pekny na papiery..realita cca 180x58...tak som z toho konsternovany
vsezved napsal:
Hmm, tak prodejce asi udává rozměry ve vyfouknutém stavu. Zkus měřit vyfouknutou, třeba již pochopíš ten reklamní trik. Sám ji ale nemám a tak jen hádám.
No do prkna naozaj. vyfuknuta sa uz priblizuje k deklarovanym rozmerom. V popise je este aj pisane: Vhodná aj pre väčšie osoby. No, ale asi len ked ta vacsia osoba spi na vyfuknutej, lebo tych realnych nafuknutych 180cm je malo...to takyto trik pouziva aj klymit, therm-a-rest atd?
pridam i ja skusenosti s Klymit.om. Pred dvoma rokmi som kupil z CZ armyeshopu tu najvacsiu, zmenil sa mi pohlad a svet v spani. Zial po pol roku som zacal evidovat unik tlaku z vecera do rana, postupne bol vacsi a vacsi. stihol som tesne pred koncom rekl obdobia poslat na reklamaciu. Obratom mi odpovedali ze je uznana a ze posielaju novu
Na novej som dal letos uz rumunsko a nejake vikendovky. vse OK opat vyborny podklad na spanie a minimum bagaze.dufam ze ma necaka coskory opatovny unik tlaku
PRECO!!! uz niekto nevyrobi nieco v dlzke 220cm idealne po zbaleni rozmerovo ako klymit? to je nas cahounou tak malo ze na nas se.r.u?
Upravil vlk dne 20.09.2018 09:44
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Adjagr napsal:
Ročně spím venku okolo 50 dnů. Minulý rok jsem si koupil Klymit Insulated Static V a změnil se mi svět. Pod klymit dávám podložku proti propíchnutí a vlhkosti odspodu (tyvek) a nahoru tarp. Stan, a ždárák jsem ze svého seznamu již dávno vyškrtl. Myslím, že nic menšího než klymit a tarp neseženete. Na 4 týdny se sbalím i se spacákem, vařičem a ostatními blbostmi do 65l podkovy od motovaky. ( Upřimně ale tuto podkovu nemohu doporučit, to byl zase pro mě špatný nákup).
Má někdo aktuální zkušenosti s karimatkou klymit? Já koupil dvě teď s tím novým otočným ventilem. A obě po týdením použití přes ventil propouští. Má někdo obdobnou zkušenost? Uvidím jak dopadne reklamace. Ale za mne bych všem doporučoval nekupovat...
kos napsal:
Má někdo aktuální zkušenosti s karimatkou klymit? Já koupil dvě teď s tím novým otočným ventilem. A obě po týdením použití přes ventil propouští. Má někdo obdobnou zkušenost? Uvidím jak dopadne reklamace. Ale za mne bych všem doporučoval nekupovat...
Řešil jsem to vloni, taky obě dvě utikaly, poslal jsem je zpět, reklamace uznána a přišly mě dvě podle mého i manželce se to zdá, karimatky v úplně jiné kvalitě. S novyma jsme absolutně spokojení.
Snažím se jet tak, abych dojel domů.
Já jsem teď silně nespokojen. Mám 2x static V luxe, jednu se starýma uzávěrama, jednu s novým.
U té s těma starýma uzávěrama se mi začaly děla dírky okolo svarů. Jednu zalepím, další se objeví. První týden pod stanem držela bez problémů a pak najednou zlom a začínají se objevovat další a další dírky. Už mě to nebaví. Zalepím a za chvíli se objeví další o kousek jinde. Už mi došlo lepidlo aj laty.
Ta starší je kupovaná bazarová od Vojty tady na foru, dle jeho slov použitá cca 3x. Pak ležela rok a půl ve skříni. Nová mi začala utíkat taky, ale nevím kudy.
Kdyby nebylo těchto problémů, tak jsem s karimatkama spokojený maximálně, neb takhle hezky (když zrovna neuchází) jsem se ještě ve stanu nevyspal.
Upravil geofre dne 29.07.2020 06:51
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Ahoj, v loni jsem koupil Klymit Double V a spal na ni tak pětkrát vše super, po zimě sem ji nafoukl a ucházela na třech místech.
Reklamace v pohodě poslali po 30ti dnech novou, po prvním nafouknutí uchází přes vypouštěcí ventil tak už začínám mít pochybi
Za mě aktuálně dvě vyreklamovane. Už je kupovat nebudu. Hodně lidí kolem mělo stejný problém. Co naplat že se na nich spí dobře, za mě je to drahý aušus. Radim všem nekupovat pokud nechcete od poloviny výjezdu spát na tvrdém.
Asi to bude individuální.. my na Klymitu Static V-Luxe spíme od roku 2016, je fakt, že je to sotva pár nocí za rok, ale i tak, jsou už 4 roky staré a žádný problém.. Zatím !!
http://hofi01.raj...
duky napsal:
Klymit za dobrou cenu v rozumné délce.
https://www.alfatactical.cz/detail/46713/karimatka-klymit-static-v-long-zelena.html
Pro snadnější použití odkazu: https://www.alfat...elena.html
Upravil Ruda dne 30.08.2020 09:54
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Zdravíčko, máte někdo tip na nějakej aktuální stan pro 3 osoby (spát budou 2 + věci), který bude po složení co nejmenší, hlavně tyčky ? Za rozumnou cenu, použití bude cca. 3 ročně. Díky
BMW R 1100 GS
Potreboval som stan, ktory sa mi zmesti do kufra. Povodne som mal vybrany stan trimm largo (largo-d s dural tyckami), ale nahodne v decathlone mali postaveny stan uvedeny v linke a ten sa mi tiez zmestil do kufra a som s nim spokojny po 2 sezonach. https://www.decat...56125.html