Vikec napsal:
To je pěkně zcestnej blábol:-)
Vždyť u nás tě zastaví kolikrát? Jednou,dvakrát za rok? Někdy ani to né a i to se ti zdá moc? Že by to jako neměli lidi akceptovat? Soráč,ale to zavání solidní bramboračkou...
Jen zopakuji, aby nebyla mejlka, jo?:
Psal jsem kontrolu pro nic za nic, pokud mě zastaví a řeknou:"Pane řidič, nezloběj se, ale máme hlášenou krádež blablabla vozu, a je to zrovinka takovej, ve kterym sedíte, ukažte mi doklady ke kontrole", budu vědět, že to má smysl a neřeknu půl slova. Ale znova opakuji, preventivní kontroly jen tak z plezíru neberu.
Pokud má někdo tři promile, je to pravděpodobně na stylu jízdy vidět a kontrola řidiče je na místě. Prosil bych dobře porozumět slovům "pro nic za nic". Je to dostatečně srozumitelné?Wink
červenej Elf
Cidas napsal:
V Praze denne nekolik aut a navic ten cajt ho muze kontrolovat jeste driv nez majitel zjisti, ze mu auto chybi. Proste kontroly "bez duvodu" rozhodne smysl a duvod maji.
Ano, a proto je tak vysoká objasněnost krádeží aut, pohybuje v jednotkách %.
Blahopřeji k úspěchu díky preventivním prohlídkám, za mě bravo.
Já ti přeji na tvých toulkách, jízdou do práce, bys byl co 10 km preventivně kontrolován, pak také při vjezdu do města, v každé jeho městské časti jakož i při výjezdu.
Policista nikdy neví, jestli ten motorkář, co jede do města, je vyvrhel, co žere malé děti, drogový dealer či jinej desperát, co chce dělat bordel. A je to pravda, říkali to na Nově.
A pak mi napiš, jak se ti to líbilo.
A pokud se mi to nevyplní, můžeš sám aktivně zastavit u každé hlídky a nechat se preventivně kontrolovat. Vždyť je to jen 5 minut, a ty ti za klid v duši, žes v pořádku, určitě stojí.
No jo no... věděl jsem, že se do toho nemám pouštět. Jsem nepoučitelný. Tak zase někdy ahoj....
Vikec napsal:
To je pěkně zcestnej blábol:-)
Vždyť u nás tě zastaví kolikrát? Jednou,dvakrát za rok? Někdy ani to né a i to se ti zdá moc? Že by to jako neměli lidi akceptovat? Soráč,ale to zavání solidní bramboračkou...
Jen zopakuji, aby nebyla mejlka, jo?:
Psal jsem kontrolu pro nic za nic, pokud mě zastaví a řeknou:"Pane řidič, nezloběj se, ale máme hlášenou krádež blablabla vozu, a je to zrovinka takovej, ve kterym sedíte, ukažte mi doklady ke kontrole", budu vědět, že to má smysl a neřeknu půl slova. Ale znova opakuji, preventivní kontroly jen tak z plezíru neberu.
Pokud má někdo tři promile, je to pravděpodobně na stylu jízdy vidět a kontrola řidiče je na místě. Prosil bych dobře porozumět slovům "pro nic za nic". Je to dostatečně srozumitelné?Wink
Jeď se mrknout třeba do Tuniska poblíž alžírských hranic. Nás tam potkalo během dne asi 20 kontrol a ráno si nás ještě přijeli zkontrolovat zda nezdrhem. Musíš se nad to povznést. Jinak u nás budeš kontrolován častěji max. při bezpečnostních akcich. Šance, že tě někdo zkontroluje je mizivá, pokud nepácháš. Žádnej polda nestojí pro nic za nic u silnice a nebuzeruje. Vždycky je tam někdo pošle. A to, že má někdo tři promile je pozdě. Je to potencionální vrah. Pokud jede někdo pod fetem, tak to na něm ve většině případů nepoznáš (styl jízdy) a těch fetů je dneska víc jak alkoholu.
Upravil joe dne 14.09.2014 18:56
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
POLICIE dělá svoji práci, a je to špatně, POLICIE raději nedělá nic a je to špatně... Podle mě ten kluk byl i pod vlivem kdo ví čeho, kdo ví jeslti je neurážel a ujížděl, jeho vina...
Ano nemuseli do něj najíždět, ale...
Být dnes policistou není jenom tak... Ten tlak je tak neuvěřitelný že se divím že to vůbec dneska někdo dělá.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Tak to je mazec, jako z akčního filmu takto ho sestřelit a za to že byl podezřelý? No mazec
Ještě by mohla být anketa kdo jezdil na pincku bez papírů. Já třebas jo a že jsem měl rozum ve 14 asi moc ne. Ale toto bych si myslím nezasloužil.
