Zrovna dnes jsem byl na poště se složenkou na 1760,- Kč za 51 dní nepojištěného vleku za auto
Původně mi vyměřili asi 95 dní, ale měl jsem RZ v depozitu, takže jsem oskenoval velký TP a prostřednictvím jejich formuláře jsem ho odeslal. Je to cirka 2 měsíce co bylo ticho, a včera mi přišel dopis že to respektují a upravují tedy částku směrem dolů... Mohl jsem se ještě handrkovat o odečtení 14tidenní lhůty, kterou má člověk ze zákona na přepis (lhůta není započítána) ale už na ně nemam nervy.
Chimera napsal:
Zrovna dnes jsem byl na poště se složenkou na 1760,- Kč za 51 dní nepojištěného vleku za auto
Původně mi vyměřili asi 95 dní, ale měl jsem RZ v depozitu, takže jsem oskenoval velký TP a prostřednictvím jejich formuláře jsem ho odeslal. Je to cirka 2 měsíce co bylo ticho, a včera mi přišel dopis že to respektují a upravují tedy částku směrem dolů... Mohl jsem se ještě handrkovat o odečtení 14tidenní lhůty, kterou má člověk ze zákona na přepis (lhůta není započítána) ale už na ně nemam nervy.
Podle mě by ti těch 14 dní o kterých píšeš stejně neodpustili...
Ať už vozidlo, motocykl nebo vozík musí být pokud jezdí po silnici pojištěn. A na tobě je abys měl pojistnou smlouvu platnou v době kdy ta věc se stala tvým majetkem (tady dnem kdy jsi podepsal kupní smlouvu).
Naši vykutálení makléři přišli na to, že ČKP odpouští pokuty pokud je člověk schopen doložit, že vozidlo bylo nepojízdné a stálo například v servisu...
Hezky den, pls o info.
Kdy se stava majitel vozidla majitelem? Dnem prevodu/odhlaseni od predchoziho majitele ci az dnem samotne registrace? Diky za info.. F800GS
jofree napsal:
Hezky den, pls o info.
Kdy se stava majitel vozidla majitelem? Dnem prevodu/odhlaseni od predchoziho majitele ci az dnem samotne registrace? Diky za info..
rozdil mezi dnem odlhaseni na me, a mym samotnym prihlasenim byl temer rok. duvod? cerstve zaplacena rocni pojistka puvodniho majitele (z rodiny). nez bychom resili vratku nechal jsem to tak, s tim, ze max problem budu cekat na magistratu, tam to dopadlo pak hladce, ale CKP chce vy**** s nami obema (resp se mnou). mnou nove zalozena pojistka pak temer plynule navazala... a oni chteji zaplati cely rok... neslychane...
.. jiste ze jim lehce dokazu ze pojisteni bylo aktivni, ale ta drzost to zkouset je donebevolajici...
notabene resi ty kurvy i duplicity/prekryvy? vzdyt kolika lidem dobiha pojistka, vozidlo prodaji neresi vratku a novy majitel ma/musi mit pri prihlaseni uz svou? to museji byt taky miliony kacek v lufte....
Upravil jofree dne 31.08.2012 10:40
F800GS
Tak po dlouhé tahanici s kanceláří pojistitelů. Přišla omluva a už po mě nic nechtějí. Musím upřímně říct, že to jsou šmejdi a zkoušejí to. Stále jsem se bránil a stál za svým podloženým názorem... Stálo mě to naštěstí jen 3x doporučený dopis... ostřejší a ostřejší atd... Jinak odpovědi ani neposílali doporučeně!!!
Ale vyhrál jsem - šlo o nějakých 9tis...
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Tak na mně taky došlo... Vloni v červenci jsem koupil Hondu XR 400, bylo to v neděli a v pondělí jsme odjížděli do Albánie... takže tady skoro 3 tejdny stála. Předchozí majitel to odhlásil docela brzo, takže mi tam vznikla "díra" cca 15 dní. V pojišťovně to nelze pojistit zpětně a tak mi teď po roce a půl ty šmej.di poslali složenku. Je to sice necelej litr, ale i tak mám den zkaženej.
jardajerman@seznam.cz
Tak jsme se stali taky lovenou zveri CKP. Menili jsme v roce 2011 pojistku na motorce k Alianz (uz u nich nejsme) a ve smlouve mame, ze pojistka zacina k datu 2.3.11. Jenze Alianz si dala do systemu ze pojistka zacina platit az od 23.3.11 takze sup CKP po nas chce prachy za 2.3.-23.3.11 + penale.
Podali jsme odvolani a ted to resi kamos v Alianzu, tak uvidime jak se k tomu kdo postavi.
