vojta napsal:
Videl jsem ted krasny tema na foru od jednoho itala co narouboval na 4x4 Iveco prives. Da se neco takoveho u nas, nebo je to legislativne nemozny?
...před časem jsem s někým řešil, tehdy byla odpoveď, že když to deklaruješ jako náklad, můžeš mít de fakto naloženo cokoliv....:-))
A to se mi libi! Co jsem nalozil, to vezu
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
progranit napsal:
Nástavbu ti musí postavit někdo kdo na to má papír z ministerstva dopravy a zapíše ti nástavbu do TP. Pak si požádáš o přestavbu na Obytný automobil výrobce vozidla a posléze Magistrát a změnu kategorie na M1-ano, i 15t Tatra(a cokoliv jiného) bude vedena jako osobní automobil...protože je obytná a nemá kde vozit náklad. Dostaneš povolení, provedeš vestavbu, jdeš na STK kde projdeš technickou kontrolou a máš hotovo....
Myslím si že posadit karavan na auto(Vím o kterém Ivecu mluvíš) je problém...musíš na DEKRA a nechat si to schválit.
A podle mě se mu ten karavan za chvíli rozpadne, protože na tohle prostě stavěn...,ale můžu se mýlit....
Jo a to LC by pokrylo tak elektroinstalaci,soláry,měniče a baterie a možná topení....
Supr dik, takze chces rict, ze to muzes ridit s Bckem?
Vim, ze to tak funguje ve statech, ale u naa jsem to jeste neslysel...
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
vojta> s Beckem urcite ne, je to pres 3.5 tuny a pres to nejede vlak. Totez plati o poplatcich a mytnem.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Na a Drákulka vymyslela prima úchyt na klobouky. Plstěný Tonak se přece nemůže jen tak někde povalovat, abychom si na něj omylem nesedli:-).
Ivan přiložený následující obrázek:
Minulý víkend jsme byli na srazu US vanů. A opět využívali, tentokrát již plnohodnotně, naši Wc / sprchovací kabinu. Tentokrát již s podlahou a osvětlením - zjistili jsme, že skrz stěnu drží na karoserii magnetická lucerna Fenix...:-).
Soused před pár měsíci koupil starou obytku, Peugeot J5 s alkovnou Tabbert. Tyhle starý káry mají velké kouzlo, ale hlavně jsme zírali, jak kvalitně je udělaná nejen nástavba, ale interiér. Navíc skvěle řešený.
V autě byla zánovní střešní klima a také úplně nové věci - lednice, matrace na postelích, markýza a zadní box a držák na kola...
Webasto,Eberspacher to je samo jednicka na trhu, sam mam "ebra" ale nedavno jsem mel moznost vyzkouset ruskyho planara a byl jsem velmi mile prekvapen, za daleko priznivejsi cenu fungoval naprosto totozne jako jeho drazsi kamaradi. Nicmene podarilo se mi videt ale hlavne slyset plynaka truma trumatic e24 a uz vime co do nasi dodavky chceme, jasny plynova bomba ale da se napojit na beznou plynovou bombu na vareni a na ty prodlouzeny vikendy to v poho staci, ta hlucnost je neporovnatelna.
Já mám v Boxeru nezávislé naftové topení Brano Breeze,programovatelný a byla to nejlepší investice co sem do auta dal. Spával sem 6let cca 2x týdně v autě a i když bylo hodně pod nulou,tak to byla balada. Nehledě na to,že chodil člověk ráno do vytopenýho auta a nemusel škrabat vokno. V roce 2010 sem za to dával nějakejch 27000kč s montáží. Teďka když jedu s manželkou a mlaďochem najaře,nebo na konci léta třeba na ryby,tak sme rádi,že v autě je.