Tak ještě pro doplnění:
Když jsem šel kupovat přílbu (svoji první v životě), měl jsem ŘÁDNĚ prostudované toto fórum i okolní internet a vydal jsem se tedy do matičky Prahy, abych měl z čeho vybírat. Měl jsem jasně vytypované přílby, které jsem chtěl vyzkoušet a jednu z nich jsem si musel ten den vybrat a koupit, neboť jsem ještě musel dovézt domů nově koupenou motorku (Dakara )
Ve výběru byly vyklápěčky, favority byly SHARK Evoline a Schuberth C2 (o C3 tehdy ještě nebylo ani slechu), Nolan N103 (ten jsem znal z Liberce), případně BMW system 5 nebo Shoei, Arai atd - co bude nebo co padne na hlavu.
Prošli jsme v Praze všechny krámy, o kterých jsem věděl, že by mohli z toho něco mít. První na hlavě jsem měl SHARK - dobrý, ale ještě bylo nutné vyzkoušet hlavně tu Šubrtku. Chtěli za ní sice ranec, ale co by člověk pro sebe neudělal, že?
No a ona mi nesedla - nevešel jsem se tam s bradou a vzhledem k tomu, že jsem uvažoval o interkomu, tak to by nešlo snad vůbec... Takže jsme prošmejdili Geneze, Vrbovku a já nevím co ještě. Už to vypadalo, že snad nakonec nekoupím (což vlastně nešlo, nemohl jsem vézt motorku sto kiláků domů bez přílby), až jsme jeli kolem krámu Hondy a tak jsme tam jukli. Měly tam Sharky, tak jsem ještě jednou nasadil Evoline na hlavu a najednou jsem si uvědomil, že mi z těch všech, co jsem za celý den vyzkoušel, sedí na hlavě naprosto nejlíp.
To že mi maximálně vyhovuje to odklápění, to že raději jezdím s otevřenou (v zavřené přílbě mám trochu pocit klaustrofobie, nebo co) - to je jen bonus navíc, ale zdaleka to převáží (pro MĚ) všechny nedostatky, které ta přílba má.
Proč to ale píšu - hodně jsem o těch přílbách četl a slyšel, hodně jsem o tom přemýšlel a hodně jsem něco chtěl, ale bylo to všechno HOUBELES platné - bylo nutné vyzkoušet a nakonec si vybrat sám za sebe a podle sebe.
Zkušenosti ostatních mohou být při výběru vodítkem či doporučením, ale nikoli zárukou dobrého výběru.
Kdyz jsi si zvykl u prvni helmy na to jezdit v otevrene,to se ti bude asi spatne zvykat na neco jinyho. Ja takhle zacal v integrace,pak jsem jich vystridal casem asi 5. S koupi BMW jsem premyslel i o vyklapecce,ale po vyzkouseni jsem se zdesil-vzhled a vaha, taky mi moc dobre nesedla. Takze jsem odsouzen jezdit jen v integrace, v necem jinym se necitim ani dobre,ani bezpecne.
kejda napsal:
Hele, nemusíš mi to zdůrazňovat, to já vím, že je homologovaná. Kdyby nebyla, tak se snad nesmí prodávat, ne? Každopádně bezpečí při otevřené verzi jde výrazně stranou, to se mnou snad souhlasíš? A pokud je to tak, tak PRO MNE je to zbytečnost, abych to odklápěl až dozadu. Podotýkám, pro mne.
Jen doplním PeDra:
Evoline má homologaci P/J = Integral/Jet, tzn. že je HOMOLOGOVANÁ i pro použití jako otevřená (což v době jejího uvedení na trh neměla žádná jiná - snad jen ta N103, ale ta šla na trh téměř souběžně s Evoline).
To není u vyklápěček samozřejmé - vyklápěčky, které mají homologaci pouze P se nesmějí používat za jízdy otevřené, ty co mají homologaci P/J, tak v těch se dá jezdit i v otevřené. Takto to zřejmě bylo myšleno.
Ad bezpečnost - jasně, že zavřená přílba je bezpečnější než otevřená. Ale integrálka je bezpečnější než vyklápěčka a sedět doma na zadku je bezpečnější, než sedět zadkem na motorce a courat někde po venku....
Taky je to o jízdním stylu, zkušenostech, štěstí atd... Paradoxně by v integrálce měli jezdit ti pomalejší a nejméně zkušení jezdci a ti střelci, kteří ji obvykle vozí, by mohli z hlediska bezpečnosti jezdit v otevřených kokosech, protože pokud pojedou pomalu, tak to obvykle zvládnou a pokud pojedou rychle, tak to bude tak rychle, že v případě karambolu jim ani ta integrála už nebude co platná...
