tak jsem trochu googlil a našel jsem držák na navigaci pro R1150GS okolo budíků.
není to do terénu, ale zase se to jednoduše nandá sundá
jedná se o 3D tisk a vypadá to docela dobře
Sniper napsal:
tak jsem trochu googlil a našel jsem držák na navigaci pro R1150GS okolo budíků.
není to do terénu, ale zase se to jednoduše nandá sundá
jedná se o 3D tisk a vypadá to docela dobře
Neco podobnyho dělají tuším Poláci.
Mam za to, že Honza (Zetor) ten držák má.
Zkus mu napsat
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Zajímavý, plast to udrží toho bych se nebál. Spíš by mě zajímalo jak to na tom budíku z 1150 drží? Zda se to jistí ještě eskapáskou nebo se to jen zacvakne. Možná by stálo za to, fixovat to i za plexi přísavkou...
Tisk vychází na 9 hodin, klidně ti to za materiál vytisknu a pošlu zásilkovou.
Já už jsem si to právě nechal vytisknout
ještě chci obrousit nedokonalosti naší naprd tiskárny a stříknout to třeba tamiya surface. nebo tak něčím aby to lépe odolalo UV a nebylo to růžové
Se štítem, nebo na něm.
Cesta je cíl.
BMW R 1150 GS r.v. 2003
Suzuki DR-650 RSE r.v. 1992
No jasne ze jo. Wunderlich to mel hlinikove a bylo tam fakt slupicka to nemelo ani 1 mm . Z plastu to nemuze vydrzet ani nahodou
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Kdybych to mermomoci chtěl (jako že to nepotřebuji protože mám dohc), tak bych vymodeloval ten kulový čep co sedne na přísavky k autonavigacim a celé bych to tak zpevnil o plexi
Každopádně 3D tisku fandím, ale jaksi není inspirace co tisknout, tak aby to dávalo smyl.. Jediné co jsem na moto tiskl je obazmek na otvírání olejového víčka na válci, mechanicky tempomat na opreni ruky a tempomat na afriku - ta aretace plynu (to by šlo okopcit od touraplechu nebo kdo to dělá i na gs celkem jednoduše).
Pertla napsal:
Když to má vydržet, tak PETG, ASA, ABS. PLA není vhodný na ven. Infil 100% ale nevěřil bych tomu ...
Mám zamykací mezikus pod Zumo XT vytištěný z PLA Polymaker PolyLite, dvě sezony, 70k km a drží. Před tím podobně pro Zumo 590 dvě sezony.
Upravil Francis dne 29.01.2022 23:57
Obecně se doporučuje to PETG (proti ABSku se s ním o poznání líp dělá) - nicméně ono i to PLA ačkoliv se to od něj neočekává tak venku taky celkem vydrží... ale asi bych úplně na to nespoléhal (věšet na to navi za 10K+ v prostředí vibrací, UVčka atd).
Na dvanáctce určitě hrazdičku - ať již od TT nebo origo... tam jsem tedy dělal jen malý excent - viz strana 69 ve vláknu
Tak díky místnímu členovi MaO,
mám přídavná světla na svojí Brambůrce
MaO mi vyrobil luxusní kryt na přídavná světla a dále mi poslal rozměry na svojí nosnou tyč.
Nákres tyče jsem trochu upravil a s dovolením Martina to postuju sem pokud by se to někomu hodilo
Sniper přiložený následující obrázek:
[84.95Kb]
Upravil Sniper dne 14.02.2022 09:37
Se štítem, nebo na něm.
Cesta je cíl.
BMW R 1150 GS r.v. 2003
Suzuki DR-650 RSE r.v. 1992
Kdo měnil brzdovou kapalinu v integral ABS s posilovačem ví, jak špatně se hlídá hladina v rezervoáru. Mám na to řešení "za pár kaček" :-) Stačilo to nakreslit a 3D tiskárn za hodinku udělala své.
(PETka má samozřejmě uříznuté dno a funguje jako trychtýř)
Dělal jsem si alu plotnu pod kufr, jako náhradu za plastovou...no a už roky mi vrtá hlavou, že když někde zastavím, kam s bundou? Na zemi ji válet nechci, ze sedadla mi padá, tak co jí někde pověsit? A hele?!
Já vím, je to pitomina...ale udělalo mi to radost:-)
paulik78 přiložený následující obrázek:
Francis napsal:
Kdo měnil brzdovou kapalinu v integral ABS s posilovačem ví, jak špatně se hlídá hladina v rezervoáru. Mám na to řešení "za pár kaček" :-) Stačilo to nakreslit a 3D tiskárn za hodinku udělala své.
(PETka má samozřejmě uříznuté dno a funguje jako trychtýř)
A to ti těsní jen tak plast na plast bez o kroužku?
Zajímá mě to, protože jsem si koupil tu nádobku za litr od bmwmotoparts, kde jsou celkem tři spoje po našroubováním na modulátor, a netěsní ani jeden...všude blije brzdovka
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA