Matess napsal:
Mám Zumo 500, nahraný nejnovější firmware, aktualizaci chipsetu mi webupdater ale nenabídl.
Měl bych dvě otázky:
1. Po zapnutí navigace strašně dlouho hledá signál
2. Při zadávání adresy po kliknutí na okno "Adresy" navigace zamrzne a na nic nereaguje.
Tak jsem přišel na to, proč navigace zamrzá. Dělá to při použití "Adresy CR v2". Když použiju samotné mapy Atlas CZ a nebo samotnou mapu Evropy, tak vše funguje jak má, když k tomu ale použiju uvedené adresy cr v2, tak navigace zamrzne. V automobilových navigacích Garmin Nuvi vse funguje normálně.
Chci se proto zeptat, jestli uvedené "Adresy CR v2" fungují v navigacích Garmin Zumo 500, 550?
Dobrý den, mám jeden dotaz. Jsem v podstatě rozhodnutý pro Garmin Zumo 590. Jen se chci zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost se zamykacím držákem Touratech. Líbí se mi, vyhovuje, ale kamarád co jej pořídil říká, že jak je to odpružené na silentblocích, hrozně se třepe?! Děkuji za odpověď a zkušenosti.
docik napsal:
Dobrý den, mám jeden dotaz. Jsem v podstatě rozhodnutý pro Garmin Zumo 590. Jen se chci zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost se zamykacím držákem Touratech. Líbí se mi, vyhovuje, ale kamarád co jej pořídil říká, že jak je to odpružené na silentblocích, hrozně se třepe?! Děkuji za odpověď a zkušenosti.
Mam s nim najeto po vsem moznym tak 50 tis a bez nejmensiho problemu
Mam s nim najeto po vsem moznym tak 50 tis a bez nejmensiho problemu
Ahoj,
mam Zumo 550 a chci se zeptat, jestli nekdo zkousel, kolik km projetych tras si dokaze zapamatovat? Mapy mam na SD karte a tudiz veskera vnitrni pamet zarizeni je volna. Jde mi o to, ze jsme absolvovali dovolenou po Sardinii (asi 4.000 km) a porad jsem delal machry, ze pak po navratu vytahnu data, aby bylo videt kudy jsme jeli. A kdyz doslo na lamani chleba, tak po pripojeni k PC ukazuje BaseCamp pouze trasy projete za posledni tyden nebo 14 dni. Jak to tedy jsou ty trasy z dovolene jiz prepsane nebo nekde neco delam spatne?
Nezkoušel jsem to..ale nějak se dá podívat - teď z hlavy nevím kde a jak, kolik ti zbývá volného místa pro záznam tras v %..taky je otázkou, zda jsi měl vše smazáno než jsi vyjel..
JO trasy se prostě přemazávají, a je to na základě bodů.. takže někdy ujedeš rovně 2000 km a celou trasu tam máš, a někdy ujedeš 400 km zatáček a křižovatek a už tam není celá. Každý ten "bod" je záznam, a každý záznam je pár bitů... no. Takže se obecně nedá říct kolik km trasy to zaznamená.
Mě maximálně dala myslím 1650 km z dovolené v Rumunsku. A to jsme jezdili právě docela... cik cak.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Jó taky jsem byl po dovolený překvapený, že mi chybí kus trasy a zrovna to co mě nejvíce zajímalo, takže Jirka nasr.anej, příště na to pamatovat a průběžně ukládat, mám Zumo 390 a v historii asi 1600km.
"TomasTT" by odpověděl zřejmě líp, ale aspoň tedy...
Ano, přemazává se, ale (v prvé fázi) pouze soubor "Current.gpx". Ten je ve složce "GPX". Současně je v této složce také podložka "Archive". No a právě do ní se ukládá "plný" soubor "Current.gpx". Tím se ten původní "vyprázdní". Ve složce "Archive" se vytváří soubory "xx.gpx". xx je číslo souboru, začíná 01.gpx..(poslední mám aktuálně 143.gpx). Těchto souborů se ve složce "Archive" uchovává 20 (v 660 jich mám nějakým omylem 24) V druhé fázi se přemazávají i všechny dříve vytvořené, aby vždy zůstalo 20 posledních. V 660 mi posledních 20 souborů zabírá posledních cca 10000km.
Pokud chceš vidět něco, co nenačetl BC, nebo MS z currentu jdi:
v BC "Soubor/Importovat do Moje sbírka" a vyber třeba i všechny soubory z "Archive" naráz. Chvíli to bude chroupat a máš je tam.
V MS to je "Soubor/Otevřít" Tam můžeš vybrat jen jeden gpx, můžeš je sice dál přidávat, ale to už je jiný příběh...