VojtechPolicky napsal:
POLICIE dělá svoji práci, a je to špatně, POLICIE raději nedělá nic a je to špatně... Podle mě ten kluk byl i pod vlivem kdo ví čeho, kdo ví jeslti je neurážel a ujížděl, jeho vina...
A proto si zasloužil chcípnout viď Vojto jestli si takhle představuješ práci POLICIE tak asi moc koukáš na akční filmy
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
VojtechPolicky napsal:
A proto si zasloužil chcípnout viď Vojto jestli si takhle představuješ práci POLICIE tak asi moc koukáš na akční filmy
Ne takhle opravdu ne, ale jak tu někdo psal, tomu klukovi (mladíkovi) není 14, na fichtlu taky neseděl. Má řidičské oprávnění, má (na B čko) A čko si prý dělal - to nemohl vydržet? Když mu zbývalo pár hodin jízd?
Abych to vysvětlil, nelíbí se mi přístup medii jako takových, kde nakonec byl chudáček motorkář, ten, kdo všechno odnesl. Nikdo nevíme co bylo předtím a ani proč ho pronásledovali. A ano nebylo to adekvátní, ale proč by měla být potrestána pouze policie? Každá takováto situace potřebuje přesné rozebrání a troufám si říct, pohled z obou stran. Už delší dobu jsem pro to, aby Policie jako taková dostala více práv - a možností. Znám min. tři kluky - dobře co pracují u policie, dva slouží v Praze.... Popravdě se jim divím, že to ještě dělají. Prostě Praha není takový ten venkov který vidíme třeba teď v seriálu VINAŘI kde jezdí na jawce a degustuje..
Já doufám že nebude, jen se bojím, že to média už tak překroutila.. že nakonec bych se nedivil, kdyby dostal ještě pár set tisíc odškodného, a novou motorku jako bonus.. plus poukázku Bouchni si svého policajta ! ...
Ještě jedna věc k tomuhle příspěvku. Když jsem byl mlaďas, naháněli nás měcholupský policajti, protože nás nějaká dobrá duše práskla jak už to na vesnici bývá :-) Napálil jsem to s fichtlem do stohu i s kamarádem a myslel, že je to cajk. Ale ho-no policajti nás zmerčili a doběhli si pro nás a vedli nás jak smrady i s fichtlama domů. Pěkná potupa a nikdy bych si nedovolil jim nějak poté oponovat nebo dokonce ujet. Takže za mě ještě jednou ten kluk je de-bil a měl kliku, že ho nezabili. Ale souhlasím, že takhle se to nedělá a asi jim ruply nervy. Jsou to taky jenom lidi. Takže nevím, co tady pořád řešíte. Doufám, že dostanou taky co si zaslouží a ten kluk nebude chudáček jak z něj dělá televize. To bych si už fakt myslel, že ten náš stát a lidi tady jsou opravdu jen ovce a je to všechno zvrácený. Díky
TAZY - ono je to prostě tak jak to každý chce vidět. Jestli jsi přesvědčený, že jsou všichni policajti agresivní ****i a honička je pro ně radost tak si to budeš myslet i dál. Ona každé pronásledování je dost fyzicky, ale i psychicky náročné a radost z toho má málokdo navíc když jsou potom takové následky. A preventivní stavění aut tu jasně vysvětlil Cidas. Kdo se ničeho nedopustil a má vše v pořádku nemá jediný důvod, aby mu kontrola vadila. Těch 5 min. je jen ukázka, že PČR pracuje a nejvíc se toho pochytá při těchto " pro nic za nic" kontrolách.
BMW R 1150 GS
MoonCZ napsal:
TAZY - ono je to prostě tak jak to každý chce vidět. Jestli jsi přesvědčený, že jsou všichni policajti agresivní ****i a honička je pro ně radost tak si to budeš myslet i dál. Ona každé pronásledování je dost fyzicky, ale i psychicky náročné a radost z toho má málokdo navíc když jsou potom takové následky. A preventivní stavění aut tu jasně vysvětlil Cidas. Kdo se ničeho nedopustil a má vše v pořádku nemá jediný důvod, aby mu kontrola vadila. Těch 5 min. je jen ukázka, že PČR pracuje a nejvíc se toho pochytá při těchto " pro nic za nic" kontrolách.
No, jak je mojím zvykem, dovolím si nesouhlasit. Minimálně jeden důvod uvedu - zbytečné zdržení.
A poměrně velká část lidstva a samozřejmě ta "slušná", nic nepáchající, má ze zastavení hlídkou neopodstatněný strach a z toho pramenící frustraci. Kdo má doma ženskou řidičku, tak asi většinou ví, o čem mluvím.
To jen tak na okraj. Nic není černobílé, byť bychom to moc chtěli.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Mediku - to s Tebou souhlasím. Je to o takových nějakých předsudcích a zbytečném strachu, ale co jsem zažil a za 12 let toho nebylo málo tak všechny tyhle kontroly " slušných" lidí skončili s úsměvem, alespoň co jsem zažil já. Je to hlavně o lidech, ale to je tak všude. Srážka s blbcem bolí ve všech oborech a situacích
BMW R 1150 GS
Předsudky a zbytečný strach, to je svinstvo, Čtvrtníček a Pospíšil by mohl vyprávět.
Za tři roky jsem měl 7 preventivních prohlídek, 1x jsem platil neb jsem měl tři dny prošlou technickou. Holt má kontrola vozidla před jízdou byla nedostatečná, nekoukl jsem se do velkého TP, Už vím, že platnost je dána zápisem v TP, nikoliv známkou (prosím vás, k čemu je tam tedy vylepená?)
Divím se, že mě nechala pokračovat v jízdě, asi se budu příště informovat u jejího nadřízenýho, jestli byl její postup v souladu s předpisem, neměl bych náhodou nepokračovat a vozidlo nechat odtáhnout z důvodu nesplnění podmínek pro provoz na veřejných komunikacích?
2x jsem nezastavil, ( jak jsem si to mohl jen dovolit?) 5 minut zdržení JE PROSTĚ MOC . Někdo se bude pohoršovat, ale o 5 minut později je v Praze již úplně jiná dopravní situace, rozuměj horší, a už bych nedovezl synka do školy včas, potvrzeno prakticky.
barokar napsal:
Předsudky a zbytečný strach, to je svinstvo, Čtvrtníček a Pospíšil by mohl vyprávět.
Za tři roky jsem měl 7 preventivních prohlídek, 1x jsem platil neb jsem měl tři dny prošlou technickou. Holt má kontrola vozidla před jízdou byla nedostatečná, nekoukl jsem se do velkého TP, Už vím, že platnost je dána zápisem v TP, nikoliv známkou (prosím vás, k čemu je tam tedy vylepená?)
Divím se, že mě nechala pokračovat v jízdě, asi se budu příště informovat u jejího nadřízenýho, jestli byl její postup v souladu s předpisem, neměl bych náhodou nepokračovat a vozidlo nechat odtáhnout z důvodu nesplnění podmínek pro provoz na veřejných komunikacích?
2x jsem nezastavil, ( jak jsem si to mohl jen dovolit?) 5 minut zdržení JE PROSTĚ MOC . Někdo se bude pohoršovat, ale o 5 minut později je v Praze již úplně jiná dopravní situace, rozuměj horší, a už bych nedovezl synka do školy včas, potvrzeno prakticky.
.....a co následovalo? Překvapivě, vůbec NIC!
Hezký příklad synkovi, aby jsi si za pár let nedrbal hlavu, kde se stala chyba...
barokar napsal:
.....a co následovalo? Překvapivě, vůbec NIC!
Hezký příklad synkovi, aby jsi si za pár let nedrbal hlavu, kde se stala chyba...
To víš, využil jsem svého ústavního práva si zavládnout, v daný okamžik jsem vydal rozhodnutí nezastavit ústní formou. Pořád říkám, že ta zastupitelská demokracie je v mnoha směrech nepraktická. Ale co už
červenej Elf
MoonCZ napsal:
A preventivní stavění aut tu jasně vysvětlil Cidas. Kdo se ničeho nedopustil a má vše v pořádku nemá jediný důvod, aby mu kontrola vadila. Těch 5 min. je jen ukázka, že PČR pracuje a nejvíc se toho pochytá při těchto " pro nic za nic" kontrolách.
To je logické. Také by se dalo zamezit trestné činnosti (drogy, varny,prostituce ...) tím, že by mohly být namátkové domovní prohlídky. Kolikrát vidím, že se různě v noci svítí a nevím , co se tam děje. Takže zavolat policii a namátkově preventivně prohlídnout byt. Pokud lidi mají v pořádku doklady a chovají se slušně, nemají se čeho bát , to dá rozum.
MoonCZ napsal:
A preventivní stavění aut tu jasně vysvětlil Cidas. Kdo se ničeho nedopustil a má vše v pořádku nemá jediný důvod, aby mu kontrola vadila. Těch 5 min. je jen ukázka, že PČR pracuje a nejvíc se toho pochytá při těchto " pro nic za nic" kontrolách.
To je logické. Také by se dalo zamezit trestné činnosti (drogy, varny,prostituce ...) tím, že by mohly být namátkové domovní prohlídky. Kolikrát vidím, že se různě v noci svítí a nevím , co se tam děje. Takže zavolat policii a namátkově preventivně prohlídnout byt. Pokud lidi mají v pořádku doklady a chovají se slušně, nemají se čeho bát , to dá rozum.
A ještě by si potom majitelé bytu krásně uklidili ty rozházené věci. Vlastně by taková domovní prohlídka byla dobrodiní.
Ne né, za mě s namátkovým stavěním krutě nesouhlasím a leze mi pěkně na nervy. Jednou těch 5 minut znamenalo, že jsem nestihnul zákazníka v práci a byl průser.
Pája