3/6 Marines SEMPER FI
Mosquito napsal:
Tak jsme se stali taky lovenou zveri CKP. Menili jsme v roce 2011 pojistku na motorce k Alianz (uz u nich nejsme) a ve smlouve mame, ze pojistka zacina k datu 2.3.11. Jenze Alianz si dala do systemu ze pojistka zacina platit az od 23.3.11 takze sup CKP po nas chce prachy za 2.3.-23.3.11 + penale.
Podali jsme odvolani a ted to resi kamos v Alianzu, tak uvidime jak se k tomu kdo postavi.
Zajímalo by mě, kolik chtějí, u mě chtěli asi 2600 za 55 dnů v roce 2011 (Suzuki 800 BIG), ale neoprávněně - nevím kde ty info, že nemám zaplaceno berou, ale maj v tom pěkný bordel a s pojištovnou spolupracují až ve chvíli kdy se odvoláš (tak mi to alespoň přijde)...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Samozrejme ze s pojistovnou spolupracujou az po odvolani. Pro ne je jednodusi rozeslat 1000 upominek nez 10 opravnenych. Preci jen co kdyby nekdo zaplatil navic ze se lekl ale nemusel nic platit.
Jedna se o necelych 900, ale i tak jim na to dlabu. Ve smlouve mam psano ze pojisteni je platne od 2.3.11 a to ze to nejakej urednik simla v Alianzu zadal online do systemu ze plati az o 21 dnu pozdeji je mi sumak. Bouzel ty ****i se na moje odvolani podivali jen do online prehledu kde to je jak to zadal ten simla a tak mi 1. odvolani zamitli
3/6 Marines SEMPER FI
Mosquito napsal:
Samozrejme ze s pojistovnou spolupracujou az po odvolani. Pro ne je jednodusi rozeslat 1000 upominek nez 10 opravnenych. Preci jen co kdyby nekdo zaplatil navic ze se lekl ale nemusel nic platit.
Jedna se o necelych 900, ale i tak jim na to dlabu. Ve smlouve mam psano ze pojisteni je platne od 2.3.11 a to ze to nejakej urednik simla v Alianzu zadal online do systemu ze plati az o 21 dnu pozdeji je mi sumak. Bouzel ty ****i se na moje odvolani podivali jen do online prehledu kde to je jak to zadal ten simla a tak mi 1. odvolani zamitli
Taky mám pojistku u Alianz a při zadávání do počítače paní udělala chybu.Poslali mi doplatit pojistné za dva měsíce plus penále.Vlastní chybu uznali a zaplatili to za mne a ještě slevili na pojistném.
Dum spiro,spero.
Mosquito napsal:
ČKP s pojišťovnami spolupracuje celou dobu. Ne jak ty píšeš až při odvolání. Ta data, která ČKP používá a na základě kterých pokutuje, jsou od pojišťoven. Pokud máš v ruce smlouvu kde máš jasně napsáno od kdy platí a totéž máš i na zelené kartě jsi za vodou a doufám, že tohle bylo přílohou tvého odvolání.
Tyhle problémy vznikají prodlením v předáváním dat mezi pojišťovnou a ČKP. Proto se může stát, že dostanete výzvu a přitom máte všechno OK. Já chápu, že spousta z vás je naštvaná, ale podle zákona platícího od 1.1.2009 má na tyhle poplatky ČKP právo. Další věcí je také to, že aby ČKP měla vše v cajku potřebuje tři identifikační údaje (RZ, sérii TP a VIN). Pokud si uzavřete smlouvu bez RZ nebo bez TP může se stát, že ČKP chybně vyhodnotí že nejste pojištěni. U starších traktorů nebo vozíků bez RZ se běžně stává, že se sejdou dva nebo i tři se stejným VINem. Pak si asi dokážete představit co to udělá když je jeden z VINů nepojištěný ...
Popravdě trošku nechápu, že po kampani, která proběhla v médiích a je pořád dokola dále připomínáno se najdou lidé, kteří nemají pojištěné auto, motorku, vlek nebo nevím co.
Pokud vás to trošku uklidní ČKP už nepokutuje jen koncového vlastníka vozidla, ale pokud zjistí, že je chyba na straně pojišťovny pokutu dostane právě ona. Pojišťovny už dostávají i pokuty za marně odeslané výzvy a pozdně dodaná data. Pak ČNB ve spolupráci s ČKP zkoumají zda se jednotlivé pojišťovny zlepšují popřípadě zhoršují s dobou nahlášení a opět z tohoto plynou sankce.
Mrkněte na www.bezpojisteni.cz. Jsou to stránky věnované právě těmto problémům a můžete si tam zkontrolovat jestli to co Vám stojí doma v garáži má platné pojištění...
