Jak píše Bob nebo Radošek, každý z nich má pravdu. Nic z toho co napsali nemění nic na faktu, že kupovat ojetý auto je loterie. Ty můžeš snížit riziko špatnýho nákupu tím, že koupíš auto od autorizovanýho dealera (auto koupené a servisované u nich), tím se vyhneš stočeným km, ukradeným kouskům atd. Ovšem musíš počítat s tím, že zaplatíš víc, než u inzerátů na netu a to v řádech deseti tisíc. Já to tak praktikoval u mýho posledního nákupu a musím říct, že je to pohoda. Všechno za tebe vyříděj a ty odjíždíš jako když si kupuješ auto nový. Ve finále zjistíš, že cena po nákupu nezbitných maličkostí (filtry,oleje řemen....) auta na inzerát je podobná jako u dealera, kde ti prodávaj auto s udělaným servisem. Já mám sice novější model než uvažuješ koupit ty, ale mám kamaráda, který má starší model 2000 nebo 2001 a je s ním spokojenej ale máme oba 2l obsah. Nevím jak jezdí 1,8l. Zvážit můžeš ještě úvěr. To jsem mněl já. Je výhodnější než leasing, protože auto je tvoje a můžeš s ním nekládat jak chceš.
Já mněl možná nějakou akci, protože když jsem si spočítal rozdíl mezi pojištěním, který bych si muel zaplatit na soukromou osobu a pojištěním, který uzavírá banka (nějaká rámcová, nebo hromadná slouva), vyšlo mi to jako bez navýšení a ještě jsem mněl auto na dva roky pojištěný proti krádeži.
Oktávka je fajn, ale jen můj názor to neni, Bob to taky napsal. Prostě se kradou a vykrádaj víc než jiný auta. A ty budeš jezdit do Prahy a parkovat asi na ulici, to byl jeden z hlavních důvodů proč jsem já do Oktávky nešel.
http://www.toyota-tsusho.cz/cs/ojete-vozy/toyota-avensis-20-1/
Tohle je sedan, doporučuju spíš 5 dvéř nebo kombi. Já mám kombi a je to super, nic nerovnám, prostě to tam nahážu. Tak zvažuj a šťastnou ruku při výběru.
Mě se líbí tvarově ten sedan Ale 5ti dvéřák je asi praktičtější...
Každopádně budu sledovat nabídku a uvidíme... Zatím vede Avensis, ale kdyby se naskytla dobrá koupě Ochcávky...
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
To Thomasonneska jsem narazil na čerňáku u aut.dealera na pěknou avensis D4 110k 2002 koupená čr serviska zánovní zimní pneu,koukni na popis.Pokud budeš chtí,můžeme se na ní příští týden podívat.
To Radošek:už se těším jak mě dneska budeš přesvědčovat,že je mondeo lepší než tento wrangler,garantuju tě,že v něm nefouká,neskáče a nežere trávu.Tak večer u piva rád tě poznám sousede
Bob přiložený následující obrázek:
To Bob:
...nóóó, to bude teda na dlouhou diskusi.......
Limit Thomassona byl 80.000,- Kč. To nahoře je za kilo a připočítej korunky na první servis (oleje, brzdy, pokud se dělají, tak rozvody atd.) a jsi na 120.000,- Kč.
Dobře, něco ukecáš při prodeji, něco ošidíš na servisu ale pod kilo se nevlezeš, ani kdybys kouzlil...
To Radošek:špatně čteš limit je kilo zde je to se serviskou pokud je obušená a auto kupovaný u nich lze dohledat poslední servis viz účty rozvodák apod zde zánovní zimáky vyměnit olej a frčíme do Znojma zato mě bude student vozit burčák,uzený + okurek
Radošku běž balit nafoukni gumy a v 18 at jseš v hospodě u Hanibala a objednej me plzeň 12
Tak jen na doplnění včera jsem se vrátil a za zažil opravdový rekord. Fiat Albea koupeno nové jedním tureckým taxikářem r.v. 1997 najeto 592tisíc km. Auto bylo v neuvěřitelně zachovalém stavu i co se interiéru týče. Přirovanal bych to k českým bazarovkám s cca 150tis km. Ptal jsem se ho co a jak. Koupil nové motor původní běžná údržba samozřejmě podvozek poměněný několikrát. Nic netlouklo jelo to svižně čisté neroztrhané uvnitř. Prostě je to jen o údržbě. Berte jen jako zajímavost. Když jsme viděl to numero na tachometru, tak mi to nedalo se pána nepoptat na podrobnosti.
Tipoval bych že 500 tis. km má dost velkej pocet firemnich octavií co se nabízí v bazarech.. Ale všichni to stáčí na unifikovanejch 130 tis.,neb zákazník to vyžaduje..Takže to srovnání s českými bazarovkami se 150 tis. je docela na místě..
Tak ja mam forda transita.r.v.2000.Najeto 605tisic kilometru.Motor,prevodovka atd.puvodni.1krat menena spojka,mnohokrat loziska v kolech,1krat vymenik oleje.Asi 2krat repasovanej alternator a starter.A navic puvodni vyfuk,vsechny tlumice,rozvodovy retez atd.Jo jsou tam druhy sterace a tusim ze treti baterka.Samozrejme desticky,kotouce atd.nema cenu vypisovat.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Bob napsal(a):
To Thomasonneska jsem narazil na čerňáku u aut.dealera na pěknou avensis D4 110k 2002 koupená čr serviska zánovní zimní pneu,koukni na popis.Pokud budeš chtí,můžeme se na ní příští týden podívat.
Pěkná, pěkná, díky Bobe Ale teď to auto kupovat nebudu, z více důvodů...
Ale kdyby se nějaká taková naskytla někdy v červnu, červenci... (třeba už i v květnu),
tak se na ni rozhodně jedu kouknout
Co se týče toho limitu - 100 litrů, pokud bude tzo auto za to stát...
Ideálí by bylo okolo těch 80, ale když to bude dobrá nabídka....
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Bob napsal(a):
Pěkná, pěkná, díky Bobe Ale teď to auto kupovat nebudu, z více důvodů...
Ale kdyby se nějaká taková naskytla někdy v červnu, červenci... (třeba už i v květnu),
tak se na ni rozhodně jedu kouknout
Co se týče toho limitu - 100 litrů, pokud bude tzo auto za to stát...
Ideálí by bylo okolo těch 80, ale když to bude dobrá nabídka....
ja nevim, proc si nekoupis treba Fabii... myslis, ze budes mensi samec nez kdyz budes mit big big auto?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2