Jasně sousede, chápu co tím myslíš a kam míříš. Já ti jenom napsal svojí zkušenost. Ten náš vořech neměl tendence zdrhat. Občas si obešel náves - přečuchal a přech...co mohl a zase mazal domu. Dokonce byl tak podivnej, že ho hárající fena nechávala v klidu. Jednu jsme měli doma a ta ho musela uhnat, aby se obtěžoval Pravda, už nebyl nejmladší. A sousedi měli vlčáka a to byl notorickej zdrhač a vobšoustník i o několik vsí dále a to nebyl původem místní. Místní příslušnost podporuje kastrace, ale u některých jedinců to velmi změní povahové rysy. Je to jako s tou motorkou, když do toho jdeš, je to vždycky loterie i u nového kusu. Když narazíš na kus šroubovanej o ramadánu, máš peška. AQ s hyenama je to stejný. Můžeš narazit na zvíře, který bude dokonalý a nebo takový jiný. Nikdy nevíš dopředu nic. Většinou mám kliku a i snad instinkt na výběr zvířat a třeba když jsem vybíral potkana pro švagrovou, tak se z toho nakonec vyklubala kousající bestie. A to těch potkanů mě prošlo rukama..........
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Ok to je naprosto v pořádku. na auto také musí být řidičák a na zbraň zbroják. A pes je také zbraň.
madskin napsal:
Ja s tebou souhlasim.. Bojovy plemena jsou blbost.. Proto davam vzdy bojovy do uvozovek ;-) na jednu stranu se mi libi ale to ze na slovensku udelali zakon ze kdyz si chces poridit naky "bojovy" plemeno tak proste musis na cvicak a na zkousky.. Aspon ten pes poslouchat bude.. Nebo aspon by mel :-D
Jarda 900 napsal:
Tak já to zkusím napsat ještě jednodušeji. Aby to pochopili i v Praze a okolí. BOJOVÉ PLEMENO NENÍ. A když si lidi jakýkoliv pořídí psa osobnost což je většina a nemají na to tak sou ****i. A pak vlády zakazují určitá plemena protože podléhají tlaku médií a chtějí se zavděčit voličům. Hafani za to opravdu nemůžou pouze se chovají tak jak byli domestikováni a cvičeni.
Kynologii se věnují 17 let.přičichl jsem i k cvičení slepeckých psů a se svoji a se svoji první Cane Corso jsem dělal canis terapii. To trochu ke mě.
A teď hlavní myšlenka
Psy byli celé tisíciletí šlechtěni k zápasům, ochraně lidí a stada a lovení velké a nebezpečné zvěře. Tak z nich nedělejte mazlíčky a neviňátka. Ve své podstatě jsou psy pěkný a mazaný potvory. Kdyby so toto lidé uvědomovali a tak se omezí zprávy tv nova a spol o napadání psech na minimum. (i mezi psy jsou sociopati jako i mezi lidmi)
S Canicí jsem dělal terapii dětí s mozkovou obrnou. Fena byla super hodná a vycvičená.. A když jsem si byl v Itálii pro druhou tak mi majitel ukazoval jak 3 Caníci strhli a zakousli 150 kilovýho divočáka.
Rozum musí mít majitel VŽDY
A pro info. nejvíce kousnutí je od malých plemen. Jezevčík a spol. A pak od vlčáků. To je zase dáno statisticky. protože je to nejrozšířenější plemeno.
hicks napsal:
madskin napsal:
To jarda900: jardo musim te opravit ale bullterieri ne vsichni jsou takhle blbe vyuzivany.. Jak sem psal na strane 6 tak treba stafordsirsky bulterier neni a nebyl.. :-) je to hracka pes co si necha od deti "slapat po hlave". Je to silnej pes o tom zadna.. Ale povahu ma uplne na druhy strane nez treba pittbu a podobne (i kdyz ani toho nepovazuju za "bojove plemeno" )
co neni a nebyl?
to plemeno je leckde zakazany a samozrejme ma puvod v ringu... kdysi.
Medik napsal:
původem místní. Místní příslušnost podporuje kastrace, ale u některých jedinců to velmi změní povahové rysy.
no je fakt, ze zpomalenejsi kusy bych asi nekastroval
kazdopadne to snizuje agresivitu.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
madskin napsal:
To jarda900: jardo musim te opravit ale bullterieri ne vsichni jsou takhle blbe vyuzivany.. Jak sem psal na strane 6 tak treba stafordsirsky bulterier neni a nebyl.. :-) je to hracka pes co si necha od deti "slapat po hlave". Je to silnej pes o tom zadna.. Ale povahu ma uplne na druhy strane nez treba pittbu a podobne (i kdyz ani toho nepovazuju za "bojove plemeno" )
Výše zmíněná plemena jsou plemena s posunutým a zpomaleným prahem bolestivosti. Proto se používali pro zápasy a proto od dětí leccos snesou. Ale pořád je to pes a nemá s dítětem bez dozoru co dělat. Ono ostatně i s dozorem bych já osobně nenechala válet své dítě po psovi, který k tomu není vycvičený a nemá složené příslušné zkoušky. Dítě je jen dítě a nikdy nevíte co udělá když se na něj zrovna nedíváte.
Myslím, že se tahle diskuze zbytečně odvrátila od toho k čemu byla původně určena...
no nevim, jestli ty zkousky neprecenujes. Chodili jsme na nekolik cvicaku a teprve az ted ta posledni skupinka (+ jeste neco) (www.hafbezobav.cz) nam prijde, alespon pro Bullmastiffa, dobra.
Mezi kynology je takove mnozstvi exotu, ze bych teda nejdriv radeji duveroval vlastni intuici a povaze psa a az potom vycviku. Pripadne nekomu, komu to faky mysli a psum rozumu. S boxerem jsme byli na cvicaku, kde byli k tem psum vylozene hruby a hnusny.
+ zmanipulovany svod toho boxeriho vrhu.. neuveritelnej cirkus nekolik zakomplexovanejch ucitelek co se vybijej na chovu psu... hotovej cirkus.
Pokud je pes extremne hodnej, nema historii "zkousim to na tebe jestli polevis" atd, tak bych se tolik nebal.
Já nemám na mysli zkoušky poslušnosti, ale canesterapeutické zkoušky kdy je pes testován na x jiných faktorech než jen aby fungoval jako stroj!
aha... tak to jo. To zase neznam ja
17 cm
Jarda 900 napsal:
Ok to je naprosto v pořádku. na auto také musí být řidičák a na zbraň zbroják. A pes je také zbraň.
Dle tvé logiky by měl být zbroják i na šutr, klacek, klíče, Bystřu.........zbraň je totiž vše, čím učiníš útok proti tělu důraznější. V absurdnu tě zabiju i sirkou. Stejně jako nezabráníš, aby měl hlupák se sobě rovnou děti, asi nelze zabránit tomu, aby měl i psa a zkazil ho, případně nezvládal.A to nemusí být zrovna hlupák, stačí na to kašlat.
žádná zbraň nefunguje bez ruky a hlavy, která jí ovládá. Ani puška tě sama nezastřelí.
Upravil Medik dne 14.01.2013 10:53
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Jarda 900 napsal:
Dle tvé logiky by měl být zbroják i na šutr, klacek, klíče, Bystřu.........zbraň je totiž vše, čím učiníš útok proti tělu důraznější. V absurdnu tě zabiju i sirkou. Stejně jako nezabráníš, aby měl hlupák se sobě rovnou děti, asi nelze zabránit tomu, aby měl i psa a zkazil ho, případně nezvládal.A to nemusí být zrovna hlupák, stačí na to kašlat.
