Ruda: no kéž by
kubrt: jednak sem zrovna jel do Budějc, druhak mi moc hlava nebere s čím přesně můžou mít problém, když jinde to bez problému dělaj a je to jejich práce
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Dneska na Brevnove (Praha), prisel jsem, vyplnil jsem dve zadosti o zmenu (provozovatel, VIN, typ, prodlouzeni platnosti tk dle novely zakona, dva podpisy), predal pani se TP, ORZ a znacky. Za ctvrt hodiny jsem odchazel se zapisem v TP a novymi nalepkami na znackach.
To Miran:
vžádném případě neříkám, že se hádáš nebo bych to myslel nějak jinak. Ten co Ti radil, poradil tak, že vše je krapátek jinak. Nevadí, zítra jdu na úřad, tak pak napíšu poznatek:-)
Lítám pomalu a nízko..
Od 17.10.2018 mají v Horaždovicich na odboru dopravy zakaz prodlužovat STK. Ještě ze jsem to stihnul za vcasu . Nevim kde vzniknul problem, udajne snad nedostali zadny oficialni pokyn ze zhora na papire a delali to na vlastní triko.
toho jsem se bál, že so budou chtít stopnout.... a proto jsem si to šel hned prodloužit....
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
ono to není ilegální, jen asi někdo potřebuje papír se štemplem, že to mají, nebo mohou dělat...
A ikdyby, tak já to mám v dobré víře do 2020 a to, že se někdo rozhodl jinak mne nezajímá... nálepka je štípnutá, štempl v techničáku je taky a basta...
To nebude žádná velká kauza... jen si někdo chce chránit vlastní zadek a nechce riskovat, že ho někdo sprdne... a nebo to fakt nechtějí dělat zadarmo, vždyť na STK to na 4 roky dostaneš tak co...
Prave ted, v Prelouci, hotovo asi behem 10ti minut.
Akorat jsem si musel seskrabat znamku, protoze se technikovi nelibila zadni cast moji cedule
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
kluci, prošel jsem to tady ale nenašel jsem, nejspíš, odpověď - je tam i limitující čas, do kdy si to musím nechat prodloužit - rozuměj, abych dostal nálepku. vím, že je to prodlouženo automaticky, ale jezdím i mimo EU.
Limitující čas, do kdy můžeš využít toho prodloužení na úřadě tam myslím není... musíš mít ještě platnou technickou a pak tam zajít...
První zprávy byly, že původní technická musí být od 1.1.2018, ale pak se objevila zpráva, že stačí aby byla ještě platná....
Osobně jsem měl technický na jaře tohoto roku... takže pokud někdo prodloužil technickou z roku 2017 ať napíše..
AKHB napsal:
Limitující čas, do kdy můžeš využít toho prodloužení na úřadě tam myslím není... musíš mít ještě platnou technickou a pak tam zajít...
První zprávy byly, že původní technická musí být od 1.1.2018, ale pak se objevila zpráva, že stačí aby byla ještě platná....
Osobně jsem měl technický na jaře tohoto roku... takže pokud někdo prodloužil technickou z roku 2017 ať napíše..
mě jde o to, že se do jara na úřad s motorkou prostě nedotanu..takže bych to chtěl udělat někdy v dubnu. TK jsem dělal letos v létě.
pak to určitě není problém (podle mne) zajdi tam, až budeš mít čas... splnil jsi to, že jsi byl na technický v období od 1.1.2018 do 1.10.2018 a tak na to máš nárok....+
Jo a s motorkou tam nemusíš... pokud se tam dostaneš s velkým techničákem a značkou, tak to stačí...
AKHB napsal:
pak to určitě není problém (podle mne) zajdi tam, až budeš mít čas... splnil jsi to, že jsi byl na technický v období od 1.1.2018 do 1.10.2018 a tak na to máš nárok....+
Jo a s motorkou tam nemusíš... pokud se tam dostaneš s velkým techničákem a značkou, tak to stačí...
Tak ja som sa akurát vrátil z STK a mám iba dva roky pokoj, u nás bola novela zákona a stk na moto mala byť na 4 roky, čo však neprešlo /nechápem prečo/ a musíme chodiť každé dva roky. Takže zase sme v niečom po zadu od ČR, klasika blbosti prejdu, rozumné veci nie. A to ešte nariadili, že každa moto musí ísť na brzdové válce. Dneska som sedel vo vestibule STK a prišiel za mnou technik nech , mu dám kľuče od moto, že mi ide robiť kontrolu moto. Tak som mu ich dal ale kedže bol malého vzrastu, tak som bol zvedavý ako na moto vylezie. Na podiv celkom dobre chalan asi motorkár ale neviem si predstaviť ako to daval na tie brzdové válce ... ja som čakal vo vestibule na moto a len som trpol, že sa chalan vysype. Chvalabohu po chvíli ma zavolal, že si môžem ísť do vnútra do haly, kde sa robí kontrola, pre moto. Všetko OK. Ja len dúfam, že pri najbližšej novele zákona dajú moto stk na 4 roky ... :o
BMW R1200GSA r.v.:2010
Tak po mě teda občanku chtěli... měli by si ověřit totožnost žadatele, jestli má vůbec právo k tomu o to požádat...
Dokážu si představit situaci, kdy by se majitel mohl rozčilovat, že mu někdo prodloužil technickou na 4 roky proti jeho vůli....