Každopádně v dnešním televizním balastu to byl a bude fajn relax. Mě stačí vidět, že jedou na motrkách a záběry na krajinu a sem děsně spokojenej až zasněnej Nežiju proto abych byl, ale proto abych žil!!
M-C-N 2013 - Liška, Révai a spol. na cestě na Kavkaz
Přidané 04.02.2014 20:50
U LWR se mi pojeti toho financovani moc libilo. Jak zjistili, ze je KTM vyfakli, visel jsem Ewanovi na hube a cekal, kdy uz to rekne ... "tak si ty motorky tedy koupime, no" ... a nic. Ewan, ktery mel v tu dobu za sebou minimalne nejakyho toho Obi-Wana, takze zadna socka ... dramaticka zapletka, ze malem nejeli.
Přidané 05.02.2014 08:26
To Parukar: Můžeš konkrétně popsat co se ti na střihu a režii nezdá? Celkem by mě zajímalo, jak by to podle tebe mělo vypadat. Já teď točil kousek tátovi oslavy a když jsem to přinesl člověku, který točí profi, tak mě lehce upozornil asi na 20 základních nedostatků, které by mě ani ve snu nenapadli. Tak si ten rozdíl mezi hobby a profi představuju propastně.
Jinak s tím formátem nemám žádný problém. O Liškovi všichni vědí, že je "exot" a Révai překvapil. Egon je podle mého spíš ten muž v pozadí, který to s kameramanem tak nějak řídí. Má to jednoznačně stoupající kvalitu a je asi nutné přihlížet k tomu, že to prostě není pro pár motorkářů, ale pro širokou veřejnost. Bavilo mě to a příště se rád budu dívat zase. Fandím jim
Přidané 05.02.2014 09:15
Jo s krátkým vstupem Sršně v autosalonu to jsou jediné dva pořady o motorkách na které se dá v ČR koukat. Na rozdíl od I like bike nebo jak se to jmenovalo...
S formátem bych nic nedělal. Je to fajn jak to je...
Přidané 05.02.2014 10:15
Rendazase napsal:
Tak jsem se podíval na to jejich video. Ti borci by si zasloužili vlastní pořad v televizi. Myslím, že by byli v dnešní době vzor pro plno lidí.
... jakou že to mají adresu ?
Ps ... máme tady v práci s kolegou spor ... jak potkali ty 2 kluky z Holandska na cestě do Austrálie - na čem to ti kluci jeli ? já tvrdím, že to byly nějaký Kawasaki KL a kolega tvrdí že Suzuki DR ... kdo nás rozsoudí ?
Upravil chstepan dne 05.02.2014 10:16
(ch)stepan
Přidané 05.02.2014 10:46
Já myslím že je důležitý vědět jeden základní fakt - naše televize o původní pořady nemají absolutně zájem! Vycházejte z toho, když to hodnotíte. Výroba jednoho dílu takového pořadu přijde určitě na statisíce. Je to drahý pořad. Pochopitelně že drtivou většinu zaplatí ty reklamy sponzorů na začátku reklamních bloků (tento pořad vám přináší), kteří za to platí hodně peněz ale televize radši nakoupí nesmyslnou pitomost za 1000EUR/10 dílů, která je přibalená jako bonus k nějakému jinému pořadu než aby zaplatili nějaké české produkci. Takže ta produkce si musí shánět sponzory, kteří zaplatí za to, že se to vysílá. Kdyby nebyli, tak i kdyby tam byl nevímkdo, tak se to vysílat nebude. Leda snad kdyby tam v autě jela Lucie Bílá a na motorce Karel Gott ale věřím, že i v tomhle případě by chtěli aby produkce dotáhla sponzory na reklamu.
Takže když to producent dělá, tak nemá vůbec jistotu, že mu to odvysílají, kolikrát a jak se to bude muset předělávat (stačí když odejde programový ředitel nebo hlavní dramaturg a nový člověk řekne, že tohle vysílat nebudou - i když to je už hotové - a pokud to chtějí vysílat, tak to musí předělat takhle a takhle a takhle. Víc dokument - méně legrace. Víc humorných scének a méně dokumentu. Málo motorek. Víc motorek. Žádný sprosťárny. Přitvrdit a víc sprosťáren...) Normální buzerace.
Takže zaplatíte ten výlet a všechny náklady s tím spojené - kameramana, benzín, půjčovné techniky co se tam veze atd. Zkuste si půjčit profesionální kameru, světla a vybavení zvukaře na 3 týdny a k tomu jednoho člověka co bude točit a zvukaře. No pak třeba něco zažijete, všechno se povede a natočíte hezký věci. Necháte sestříhat pár trailerů, to nejlepší co se povedlo, nasadíte nějakou hudbu (ta taky není zadarmo) a někdo to namluví. Nějaká infografika a troška barvení. Trailer ukážete v televizi a když máte štěstí a sponzory připravené do toho jít, tak podepíšete smlouvu že vám to odvysílají v květnu v pěti dílech po 30 minutách. No a za dva měsíce se tam vymění lidi ve vedení a chtějí abyste to sestříhali za měsíc a budou to čtyři díly po 40 minutách. A co chtěli původně, to nechtějí - nový člověk musí předevést že jeho předchůdce dělal všechno špatně a tak když on chtěl dokument, tak nový člověk bude chtít show atd jak jsem psal. Takže to zase taková legrace není. Když si děláte video sami pro sebe, tak si ho můžete udělat jak chcete a pustit na youtube kdy chcete. Když děláte pro televizi, tak to musí mít nějaké parametry, neodvysílají vám to, co technicky odvysílat nejde (televizní vysílání je trošku něco jiného než video, na trase jsou různé krabičky, které když do nich jde signál se špatným poměrem barev, tak se rozhodí a vypadne celý obraz ze synchronizace apod). Takže to nemůžete dělat doma ve Windows Video Makeru. Já myslím, že tohle si většina lidí neuvědomuje, že tady nejsme v Anglii a není tam hvězda typu Ewan, takže se televize rozhodně nepředhání o to, aby to odvysílaly a myšlenka že to půjde ve formě, jakou jste si vymysleli, je úplně mimo. Bude to v každém případě podle nich.
No a co je vůbec nejhorší, odvysílá se první díl a oni nejsou nadšení (i když normální diváci - třeba my tady) jsme spokojení a líbí se nám to. Proč? Protože pro televize existuje jen jedno jediné měřítko jestli je něco úspěšné nebo není - peoplemetry. Pokud se na to nedívají lidi s peoplemetry, je to totální průšvih. Můžete mít skvělé reakce na webu nebo sociálních sítích pořadu. Můžete psát tisíce mailů do televize. NIKOHO to nezajímá, pokud peoplemetrové měření ukáže, že sledovanost je podprůměrná. A pokud ve stejné době jde na konkurenční televizi celkem slušná detektivka, tak na co se ti lidi s peoplemetry budou dívat? Znáte někoho kdo to doma má? Já ne, nikdy jsem o nikom ani neslyšel. Každopádně statistická chyba těch peoplemetrů je asi 70 tisíc diváků ale u tohodle pořadu to je zásadní rozdíl. Pár lidí s peoplemetry navíc by znamenalo radikální změnu ve výsledcích takového pořadu, který opravdu oslovuje pár set tisíc diváků a ne miliony. Takže nakonec celé to snažení ovlivní třeba to, že ve zprávách tomu pořadu udělají reklamu (což udělali a to bylo skvělý) a pár lidí s peoplemetrem se na to dívá alespoň během reklam na konkurenční televizi. Je to těžký.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 05.02.2014 11:22
souhlas, podle mne je zazrak ze vubec je aspon neco a uprimne - jako soukroma osoba kdyz uz mam doma vystrojenou motorku tak bych radsi vyplazl ja nevim +- 30-50 tis za tohle kolecko a mohl si to jet po svym jak a kdy chci a nesaskovat pred kamerou vydan na pospas vsem chytrolinum - podle mne je jet a tocit porad daleko slozitejsi a je s tim daleko vic litani (jak doma tak po ceste) nez proste jen si jet "na dovolenou" ty kluci kdyby to tocit nechteli tak by myslim bezproblemu zvladli i na vlastni pest ,kdyz se s tim tocily tak to hold ted muze hodnotit celej narod a bouzel najdou se taci co by drzkovali i kdyby si Liska ve stupackach na sotolile v 80ti sil jednou rukou otevrenou ranu ze jsou malo drsny a jeste by u toho byl malo "vtipnej za kazdou cenu" :-D
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Přidané 05.02.2014 11:31
milanek napsal:
souhlas, podle mne je zazrak ze vubec je aspon neco a uprimne - jako soukroma osoba kdyz uz mam doma vystrojenou motorku tak bych radsi vyplazl ja nevim +- 30-50 tis za tohle kolecko a mohl si to jet po svym jak a kdy chci a nesaskovat pred kamerou vydan na pospas vsem chytrolinum - podle mne je jet a tocit porad daleko slozitejsi a je s tim daleko vic litani (jak doma tak po ceste) nez proste jen si jet "na dovolenou" ty kluci kdyby to tocit nechteli tak by myslim bezproblemu zvladli i na vlastni pest ,kdyz se s tim tocily tak to hold ted muze hodnotit celej narod a bouzel najdou se taci co by drzkovali i kdyby si Liska ve stupackach na sotolile v 80ti sil jednou rukou otevrenou ranu ze jsou malo drsny a jeste by u toho byl malo "vtipnej za kazdou cenu" :-D
... ale jak jsi řekl oni to točit chtěli (asi je k tomu nikdo nenutil), tak museli počítat s tím, že to bude diváky komentováno ... což se v tomto vlákně děje ... prostě se to někomu líbí, někomu s výhradami a někomu nelíbí .. nic víc ...
(ch)stepan
Přidané 05.02.2014 13:17
chstepan napsal:
Rendazase napsal:
Tak jsem se podíval na to jejich video. Ti borci by si zasloužili vlastní pořad v televizi. Myslím, že by byli v dnešní době vzor pro plno lidí.
Ps ... máme tady v práci s kolegou spor ... jak potkali ty 2 kluky z Holandska na cestě do Austrálie - na čem to ti kluci jeli ? já tvrdím, že to byly nějaký Kawasaki KL a kolega tvrdí že Suzuki DR ... kdo nás rozsoudí ?
Přidané 05.02.2014 13:53
Rendazase napsal:
chstepan napsal:
Rendazase napsal:
díkes .. zkouknul jsem to a fakt pecka ... kdybych měl klobouk tak smeknu ...
" a pak neříkejte, že něco nejde ..."
Upravil chstepan dne 05.02.2014 13:55
(ch)stepan