Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Tuzemsko
Strana 7 z 8:   1  ...  4    5    6    7    8  

Offroad Team Marathon
TomasTT
Přidané 27.04.2009 14:20

Registrace: 15.03.07
Trasy byly perfektní, rallye styl jízdy - spíš rychlejší ale prakticky žádné technické složitosti. Měl jsem pochopitelně výhodu v tom, že jsem nemusel navigovat (jen jsem si kontroloval trasu podle GPS a na pár místech jsme otáčeli, protože ani Pavel si to nepamatoval). Bylo to krásné svezení nádhernou krajinou. Díky moc!!!
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Climber
Offroad Team Marathon
Přidané 27.04.2009 15:01

Registrace: 19.11.08
Taky se pridam k dekovacce organizatirum - diky bylo to SUPER clap. Vubec jsem ani ne tusil , ze neco takoveho se da jezdit kolem Prahy a neskoncit za mrizema Grin .
Byl jsem hrozne nervozni jelikoz prakticky od zacatku zavodu moje LC4 zacala trucovat karburator odmital reagovat na pokyny plynu - motor se dusil , kuckal a plival. Musel jsem neustale spojcit 4 a 5ka byli nepouzitelne a nejelo to prez tu 60- 70ku Shock . Tak ze nejake maximalky, jak tady uvadi ostatni 109km/h apod. byly pro tym Tunis nedosazitelne Angry. O to vic mne prekvapilo chovani tymu - nikdo nerekl ani bu Smile. Rene a Pavel navigovaly jak draci , Rene na svoji 800ce vyzkousel skoro kazdou prekazku jako prvni a Filip velmi profesionalne "kryl mi zada."
Tak ze kluci DIKY MOCthumbs up !

2Robert- Kolik jsi mel vetraku a kolik ti jich odeslo Wink a fakt jsi ji uvaril ??
Remarko - diky za nabidku odtahu nastesti to nebylo za potrebi (na rozdil od tvojireal sad )- at rameno moc ne boli a rychle zahoji comfort

Robert
Offroad Team Marathon
Přidané 27.04.2009 15:48

Registrace: 19.06.07

2Robert- Kolik jsi mel vetraku a kolik ti jich odeslo Wink a fakt jsi ji uvaril ??
Remarko - diky za nabidku odtahu nastesti to nebylo za potrebi (na rozdil od tvojireal sad )- at rameno moc ne boli a rychle zahoji comfort

Velkej hlavní + malej přídavnej ( dodatečně namontován ). Velkej se úplně přestal točit ( buď motor nebo něco co ho spíná v prde.. ) takže jsem jel do plného sloupce teploty a jak to začlo blikat tak jsem stavěl a čekal cca 5 minut na opadnutí teploty + zase kousek pokračoval. Asfalt cesty OK, les + bahno proser a konec.
Robert přiložený následující obrázek:

[42.79Kb]
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.

Paji
Offroad Team Marathon
Přidané 27.04.2009 21:43

Moderátor
Registrace: 03.04.07
Roberte,

díky za reakci i za připomínky. Pokusím se na ně zareagovat:

Robert napsal:
...
A. Závod SUPER ale dlouhý ( cca o 30% bych to zkrátil, unavený člověk dělá chyby/víc ryskuje a byla to opravdu nálož )

Je to Offroad Marathon. Není to pohodová vyjížka nebo XL Rallye (které je vzdálenostně poloviční, ale v některých částech trasy o dost extremnější navíc s navigfaí pomocí roadbooku). Chtěl jsem v našich podmínkách namodelovat v rámci možností zátěž jedné etapy závodu typu Dakar. Pokud budu dělat další Offroad Team Marathon, určitě nebude méně náročný než tento. Spíše naopak. Osobně mi naprosto nevadí, že 50% startujících nedojede. Na druhou stranu těžce nesu případné úrazy účastníků. Případný další OTM bude ještě více o prověření schopností a zdatností startujících i jejich motorek v extrémní zátěži spojené s týmovou spoluprácí. Kdo si myslí, že na to nestačí, nemusí jet. OTM opravdu není a nebude pro každého. OTM je a bude doufám vždy velkou výzvou.

B. Zázemí SUPER ( lze jenom a jenom pochválit )

V rámci možností se to docela v jednom člověku podařilo zvládnout a jsem rád, že se podařilo zvládnout i oodvoz motorek atd... Lepší je to dělat v malém sehraném týmu. Naštěstí celý koncept OTM nevyžaduje mnohačetnou podporu.

C. Detailní podmínky, mapy, roadbok, orientační body, trasu do navigace a podobně dávat až na startu aby se předešlo zbytečným emocím.

V tom jsem měl dilema. Původně jsem chtěl trasu nahrát do GPS každému týmu až těsně před startem. Bál jsem se ale generálského efektu, že bude problém s interoperabilitou mého notebuku a několika typů GPS. Obava se ukázala oprávněná. Na místě mi vyhořel konvertor na napájení a některé GPS jsem k mému notebooku stejně nepřipojil. Ale na případné příště už to mám vymšleno ještě jinak.

