vlk napsal:
milan enduroskola - vies? mozes napisat z akeho plastu je to vyrobene?
stepan - pripadne napis aka znacka plastu je uvedena na plastovych castiach desierta ( matna aj leskla )
Já jsem si žádného označení materiálu (plastu) nevšiml, ani jsem po tom nepátral. Je tam akorát samolepka Touratechu, ale tam typ materiálu určitě nebude.
Kopirovat to nezacnem, ale predpokladam ze sa k tomu niekto dostane
ja som ten nejaky frajer ktory obcas nieco ubastli doma v dielni a potom to ponukne/preda i kamaratom a znamym ktorym staci funkcnost a nezakladaju si az tak na znacke a sofistikovanosti
..... ale nie to som chcel
na matros sa pytam lebo milan spomenul ze je to pevnostny plast niecim vystuzeny a ze to pri crash neurizne krk a i preto je ta cena taka vysoka
z mojich skusenosti ohladom plastov a vyroby/spracovania plastov predpokladam ze ta matna cast je nejaky PA+sklo a ta leskla PC alebo PC+ABS/ABS+PMMA a tym som chcel povedat ze tieto plasty nie su uz v tejto dobe nejak zvlast vynimocne a vyrazne drahsie ako ine z kategorie pouzitelnych na tento vyrobok
samozrejme sa mozem mylit lebo newim secko a skutocne tam pouzili nejaky "kozmicky granulat" ktory este nepoznam
ale ak su moje predpoklady spravne tak naklady na granulat su cca 2-3 eur na kg tak si odhadnite hmotnost desierta × 2-3 eur
v reakciach na D3 suhlasim s tomasomTT aj s raptorom kazdy mate trocha pravdy, kazda minca ma dve strany
mne sa D3ka velmi paci vobec ju neodsudzujem a ak budem mat moznost vyskusat funkcnost skusobnou jazdou a dovoli mi to rozpocet - chcem ju!
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
vlk napsal:
stepan - pripadne napis aka znacka plastu je uvedena na plastovych castiach desierta ( matna aj leskla )
Já jsem si žádného označení materiálu (plastu) nevšiml, ani jsem po tom nepátral. Je tam akorát samolepka Touratechu, ale tam typ materiálu určitě nebude.
vidis a toto su tie veci, kazdy nezainteresovany to neriesi, napriek tomu ze oznacenie na plastovych dieloch prikazuje norma + datumovnik
zvlast pre automobilovy priemysel teda samo ze aj pre moto
nechapem ako dostali homologizaciu bez spominaneho oznacenia - jedine ze by tam oznacenie bolo a stepan si ho nevsimol
alebo to vedia schvalit aj bez neho
vlk napsal:
vidis a toto su tie veci, kazdy nezainteresovany to neriesi, napriek tomu ze oznacenie na plastovych dieloch prikazuje norma + datumovnik
nechapem ako dostali homologizaciu bez spominaneho oznacenia - jedine ze by tam oznacenie bolo a stepan si ho nevsimol
Já to myslel tak, že jsem si ho právě klidně nemusel všimnout, protože tam je spousta záhybů, kam jsem nekoukal, páč mne to nezajímalo.
vlk napsal:
Já to myslel tak, že jsem si ho právě klidně nemusel všimnout, protože tam je spousta záhybů, kam jsem nekoukal, páč mne to nezajímalo.
samozrejme, hned som to aj tak pochopil
jasne ze to malokoho zaujima z coho to je, mna to zaujima len z toho hladiska plastarskeho ze aky to je matros ked to tak milanenduroskola pochvalil - crash test / cena
v dobrom slova zmysle Ti D3 zavidim a prajem s nou vela pozitivnych km
Mne by zajimalo,jestli budou jeste predelavat ty bocni drzaky? Pokud jsem o tom nevedel,tak jsem si toho nevsiml,ale ted to vim a zda se mi to jakoby nedodelane. Za ty penize by to mohli vychytat ne?
Ono by asi nebyl problem si nechat ty drzaky predelat,ale kdo se s tim ma zabyvat kdyz uz kupuje hotovou vec a ne zrovna levnou.
toz nekteri to uz maji, jini to budou mit, jsou tu i taci co to druhejm zavidi a mne stale nedoslo na co nebo k cemu to je.prosim jen o slusne odpovedi.dekuji
ja som na kazdom plaste tusim videl kadejake klikyhaky kody
a myslim ze tam ten kod bude a som silno presvedceny ze ked sa dopracujes k tomu ze z akeho matrosu to bude tak to bude ten 2-3 eurovy za kilo a ziaden ko(z)micky granulat
raptor napsal:
som silno presvedceny ze ked sa dopracujes k tomu ze z akeho matrosu to bude tak to bude ten 2-3 eurovy za kilo a ziaden ko(z)micky granulat
NO chlapy ja nevim, kdyz jsem alespon na ty bocnice u D3 sahal, tak to neni obyc plast,pusobi to pevne, prirovnal bych to jako neco mezi plastem a plechem
Ne vazne material nebude zadna levna srajda
Upravil xavier dne 26.10.2010 19:42
Aktualne 1250 GSA HP
Mě se D3 líbí velice, tímto Štěpánovi gratuluju.
Dej pak prosím vědět poznatky ohledně ochrany před větrem a hluku za plexi.
Jinak mě by se to moc líbilo v barvě motorky, je to sice moje úchylka, třeba jako mít nárazníky v barvě auta ale asi bych si to po případné koupi nechal láknout na BMWstříbrno. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Mara napsal:
Mě se D3 líbí velice, tímto Štěpánovi gratuluju.
Dej pak prosím vědět poznatky ohledně ochrany před větrem a hluku za plexi.
Jinak mě by se to moc líbilo v barvě motorky, je to sice moje úchylka, třeba jako mít nárazníky v barvě auta ale asi bych si to po případné koupi nechal láknout na BMWstříbrno.
Až to vyzkouším v praxi tak to budu moci porovnat jak s originál na obyč GS, tak s Wunderlich touring screen, které jsem jezdil doteď. To bylo mimochodem na moji postavu velice dobré.
Zatím mám takovej pocit, že oproti tomu velkému Wunderlich plexi mi méně fouká na hlavu a trochu víc na ramena, ale turbulence žádný.
Ještě mám v plánu zkusit vycpat ty boční "límce", myslím si, že by pak mohlo méně foukat zespodu do helmy.
Ohledně toho materiálu. Nepochybuju o tom, že výrobní náklady budou daleko nižší, ale cena výrobku se v takovémto případě stanovuje né podle výrobních nákladů, ale podle poptávky, což je pravda pro nakupujícího někdy dost drsný.
Taky mi to přijde dost peněz, na druhou stranu jsem si taky mohl koupit 1100gs, protože byla tehdy o dost levnější, ale prostě se mi 1150 víc líbí, tak jsem šel do ní. Takto to má spousta lidí.
Jo a ještě jsem zkoušel, jestli se mi tam vejde ten makrolonovej kryt světel a tím, jak je teď D3 o něco výš, tak bude potřeba ubrousit asi jen 0,5cm u potkávacího světla, prostě malinkej kousíček.
No a slibuju si od toho, že by se mi konečně s tím krytem světel nemuselo odrážet světlo do plexi, no uvidíme...
Upravil stepan dne 26.10.2010 22:55
si myslim,že by tam s určitýma minimálníma úpravama sedla i mřížka světel od Grave,co mám já... Co jsem teda tak koukal... No přes zimu mám co dělat ...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Proč třeba celá česká "ne čínská" motorka VM610 osazená na Ohlinsech stojí celá jako 10 štítků od Touratechu.Nebuďte blázni.Za ty prachy koupím dvě výborný automatiky na potápění a tam bych řekl jde o bezpečnost asi tisíckrát víc.Prostě hovadina.Obracejte to jak chcete.Jo a jinak německá preciznost je ta tam jak mě několikrát přesvědčili ve značkových servisech.Je to vidět i na tomhle výrobku.
sadilek napsal:
Proč třeba celá česká "ne čínská" motorka VM610 osazená na Ohlinsech stojí celá jako 10 štítků od Touratechu.
Protože to je značka na trhu neznámá, tak se musí prosazovat i cenou.
A k čemu mi budou nějaký automaty na potápění? To už bych si raději koupil automat na kafe
Ne vážně, já myslím, že nikoho nikdo nenutí, aby si to kupoval, je to NEPOVINNÝ. Takže je to jako s těma kanálama v televizi, na kterejch dávaj sračky. Prostě to můžeš přepnout
mno fajn uz sa to tu zmierumilovnilo, jasne nie je to povinne, cena je vysoka a sikovny ten kto si vie na toto zarobit a moct si to kupit bez rozmyslanie ze ... co by som za to mal
- stepan: v ziadnom pripade Ti to nezavidim, ako to tu niekto pisal, naopak prajem Ti D3 a som rad ze ju mas a vsetko mozne a nemozne nam tu pises a referujes zo strany nezainteresovaneho majitela ..... len tak dalej tesim sa na tvoje recenzie ked s D3 pojazdis viac km
ALE PROSIIM schvalne pozrite niekto ten matros, fakt ma to zaujima z profesneho hladiska z coho to je, opisovalo sa to tu ze je to skoro ako plech - ano takto sa javi PA zo sklenenymi vlaknami
Kopirovat to slubujem nebudem lebo vyrobit formu pre vstrekolis zacina od pol mega
raptor - si kdesi v nejakom vlakne spominal ze davas do laku farby motky tiez prednu masku ci co
a slubil si fotku hotoveho diela
Uz to mas? ukaz
Nevím, zda jsem to někde přehlédl, ale zeptám se stejně, Celková částka za D3 je včetně montáže, DPH a ostatních tzv. neviditelných položkách ? , já se jen občas nevyznám v TT cenách