Ivan napsal:
Kubrt - už jsem ho našel, na Surge je toto: http://www.leathe...urge/show/
Za stejnou cenu mají i na Charge.
Super Ivane, dekuju! Objednam.
Mame u Leathermanu tusim 10% slevu, coz taky potesi
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Fotka takovyho peknyho nadobicka me vzdycky roznezni... Navic TTi s tema puvodnima strenkama se o malej fousek lepe drzi a libi se mi vic nez ta moderna. Taky si myslim, ze bylo delany kvalitnejc. Proto je taky vic v cene. Na eBay jde k novemu majiteli vetsinou o 20-30$ vys nez new TTi. A na to jsem asi moc lakomej!
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Tak jsem v práci vybral pár vzorků, které lze díky držáku bitů a pilek použít, samozřejmě každý máme jiné požadavky a doplňky se musí použít do hranice pevnosti multitoolu:
- V pravém spodním rohu je originál adaptér a nejlevnější běžný s magnetem, který prodáváme za 20,-. Mohu potvrdit, že LT adaptér je upraven z běžného, po stranách jsou vidět hrany původního šestihranu, takže amatérská úprava levného adaptéru je možná. Originál adaptér má rádlování pro úchop mokrou či mastnou rukou, poloha bitu je fixována pružinou, má jediný nedostatek, vypadá to, že uvnitř byl původně i magnet, který tam není a šachta pro bit je příliš hluboká. To budu muset upravit, je to prkotina, ale za ty peníze to zamrzí.
- Vlevo je plato s pilkami na kov, dřevo, plasty, výběr délek, kvality plátků a na co jsou určeny, je velký.
- Zcela nahoře je ohebný prodlužovací nástavec, na jedné straně vnější, na druhé vnitřní 1/4" šestihran, lesklý vroubkovaný kroužek je otočný pro přidržení rukou.
- Vedle plata s pilkami je nahoře běžné, 1/4" prodloužení z golasady, jsou různé délky, příjemné je zase rádlování, dělá se i výkyvná verze. Pod ním 1/4" kardan, také na golu
- Na závěsném plastovm držáku a zcela dole uprostřed jsou oříšky 1/4", krátké a dlouhé, ten krátký je s profilem Spline, který zvládá různé profily hlav šroubů, 4,6 i 12-tihranné, TRX i XZN. Původní určení opět na golu.
- Všechny výše uvedené věci na golu lze do Leathermana upnout díky adaptéru 1/4" šestihran / 1/4" čtyřhran, to je ta krátká, lesklá věc pod bitem.
- Bit je vzorek, existují spousty profilů, délek a velikostí, na fotce je ilustrační kousek, shodou okolností torx s otvorem velikosti 10, kterým se dají dotáhnout hlavní šrouby na Leathermanu.
- No a poslední jsou ty dvě hlavice se šestihrannou stopkou, stejná funkce jako oříšek, jen bez nutnosti redukce na čtyřhran, protože hlavice mají stopku s 1/4" "bitovým" šestihranem. V hlavicích je magnet, dělají se krátké i prodloužené a my máme velikost až 17 mm, což už je pro multitool extrém, ta možnost tu ale je.
Jak jsem psal, tam, kde by už použití mohlo způsobit poškození multitoolu, vždy zůstává možnost použití samotného adaptéru s bitem/hlavicí, kdy dotažení velkou silou mohu provést sevřením adaptéru kleštěmi, na originálním adaptéru jsou plošky aby se to neprosmeklo, což je celkem užitečná úprava.
Ivan přiložený následující obrázek:
S Victorinoxy a Leathermany to tak je - slouží, dokud je někdo neukradne. I já takhle přišel o LT a VX..
Člověk se musí radovat z maličkostí. Jak jsem psal, obě pouzdra mají po stranách elasické kapsičky na příslušenství. V jedné mi zakotvil apaptér na bity, do druhé jsem neměl nic. A hodná paní magistra u nás v lékárně mi před chvílí věnovala celý pytlík plastových zkumavek, 8 cm dlouhých, o průmeru, že pasují přesně do kapsičky a vejdou se tam 3 bity. A čtvrtý je zasunut do adaptéru a další, oboustranný, je v multitoolu. Takže mám sebou 6 bitů...:-).
No co jsem se díval na jedno video tak tam dávali takovou malou baterku jinak taky už mi přišel ten z ebay a nemám z něj dobrej pocit.. Nejspíš budu vracet.. Nůžky nemají pruzinku a ten malej hodinarskej šroubovacek (nebo co to tam má bejt) tam taky není (pozice mezi sroubovakem a tím šidlem s dírkou)
Roman - hmm, mně LT ukradli kdysi na BMW srazu, po 10 letech ježdění, kdy byl v pouzdru na řídítkách, se dočkal nového "majitele" v Třeboni, tehdy tam vykradli i nějaké chatky a ztratily se helmy, spacáky... Ještě v noci je chytili, ale můj Super Tool se nenašel...
Magmar - to jako že pružinka úplně chybí??? U šroubováčku to chápu, ale pružinka je snad součástí kudly a nedá se vyndat bez rozborky...
Pár poznatků. Jediné, co se mi zatím na Surge nelíbí, je slícování zaoblených dílů střenek na volných koncích rukojetí, snad nemá vliv na funkci, za ty peníze by mohlo být lepší, Charge TTi to má vyřešen lépe. Vlastně nechápu některé rozdíly mezi Charge a Surge, oba třeba mají na otvíráku lahví/konzerv břit na odizolování, na jednom videu jsem viděl, že funguje parádně. Ale proč nemá Surge párací hák na zubaté čepeli a proč nemá Charge břity na lanka a krimplovací kleště?
Naopak jsem si všiml, že na vnější straně kombinaček je podélná hranka, vypadá jako zbytek po vykování v zápustce, což by svědčilo o kvalitě kombinaček.
Hmm, skoro by se mi chtělo napsat kdo všechny ty LT-čka má, mi můj Super Tool taky ukradli ale v práci, o to je to větší překvapení když víš s kým pracuješ. Teď mám asi nejrozšířenější Wave, není to tti ale mi vyhovuje.
Tak se omlouvám pružina tam je... Jen jsem špatně pochopil její funkci je tam trošku povolené a tak špatně zapadáva zajištění nůžek.. A dokud není zajištěno tak pružina nefunguje... U toho šroubovacku pruzinka je ale nějak nechápu jak to funguje a nebo tam něco schází..
Magmar přiložený následující obrázek:
Magmar napsal:
Tak se omlouvám pružina tam je... Jen jsem špatně pochopil její funkci je tam trošku povolené a tak špatně zapadáva zajištění nůžek.. A dokud není zajištěno tak pružina nefunguje... U toho šroubovacku pruzinka je ale nějak nechápu jak to funguje a nebo tam něco schází..
Vypln reklamacni formular na www.leatherman.cz vytiskni, posli s kudlou na adresu showroomu a do tydne mas novy...
Magmar napsal:
No právě já nemám ten registrační kód.. Půjde to i bez toho? Četl jsem tady, že by mělo jen to trvá déle..
Oficialni postup pri reklamaci bez kodu je 30-90dni. Ale v praxi tyden. Mam s tim ted bohate zkusenosti...
Neboj se toho a posli jim to! A prodejci z eBaye napis a zkus ho pumpnout o slevu. Ja takhle vyzumral 15% a pak v poho vyreklamoval. Lina huba - holy nestesti!!!
Upravil BURE dne 20.01.2016 17:05
Delam do LTM uz nejaky cas, proslo mi jich rukama dost.
Tvoje argumenty mě vždycky zničí
...mimochodem,já zopakoval tvoje vlastní tvrzení,takže by ses měl krotit v tom,co tady pouštíš...
...aby se ti to třeba nevrátilo
Nevyhrozuj! Hadat se s Tebou urcite nebudu, to uz tu nedela skoro nikdo. Zkus se zamyslet proc...
Protože já mám argumenty a to lidi,jako ty nedávaj
Průměrná pevnost legovanýho Titanu je 2x vyšší,než pevnost oceli(pro "kuchaře",to znamená,že abys získal stejnou pevnost,jako 3mm ocel.plech,stačí ti 1,5mm titanu...a tím se získá ta podstatná úspara na hmotnosti...kdyby o ni v tomto případě šlo)...nezmění to ani fakt,žes viděl nějaký prasklý ani lež,že do toho děláš
To jen k tomu,že je titan jen na machrování...
nejsem jako ty a místo faktů nebudu vytahovat nějaký blitky...
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Magmar napsal:
Pružinka opravdu funguje až při úplném otevření a zajištění nůžek, včera jsem už myslel, že je to rozbité...
Souhlasím s MrGS, titan není jen o machrování, ale není jen jeden, dnes se používá hodně slitin a za druhé na některé části konstrukce opodstatnění má, na jiné ne. Co se týká pevnosti, také souhlasím, i když se to myslím (když tak mne opravte) týká pevnosti v tahu. Další vlastnosti, např. odolnost proti otlačení, otěru, pevnost v krutu atd. si nepamatuju, strojárnu jsem skončil v roce 1983, ale zkusím to nastudovat a až si prohlédnu TTi, udělám si názor.
Upravil Ivan dne 20.01.2016 18:51
Moc se omlouvam pane GS! Ja lama si neprecetla ty cerveny pismenka, ted uz tomu rozumim. Moje chyba...
Jestli se urazenim a shazovanim druhych cejtis dulezitej nebo vetsi chlap, tak jen do me, ja to preziju. Tvoje nazory me uprimne moc nezajimaji a uz nejaky patek tve komentare vetsinou cilene preskakuju. My pomocni kuchari z vezenske vyvarovny cynizmus a aroganci vydavanou za inteligenci moc nemusime. Asi na to nemame dostatecny fistron!
A ted me treba rozemel do karbanatku!
Upravil BURE dne 20.01.2016 18:42
Trocha historie pro srovnání - LT Super Tool, starý 19 let, půjčený od kamaráda a mohu potvrdit, že ho používal hodně často a na věci, které jsem myslel, že kudla nezvládne. Zvládla, do dnešního dne je plně funkční, i když ve spojovacím čepu kombinaček je vůle. Kupodivu není skoro vůle u dalších nástrojů, přestože spojovací šrouby nikdo nikdy nedotahoval. Zubka na čelistech kleští nejsou téměř opotřebené, zoubky v půlkulatých vybráních vůbec ne, štípací čepele mírně otupené, ale žádné důlky. Nože, pilka, další věci jako nové, když odmyslím škrábance, špice otvíráku na konzervy otupená.Na pilníku je vidět opotřebení, ale spíš na vroubkování na úzké části, pamatuju, že jako pilka na železo to fungovalo často.
Nástroje jsou podobné, ale je to trochu jinak než na Surge, na můj vkus zbytečně moc plochých šroubováků. Jo, šídlo je už dost tupé, ale taky toho má dost za sebou...
Nj, to jeste bejvala kvalitka. Jak rikam, koupit nejakou ulozenku na eBay bude do budoucna rozumna investice...