D. teamy max do 3 - 4 lidí mi přijde taky lepší, ale možná mi to někdo vyvrátí ( konec kolony dost pumpuje a ve více lidech dochází spíše ke ztrácení ocasu než u 3 kusů ).

Ano, souhlasím. Optimální počet v týmu jsou čtyři. Původní podmínky (5-8) byly stanoveny s ohledem na max. počet 4 týmů a snahou nabídnout účast až 32 startujicím.

A to za mě vše. Nečekám že mě někdo pochválí, ale ani se s nikým o to co jsem napsal nehodlám hádat - je to pouze můj názor.

Naopak, tvoje připomínky jsou naprosto k věci a díky za ně.

toli
Offroad Team Marathon
Přidané 27.04.2009 22:22

Registrace: 13.10.08
Taky přidám své postřehy.
Co se mi líbilo:
1)Trať byla opravdu super ,velmi rychlé šotoliny a lesní cesty.Žádné velké extrémy(Pokud ste teda nehledali cestu tam kde nebyla).Nešlo o to kdo bude rychlejší ale kdo dojede vůbec do cíle a v tom vidím hlavní smysl tohoto závodu.
2) Organizace výborná, všichni zranění a motorky dopraveni na místo, a za to patří velká pochvala.

Co by se mi líbilo jinak:
1)Menší týmy : kdyby se jelo ve 2-3 lidech bylo by menší riziko konfliktu se zahrádkáři,lesáky apod.navíc menší tým by byl zřejmě i rychlejší a dva lidi dostanou jednohup odkudkoliv na hrocha sou tři akorát.
2)To že u našeho týmu po nehodě Ondry zcela upadla morálka a tým byl rozpuštěn!Já jsem chtěl dokončit ale neměl jsem navigaci takže přesun po silnici do cíle bylo jediné řešení.
3)Organizace!!! Pájo udělal si pro nás takovýhle super podnik a nic si za to nechtěl!]Příště bych rád zaplatil startovné nebo něco podobnýho protože tě to muselo stát spoustu peněz a času.

Ještě moje dojmy:
Nikdy jsem nic podobnýho nejel.Festovně mě boleli ruce.Ulomil sem blastr a páčku ,ohnul stupačku.Ještě den potom sem měl oči plný prachu.Motorka jela skvěle jen ten podvozek na podobný běsnění neni stavěnej.Ještě se pochlubim že za 100km v terénu mi to sežralo 5L benzínu.Příště jedu znova.
Upravil toli dne 27.04.2009 23:00

http://www.toli-moto.wz.cz/
bluesbery
Offroad Team Marathon
Přidané 27.04.2009 23:00

Registrace: 01.06.08
Obdivuju všechny, kteří se OTM zůčastnili, pokud to půjde, rád bych příště jel taky.. To Paji : můžeš uvést kolik a jakých strojů se zůčastnilo ?

Remusi - brzo se uzdrav !!!!thumbs up
Upravil bluesbery dne 27.04.2009 23:05

www.temax.cz
Paji
Offroad Team Marathon
Přidané 27.04.2009 23:13

Moderátor
Registrace: 03.04.07
bluesbery napsal:
....To Paji : můžeš uvést kolik a jakých strojů se zůčastnilo ?

Remusi - brzo se uzdrav !!!!thumbs up

Zúčastněné motorky jsou napsány v mém přispěvku ( 26.04.2009 20:13) v tomto vlákně

Thomasson
Offroad Team Marathon
Přidané 27.04.2009 23:42

Registrace: 10.03.08
Pánové, koukám, že to byla povedená akce, ale docela o hubu ...Frown
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) ----- www.bmwgs.cz/images/smiley/lol.gif

machradek
Offroad Team Marathon
Přidané 27.04.2009 23:53

Registrace: 20.06.08
O hubu to bylo pro nás, kdo pro únavu způsobenou hlavně nedokonalostí ovládání stroje častěji padali, a pak snadno docházejí síly(zvedání) - no a kruh se uzavírá. Nemáš sílu, tak chybuješ ještě častěji. Mluvím hlavně za sebe. Ale přesto všechno to bylo super :-)
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...

www.wildhogs.cz
Robert
Offroad Team Marathon
Přidané 28.04.2009 09:58

Díky poruše ventilátoru na motorce mám vůči OTM malý dloužek. V pátek nebo sobotu ( 1/3.05. nebo 8/9.05.) bych projel 3,4 a 5 etapu znova.
Přidá se někdo ???

KTM bude v servisu tak pojedu na HP2 a tempo nebude Hardcore, nýbrž projet si ty zajímavé trasy které Paji opravdu super připravil.
Startoval bych tak v 9 - 10 třeba z Pruhonic nebo Radotína ? Trasu do navigace nebudu nikterak připravovat nebo upravovat takže to bude opravdu orienťák ( jak má bít ).

Co ty Paji nepřidáš se ?

Jo a s TOLIM souhlasim ......startovné beru příště jako samozřejmost, na MASTODONTU se platilo také a díky přípravě, zázemí a servisu to je OK.