CKP vidi zmenu az po 282 dnech od pocatku nebo od konce pojisteni takze v tomhle jim pak hazi system bordel
viz muj pripad kdy jak se rika kovarova kobyla chodi bosa sem ted zapinkal pojisteni fichtla a byl nepojistenej nepojistenej od 26.9. do 5.10. a zatim se to neprojevilo a v CKP se to tvari ze je to prubezne pojisteno
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
CKP vidi zmenu az po 282 dnech od pocatku nebo od konce pojisteni takze v tomhle jim pak hazi system bordel
viz muj pripad kdy jak se rika kovarova kobyla chodi bosa sem ted zapinkal pojisteni fichtla a byl nepojistenej nepojistenej od 26.9. do 5.10. a zatim se to neprojevilo a v CKP se to tvari ze je to prubezne pojisteno
Že by to bylo tak dlouho mi přijde divný ... Jestli píšeš o letošním roku. předpokládám, že jakmile pojišťovna nahlásí, že tě pojistila a ČKP si to " hodí do tabulky" máš doma obálku
divny to neni je to proste 28 dni nez to projde veskerym procesem, ale nepochybuju o tom ze mi dojde obalka s tim na 100% pocitam
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
ČKP s pojišťovnami spolupracuje celou dobu. Ne jak ty píšeš až při odvolání. Ta data, která ČKP používá a na základě kterých pokutuje, jsou od pojišťoven. Pokud máš v ruce smlouvu kde máš jasně napsáno od kdy platí a totéž máš i na zelené kartě jsi za vodou a doufám, že tohle bylo přílohou tvého odvolání.
Smlouvu mam pouze tu co se uzavira s pojistovacim agentem. Zadna dalsi nam od Alianzu neprisla. Zelenou kartu nemame, protoze ta uz neplati (byla do brezna 2012) a nevidim duvod proc ji schovavat.
Od Alianz mame pouze sepsani smlouvy a pak vypoved (prechazeli jsme k jine pojistovne)
Jenze co je tu peknej paradox je kdo co bude platit protoze:
My mame v smlouve ze plati od 2.3.2011
Alianz si zadala do systemu ze plati od 23.3.2011
CKP chce tedy od nas uhrazeni 2.3.-22.3.2011
My jsme Alianz vypovedeli k vyroci uzavreni a tak zkoncila 23.3.2012 a od 24.3.2012 jsme jinde
Tak bude prdel ze nam treba CKP uzna chybu ze jsme ji meli od 2.3.2011, ale aby pak Alianz nechtela uhradit diky sve blbosti od 3.3.2012-23.3.2012 tim ze si upravila datum
3/6 Marines SEMPER FI
Koukám,že tomu rozumíte a tak se zeptám na konkrétní případ.Koupil jsem od
mojí matky auto,je stále pojištěný bez přerušení na ní.Až bude končit pojistka
tuším 5/2013 tak to zruší a pojistím si to u svojí pojišťovny.Mám se něčeho obávat?
Dle mého názoru je to pojistka na vozidlo a né na osobu a tak by neměl být problém,nebo se pletu?
Smlouvu mam pouze tu co se uzavira s pojistovacim agentem. Zadna dalsi nam od Alianzu neprisla. Zelenou kartu nemame, protoze ta uz neplati (byla do brezna 2012) a nevidim duvod proc ji schovavat.
Od Alianz mame pouze sepsani smlouvy a pak vypoved (prechazeli jsme k jine pojistovne)
Jenze co je tu peknej paradox je kdo co bude platit protoze:
My mame v smlouve ze plati od 2.3.2011
Alianz si zadala do systemu ze plati od 23.3.2011
CKP chce tedy od nas uhrazeni 2.3.-22.3.2011
My jsme Alianz vypovedeli k vyroci uzavreni a tak zkoncila 23.3.2012 a od 24.3.2012 jsme jinde
Tak bude prdel ze nam treba CKP uzna chybu ze jsme ji meli od 2.3.2011, ale aby pak Alianz nechtela uhradit diky sve blbosti od 3.3.2012-23.3.2012 tim ze si upravila datum
Pokud máš na smlouvě tento datum měla by ti i sama Alianz smlouvu v systému přetaxovat tak aby seděla dle tvojí kopie. Tzv. Pojistka ti nepřišla (netuším jestli jí alianz ještě posílá)?
Upravil hugitka dne 11.10.2012 15:07
sadilek napsal:
Koukám,že tomu rozumíte a tak se zeptám na konkrétní případ.Koupil jsem od
mojí matky auto,je stále pojištěný bez přerušení na ní.Až bude končit pojistka
tuším 5/2013 tak to zruší a pojistím si to u svojí pojišťovny.Mám se něčeho obávat?
Dle mého názoru je to pojistka na vozidlo a né na osobu a tak by neměl být problém,nebo se pletu?
V podstatě je jedno na koho pojistná smlouva je uzavřená. Důležité je aby byla platná a tím splňovala podmínku uvedenou v zákoně...