žádná zbraň nefunguje bez ruky a hlavy, která jí ovládá. Ani puška tě sama nezastřelí.
jj... ze na neco musi byt razitko znamena, ze musis zivit dalsi armadu uredniku, co nas budou buzerovat, mit 5 tejdnu dovolene a o pracovni dobe viset na forech jeste vic, nez my
17 cm
Ano je to tak, to už začíná zavánět fašismem, ale když si pořizuješ velkého psa, měl bys vědět do čeho deš a že bude žít zhruba 10 let. Je to prostě zodpovědnost. A každé štěně je krásné a milé a je pouze na majiteli potažmo páníčkovi co z něj vychová. Proto by neškodilo předtím si k tomu čuchnout. Už jen denní venčení dokáže odradit hromadu lidí.
Medik napsal:
Jarda 900 napsal:
Když jsi takový odborník na vše a všude si byl. Tak zajisté víš, že některá plemena se tíž cvičí nebo mají svá specifika. A to je to neštěstí když takového psa si vezme někdo nezkušený. To jsou ty maléry. Je jasný že na jorkšíra a ostatní malá společenská plemena se to vzahovat nebude, ale třeba na filu, dogo argentino a podobné by to být mohlo.
hicks napsal:
Medik napsal:
Jarda 900 napsal:
jj... ze na neco musi byt razitko znamena, ze musis zivit dalsi armadu uredniku, co nas budou buzerovat, mit 5 tejdnu dovolene a o pracovni dobe viset na forech jeste vic, nez my
Když jsi takový odborník na vše a všude si byl. Tak zajisté víš, že některá plemena se tíž cvičí nebo mají svá specifika. A to je to neštěstí když takového psa si vezme někdo nezkušený. To jsou ty maléry. Je jasný že na jorkšíra a ostatní malá společenská plemena se to vzahovat nebude, ale třeba na filu, dogo argentino a podobné by to být mohlo.
hele.. ty ses v tom nejak zamotal.
to, cos ted napsal, je MOJE argumentace ...
...s cim jsem ja souhlasil s Medikem je, ze kdyz do toho zamichas (nejen ceske) uredniky, vubec to neznamena, ze se dostanes nekam dal. Maximalne to otevrita prostor pro naklady a korupci.
17 cm
mám dvě boxerky 5 a 3 roky s holkou 3,5 roku můžu doporučit, čuby ji bezmezně milujou, nicméně se psem musíš vždy dávat majzla
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Hicks : je nějaké téma, obor či odvětví co by jsi neznal ?? ..náš stát nemá prezidenta na doživotí jako papeže. Myslím , že příští volby budeš jasný kandidát
Upravil pepanek1150 dne 14.01.2013 11:56
všude dobře.....doma GSA
pepanek1150 napsal:
Hicks : je nějaké téma, obor či odvětví co by jsi neznal ?? ..náš stát nemá prezidenta na doživotí jako papeže. Myslím , že příští volby budeš jasný kandidát
na prezidenta jsem bohuzel prilis kontroverzni ale hlasim se do pechoty az vyhlasime konecne valku Morave
17 cm
pepanek1150 napsal:
na prezidenta jsem bohuzel prilis kontroverzni ale hlasim se do pechoty az vyhlasime konecne valku Morave
Do pěchoty, fakt myslíš? maximálně by Tě vzali leda tak do kuchyně.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
pepanek1150 napsal:
vybornej napad akorat si teda nejsem jistej, jestli jsi videl Slavnosti snezenek...
17 cm
pepanek1150 napsal:
Hicks : je nějaké téma, obor či odvětví co by jsi neznal ??
Canesterapeutické zkoušky
Cannesterapeuticke nebo canisterapeuticke?
17 cm
pepanek1150 napsal:
vybornej napad akorat si teda nejsem jistej, jestli jsi videl Slavnosti snezenek...
Myslíš tuto hlášku..YouTube Video ... servis a diagnostika BMW Motorrad