Zdravíčko.
Dojíždět zimaky v létě není zakázané. To je pravda... Někdo si i ospravedlni ekonomickou stránku takového jednání. Byť je to celé obráceně. Ale hlavně je to neskutečně
BEZOHLEDNÉ!!!!!!
Tam kde auto s letnaky na sluníčkem rozpáleném asfaltu zastaví že 100km/h na nulu. Tak přesně tam auto na zimakach vesele drandi dál... A to klidně o dvě délky vozu.
Takže až takovéto "...rozumovani... " A blbé řeči budou znamenat, že nedobrzdis a tohle šetření bude znamenat rozdíl zda budeš nebo nebudeš mít mozek osmiletého dítěte na čelním skle.
To už bude pozdě.....
Tudíž za mne. Neudělat MAX pro bezpečnost svojí i ostatních.
VanČuane mozna kdyby nasi legislativci nenutili lidi vyhazovat pneu se 4mm vzorkem, tolik lidi by nedojizdelo zimaky.
Jinak delka brzdne drahy ma X promennych... stejne lze argumentovat, ze pokud nemas dobre brzdici BMW, jses bezohlednej magor.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
TomasTT napsal:
Hmm, mě je spíš divný, že na originál novém obutí co bývá na autě z prvovýroby jsem vždycky najel 2x tolik jako na gumách, který jsem kupoval potom..
...jo to mohu potvrdit z vlastni zkusenosti u 3 aut, co jsem koupil nova - bylo to stejne. Pneu z prvovýroby mely ca 2x takovou zivotnost ... Ford Focus Mk II, pak Octavia II Combi a pak Ford Galaxy ... mno a brzdovy kotouce s deskama, pripadne dily podvozku taky......
Upravil Bubak dne 15.12.2017 13:40
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
hicks napsal:
VanČuane mozna kdyby nasi legislativci nenutili lidi vyhazovat pneu se 4mm vzorkem, tolik lidi by nedojizdelo zimaky.....
Vždy jsem jezdil jen na letních celoročně a nebyl problém (u nás v Ásiji je zima mírná, sníh se poslední dobou moc nevyskytuje), od té doby co bylo "uzákoněno" používání zimních gum jezdím na nich celý rok a nejsem bezohledný! Je to legální (dokud nějaký "ocas" zase nenařídí něco jiného)... Howgh.
Upravil hobr dne 15.12.2017 13:49
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
hicks napsal:
VanČuane mozna kdyby nasi legislativci nenutili lidi vyhazovat pneu se 4mm vzorkem, tolik lidi by nedojizdelo zimaky.....
Vždy jsem jezdil jen na letních celoročně a nebyl problém (u nás v Ásiji je zima mírná, sníh se poslední dobou moc nevyskytuje), od té doby co bylo "uzákoněno" používání zimních gum jezdím na nich celý rok a nejsem bezohledný! Je to legální (dokud nějaký "ocas" zase nenařídí něco jiného)... Howgh.
S tou moji dodávkou to jezdím úplně stejně. Max rychlost 110 a to to mastím jak o závod :-)
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
hicks napsal:
Kyjov 1994 -- zima slusna!
Upravil hicks dne 15.12.2017 14:03
17 cm
WanChuan napsal:
Zdravíčko.
Dojíždět zimaky v létě není zakázané. To je pravda... Někdo si i ospravedlni ekonomickou stránku takového jednání. Byť je to celé obráceně. Ale hlavně je to neskutečně
BEZOHLEDNÉ!!!!!!
Tam kde auto s letnaky na sluníčkem rozpáleném asfaltu zastaví že 100km/h na nulu. Tak přesně tam auto na zimakach vesele drandi dál... A to klidně o dvě délky vozu.
Takže až takovéto "...rozumovani... " A blbé řeči budou znamenat, že nedobrzdis a tohle šetření bude znamenat rozdíl zda budeš nebo nebudeš mít mozek osmiletého dítěte na čelním skle.
To už bude pozdě.....
Tudíž za mne. Neudělat MAX pro bezpečnost svojí i ostatních.
BEZOHLEDNOST!!!
Gumy jsou to jediné co tě udrží na silnici....
Wan-Chuan
KRLESS!!!
S tímhle přístupem bych být tebou vůbec nevystrkoval nos z baráku,aby se náhodou někomu něco nestalo.... Pokud teda jezdíš třeba Škodovkou,nebo jinou obyčejnou paštikou,tak seš pěkně bezohlednej,protože Lamborghini zastaví o tři délky vozu dřív! Takže z tohoto pohledu jez tebe ten stejnej pirát silnic,jako někdo na zimákách.
Stejně tak v zimě,kdo z vás jezdí Nokian Hakapelita(Ta opravdová,severská)která po osobní zkušenosti nemá konkurenci a s klasickejma "zimákkama" od věhlasných značek nemá nic společnýho,totálně je válcuje. Ale taky stojí trojnásobek a vydrží polovinu. Ale drží jak přilepená.
Takhle to přece nejde brat,to bys musel mít fšecko totálně top,museli by to mít všichni okolo (A to třeba Oktávka opravdu není) a přesto by se pos.ralo něco jinýho,třeba to nejdůležitější-řidič a průs.er je stejnak na světě.
Uplne to slysim = "zakazat pouzivat zimni gumy v lete, ikdyby to melo zachranit jedno dite nebo maminku s kocarkem, tak se to vyplati" Ja bych pro jistotu zakazal motorky, protoze maji delsi brzdnou drahu nez auta a lidi na nich jezdeji rychleji nez je povoleno....
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Tři sezóny zpět....
Dva mí známí dostanou nápad na překvapivou návštěvu u mne. Sedaji na moto a valí ke mě.
Levotociva táhla zatáčka.... Z prava se připojuje vedlejší silnice... Pán v osobaku co po ní přijíždí prehlidne tihle dva motorkáře. A dupe na brzdu.
První ještě stihl tak tak uhnout. Ten druhý už ne. A protože auto dobrzdilo až kompletně v pruhu na hlavní. Tak se poroucel přes kapotu....
Krom porvanejch hadrů.... Modrin... A lehce liseje naštěstí nic víc.
Motorka mrtvá. Vyrvanej krk z rámu, vidle zlomené, kolo obtiskle o motor.
No a světě div se. Pan měl olitane zimaky..... Sice splnovali oněch 1.6mm ale byl to zimak.
A tvrdím, že mít tam letní zastavil o ty 2-3m dřív. A kolega netrefil jeho přední kolo...
Pevně doufám, že každému kdo nad něčím podobný neustále zlehcuje a bagatelizuje podobné 2-3m zasáhnou do života.
Ono je to pokaždé. -.... To je v pohodě... A to bude dobrý.... A je to jen kousek... A to já ne! Já jezdím pomaloučku.....
Jen do té doby nez-li se něco stane.
Pak je ale už pozdě.
hicks napsal:
Kyjov 1994 -- zima slusna!
To sis poplet písmenka to není Kyjov ale Kyjev a ne 94 ale44
je to takové hezké "zimní" téma a mohlo by se pěkně rozvinout a mohlo by vydržet hodně dlouho, podobně jako oleje a jiná "oblíbená" témata
Každopádně, kdo jezdí na horách, kde nějakej sníh potkal, tak na zimních pneu nešetří a to nejen co se týká hloubky vzorku, ale především stáří. Žena zdědila auto a jsou tam na pohled perfektní zimní gumy, vynikající vzorek, ale jinak guma stará 12 let, takže novodurový trubky a v Liberci je v kopci marná.
No a dobrý jsou taky pásci, většinou z nížiny, co se vydají neohroženě do hor a pak koukají na auto v příkopu, nemají lopatu, rukavice, odhrnují sníh v botaskách/polobotkách/jiných nízkých botách a čumí ;o)) a nebo nejsou schopni vyjet menší kopeček - dají za jedna a plnej plyn aaaaa čumí
Jsem naučen, že s nazutím zimních pneu dávám do auta lopatu, řetězy, fleece bundu a nějaký musli tyčky kdybych někde čumněl v zácpě.
Samo je smutný, když nějakej "umělec" na špatnejch pneu způsobí komukoli/jakoukoli škodu, průser je když jde o zdraví, ale myslím, že nikomu neškodí párkrát v zimě zapadnout, vyhazovat auto ze závěje, jít do vesnice pro traktor, apod., protože vlastní zkušenost je nesdělitelná. Pak si na to člověk při přezouvání na zimní gumy vzpomene ;o))
jej, soráč za dlouhý příspěvek....
takže ať to bezpečně jezdí vždy a všude a vždy se dokážete vrátit dom v pořádku
www.jantruhlar.cz
kim napsal:
To sis poplet písmenka to není Kyjov ale Kyjev a ne 94 ale44
JE to 1994
Upravil hicks dne 15.12.2017 19:43
17 cm
A zkuste mi říct, že někoho ohrožuji nebo podobnou hovadinu... kotouče mám velké jako kola ostatních na silnici.
R1200GS 08" je minulost >> ADV, HP2, 2V ???
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6
Měl jsem kdysi nějaký letní Klebery na pixle a jezdil jsem s nimi asi 4zimy, dokud nebyly pod 1mm,pak je vyhodil. Nevím kolik měly poslední jejich zimu Ale na Vysočině nikdy problém a jezdil jsem ráno do práce 3.třídou 15km po slušnejch krpálech tam i zpátky a ráno obvykle nebylo prohrnuto.Pak jsem dal letní Barumky a přišla zima a na novejch jsem nevyjel nejmenší kopec. Takže kecy typu mám letní a nemám problém na sněhu jsou jen hrdinské řeči lidí bez zkušeností s horší gumou. Taky jsem takhle machroval, dokud jsem nezjistil, že nejsou letní jako letní.... Krom toho jsem jezdil kousky kolem komína. Teď jezdím jinou ligu(dálky a rychlý přesuny) a netroufl bych si na letních nebo blbejch zimákách na sníh vyjet. Měním co sezónu gumy a co tři tak auto. Teď sem dojížděl letní, než dám nový zimáky, měl jsem tam tak těch 1,5mm a musel na otočku do Košic...na dálnici v dešti to nad 120km/h začalo hrabat, takže akorát 1200km strachu, než jsem dojel domu a přezul. Ale bylo to dost slovenskými dálnicemi s loužemi a kolejemi, to u nás nemáme, i když máme zase jiný vychytávky.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /