milda_km napsal:
Tak jsem se asi rozhodl. Glock 17 3 generace. Co vy na to?
Glock je podle me mezi pistolemi to co GS mezi motorkami. Uz to tu nekdo moudrejsi nez ja psal :-) a ja s tim mohu jen souhlasit. Tak, asi tak.
Tak s tímhle tvrzením si dovolím nesouhlasit. Glock není rozhodně nic vyjímečného ani cenou (třeba jako GS) a ani kvalitou či užitnými vlastnostmi nijak výrazně nepřekonává jiné zbraně. Uvedu např již výše zmiňovaný HK USP. Byť trochu jiné konstrukce, obě zbraně jsou co do kvality, užitných vlastností, materiálů a ceny naprosto srovnatelné. Tedy pokud by jsi chtěl mluvit opravdu o něčem vyjímečném mezi pistolemi, co třeba STI ?
To prirovnani bylo mireno spis smerem k univerzalnosti, vydrzi, vlastnostem, spolehlivosti ve vsech situacich, nikoli k exkluzivite ci vyjimecnosti. Myslim, ze napr. pocet majitelu GS je ve svete pomerne dost velky, stejne jako lidi pouzivajicich Glocky. Nicmene, stejne jako je spousta jinych dobrych motorek je rozhodne i spousta jinych kvalitnich pistoli jinych vyrobcu, treba SIG, HK.... a dalsich. Mozna i pomer cena/vykon je pri porovnavani dulezita. Stejne jako nekdo sahne pro Ducati Multistrada, jiny KTM Adventure, dalsi vybere GS nebo jakoukoli jinou motorku, je to podle me o vyzkouseni, o tom na co mam, co chci, co se mi libi, co ma dana vec pro me splnovat.
Vratim se k motorkam, kdyz jsem loni po Varaderu premyslel co dal, mel jsem udelan takovy maly predvyber 1200 GSA, KTM 990 Adventure a Yamaha XT1200Z. Vsechny jsem pomerne v kratke dobe cca tyden a pul vyzkousel, no a jsem na tomto foru :-). A to jsem puvodne premyslel, ze zustanu u Hondy CrossTourer :-). Vsechno chce vyzkouset, a nelze rici, ze neco je nejlepsi a to druhe je spatne. Asi jen to, ze to nejlepe splnuje moje pozadavky a ze jsem s tim spokojen. Jsem hodne spokojen s GSA i s G17 :-) a nemenil bych.
Tak to je rozumný názor. Asi jsem tě opravdu špatně pochopil. Já prostě jen nemám rád když někdo neustále tvrdí Glock , jedině Glock a nic jiného protože to je to nejlepší. Beru když někdo napíše hele vyzkoušel jsem ČZ, HK, Berettu, Glocka no a Glock mi vyhovuje nejlépe a proto si ho koupím. Tak asi tak.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
milda_km napsal:
Glock je podle me mezi pistolemi to co GS mezi motorkami. Uz to tu nekdo moudrejsi nez ja psal :-) a ja s tim mohu jen souhlasit. Tak, asi tak.
Tak s tímhle tvrzením si dovolím nesouhlasit. Glock není rozhodně nic vyjímečného ani cenou (třeba jako GS) a ani kvalitou či užitnými vlastnostmi nijak výrazně nepřekonává jiné zbraně. Uvedu např již výše zmiňovaný HK USP. Byť trochu jiné konstrukce, obě zbraně jsou co do kvality, užitných vlastností, materiálů a ceny naprosto srovnatelné. Tedy pokud by jsi chtěl mluvit opravdu o něčem vyjímečném mezi pistolemi, co třeba STI ?
Ne nadarmo bylo usp standardni zbrani Sog atd. ale prece jen uz je malinko starsi, mel jsem usp v 45 a ted mam HK 45 a je tam rozdil. Hlavne je HK precizni strojarina, bez vuli, proto taky stoji o par tisic vic. Pro mne je Glock masovka, podobne jako skodovka, strili dobre ale nicim nezaujme.
Upravil kejda dne 09.02.2013 12:58
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
milda_km napsal:
Ne nadarmo bylo usp standardni zbrani Sog atd. ale prece jen uz je malinko starsi, mel jsem usp v 45 a ted mam HK 45 a je tam rozdil. Hlavne je HK precizni strojarina, bez vuli, proto taky stoji o par tisic vic. Pro mne je Glock masovka, podobne jako skodovka, strili dobre ale nicim nezaujme.
SOG? ...
škodovka vz Glock??
Prosím tě,už toho nech...
Mr GS přiložený následující obrázek:
Staci jen trochu studovat, HK byl stabdardni zbrani specialnich jednotek. A Glocku je vyrobenych jak sracek, stejne jako skodovek, proto to prirovnani. Zrejme si to nepochopil
Upravil kejda dne 09.02.2013 16:20
kejda napsal:
Staci jen trochu studovat, HK byl stabdardni zbrani specialnich jednotek. A Glocku je vyrobenych jak sracek, stejne jako skodovek, proto to prirovnani. Zrejme si to nepochopil
Zřejmně jsi nepochopil,co je slovo standardní,množný číslo u speciálních,taky to,že tato jednotka měla jepičí život a hlavně to,že když už něco srovnávat se škodovkou,tak určitě ČZ,protože ani u jednoho neodpovídá cena tý mizerný kvalitě...tak studuj
Mr GS přiložený následující obrázek:
kejda napsal:
Zřejmně jsi nepochopil,co je slovo standardní,množný číslo u speciálních,taky to,že tato jednotka měla jepičí život a hlavně to,že když už něco srovnávat se škodovkou,tak určitě ČZ,protože ani u jednoho neodpovídá cena tý mizerný kvalitě...tak studuj
Boze muj...tak predne mluvim o americkym SOGu, rozhodne ne o te ceske parodii, ktera si tak rikala. A za druhe, rec je o pistoli HK Mark 23. Strilim u skorem 17 let a nejaky kvery mi uz prosly rukama
Mr GS nemyslím to zle, ale Ty máš pocit, že je CZ mizerný kvality. Hádat se nechci a nebudu, ale jakou máš třeba špatnou zkušenost. Docela mě to zajímá, abych rozšířil obzory o CZ. Dík
BMW R 1150 GS
MoonCZ napsal:
Mr GS nemyslím to zle, ale Ty máš pocit, že je CZ mizerný kvality. Hádat se nechci a nebudu, ale jakou máš třeba špatnou zkušenost. Docela mě to zajímá, abych rozšířil obzory o CZ. Dík
Nebudu se tady moc rozšiřovat,ale jen jmenovitě o věcech,o kterých bys měl mít nějaký představy(pokud teda nejseš jenom airsofťák na tom avataru )
Pi 82
Phantom
Bren 805
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
ty delas do aut, ze hodnotis jejich kvalitu?
Kdyby jsme se tady bavili o pěstování Makaků,tak tvoji poznámku pochopím,ale s autama tady snad máme nějaký zkušenosti všichni,ne?Nebo musím být ing. ve VW,abych měl názor na škodovku?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Já mám S&W 686 Magnum+ ve čtyřpalci.
Na denní nošení už je to docela velký a těžký, ale ještě to jde nosit, zase ta delší hlaveň umožňuje i něco trefit na střelnici. Když jsem si to kupoval, tak jsem volil kompromis mezi délkou a nositelností. Jsem s ním velmi spokojený.
A pak mám ještě malého "pižďucha" ČZ v ráži 6,35 a to je zase jen tak do kapsy. :-)
R 1200 GS
SUZUKI GRAND VITARA 2.4 JLX
ty delas do aut, ze hodnotis jejich kvalitu?
Kdyby jsme se tady bavili o pěstování Makaků,tak tvoji poznámku pochopím,ale s autama tady snad máme nějaký zkušenosti všichni,ne?Nebo musím být ing. ve VW,abych měl názor na škodovku?
jako se dvema trema za 5 let nebo jich opravis 300 rocne jako ja? tvuj pohled na skodovku je znacne zkresleny, myslim ze vubec nevis o cem mluvis, tipuju te na majitele C4 picasso nebo tak nejak, ja taky nehodnotim zbrane kdyz o nich nic nevim