[187.7Kb]
Upravil Robert dne 28.04.2009 10:16

TomasTT
Offroad Team Marathon
Přidané 28.04.2009 12:04

Nechcete někdo ty moje fotky vypublikovat? Absolutně nestíhám...

T:
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
machradek
Offroad Team Marathon
Přidané 28.04.2009 13:26

Tomáši, chceš-li, pošli to na moje ftp, přístup ti pošlu do pm...
Udělal bych galerii na webu a dám sem odkaz.
Radek

www.wildhogs.cz
Climber
Offroad Team Marathon
Přidané 28.04.2009 14:54

Registrace: 19.11.08
Roberte , docela rad s tebou projedu , pokud mi to casove vyjde blushing... Osobne bych bral tu 3ti a 4tou, posledni usek chatovyma osadama kolem srbska apod. a k tomu v dobe st.svatku klidne ozelim ...
Mam dost konfliktu s "zelenyma mozkama " pri lezeni argue , ujizdet lesni strazi klickovanim mezi chalupami a chajdami a kolem nich pobihajicim drobnym zvirectvem a hafem malych deti a k tomu cyklorodinky na vyletech - pro mne naprosty nesmysl.
Ono misty OTM pripominalo Zahradkarskou Rally, chapu kolem Prahy to ani jinak nejdeWink. Jako "jednorazova" akce budiz ale ze oznackuji drapakem paloucek stejnemu dedkovi , nasranemu ze soboty helpless. . .A to mam za barakem dvakrat tezsi teren a skoro legalne blushing .
Z moto hlediska ta trasa byla super ale pokud vede prez CHKO, Pr. Parky, Rezervace apod. a nahodou tam natrevis na hlidku mestaku/lesni straze/apod. tak mas pomerne slusny pruser.
Proto bych spis bral pripraveny trek - kratsi trasu klidne i o neco obtiznejsi s minimalnim podilem chatovych apod. obl. Orientak je sice super ale to znamena, ze budeme klidne pul hodiny motat se kolem dokola a poskytneme dosd casu nejakemu nasrancovi...
Ted asi pusobim jak naprosta baba ale jeden podobny pruser ted resim a dalsi navic fakt nechci ...

Robert
Offroad Team Marathon
Přidané 28.04.2009 15:13

thumbs up
Navrhuju tedy posun na 2, 3 a 4 etapu, a mezi 3 a 4 to proložit gulášem.
yummy

[80.14Kb]
Upravil Robert dne 28.04.2009 15:17

Jarda-vopic
Offroad Team Marathon
Přidané 28.04.2009 16:09

Registrace: 13.02.08
Roberte, vy jste to jeli ale obráceně, jestli se nepletu. Ty chatový oblasti jste měli jako první etapu néé? Zkuste si dát radši tu variantu East hned od 1.etapy. 1.2. a 3. etapa varianty east byla hooodně dobrá. Doporučuju. A projedeš si to, cos neprojel Grin
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD

machradek
Offroad Team Marathon
Přidané 28.04.2009 16:16

Fotky od Tomáše TT jsou zde ke shlédnutí.
Radek

http://ftp.interl.../index.htm
Upravil machradek dne 28.04.2009 16:17

www.wildhogs.cz
JohnyT
Offroad Team Marathon
Přidané 28.04.2009 16:41

Registrace: 14.05.07
Remusi dobre srustej, at to boli co nejmin a brzo ses zase v sedle AngryflowerWink
BMW R1150GS MY02

TomasTT
Offroad Team Marathon
Přidané 28.04.2009 17:35

Na těch posledních fotkách je obsah kabely na emiliově motorce. To jen pro představu. Já jel s jedním balíčkem BeBe sušenek dobré ráno. Oni tam měli i lovečák Smile
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
machradek
Offroad Team Marathon
Přidané 28.04.2009 17:39

to je jasné clap, přeci nedopustíme úbytek váhy :-)

Fotky od Tomáše TT jsou zde ke shlédnutí.
http://ftp.interl.../index.htm
Upravil machradek dne 28.04.2009 17:52

www.wildhogs.cz
hicks
Offroad Team Marathon
Přidané 29.04.2009 12:18

Registrace: 09.07.08
Emilio napsal:
Tomáši,když jedu celou cestu skoro lesem,přede mnou hajný,tak musím mít přeci lovečák a to kdybych pil kávu,tak si dám KLASIKU,protože KLASIKA JE KLASIKA a to hlavně po ránu GrinGrinGrinGrinGrin
Jinak Rémus pujde asi v pátek domu,tak mu musím koupit nějaký šproty,aby si pošmáklthumbs up

ftp.interlan.cz/otm/img00067.jpg

ftp.interlan.cz/otm/img00065.jpg

btw: Emile myslim, ze by sis nemel kupovat radeji topcase...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Strana 7 z 8:   1  ...  4    5    6    7    8  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Tuzemsko :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 45
Členové on-line: 1
francuz

Registrováno: 8,708
Nejnovější člen: JSOB

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.45 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI