liborGS napsal:
No prosím...a pak že to nejde!
Šikula! Palec nahoru! :-)
Díky. Jako popravdě jsem tomu nevěřil a raději přeměřil a přepočítal dvakrát výsledek. No a sedí to. Přesněji 5.17 l/100km.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
naprcccs ....musíš mít něco špatně.
Zajeď za zkušeným servisákem a nechej si to nastavit. Nevím...odkud jsi...tak Ti doporučuji Tondu...zde z fóra. Je to nejlepší, nejobětavější a nejochotnější kluk co znám! A umí !
Upravil liborGS dne 12.05.2015 06:11
liborGS napsal:
naprcccs ....musíš mít něco špatně.
Zajeď za zkušeným servisákem a nechej si to nastavit. Nevím...odkud jsi...tak Ti doporučuji Tondu...zde z fóra. je to nejlepší, nejobětavější a nejochotnější kluk co znám! A umí !
já mám Servisáka ne, ja to myslel jako dobře.. 6l se zdá moc? při normální rychle jízdě? Nebublám na 6ku při 3000ot... ale používám skoro celé spektrum otáček.. to se mi zdá 6l dobrých
liborGS napsal:
Podle mne...při dobrém stavu motoru, který nebere olej je 6 litrů na 100 km moc.
Je to jen můj osobní názor po 38 letých zkušenostech s několika desítkami...možná i stovkou jiných strojů.
nemůžeš brát, ze je nejaká spotřeba moc, když máš různé možnosti jízdy..
někdo, kdo nejede přes 90kmh bude jezit za 5 klidně... já prostě jezdím tak, at mě to baví, semtam pomalu, někdy 170kmh atd.. proto mi 6l přijde naprosto v pořádku.
Kdybych chtěl řešit každou desetinku tak si kopuím escooter
nemůžeš brát, ze je nejaká spotřeba moc, když máš různé možnosti jízdy..
někdo, kdo nejede přes 90kmh bude jezit za 5 klidně... já prostě jezdím tak, at mě to baví, semtam pomalu, někdy 170kmh atd.. proto mi 6l přijde naprosto v pořádku.
Kdybych chtěl řešit každou desetinku tak si kopuím escooter
JO 6 litrů při tom co popisuješ je ok...
Já mám první verzi to jest jedna svíce na válec, a ty obecně prý víc žraly...
Je to jak to rika naprcccs. Kdyz sibtobbudes bublat na 6 kolem 3000rpm, jde valit i za 5l. Kdyz budes radit kolem 5-6000rpm, tak se pod 6l nedostanes ani boha! A kdo tvrdi neco jinyho lze!!!
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Já bych řekl,že těch 6 je taky dobrý sám mám při kombinovaném zatížení a to já, já-přítulka,já-přítulka a boční origo pasťáky a nebo jen já a boční plasťáky taky 6. A to to nepodtáčím pod 3000ot a někdy roztočím až k 6000ot. Slyšel jsem že se dá jet za 5l ale to musí jezdit člověk jen sám dlouhý cesty nebo pořád kdala kadla lehkým lechtáním plynu. Sám za sebe můžu říct že jezdit s 1150 za 6 ať jezdím svižně nebo naloženej je supr. Měl jsem 750SuperTenere a ta jezdila jen semnou za 7 a to jsem to nehonil.samozřejmě nějaký 6tistovky jednoválce nebo ještě ta Africa s Transalpem uměly za 5-5,5.ale uvědomme si že jezdíme s dvouválem 1150 tak to prostě musí mít trošku spotřebu.
Nejdůležitější je se z leknutí hned neposrat...
BURE napsal:
Je to jak to rika naprcccs. Kdyz sibtobbudes bublat na 6 kolem 3000rpm, jde valit i za 5l. Kdyz budes radit kolem 5-6000rpm, tak se pod 6l nedostanes ani boha! A kdo tvrdi neco jinyho lze!!!
přesně tak
vím že jsem jel jednou Turecko na Advikovi a jel jsem za nějakych 5,5.. to jsem se ale coural.
Já se včera vrátil z Tater.Prodlouženej víkend,jel jsem s mladou a naloženou motorkou,svižné tempo ať to odsejpá,(krom dálnic..tam mě to nebaví a jezdím jen okolo 120)Najeli jsme asi 1450km a spotřebu jsem spočítal na 5,5l. (1150GSA jednosvíce) takže jsem velice spokojenej. per aspera ad astra
Padlo to tu nekolikrat a zda se, ze na to nikdo nereaguje, proto se budu do zblbnuti opakovat. Nepocitejte spotrebu z namotanych km na tachometru, protoze tachak keca s 19" kolem cca o 5%. Pak je samozrejme spotreba o 5% nizsi, coz je cca o 3dcl, kdyz uz tu resime kazdou decku... Ja mam predni 21" a ukazuje to na chlup presne. Jak rychlost tak namotane km.
Ahoj,
tak taky poskytnu udaje, ktere sem nameril. Konfigurace:
- jezdim sam (ca. 120 kg), prevazne bez bocnich kufru, topcase vzdy s sebou.
- 1150GSA 2002, jednosvicka, kratka 6ka.
- palivova mapa 1.
- vyfukova soustava original, koncovka Akrapovic slip-on bez dB-killeru.
- voltaz na snimaci klapky 0.36-0.37 V.
- ventily serizene, synchro provedene (Twinmax).
- styl jizdy mimo obec 110-120 dle tachometru, v obci 50-70, razeni okolo 4-5000 ot./min, kdyz jedu se ctyrvalcema ve skupine, tak klidne k 7000 ot./min., abych jim stacil.
Dle tacho ujeto 420.1 km, dle GPS 398.6 km --> odchylka cca. 5%!
Dotankovano 26.23l Vervy 100 --> spotreba 6.24, resp. 6.58 l/100 km.
Na spoustou z vas deklarovanych 5.5 l/100 km se v podstate nemam sanci dostat. Je to stylem jizdy nebo prece jen neco muze byt spatne? Na emisich rekli, ze je to bohatsi, ale nepamatuju si jak moc.
lebi napsal:
Dle tacho ujeto 420.1 km, dle GPS 398.6 km --> odchylka cca. 5%!
Dotankovano 26.23l Vervy 100 --> spotreba 6.24, resp. 6.58 l/100 km.
Na spoustou z vas deklarovanych 5.5 l/100 km se v podstate nemam sanci dostat. Je to stylem jizdy nebo prece jen neco muze byt spatne? Na emisich rekli, ze je to bohatsi, ale nepamatuju si jak moc.
To je ok, v pohode, na to co pises to je ok.
Kdyz budes tocit min, vic radit jezdit proste ''klidneji'' tka jsi schopny jet i za tech 5,5.
U me to proste treba opravdu znamenmalo hodne zmenit styl jizdy.
Hodně záleží na technickém stavu motoru a seřízení a stavu škrtících klapek. Je pravda, že tachometr nepočítá kilometry správně. Při započtení odchylky jezdím za velice slušných 5,35 l/100 km. Nevytáčím to nikdy víc jak 5 tis. Zatím jsem necítil potřebu...ani já...ani motorka. Nejlépe jí vyhovují otáčky od 3 do 4 tis.
Jestli to točíš jak píšeš (lebi), a máš oproti mně jen krátkou šestku, tak bude spotřeba jistě vyšší. Pro úplnost já mám 103 kg a jezdím bez kufrů.
Víš co...spotřebu neřeš a raději si užívej jízdu co to jenom jde!
To lebi: Na deklarovanou spotrebu se dostanes tak, ze budes jezdit o cca 20km/h mene a radit o cca 2000rpm niz. Jinak ani hov.no!!! A dekuji, zes mi potvrdil, ze 11XX GS tacha kecaj! Moje rada zni, bud setri srajtofli a jezdi umirnene, nebo nepocitej ujety km, jen lej benal a uzivej si jizdu. Oba rezimy jsou na GS realne...
teď to mám celý otevřený,sání,ýsvod,výfuk,podle tachometru 5,23/100,netahám to do vysokejch tónů,jezdím klidně,většinou
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Bystrické - mně se spotřeba nezměnila s y-svodem, Zachem atd. Ale trvale už ji dlouho nesleduji. 1100GS byl šetřílek, dlouhé trasy turistickým tempem šly dát pod 5 litrů, to se mi na 1150 nepodařilo. Pro mne je tahle debata trochu úsměvná, protože moje zkušenost je, že 1500GS v dobrém technickém stavu prostě žere 5-6 litrů a nikdy jinak. Víc jen když se jede jako prase brzda-plyn nebo po dálnici od 130 km/h výš. Rozdíl v jízdě v jednom nebo ve dvou je zanedbatelný, pokud se jede plynule.
Tak po cca 600 měřených kilometrech je spotřeba krásných 5,0 litrů na 100 kilometrů.
Poprvé jsem se také dostal při měřených 300 km na magických 4,9 litrů ...
Určitě to nebyla jízda nuda.. Parádní pojezd s průměrnou rychlostí kolem 100 km/h
Upravil VojtechPolicky dne 14.06.2015 20:14