Nádherné fotky. Co mi to děláš? No,Antelope uvidím dle situace.Zrcadlovku a stativ ale nechávám doma.Na tvých foto jsou vidět dlouhé časy se stativem, nebo pevná ruka. Koukám znova a je to pevná ruka. Vždy když jedu se zrcadlovkou,tak tomu propadnu a neužiji si místo jako takové.Hledám nejlepší místa na focení, všichni mi nadávají a já si pak pamatuji krajinu skrz objektiv. Beru si dvě GoPro, takže to bude podobné
Horseshoe bend je v plánu, byla by škoda místo nevidět.
Jak náročný byl výstup po řetězech v Zionu?
Upravil Zdenal RT dne 20.03.2015 11:49
S pozdravem „Stát je špatný sluha a zlý pán“
Diky.. Jak co.. ty paprsky jsou se stativem, ale na to abys moh v tom kanonu pouzit stativ si musis zaplatit specialni "fotografickou" turu za $80, pak s tebou jdou dva pruvodci a pokazdy vyblokujou jeden usek abys tam nemel hordu japoncu. Na fotkach to vypada etericky ale v realu je to vaclavak.. ten spodni je v tomhle mnohem lepsi.
Angel's Landing v Zionu je v pohode, nejsem zrovna fanousek vysek a i tak jsem tam vylez, neni to Matterhorn ale chce to premyslet o tom kam slapes. A nahore jsem potkal bandu cechu.
GSo mam spraveny, nakonec ta cela lapalie vysla na cca $250 dolaru.. lepsi nez ten puvodni odhad $1300.
Dalsi vikend, dalsi tura.. vlastne dve, v sobotu to byla klasika Montana Mountain, to uz ani nefotim ale nasli jsme par bocnich trailu, ktery to zase trochu osvezily.
Nedele byla ve znameni pruzkumu.. vyrazili jsme ve ctyrech hledat novy mista pro vyjezdy s velkou grupou.
Prejezd Four Peaks, klasika ale scenerie nezklame - fotka od znamyho kterej tam stanoval, aspon jsem taky nekde videt (vzadu)
V pozadi Browns Peak, 2334 m
Pruzkum kanonu.. tenhle postupem casu vysumel do ztracena..
Nicmene prijezd k nemu byla pisecna wash s vodou, vybornej teren na trenink..
Prejezd pres dalsi pohori, pred par dnama tam prselo tak nektery useky byly dost vesely..
Pri tehle vypravach naslepo obcas clovek skonci na cestickach maximalne tak pro 2 kravy ve formaci.. ale o to je to zabavnejsi..
Aztek Peak, 2345m
A po ceste zpet to opet krosili pres pole abysme so dostali na kraj utesu ze kterych je videt na Roosevelt Lake.. Manzelka jednoho z organizatoru, jedina zenska ktera prosla rozsirenym treninkem mistni BMW akademie (tesi me, ze uz ji s prehledem ujizdim ;)
Na ten utes v pozadi jsme to nakonec taky dokrosili..
Zdenal RT napsal:
Nádherné fotky. Co mi to děláš? No,Antelope uvidím dle situace.Zrcadlovku a stativ ale nechávám doma.Na tvých foto jsou vidět dlouhé časy se stativem, nebo pevná ruka. Koukám znova a je to pevná ruka. Vždy když jedu se zrcadlovkou,tak tomu propadnu a neužiji si místo jako takové.Hledám nejlepší místa na focení, všichni mi nadávají a já si pak pamatuji krajinu skrz objektiv. Beru si dvě GoPro, takže to bude podobné
Horseshoe bend je v plánu, byla by škoda místo nevidět.
Jak náročný byl výstup po řetězech v Zionu?
V Anthelope Upper ( s paprskem )se v ten správný čas ( okolo poledne ) připrav na pořádnou tlačenici. Taky jsou v tento čas řádně natažený ceny. Na focení je opravdu lepší Lower, když máš štěstsí a jde ve skupince nadrozměrná krabice tak je tam hromada času bez lidí. Pokud jsi teda před tou krabicí která se tam sotva procpe.
Stativ je výhoda.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Ve spodnim jsem byl dvakrat a pokazdy jsem rek pruvodcum ze si pujdu sam napred a nikdy s tim nemeli problem, v hornim jsi odkazanej na to ze te tam privezou jeepem a musis se drzet v grupe.. Horsheshoe bend je idealni poranu kdy mas slunicko za sebou, vsechny fotky jsou smerem na zapad takze vecer ti to sviti proti..
A nezapomen si vyfotit elektrarnu ;] Plus bacha na to ze Arizona ma v lete jinej cas nez Utah, obcas se to tam mota kdy mas domluvenou turu atd..
Upravil Plawa dne 23.03.2015 07:00
Tenhle vikend jsem nechal GS v garazi a vyrazil na Husky.. video bude, v tuhle chvili jsem za to byl opravdu rad, starsi GS uz by bylo dost blizko toho si loknout..
Trochu jsem posledni dobou zanedbaval novinky, tak se to pokusim napravit... duvody to ma dva. Duvod cislo 1:
Venoval jsem ted par vikendu stridave GS a Husky.. po par dnech na maly motorce jsem musel uznat ze to je jina uroven zabavy nez GSo, co dokaze pobrat podvozek a pres co se kroska prehoupne jak nic je fakt rozdil neuveritelnej. Pojal jsem ten vstup do offroadu trochu naopak, vetsina lidi zacina na kroskach a pak poridi velkou adventure motorku.. ted uz chapu proc. Trochu jsem se obaval ze uz se mi na GSo nebude chtit zpatky ale je to spis naopak, perfektne se to doplnuje, co se naucim na krosce se da z velky casti prenyst na velkou motorku, prinejmensim clovek nabere trochu rychlost.. mam ji sice jenom mesic ale uz ted bych rek ze citim rozdil v tom co si dovolim i na GS.
Druhej duvod byl ten ze jsem v podstate nemel nic novyho, modry nebe fotky pouste uz jste videli. Dneska jsme vyrazili na sice starou znamou trasu do hor, ale v pocasi ktery jsem tu jeste nezazil - pod kopcem 15 stupnu a dest, na kopci (1650m) bylo 7 stupnu a mlha takova ze bylo videt mistama tak mozna ani ne na 10 metru. Za 3 dny ma byt 38... holt Arizona. Byl to i dost uzitecnej trenink na bahno, moc ho tu sice nemame ale kdyz uz je, tak stoji za to. Samozrejme jsem ved grupu v mistech kde nebylo vubec poznat jestli je tam 1cm nebo 10cm bahna, skoncilo to mensim kontaktnim pruzkumem podlozi ;]
Odsud je obvykle vyhled tak 50km do krajiny.. dneska tak 15m..
Dalo se to sice objet ale to by nebylo ono..
Evropske zastoupeni... CR + Dansko.
Na predku mam Heidenau K60 coz opravdu neni dobry obuti do bahna.. takze TKC80 vzadu tlaci a predek je jak na ledu. Vysledek:
Kazdou louzi je potreba projet ;]
Povedenej den.. a opetovny potvrzeni toho ze i znama trasa muze byt pokazdu uplne jina. V lete az bude vedro to planujeme projet v noci, to bude taky zajimavy ;]
Upravil Plawa dne 27.04.2015 08:22
Prejezd Gila river - nastesti jsem byl na Husky, moje starsi GSo uz by tady melo problem s vyskou sani:
YouTube Video
A trenink vyjezdu... na videu to nevypada ale je to solidni kopec, spodni cast je docela rozbita takze clovek musi dobre volit stopu. Pred par mesicema bych si na to netrouf ani nahodou, na krosce jsem to parkrat otestoval (ta s tim nema sebemensi problem) tak byl cas to zdolat na GSu.. A vysvetlovat amikum ze "t" v "Martin" je mekky nema cenu ;]
Konecne jsem se dostal ke zpracovani videa z cesty par vikendu zpet.. Byl jsem opravdu rad ze jsem zvolil krosku misto GSa, Jason opravdu umi a i on mel plny ruce prace toho vodnika dostat pres nektery useky, ke konci mu zacala skubat spojka ve vyjezdech... uz docela na hrane. A ja amater kolem nej projizdel bez problemu na krosce ;)
Pisek je teren kterej me ze zacatku desil asi nejvic a delal mi nejvetsi problemy, v Arizone se mu clovek nevyhne tak je holt potreba sbirat kilometry treninku. Uz jsem se zbavil okamzityho pocitu paniky kdyz pod clovekem zacne motorka cvicit ze strany na stranu a ted uz me to zacina spis bavit. Vyhoda pomaly technicky jizdy v pisku je, ze i kdyz s tim clovek flakne tak je to max 15kmh a do mekkyho..
Video z posledni vypravy "za zatacku".. vypadalo to ze se tudy da projet zpet na "hlavni" nicmene ve finale jsme se museli otocit, video je toceny z F800GS, ja se tam mihnu nekde kolem 3:10
Trochu jsem to tu zanedbal za poslednich par mesicu.. leto je v Arizone cas na to zalezt nekam do klimatizace a moc se neukazovat venku, tak jsem to vyresil vyletem do Evropy a vyrazil z nasima na sotolinu do Alp abych mel taky srovnani jak se jezdi v evrope...
Projeli jsme Lac du Mont Cenis, Col de l'Iseran, Col du Sommeiller, Colle de Finestre, Strada dell' Assietta, Passo dello Stelvio, Passo di Gavio, Umbrailpass...
Sommeiller je definitivne jedna z top destinaci, ostatni musim rict, ze mi trochu pomohlo si uvedomit jaky mam stesti ze jsem v Arizone. Tras na urovni Assietty je tu docela plno kousek od mesta..
Za tyden vyrazim na tyden do Colorada jezdit po horach, snad se nepodela pocasi a bude z toho dost materialu zase..
Plawa napsal:
Trochu jsem to tu zanedbal za poslednich par mesicu.. leto je v Arizone cas na to zalezt nekam do klimatizace a moc se neukazovat venku, tak jsem to vyresil vyletem do Evropy a vyrazil z nasima na sotolinu do Alp abych mel taky srovnani jak se jezdi v evrope...
Projeli jsme Lac du Mont Cenis, Col de l'Iseran, Col du Sommeiller, Colle de Finestre, Strada dell' Assietta, Passo dello Stelvio, Passo di Gavio, Umbrailpass...
Sommeiller je definitivne jedna z top destinaci, ostatni musim rict, ze mi trochu pomohlo si uvedomit jaky mam stesti ze jsem v Arizone. Tras na urovni Assietty je tu docela plno kousek od mesta..
Za tyden vyrazim na tyden do Colorada jezdit po horach, snad se nepodela pocasi a bude z toho dost materialu zase..