BMW GS = stroj na radost
brtnik napsal:
Kdyz jsi si zvykl u prvni helmy na to jezdit v otevrene,to se ti bude asi spatne zvykat na neco jinyho. Ja takhle zacal v integrace,pak jsem jich vystridal casem asi 5. S koupi BMW jsem premyslel i o vyklapecce,ale po vyzkouseni jsem se zdesil-vzhled a vaha, taky mi moc dobre nesedla. Takze jsem odsouzen jezdit jen v integrace, v necem jinym se necitim ani dobre,ani bezpecne.
Já si zase zvykl na klapačku tak že nic jinýho nechci
Vyjedeš z ČR tak 10 nad nulou zavřená dojedeš někde k mooři 30 ve stínu 45 na slunci otevřená tudíž Jet systém.
S integrálkou jsem jel jednou a přijedeš jako E.T.vypálenej průzor od slunce na Xichtě
Klucííí kašlete na to .. vyhlasuju mír, už se hadat nebudu.. Neslo ani tak o koruny jako o ten system vyklapení.. A aby jsme se nehadali, tak jsem si koupil včera Shark Evoline III... Takže tak.. Vyhlašuji mír
MOTIF napsal:
Klucííí kašlete na to .. vyhlasuju mír, už se hadat nebudu.. Neslo ani tak o koruny jako o ten system vyklapení.. A aby jsme se nehadali, tak jsem si koupil včera Shark Evoline III... Takže tak.. Vyhlašuji mír
No to seš dobrej... Máš asi prototyp Poslední verze je Evoline II
FYYFF
MOTIF napsal:
Já mám Shubert Concept a jezdím taky skoro pořád s otevřenou (teda pokud není zima). Vím že to není moc bezpečné ale mám na to názor asi jako Bubo.
Podle mě to odklápění alá Shark je super.
Jako příští helmu ji určitě zahrnu do výběru. Je pravda že jezdím převážně pomalu (do 100) a tak se mi jezdí s otevřenou dobře
Splněný sen moje 1100GS
MOTIF napsal:
Myslím že ne To že to v českym eshopu nazvou III neznamená, že to neni II Myslím že na firemních stránkách by o tom byla zmínka. http://www.shark-...me=EVOLINE
Tak se omlouvám ona fakt nějaká třetí serie je ale proč to nemaj na ofiko stránkách
Upravil MAKO dne 01.02.2012 14:58
FYYFF
No hlavní změna bude že se to jmenuje serie 3 Ať žije marketing
Taky jsem nejdřív při první zmínce o EVO III zaváhal, jestli to je pravda, protože o ní SHARK mlčí...
Ale: na podzim mi v Nokamotu (dovozce SHARK) o Evoline tvrdili, že se chystá nový model z kompozitu, nikoliv z termoplastu a že by měl být hlavně lehčí. Pak to sice zrušili, že prý nebude, ale na netu už zmínky o EVO III jsou a (údajně) váží 1,8 kg namísto 1,97 (to by mohl být ten kompozit).
Takže to třeba není jen marketing... Web výrobce mlčí - no jsou to frantíci, tak času dost... Nebo jsou zatím plné sklady EVO II a tak je potřeba s masívní reklamou na nový model ještě chvíli počkat. Kdo ví
BMW GS = stroj na radost
SHARK Evoline Series 3 Hakka Mat WKW
Pre-Order pro doručení únor
Unprecidented množství práce, kterou SHARK R & D oddělení má k dokonalosti EvoLine series3 pro rychlejší otevření''Auto-up''chin bar, snižuje hlučnost a lepší aerodynamiku jak celý obličej a otevřené tvář módy.
ZDARMA Británii PEVNINSKÉ DODÁNÍ
EasyFit systém pro pohodlné používání s brýlemi
''Auto-up''zařízení pro uvolnění hledí a na bradě bar simultaniously
Redukce váhy
integrovaný Sunvisor
Proti poškrábání a zamlžování hledí
Visor snadno demontovat bez použití nářadí
Vylepšená aerodynamika, a to zejména s bradou bar plně vysunuto
SHARKTOOTH ready
Nový tišší design a lepší vnitřní odvětrání
Homologované dvakrát odkrytou tváří nebo celoobličejový
Nový pohodlný interiér s kvalitními materiály prát
Žralok 5 let záruka
morabo napsal:
... Ja bych si treba Systemku nemohl vybrat, ani kdyby mi ji davaly zadara, proste nesedi a upne stejny to mam treba u Sharku, takze bacha i na to, nez se clovek jen tak na sucho rozhodne kterou...
Novou zadara bys vzal...
Vzal, ale nekomu bych ji musel darovat
Maiali nel Fango!
MOTIF napsal: