Kančí bůček na kořenové zelenině a pomerančích, červené zelí a houskový knedlík.
Cituji recept poslaný Petrgussovi:
Úplně easy...
Na dno pekáče dej kořenovou zeleninu (cibule, mrkev, petržel a prostě co Ti přijde pod ruku a česnek).
Na to udělej vrstvu pomeranče, nakrájený na kolečka.
Na to cca 3 bobkové listy.
A teď zvěřina...
Vrstva tuku nařezaná na kostičky.
Na maso ze všech stran sůl (nešetři), pepř, rozmlácený jalovec (na zvěřinu prostě patří), kmín (dávám celý, protože mi nevadí), nové koření mleté.
Jestli máš rád bylinky, tak pod maso s nima.
Dej maso do pekáče a podlij to vývarem (jakýmkoliv). Jestli nemáš, tak hold vodou. Já dával dneska rozpuštěný bujón (takový ten "gelový", vepřový s česnekem).
Nechat přes noc v chladu.
Přikryté do trouby na 190° asi 45 minut. Pak odkrýt a při stejné teplotě hlídat kurčičku, asi tak další půl hodinu.
Během toho přelívat výpekem, seškrabovat do výpeku nápek ze stran pekáče (to dělá chuť a barvu) a sbírat mastnotu bokem do hrnečku.
Zelí jsem dělal červený. (zelí, bobkový list, cibule na jemno, nové koření, kmín, sůl, pepř, zahušťoval jsem jíškou)
Jestli máš červené víno a máš ho rád, tak ho použij na dušení zelí místo vody. Je to pak úplně o něčem jiném...
A to je asi tak všechno... Dobrou chuť!
xHackerM přiložený následující obrázek:
Teda Michale, nechápu jednu věc... A nejsem si jistej jestli nejsi lhář Každopádně já žrát jak ty píšeš, tak za chvíli rozsednu 11ku A ty by ses furt moh převlíkat v klarinetu... Jak to děláš?
https://www.facebook.com/vaclav.kubat.3958