To v zasade problem neni, neb tras muzes mit kolik chces, jen je budes mit k importu a budes si je tam cestou postupne importovat.
Co se tyce toho importu, tak jsem shodou okolnosi tohle resil po telefonu asi s Tomasem minly tyden a nakonec jsem mluvil i s podporou Garminu a i oni si nejsou uplne jisti systemem, protoze....
Tomas rikal, ze vsechny trasy se mu do zarizeni nactou jako trasy k importovani.
Mne osobne to dela tak na pul. Kdyz dam nahrat treba 15 tras, tak 8 jich mam jako trasy a zbytek mam jako trasy k importovani.
No a nakonec na podpore mi rekli, ze do tras by se vzdy melo automaticky nahrat prvnich 20 tras a zbytek by mel byt k importu.
A ted babo rad, jak to ma fungovat.
Ale pri takovehle ceste bych to resil jednoduse:
1. Zpusob
Nahrat do zarizeni prvnich 20 tras, pokud by se ti vsechny nenahraly jako trasy, tak to naimportovta, abys tam mel 20 tras. Pak tam dohrat vsechny zbyle trasy. Ty logicky zustanou jako trasy k importu a ty si tam postupne vkladat a umazavat ty stare projete.
2. Zpusob( podle toho jezdi jak jsem pochopil Tomas)
Nahrat si jen waypointy, zakreslit si je to mapy a pak vecer ci rano trasu pripavit. Je to vice operativnejsi.
Ja kombinuji oba zpusoby. Mam waypointy v mape, abych se mohl prizpusobovat a zarioven to mam jako trasy. Kdyz vse slape, jdeu dle tras. Kdyz neco drhne, tak zacnu ocumovat mapu a menit
Takze omezeni na 20 tras si troufam tvrdit neni vubec problem
pratele, kamaradi, musim rict ze zumo 660, resp jeho software jeasi nepouzitelne na neco jineho nez si napalnovat vylet z brna napr do prostejova a tam podle nej dojet (i kdyz si **** klidne zmeni trasu nez jsem si namaloval v mapsource).
Naharaji mapy na kratu, keter vyberu a jsou tam.
Naliju si cca 15 tras do tras do zuma a jsou tam+ty 4 ktere tam byly tady kolem komina. Pak si dohraju kousek prejezdu pres srbsko a svete div se.
vetsina map si zmizla, cela labanie taky a imprtovat to taky nejde.
Jsem vul, delam neco spatne nebo nechapu tu jejich garionackou filozofii pouzivani a praci s trasama a mapama?
Vam to jde? nebo jak planujete cca 3-tydeni cestu UA, RO, SRB, MNE, AL a zpet BIH, A? To snad ani nejde. Nebo mam s sebou tahnout notas a kzdej vecer si tam nalit dalsi den? Kdyz i na karte trasy pro import klidne zmiznou a je tam nejaky test, ktrey jsme kdysi delal a nejde smazat.
dik za nakopnuti spravnym smerem. Pokud je to normalni, jdu to vratit, protoze je to fakt drahy MP3 prehravac, to muzu hrat z telefonu.
Omlouvam se za ten roman, asle jsem fakt hodne rozladen z navi za 20k Kc.
Nejspíš ti blbne karta nebo slot na kartu... Taky mi občas 660ka nedetekuje kartu a pak samo mapy nenajde. Po restartu ok. Zkus si naházet vše do navi abys případně věděl na které straně je problém.
Otázka pro Tomase: Myslíš, že by v budoucnu mohlo mít Zumo např. 50-100 tras jako takových? Snad to není omezení hardware... proč to nemůže být u údajně high end navigace, která mě podobnými omezeními připadá jako 10 let starý krám... Nešlo by nějak zatlačit na podporu Garminu, aby se pokusili toto řešit, resp. vylepšit?
TomVS napsal:
Nejspíš ti blbne karta nebo slot na kartu... Taky mi občas 660ka nedetekuje kartu a pak samo mapy nenajde. Po restartu ok. Zkus si naházet vše do navi abys případně věděl na které straně je problém.
to ne, karta ok, z 5 map tam jedna zustala, myslim road2008, ukr, adria a jeste cosi pryc
HonzaGS-SV napsal:
Otázka pro Tomase: Myslíš, že by v budoucnu mohlo mít Zumo např. 50-100 tras jako takových? Snad to není omezení hardware... proč to nemůže být u údajně high end navigace, která mě podobnými omezeními připadá jako 10 let starý krám... Nešlo by nějak zatlačit na podporu Garminu, aby se pokusili toto řešit, resp. vylepšit?
pokud vim tak ma mit 660 20 tras a ani to nefunguje, resp kdyz nahraji nove, tak ty co jsem nahral pred pul hodkou zmizi
to vypada, ze si k trasam co tam mam treba 5 ks, nemuzu dohrat dalsich 10, ze ti tam musim snad nalejt naraz, coz je dost o nicem, kdyz mam kazdej stat v jinym souboru a rozsekanej na nekolik tras a kazdej planovanej v jiny mape
Mapy se nedaji dohrat musis nahrat vsechny najednou jinak prehrajes vzdy tu mapu nebo soubor map ktery si tam mel. Tras muzes mit treba 200 jen pristroj je omezen na 20 ale muzes kdykoliv nejake smazat a importovat pres uzivatelska data.
FYYFF
Plánuji výhledově severní ameriku asi na dva měsíce budu tedy mít cca 60 možná více tras... a tak bych rád měl všechny normálně přístupné a nerad bych něco importoval a mazal, a spoléhal jen na to, že vše bude fungovat tak jak doufám - resp. že např. si omylem (nebo spíš z důvodu nevyspitatelnosti Garmina) smazal některou z tras...
Nemusíš nic mazat a nějak složitě improtovat. Funkce imporotvat trasu je běžná záležitost, kterou máš za pár vteřin hotovou. Předchozí trasu si klidně můžeš smazat, měla by zůstat v trasách k importu. Tedy kdykoliv ji můžeš znovu vyvolat.
Je třeba si uvědomit, že Zumo má trasy prostě uložené dvěmi způsoby, buď jako hotovou trasu ( tam je omezení na 20 tras )a nebo jako data o trase, které se teprve příkazem improtovat trasu stávají trasou. Vše ale děláš v navigaci a nemusíš mít žádný notebook.
Otázka na Tomáše :
Existuje nějaké omezení na počet tras k importu kromě velikosti volného prostoru v zařízení případně na kartě ?
Jak dlouho jsou trasy uloženy v těchto datech ? Je tam nějaé časové omezení ?
V jakém souboru se tato data v zařízení nachází ?
Můžu z této datové řady tras k improtu jednu smazat ? Tím se spíš ptám, zda si to můžu smazat omylem ( viz dotaz výše ) ?
MAKO napsal:
Mapy se nedaji dohrat musis nahrat vsechny najednou jinak prehrajes vzdy tu mapu nebo soubor map ktery si tam mel. Tras muzes mit treba 200 jen pristroj je omezen na 20 ale muzes kdykoliv nejake smazat a importovat pres uzivatelska data.
ze musim mapy vse naraz je mi jasne, taky jsme to tak udelal a byly tam.
Jenze pak jsem importovbal pouze trasy a po importu tras zmizly nektere mapy.
Presne jak to psal honzags-sv se mi to cele jevi - NEVYZPYTATLENE to zumo, resp. jeho sw
tak svete div se, ted jsem to zumo zas zapnul a mapy tam jsou. Nic jsme s tim nedelal, jen vecr vteklej vypnul a sel na pivo a ted rano zapnul. Jen ty trasy k importu tam furt nejsou.
zirafak napsal:
ne, zmizely mi mapy z karty ale z cca 8 treba 4, takze vylozene chyba sw, jak jsem to rano znova zapnul, tak tam byly zas vsechny. Karta bude ok.
Abys měl jistotu, tak by to chtělo tu kartu zkusit vyměnit.
Ales napsal:
Mapy nebo trasy? Karta byt spatna klidne muze. Nemas v jednom baliku map stejny region z vice mapovych podkladu?
mam, napr ukraina road a pak ukraina topo, ale kazda mapa ma sve id, takze by nemelo vadit.
nicmene dnes se zumo vyspalo dobre co se map tyce,, jsou tam vsechny co jsem tam poslal.
jinak to vypada, ze kdyz tam poslu z mapsourcu treba ukrainu a pak rumunsko, mamtam jen to posledni, to je asi zasadni problem, ze si tam nemuzu nalit vice tras ktere bych si pak importoval. Vypada to ze tam zustane pro import fakt jen ta posledni
zirafak napsal:
jinak to vypada, ze kdyz tam poslu z mapsourcu treba ukrainu a pak rumunsko, mamtam jen to posledni, to je asi zasadni problem, ze si tam nemuzu nalit vice tras ktere bych si pak importoval. Vypada to ze tam zustane pro import fakt jen ta posledni
To je myslím normální chování ZUMA, tak si tam ty trasy nahraj všechny najednou.
Upravil stepan dne 11.06.2012 10:57