Takto to je v 5 navi, které mám, předpokládám, že to je stejně i ve vašich.
Ještě doplním: ano, stalo se mi také, že se mi některý soubor poškodil a třeba se i s chybou uložil do archivu. Bylo to ale vždy nějakou chybou, jako např naráz odpojená (vybitá) baterie. I takto poškozené soubory se dají ručně celkem úspěšně opravit, ale je to nehorázný opruz. Tedy za předpokladu, že navi průběžně ukládala.
Ještě jeden doplněk: někde se tu řešilo mazání těchto souborů, např před dovolenou. Nikdy jsem to nedělal. Nechávám vše na navi. Jen si vždy vše doma kopíruji na disk a dál do BC. Těch 143 souborů momentálně zabírá 142MB. To je tak málo místa z disku, že to neřeším ani při více navi.
Upravil zjesu dne 19.10.2015 20:24
Jo Tomas by to napsal lépe, to je pravda, ale my nejsme Tomáš .
Já taky raději vždy před dovčou vymažu paměť a mám klid. Pak, každá takto odjetá cesta se dá uložit jako trasa a přesunout na kartu - takže jakoby zálohovat. Tak, když si každý den takto zálohuješ, máš i krásný přehled, který den jsi co ujel. Chápu, že ne každý den tu navigaci plánuješ bod po bodu a prostě se někdy jen vezeš za vedoucím skupiny - navi ti pak slouží jako pomoc pro orientaci.
Upravil VojtechPolicky dne 19.10.2015 21:26
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
VojtechPolicky napsal:
Jo Tomas by to napsal lépe, to je pravda, ale my nejsme Tomáš .
Já taky raději vždy před dovčou vymažu paměť a mám klid. Pak, každá takto odjetá cesta se dá uložit jako trasa a přesunout na kartu - takže jakoby zálohovat. Tak, když si každý den takto zálohuješ, máš i krásný přehled, který den jsi co ujel. Chápu, že ne každý den tu navigaci plánuješ bod po bodu a prostě se někdy jen vezeš za vedoucím skupiny - navi ti pak slouží jako pomoc pro orientaci.
No jo, ale vzpomeň si pokaždé a zálohuj.
Upravil JirkaHK dne 20.10.2015 10:52
VojtechPolicky napsal:
Jo Tomas by to napsal lépe, to je pravda, ale my nejsme Tomáš ...
jo, jo, tak nějak
Kdysi jsem zkoušel jít tvou cestou a ukládal jsem. Bohužel, jakmile uložím, ztratí se projetá stopa. Ta mi chybí, pokud se někde motám a chci vidět, kudy jsem jel (včera). Colorado umí zobrazit i uložené stopy, 660 ne (tuším :-). V dobách MS jsem si dělal svou databázi a exportoval z currentu a archivu stopy po dnech. V BC - leč jsem se mu dlouho bránil je to podstatně pohodlnější. Někdy jsem na kartu uložil, někdy zapomněl, takže binec. Když se spoléhám na navi a ne na sebe, neukládám dny, nic nemažu, vím že i notnou dobu po návratu mám čas soubory zkopírovat, exportovat do BC a poslat spolujezdcům... http://adventures...ania-2015/
Ták já si zpravidla tu trasu, kterou jedu ten daný den pamatuji .. Pokud je to do těch 300km.. Vím kde a jak zatočit, a pak tě cesta vede sama.
Teď mluvím i o tom, ukládat to třeba i po třech dnech, když chceš mít jistotu že tu trasu nezapomeneš. A nebo na tom místě kde si to líbí, si uložit souřadnice a dát to jako krásný bod, a tu trasu si už dohledáš Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Z jineho soudku - zumo390, hlasi slaba baterie - muzu nabijet hodiny a je proste mrtva (ne uplne, ale je na tom tak bidne, ze mi navi chcipne bez radneho shutdownu).
Snazil jsem se nekde dohledat baterii 3,7V 1880mAh, 7Wh (viz obrazek), ale zatim marne. Tusite nekdo, kde rostou?
Zkousel jsem volat http://www.navigacegps.cz/vymeny-baterii-gps-navigaci.html - ale Ti to chteji poslat, baterii mi neposlou - WTF? Proste smula, ale jejich, chci baterii - o cene se tam se mnou nikdo ani nebavil, proste baterii neposleme
(navi jsem koupil novou pred ~6mesici) a zrejme spatnym skladovanim u dodavatele (sam se k bateriim chovam slusne - vybit temer, pak nabit vzdy do 100%), proto se domnivam, ze byla nacnuta..
Dik za rady
clovek přiložený následující obrázek:
[58.75Kb]
No matter how far down the wrong road you have gone, turn back. - Kurdish proverb