Rzbyněk: neexistuje asi nic elektronického, co je absolutně a 100% vyvinuté k dokonalosti všech. Zumo 550 nebylo dokonalé ani náhodou, Zumo 660 je výrazně lepší (podle mě) a má funkce, které si lidi přáli (třeba jízdní pruhy, zobrazení cizích prošlých stop, možnost změny uspořádání displeje a údajů v políčkách..) ale čím to má víc funkcí, tím víc se najde lidí, kterým něco nevyhovuje a chtěli by něco předělat. Některé věci prostě ti výrobci nemají dotažené úplně do konce a nebo celý ten nápad opustili úplně (viz telefonování v Zumu 350).
Já mám jak Zumo 660, tak F5 a ke kombinaci F4 a Zumo 550 bych se nevrátil ani náhodou. Ale možná že někdo ano. Pro mě ty nedotažené věci zatím nejsou kritické ale i kdybych se na hlavu stavěl, tak s tím nic jako prodavač nedokážu udělat, protože tohle neovlivní ani dovozce. Já jen můžu vytvářet tlak na dovozce a pokud to jde tak přímo na vývojáře, aby udělali něco, co chceme. Na druhou stranu existují tlaky z jiných zemí, aby třeba ty offroadové stopy ze Zuma úplně odstranili, že to nikdo nepoužívá a lidi to mate a neumějí to používat a na co to tam je atd. Proč by někdo potřeboval nahrát stopu a navigovat po ní? Proč by někdo potřeboval více via pointů na trase než 300? Atd...
Jinak k F5 jsem zjistil na EICMA, že v kabelu co vede do mikrofonu je anténa. Jinak řečeno - anténa je ten kabel s mikrofonem. O problémech se signálem nic nevěděli a ani v Francii ani v Itálii prý s tím není problém. Vyplnili jsme oficiální nahlášení potíží, tak to prověří a uvidíme jestli by s tím něco šlo dělat.
K ovladači na řídítka - asi bych doporučil přijet, sednout si tady na prodejně na motorku, vzít si sluchátka s F5 na hlavu a půl hodinky si s tím hrát a zkoušet to. Já za sebe už si jezdit bez toho neumím představit ale možná to je tím, že furt něco nastavuju, ladím, přepínám...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
K ovladači na řídítka - asi bych doporučil přijet, sednout si tady na prodejně na motorku, vzít si sluchátka s F5 na hlavu a půl hodinky si s tím hrát a zkoušet to. Já za sebe už si jezdit bez toho neumím představit ale možná to je tím, že furt něco nastavuju, ladím, přepínám...
Prosím tě, kolik si toho najezdil v běžném provozu s tím dálkáčem a v jakém počasí?
Mě to totiž až tak super nepřijde... Skoro bych si troufl tvrdit, že je to za ty peníze docela šmejd. A to doslova. Najezdil jsem s tím sic jen 10tis. km a asi ho hodím do koše.
A teď proč... Po koupi aniž bych tu krabici otevřel, tak na mě kouká skrz plastový obal prasklina na těle ovladače. Takže otočka ještě na schodech v obchodě a reklamace. Dostanu ihned jinou krabici, to samé. Nakonec takhle postižená byla celá zásilka. Nic, stane se chyba ve výrobě, čekám na nové zboží. Dorazilo už ok. Doma napáruju, říkám si paráda to chodí hezky. Kamarád shodou okolností namotoval také jeden kus. Já to dal mimo grip, protože mě to prostě překáží a navíc mačkat to tlačítko by znamenalo si skoro vykloubit palec. Nicméně kámoš to dal na grip. Dotahl to opravdu decetně z obavy o další praskání tělíčka. Celkem zbytečně, protože po týdnu provozu opět prasklina. U obou jednotek je vrchní plast okolo tlačítka zatřený jen nějakou silikonovou vazelínou která z toho krásně vytéká (asi lubrikant při montáži a nebo v horším případě těsnění proti vodě). Samotný knoflík toho ovladače je z gumy která v chladu dost tuhne, takže se prakticky nevrací. Resp. vrací, ale trvá jí to FAKT dobu. Přeladit pár stanic, prolistovat menu, poladit hlasitost... vše je moc na dlouho, je zbytečně miniaturní. Takže myšlenka výrobce určítě dobrá, provedení už horší.
Stejně tak jako u Interphone GPS Safe kde odesílat data na server prostě nikdy nebude možné. Prostě převlečená čína.
TomVS: pokud to budes hazet do kose hlasim se ze nastavim svuj kos, z kteryho neco poleti k tobe
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
TomVS: jen pár tisíc km. Prasklý byly z první série všechny, i ta moje. O tom vracení nevím, nezkoušel jsem to v zimě, naposledy jsem na tom jel v teplotě asi 12 stupňů a fungovalo to docela normálně. To, že se to vyrábí v asii (myslím že na thajwanu) je jasný a nikdo se tím netají. Interphone je výrobek Cellular Line, což je italská firma, která je spojená s francouzskou firmou Supertooth a mají společný vývoj. Výrobu mají v asii, pokud vím, tak se v evropě pro obě firmy (a asi čtyři jejich značky výrobků) nevyrábí nic, mají tam fabriku a v evropě jen vývoj, obchod a marketing..
Myslím že u elektroniky je to docela typický, málokdo má výrobu v evropě i když to jsou evropské značky. *******************************
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomVS: pokud ten kamarád kupoval ten ovladač od nás, tak mu prosím vyřiď, že mu ho vyměníme pochopitelně za nový. Je to nový výrobek - nikdo (pokud vím) nic podobného nevyráběl. Teprve v listopadu na EICMA jsem viděl poprvé něco podobného od jednoho z konkurenčních výrobců (Midland) a jejich ovladač má asi 4cm na šířku, příšerný bago. Nedovedu si to představit na heftu (na stánku to měli na řídítku Magura s nějakým dlouhým gumovým návlekem vedle kterého byl domeček BMW ale evidentně to nebyl originál heft BMW, protože to bylo tak o 30% širší. Jejich ovládací prvek byl jehlan, dost příšerný na ovládání i bez rukavice, neumím si představit jak by se to ovládalo v rukavici. Ta tyčinka Interphone taky není to, co bylo na prototypu (tam byl větší čudlík) ale prý to změnili, že prý to v rukavici klouzalo pod prstem. Je to zkrátka první výrobek a určitě poznatky z praxe a reakce použijí při vývoji další verze někdy v budoucnu.
TomasTT: Ten ovladač je určitě super nápad, je fakt otrava pořád sahat na helmu a někdy je to i docela nebezpečné. Proto jsem ho i pořídil. Kupované nejsou od vás, ale je to samo z ofiko zdroje (recall) a s výměnou není potíž.
Problém (alespoň pro mě) je ten gumový ovladač, který se při častějším stisknutím jedním směrem ohýbá a vrací se docela pomalu. Taková jako líná guma, která nemá ráda zimu. :-) V teple na kanapi a bez rukavic to chodí dobře.
Když bylo chladněji (cca 8 st.C), tak je to už tuhé a nejde přesně poznat kdy je stisknuto. O teplotě okolo mrazu ani nemluvím. Kdyby tam byl ten kolíček z pevného plastu, okolo silikonová harmonika jako těsnění a precizní mikrospínače, bylo by to asi trochu jinde. Myslím, že v té ceně je docela dost velký prostor pro zlepšení.
TomVS: máš SZ... Italové už reagovali na mail odeslaný dneska z Recallu. Na to ovládání v chladu si nikdo zatím nestěžoval ale praskání plastu ano a předělají úchyt, který moc táhne a kvůli tomu to praská. My jsme doporučovali plastové nebo radši hliníkové tenčí řešení (pásek) takže bude i víc prostoru pro úplné zmáčknutí páčky až k heftu. *******************************
Tak jestli tohle předělají,tak do toho jdu.To byl totiž důvod zatím nekupovat,sám si mi to ukazoval u tebe na prodejně,že domáčknutí je problém.
oranžová dvanáctka
Rick: napsali že na tom pracují (doufám že tak, aby to bylo vyměnitelný snadno, že to nebude úplně nový model). Ten spodní pásek je podle mě zdroj všech problémů. Navrhoval jsem jim kovový tenký s oválnými dírami na šroubky nebo z nějakého měkčího plastu, který by kompenzoval pnutí. Na vršek joysticku by stačilo přidělat gumovou kuličku která by měla lepší adhezi a tím by se zvětšila přesnost.
TomasTT napsal:
Včera jsem mluvil asi hodinu s produktovým manažerem interkomů od Interphone a vývojářem ze SuperTooth, který pro Interphone dělá SW.
Řekli mi, že na problémech Zuma 660 pracují, koordinace s Garminem je prý těžká, protože oni řeší několik dalších výrobců a když to vyřeší s jedním, přestane fungovat jiný. Ale už je to prý blízko finálnímu řešení. Mluvím o tom, že se v určitém momentu přeruší A2DP nějakou jinou akcí a dál to nepokračuje ve stereu nebo že to po zapnutí jen "ťuká" a nemluví.
Řešení párování se Zumem 350 je na straně Garminu, oni s tím teď nic dělat nemůžou a čeká se na nový update Garminu.
Citlivost rádia je překvapila, prý neměli odnikud reakce že by rádio ztrácelo signál. Mimochodem anténa je prý jeden drátek v mikrofonním kabelu. Podívají se na to, je prý možné, že při aktivaci češtiny se vypne funkce přelaďování (AF) a proto se to chová tak, jak se chová. Zaměří se na to.
Nevíš Tome,už to má Interphone vyřešené ? Utekl mi nějaký FW upgrade který to řeší ? Hodně jsem se s tím minulou sezonu trápil. Rád bych už tuhle sezónu, (která už za pár měsíců snad začne) byl konečně v pohodě.Dík za info
GS 1200 R Adventure
Rzbynek napsal:
dnes jsem zkoušel udělat aktualizace a zumo si něco stáhlo. znovu jsem napároval zumo a F5 a hraje muzika docela dobře i dokonce stereo. můj postřeh
dík za info. A hraje to stereo i po přerušení ? Problém byl v tom, že při prvním puštění po spárování to bylo vždycky OK, ale jakmile se muzika stopla a po chvíli znovu pustila, už to nešlo (buď to hrálo jen mono nebo to jen tak "pípalo" jak píše Tomáš). Každopádně update Zuma udělám.
GS 1200 R Adventure
me to vubec dobre nehralo bylo vzdy jak z tunelu a plechovy zvuk. zkousel jsem preskakovat pisnicky a bylo to dobre. jen jsem musel znovu naparovat zumo a F5
No nevim, ale mam Nokii Lumia 800 a treba s navigaci Garmin Zumo 550 si rozumi dobre.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Paul napsal:
Zkoušel někdo jak spolu funguje Interphone F5 a telefon s Windows Phone 8 (nejlíp nějaká z lepších lumií)?
se obávám že nokia z windows jsou ty posledni kroky co udelali, jejich prodej rovna se nule.... 80% nokii z win má problem z Bt
A proto se jejich prodej v USA za poslední rok zdvojnásobil, nemluvě o dalších trzích, kde poráží prodeje iPhonu, ale to by bylo do jinýho tématu.
Vojto díky, to mi celkem stačí vědět budu to mít ve většině případů taky připojený přes navigaci.